Biz Sizi Arayalım

Merak ettiğiniz tüm sorularınız için iletişim bilgilerinizi girin,
uzman ekibimiz en kısa zamanda size yardımcı olsun!

Dilerseniz;

7/24 Müşteri Destek Hattı

0850 811 08 20

telefonumuzdan
bize ulaşabilirsiniz.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Macaristan'da Şirket Nasıl Kurulur?

Güncelleme Tarihi: 25.05.2023

İçindekiler;

Yeni bir startup projesi olan ya da var olan işini geliştirmek isteyen kişilerin ilk odak noktası yurtdışına açılmaktır. Çünkü yurtdışına açılan kişi ve işletmeler hem daha geniş bir hedef kitleye hitap etmekte hem de döviz geliri elde etmektedir. Bu noktada işletmelerin çoğu yurtdışına açılma planları yaparken yurtdışında şirket kurmayı da göz önünde bulundurmaktadır.

 

Yurtdışında şirket kurmak kişi ve işletmelerin uygun vergi oranları ile farklı ülkelerde faaliyet göstermesinde etkin rol oynamaktadır. Çoğu firma şirket kurulacak ülkeyi seçerken Avrupa ülkelerine yönelmektedir. Birçok firmanın da şirket kurmak için çoğu zaman ülke olarak Macaristan’ı seçtiği bilinmektedir. Çünkü Macaristan’da şirket açmak kişi ve işletmelerin kolay bir şekilde faaliyet yürütmesine yardımcı olmaktadır.

 

Macaristan'da Şirket Nasıl Kurulur adlı bu yazımızda sizlere adım adım Macaristan’da şirket kurmak hakkında bilgi vereceğiz. Bunun yanı sıra şirket kurmanın avantajları, maliyetler gibi önemli konulardan da bahsedeceğiz.

 

Siz de yazımızı inceleyebilir ve Macaristan’da şirket nasıl açılır sorunuza yanıt bularak yurtdışında faaliyet göstermeye başlayabilirsiniz.

 

İlgili İçerik; Asos'ta Nasıl Satış Yapılır?

 

Macaristan'da Şirket Nasıl Kurulur?

 

Macaristan

 

Avrupa’da şirket kurmak isteyen kişilerin en çok tercih ettiği ülkelerden birisi olan Macaristan, Orta Avrupa’da bulunan bir ülkedir. 9,75 milyon kişinin yaşadığı Macaristan, şirket kurmak için oldukça uygun bir ülkedir. Çünkü Macaristan birçok Avrupa ülkesi ile komşudur.

 

Başkenti Budapeşte olan ülkenin komşuları Avusturya, Slovenya, Slovakya, Romanya, Ukrayna, Sırbistan ve Hırvatistan’dır. Macaristan şirket kuran kişi ve işletmeler bu ülkelerde de faaliyet göstermenin yanı sıra döviz geliri elde etmektedir.

 

Macaristan Şirket Nedir

 

Macaristan’da Şirket Kurmanın Avantajları

 

Macaristan’da şirket kurmak isteyen kişi ve işletmeler çoğu zaman bu ülkede şirket kurmanın sağladığı avantajlardan dolayı Macaristan’a yönelmektedir. Macaristan’da Şirket Kurmanın Avantajları şunlardır:

 
  • Macaristan lojistik konumu bakımından birçok Avrupa ülkesine yakındır. Bu da Macaristan’da şirket kuran kişi ve işletmelerin kolay bir şekilde faaliyet yürütmesine yardımcı olmaktadır.
  • Macaristan’da şirket kurma süreci oldukça kolaydır. Genellikle kişi ve işletmeler 4-5 gün içerisinde şirket kuruluşunu gerçekleştirebilmekte ve faaliyetlerine devam edebilmektedir.
  • Macaristan’da şirket kurma maliyeti birçok Avrupa ülkesine göre uygundur.
  • Avrupa’nın en düşük kurumlar vergisi alan ülkeleri arasında yer alan Macaristan’da vergi oranı %9’dur.
  • İşletmeler anında KDV numarası alarak faaliyetlerine başlayabilmektedir.
  • Macaristan’da şirket kurmanın avantajlarından biri de eğitim oranıdır. Macaristan’ın eğitim düzeyi oldukça fazla olduğu için işletmeler kaliteli işçilere ulaşabilmektedir.
  • Macaristan’da şirket kurmak işletmenizi global firmalar arasına taşır.
  • Macaristan’da şirket kuruluşu yapan kişi ve işletmeler döviz ile gelir elde edebilmektedir.
 

Macaristan’da şirket kurmanın kişi ve işletmelere sağladığı başlıca avantajlar bunlardır. Sizler de bu tür avantajlardan yararlanmak istiyorsanız Macaristan’da şirket kurmayı düşünebilirsiniz.

 

İlgili İçerik; İngiltere'de Şirket Nasıl Kurulur?

 

Macaristan'da Şirket Kurma Avantajları

 

Macaristan’da Şirket Kurmanın Dezavantajları

 

Macaristan’da şirket kurmak kişi ve işletmelere her ne kadar avantaj sağlayan bir durum gibi gözükse de çok küçük dezavantajları da beraberinde getirebilir. Şirket kuracağınız ülkeye karar vermeden önce bu dezavantajları bilmeniz kolay karar almanızı sağlar.

 
  • Macaristan’da şirket kuracak olan kişi ve işletmelerin belirli bir sermayeye ihtiyacı bulunur.
  • Macaristan birçok firmanın faaliyet gösterdiği bir ülke olduğu için Macaristan’da şirket kurmak isteyenlerin rakiplerini iyi tanıması gerekir.
  • Yapılan harcamalar döviz ile yapılacağı için Macaristan’da şirket kurma maliyetinin iyi bir şekilde hazırlanması önemlidir.
  • Macaristan’da şirket kurmak yabancı uyruklu kişiler ile iletişime geçmenizi sağlar. Bu nedenle iyi bir yabancı dil bilmeniz gerekir.
 

Macaristan’da şirket kurmanın dezavantajlı olabileceği durumlar bunlardır. Fakat yeniden söylemek gerekirse yurtdışında şirket kurmak isteyen kişiler için Macaristan oldukça önemli bir ülkedir.

 

Macaristan'da Şirket Kurma Dezavantajları

 

Macaristan’da Kurulabilecek Şirket Türleri

 

Macaristan’da şirket kurmanın avantajlarından yararlanmak ve şirket kurmak isteyen kişi ve işletmelerin tercih edebileceği iki farklı şirket türü bulunmaktadır. Bunlar şahıs şirketleri ve sermaye şirketleri olarak ikiye ayrılmaktadır.

 

Macaristan’da şahıs şirketi türleri arasında adi ortaklıklar bulunurken sermaye şirketleri içerisinde de ülkemizdeki gibi limited, anonim ve halka açık anonim şirketler bulunmaktadır.

 

Macaristan’da bulunan şahıs şirketlerinde şirket sahibi ya da şirket ortakları şirketin borçlarına yönelik sorumludur. Macaristan’da sermaye şirketlerinde ise şirket ortaklarının şirket borçlarına ve gelirlerine yönelik sorumluluklarının ortaya koyduğu sermaye ile sorumlu olduğu bilinmektedir. Bu yüzden Macaristan’da şirket kurmak isteyen kişi ve işletmelerin ilk olarak bu şirket türlerinin avantajlarını incelemesi ve buna göre bir şirket türü seçmesi gerekmektedir.

 

İlgili İçerik; Hollanda'da Şirket Nasıl Kurulur?

 

Macaristan'da Şirket Türleri Nelerdir

 

Macaristan’da Şirket Kurma Adımları

 

Macaristan’da şirket kurarak ticari faaliyet yürütmek isteyen kişi ve işletmelerin tamamlaması gereken belirli adımlar bulunur. Aksi halde şirket kurulum sürecinde yaşanacak aksaklıklar sürelerin uzamasına neden olabilir.

 
  • Danışmanlık adımı
  • Şirkete yönelik yapılması gerekenler
  • Şirket evraklarının hazırlanması
  • Kurulum sürecinin yönetilmesi
  • Banka süreçleri
 

Macaristan’da şirket kurmak isteyen kişilerin tamamlaması gereken adımlardır. Gelin şimdi hep beraber Macaristan’da şirket kurmak için gerekli olan bu adımlara detaylı bir şekilde göz atalım.

 

Macaristan'da Şirket Kurma Adımları

 

Danışmanlık

 

Macaristan’da şirket kurulum sürecini profesyonel bir şekilde yürütmek ve hızlı bir şekilde şirket kuruluşu gerçekleştirmek isteyen kişi ve işletmeler bu konuda hizmet veren hukuk bürolarından ya da danışmanlık firmalarından yardım alabilmektedir. Bu noktada danışmanlık seçimi yaparken önemsenmesi gereken en önemli unsur yasalardır. Çünkü danışmanlık alacağınız firmaların Macaristan yasalarını bilmesi sürecin kısalmasında etkili olacaktır.

 

Macaristan'da Şirket Kurma Danışmanlık

 

Şirkete Yönelik Yapılması Gerekenler

 

Macaristan’da şirket nasıl kurulur sorusuna yanıt arayan kişi ve işletmelerin bilmesi gereken bir diğer süreçte şirket süreçleridir. Çünkü şirket kurulumu esnasında belirli bilgilerin belirlenmiş olması gerekmektedir.

 
  • Şirket Türü
  • Şirket İsmi
  • Şirket Adresi
  • Hisseler
  • Şirket Müdürü
 

Gibi önemli unsurların şirket kuruluşu yapmadan önce belirlenmesi gerekmektedir. Bu unsurlar belirlenmediği sürece şirket kuruluş süreci tamamlanmamaktadır.

 

Macaristan'da Şirket Kurmak Gerekenler

 

Gerekli Evrakları Hazırlayın

 

Macaristan’da şirket kurmak için belirli belgelerin hazırlanması gerekmektedir. Aksi halde şirket kuruluş süreci ilerlememektedir. Macaristan’da şirket kurmak için gerekli olan belgeler şunlardır.

 
  • Kimlik
  • Nüfus Kayıt Örneği
  • Kişisel Vergi Numarası
  • Şirket Ana Sözleşmesi
 

Macaristan’da şirket kurmak isteyen kişi ve işletmelerin hazırlaması gereken belgeler arasında yer almaktadır. Burada kimlik belgesi olarak kişiler pasaport da sunabilmektedir ve kimlik belgelerinin tüm ortaklar için hazırlanması gerekir.

 

Macaristan şirket ana sözleşmesinde şirket sahiplerine yönelik bilgilerin yer almasını da ister ve şirkete yönelik bilgiler içerisinde ortakların imza örneklerinin de bulunması gerekir. Özellikle bu noktada Macaristan’da şirket kuracak kişilerin bu belgeleri tercüme ettirmesi gerekmektedir.

 

Macaristan'da Şirket Kurmak Gerekli Belgeler

 

Şirket Kurulum Sürecini Yönetin

 

Macaristan’da şirket kurulum süreci için gerekli olan başvurular yapıldıktan sonra kişi ve işletmelerin belirli odalara kaydı gerekir.

 
  • Ticaret Odası
  • Vergi Dairesi
  • İstatistik Ofisi
  • Merkez Vergi Dairesi
 

Macaristan’da şirket kuruluşundan sonra kayıt yapılması gereken daireler ve ofislerdir. Bunun ardından ise kişilerin Macaristan bankalarında kendi adlarına bir hesap açması gerekir.

 

İlgili İçerik; Dubai'de Şirket Nasıl Kurulur?

 

Macaristan'da Şirket Kurmak Süreç Yönetimi

 

Macaristan’da E-İhracat Yapın

 

Macaristan’da şirket kuruluşu yaptıktan sonra sizler de en popüler sektörler arasında yer alan e-ihracat sektöründe faaliyet gösterebilirsiniz. Macaristan’da e-ihracat yapmak için gerekli olan sanal mağazanızı Ticimax e-ihracat alt yapısını kullanarak kurabilir ve böylece hızlı bir şekilde sitenizi hayata geçirebilirsiniz. Ticimax’ta yer alan modül ve özellikler sayesinde de sitenizi profesyonel bir şekilde yönetebilirsiniz.

 

 

 

Ticimax'ın e-ihracat paketleri ile ürünlerinizi dünyaya satmak için demo talep formunu doldurabilir ve 15 günün ardından Ticimax ile çalışmaya başlayabilirsiniz. Ticimax’ın ücretsiz e-ihracat eğitimleri ve e-ticaret hakkında bilgi almak için Ticimax’ı Youtube, Instagram, Facebook ve Twitter üzerinden takip edebilirsiniz. 

 

 

Yazar: Tolga Sefa Ağyıldız

Bu İnternet Sitesi içeriğinde yer alan tüm eserler (yazı, resim, görüntü, fotoğraf, video, müzik vb.) TİCİMAX BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ A.Ş.’ye ait olup, 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu kapsamında korunmaktadır.

15 Gün Ücretsiz Deneyin

Devlerin kullandığı e-ticaret alt yapısının 15 günlük demosu hemen mailinize gelsin.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Kişisel verileriniz işlenmesine ilişkin detaylı bilgiye ulaşmak için Ticimax Kişisel Verilerin Korunmasına Yönelik Aydınlatma ve Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.
İlgili Yazılar Yeni Yazılar Popüler Yazılar
Adres : Allianz Tower Küçükbakkalköy Mah. Kayışdağı Cad. No:1 34750 Ataşehir/İstanbul  /  Çağrı Merkezi : 0850 811 08 20  / 
© 2005-2024 Ticimax E Ticaret Yazılımları ve E Ticaret Paketleri / Ticimax Bilişim Teknolojileri A.Ş. Her Hakkı Saklıdır.
BİZE ULAŞIN
Ticimax