Biz Sizi Arayalım

Merak ettiğiniz tüm sorularınız için iletişim bilgilerinizi girin,
uzman ekibimiz en kısa zamanda size yardımcı olsun!

Dilerseniz;

7/24 Müşteri Destek Hattı

0850 811 08 20

telefonumuzdan
bize ulaşabilirsiniz.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Asos'ta Nasıl Satış Yapılır?

Güncelleme Tarihi: 19.01.2024

İçindekiler;

E-ihracat ile internetten ürün satacak olan işletmeler çoğu zaman kendi e-ticaret siteleri ile beraber e-ihracat pazaryeri firmaları üzerinden de satış yapmak ister. Çünkü e-ihracat pazaryeri markalarının bir müşteri kitlesi bulunur ve bu kitleye ulaşmak oldukça kolaydır. Genellikle markalar bu noktada Asos, Ebay, ETSY ve Amazon gibi profesyonel platformlar üzerinden satış yapar.

 

E-ihracat ile yurtdışına satış yapmak isteyen markaların son dönemlerde yöneldiği platformlardan birisi de Asos’tur. Çünkü Asos marketplace satış yapmak isteyen kişilerin hedef kitlesinde yer alan kişilere kolay ulaşabileceği bir platformdur. Bu platform üzerinden ürün satışı yapmak isteyen kişi ve işletmelerin ise dikkat etmesi gereken belirli konular bulunur.

 

Asos'ta Nasıl Satış Yapılır adlı bu yazımızda sizlere Asos ve Asos’ta Satış Yapmak konuları hakkında bilgi vereceğiz. Siz de yazımızı inceleyebilir ve bu konu hakkında daha fazla bilgi edinebilirsiniz.

 

İlgili İçerik; Rakuten'de Nasıl Satış Yapılır?

 

Asos'ta Nasıl Satış Yapılır?

 

Asos Nedir?

 

Asos ya da bilinen bir diğer adı ile Asos Marketplace faaliyetlerine 2010 yılında başlayan bir pazaryeri platformudur. Kurulduğu ilk dönemde 20 satıcı ile hizmet veren platform zamanla çok kolay bir şekilde gelişmiş ve birçok markanın yer aldığı lider platformlardan birisi haline gelmiştir. Şu an ilgili Pazar yeri platformunda satış yapan 800’den fazla marka bulunmaktadır ve Asos her geçen gün büyümeye devam eden bir firmadır.

 

Günümüzde Asos’ta satış yapmak markaların birçok avantajdan yararlanmasını sağladığı için birçok markanın bu platformda kendine ait bir mağaza açtığı bilinmektedir.

 

Asos Nedir

 

Asos’ta Satış Yapmanın Avantajları

 

Asos marketplace’da satış yapmanın satıcılara büyük avantajlar sağladığını sizlerle paylaştık. Gelin şimdi hep beraber Asos’ta satış yapmak ne tür avantajlar sağlıyor daha detaylı bir şekilde göz atalım.

 
  • Asos marketplace’da satış yapmak isteyen kişi ve işletmeler yurtdışında yaşayan hedef kitlelerine daha kolay bir şekilde ulaşabilmektedir.
  • Asos’ta satış yapmak markanızın yurtdışında tanınmasına yardımcı olmaktadır. Bu da ulusal bir marka olmaktan çıkıp global bir marka olmanıza olanak sağlayacaktır.
  • Asos marketplace diğer pazaryeri platformlarına oranla daha düşük komisyon oranları ile mağaza açabileceğiniz bir platformdur.
  • Asos marketplace kartları sayesinde %10 indirimli alışveriş yapmanız mümkündür. Bu da aslında hem bir satıcı hem de bir tüketici olarak büyük avantajdır.
  • Asos marketplaceda satış yapan bir firma sahibinin maksimum kargo süresi bulunmaktadır. Bu da operasyonel süreçlerde sıkışmanızın önüne geçmektedir.
  • Asos’ta satış yapan firmaları kendi ürünlerine yönelik fotoğraflama yaptığı takdirde ürünleri daha kolay ön plana çıkmaktadır.
  • Asos’ta satış yaparken operasyonel süreçlerinize ara vermek istiyorsanız firmanızı Tatil moduna alabilir ve böylece belirli bir süre boyunca satış yapmayabilirsiniz.
  • Asos’ta butiğinizi cüzi miktarlar ile ön plana çıkarabilir ve hedef kitlenizde yer alan kişilere daha kolay bir şekilde ulaşabilirsiniz.
 

Asos nasıl bir site sorusuna yanıt arıyorsanız bu bahsettiklerimizden sonra Asos’un oldukça avantajlı bir platform olduğunu görebilirsiniz.

 

İlgili İçerik; Shopee'de Nasıl Satış Yapılır?

 

Asos'ta Satış Avantajları Nelerdir

 

Asos’ta Satış Yapmanın Şartları

 

Asos marketplaceda satış yapmak isteyenlerin belirli şartları yerine getirmesi gerekir.

 
  • Asos’ta satış yapacak olan işletmelerin kendi tasarım ürünlerini ya da vintage kıyafetleri satması gerekir.
  • Asos’ta ürün satmak yapabilmek için 15 adet ürün listelemesi yapmanız gerekmektedir.
  • Asos Marketplace’da satış yapmak için bir Paypal Business hesabına ihtiyacınız bulunur.
  • Müşteri memnuniyetine önem vermeli ve müşteri memnuniyetini arttırmaya yönelik çalışmalar yapmalısınız.
  • Asos marketplace için bir satıcı hesabı oluşturmanız gerekir.
 

Asos marketplace’da ürün satmak için bu şartları yerine getiren kişi ve işletmeler kendilerine ait bir mağaza açabilir, ürün ve hizmetlerini Asos üzerinden satabilir.

 

İlgili İçerik; Flipkart'da Nasıl Satış Yapılır?

 

Asos'ta Satış Yapma Şartları Nelerdir

 

Asos Satıcı Hesabı Açma

 

Asos’ta satış yapmak için bir satıcı hesabı açmanız gerekmektedir. Aksi halde işletmenizin ürün ve hizmetlerini bu platform üzerinden satmanız mümkün değildir. Satıcı hesabı açmak için sizlerden Asos belirli bilgileri isteyecektir.

 
  • İsim ve Soyisim
  • Kullanıcı Adı
  • E-posta Adresi
  • Şifre
  • Cinsiyet
  • Doğum Tarihi
 

Gibi bilgileri Asos Maketplace’a girdikten sonra hesabınız açılacaktır. Bunun sonrasında da mağazanızın açılması için satıcı başvurusu yapmanız gerekecektir.

 

Asos Satıcı Hesabı Açma

 

Asos Satıcı Başvurusu Yapma

 

Asos’ta bir hesap açma işleminin ardından butik başvurusu yaparak Asos’ta mağaza açabilmeniz mümkündür. Satıcı hesabı açtıktan sonraki sayfada Asos sizlerden mağaza açma başvurusu alacağı bir form gönderecektir. Bu formu dikkatli bir şekilde doldurmanız Asos mağazanızın hızlı bir şekilde açılmasına yardımcı olacaktır.

 
  • Butiğinizin İsmini belirleyin. (Burada özgün bir butik ismi belirlemeye çalışın. Çünkü bu sizlerin marka bilinirliğini olumlu etkileyecektir.)
  • Asos’ta satışını yapacağınız ürünleri seçin ( Kendi ürünleriniz, vintage veya diğer seçeneklerinden birisini seçebilirsiniz. Burada doğru bilgi vermeye dikkat edin. Çünkü aksi takdirde Asos mağazanızı kapatabilecektir.)
  • İletişime geçilmesini istediğiniz telefon numarasını paylaşın.
  • Satış yaptığınız diğer pazaryeri platformlarını girin.
  • Markanıza ait sosyal medya hesaplarını girin.
  • İşinizi detaylandırın. Burada maksimum 250 karakterlik bir açıklama yapabilirsiniz.
  • Ürün fotoğraflarınızdan 4’ünü Asos sistemine yükleyin.
  • Asos marketplace’ı nereden ve nasıl duyduğunuzu paylaşın.
 

Bu şekilde başvuru formunu doldurduktan sonra değerlendirilmesi için Asos’a gönderebilirsiniz. İlgili değerlendirmenin ardından Asos sizle iletişime geçecek ve mağaza açma durumunuz hakkında sizleri bilgilendirecektir.

 

İlgili İçerik; Otto'da Nasıl Satış Yapılır?

 

Asos Satıcı Başvurusu Nasıl Yapılır

 

Asos’ta Satış Arttırma Yolları

 

Asos mağaza açma başvurunuz kabul edildikten ve ürünlerinizi yükledikten sonra araştıracağınız konulardan bir diğeri de Asos’ta satış arttırma yollarıdır. Gelin şimdi hep beraber Asos’ta satış arttırma yollarına bir göz atalım.

 
  • Asos marketplaceda satış arttırmak için ilk önem vermeniz gereken unsur marka isminizdir. Akılda kalıcı bir marka ismi yaratmak hem hedef kitleniz tarafından kolay hatırlanmanızı sağlayacak hem de satışlarınızın artmasına yardımcı olacaktır.
  • Asos’a ürün yüklerken hedef kitlenizin arayacağı anahtar kelimeleri kullanın.
  • Asos ürün yükleme işleminde profesyonel ürün fotoğrafları kullanın. Böylece ürün ve hizmetlerinize ulaşan kişiler ürünleriniz hakkında daha fazla bilgi alabilecektir.
  • Asos’ta ürün yüklerken ürün açıklamalarınızda abartıdan uzak durun ve kullanıcı harekete geçirecek cümleler kullanın.
 

Böylece satacağınız ürün ve hizmetlerin daha hızlı bir şekilde satılmasını sağlayabilir ve Asos’ta kolayca satış yapabilirsiniz.

 

Asos'ta Satış Arttırma Yolları

 

Ürünleriniz Yurtdışına Ticimax ile Satın

 

Yurtdışında yaşayan kişilere ürün ve hizmet satışı yapmak istiyorsanız sizler de Ticimax e-ihracat alt yapısını tercih edin. Ticimax e-ihracat alt yapısında yer alan modül ve hizmetleri kullanarak hem hızlıca sitenizi kurun hem de profesyonelce e-ihracata başlayın. Ticimax e-ihracat alt yapısında bulunan modülleri kullanın ve böylece e-ihracat süreçlerinizi daha kolay bir şekilde yöneterek yurtdışına satış yapan başarılı markalar arasında yerinizi alın.

 

 

 

Ticimax ile çalışmak istiyorsanız demo talep formunu doldurabilir ve 15 günlük deneme süresinin ardından e-ticarette doğru adımlar atabilirsiniz. Ticimax ile ilgili daha fazla haber almak için Ticimax’ı Youtube, Instagram, Facebook ve Twitter üzerinden takip edebilirsiniz. Ayrıca e-ticaret ile ilgili kapsamlı bilgi almak için 0850 811 08 20 numaralı telefonu arayabilirsiniz.

 

 

Yazar: Tolga Sefa Ağyıldız

Bu İnternet Sitesi içeriğinde yer alan tüm eserler (yazı, resim, görüntü, fotoğraf, video, müzik vb.) TİCİMAX BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ A.Ş.’ye ait olup, 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu kapsamında korunmaktadır.

15 Gün Ücretsiz Deneyin

Devlerin kullandığı e-ticaret alt yapısının 15 günlük demosu hemen mailinize gelsin.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Kişisel verileriniz işlenmesine ilişkin detaylı bilgiye ulaşmak için Ticimax Kişisel Verilerin Korunmasına Yönelik Aydınlatma ve Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.
İlgili Yazılar Yeni Yazılar Popüler Yazılar
Adres : Allianz Tower Küçükbakkalköy Mah. Kayışdağı Cad. No:1 34750 Ataşehir/İstanbul  /  Çağrı Merkezi : 0850 811 08 20  / 
© 2005-2024 Ticimax E Ticaret Yazılımları ve E Ticaret Paketleri / Ticimax Bilişim Teknolojileri A.Ş. Her Hakkı Saklıdır.
BİZE ULAŞIN
Ticimax