Biz Sizi Arayalım

Merak ettiğiniz tüm sorularınız için iletişim bilgilerinizi girin,
uzman ekibimiz en kısa zamanda size yardımcı olsun!

Dilerseniz;

7/24 Müşteri Destek Hattı

0850 811 08 20

telefonumuzdan
bize ulaşabilirsiniz.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Otto'da Nasıl Satış Yapılır?

Güncelleme Tarihi: 13.07.2023

İçindekiler;

Avrupa ülkelerinde satış yapmak isteyen kişi ve işletmelerin tercih edebileceği platformlardan birisi de Otto’dur. Ebay, Amazon ve Aliexpress gibi global pazaryerlerinin yanı sıra Almanya’da kurulan ve gelişen Otto, markaların kolay bir şekilde Almanya’ya satış yapabileceği e-ticaret pazaryeri platformları arasında bulunur.

 

Her e-ticaret pazaryeri platformu gibi Otto’da satış yapmak da markaların belirli avantajlardan yararlanmasını sağlar fakat yine bu pazaryerinde de e-ticaret ve e-ihracat firmalarının tamamlaması gereken belirli süreçler ve prosedürler bulunmaktadır. Bu süreçleri ve prosedürleri tamamlamayan işletmelerin Otto’da hesap açması hiç de kolay değildir.

 

Otto’da nasıl satış yapılır adlı bu yazımızda sizlere Otto pazaryeri ve markanıza sağladığı avantajlar, Otto’da hesap açma gibi belirli başlı konular hakkında bilgi vereceğiz. Siz de yazımızı inceleyebilir ve Otto’da nasıl satış yapılır sorusuna yanıt bulabilirsiniz. Bu pazaryeri platformunda işletmenize ait bir satıcı hesabı açabilir ve Almanya’ya e-ihracat yapmaya başlayabilirsiniz.

 

İlgili İçerik; E-ihracat Nedir? E-ihracat Nasıl Yapılır?

 

Otto'da Nasıl Satış Yapılır?

 

Otto Nedir?

 

Almanya’nın en büyük ikinci e-ticaret pazaryeri platformlarından birisi olan Otto, alıcılar ve satıcıların bir arada bulunduğu pazaryeri platformudur. İlk olarak mail order faaliyetleri gösteren şirket kısa süre içerisinde e-ticaret sektörüne adım atmış ve bu sektörde kendini geliştirmiştir.

 

Otto, e-ticarete adım attıktan sonra Almanya’nın en büyük ikinci e-ticaret platformu olmuştur fakat ev ürünleri sektörü göz önünde bulundurulduğunda Otto’nun Almanya’nın dev e-ticaret platformu olduğunu söylemek mümkündür.

 

Otto Nedir

 

Otto’da Satış Yapmanın Sağladığı Avantajlar

 

Almanya’ya ürün satmak isteyen kişilerin tercih edebileceği platformlardan birisi olan Otto, kişi ve işletmelerin birçok avantajdan yararlanmasına yardımcı olur. Otto pazaryerinde satış yapmanın sağladığı başlıca avantajlar şunlardır.

 
  • Otto Almanya’nın en büyük ikinci e-ticaret pazaryeri platformudur.
  • Ev ve ev ürünleri söz konusu olduğunda Otto pazaryerinin Almanya’nın devi olduğunu söylemek mümkündür.
  • Otto Pazaryeri’nde mağaza açan markalar Almanya pazarında aktif bir şekilde faaliyet gösterebilmektedir. Bu da markaların hedef kitlelerini genişletmelerine olanak sağlamaktadır.
  • Otto’da satış yapan kişi ve işletmeler e-ticaret pazaryeri platformunun sağladığı avantajlardan yararlanır.
  • Otto’da satış yapmak markaların hazır bir müşteri kitlesine ulaşmasını sağlar.
  • Otto oldukça güvenilir bir pazaryeri platformu olduğu için kişiler Otto güvencesi ile bu platform üzerinden alışveriş yapabilir. Bu da satıcıların daha kolay satış yapmasına yardımcı olur.
 

Otto’da satış yapmanın markalara sağladığı avantajlar bunlardır. Sizler de bu tür avantajlar ile internetten satış yapmak istiyorsanız Otto’da bir mağaza açabilirsiniz.

 

Otto'da Satış Yapmanın Avantajları

 

Almanya’da Şirket Kurmak

 

Otto’da satış yapmak için bir Alman vergi nosuna ihtiyacınızın olduğunu sizlere belirtmiştik. Yazımızın bu bölümde ise Almanya’da nasıl şirket kurabileceğinizden bahsedeceğiz.

 

Almanya’da kurulabilecek en popüler şirket türlerinden birisi olan GmbH türü şirketi kurabilmek için yapmanız gereken belirli şeyler bulunur.

 
  • İşletme konunuzu kararlaştırın.
  • Ticaret ve Sanayi odalarına başvurun ve işletme konunuzu belirleyin.
  • Şirketinizin ana sözleşmesini hazırlayın.
  • Şirketinize ait bir banka hesabı açın.
  • Şirket ana sözleşmesi hesaplandıktan sonra noterde tasdik ettin.
  • Şirketin esas sermayesini ödeyin.
  • Noter ile ticaret siciline kaydolun.
  • GmbH’yi tescil edin.
  • İşletmenizin tescilini yapın.
 

Sizler de bu adımları tamamlayarak Almanya’nın en popüler şirket türü olan GmbH’yi kurabilir ve Alman vergi nosuna sahip olarak Otto’da satış yapmaya başlayabilirsiniz.

 

İlgili Sayfa; E-ihracat

 

Almanyada Şirket Nasıl Kurulur

 

Otto’da Mağaza Nasıl Açılır?

 

Otto’da mağaza açarak Almanya’da satış yapmak isteyen kişi ve işletmelerin ilk olarak bir satıcı hesabına ihtiyacı bulunmaktadır. Otto satıcı hesabı ise otto.market üzerinden açılabilmektedir. Bu internet sitesini ziyaret ettikten sonra Register as seller butonuna tıklanması gerekmektedir.

 

Butona tıkladıktan sonra kişilerin satıcı başvuru formunu doldurması gerekir.

 
  • Ad ve Soyad
  • E-mail
  • Telefon Numarası
  • Yasal Tür
  • Şirket Adı
  • Merkezin Bulunduğu Ülke
  • Vergi Numarası
  • Satış Yapılacak Kategori
  • İnternet Sitesi
 

Gibi bilgileri doldurarak Otto’da mağaza açma başvurusu yapabilirsiniz ve ardından mağaza açılış süreci tamamlandıktan sonra Otto’da satış yapmaya başlayabilirsiniz.

 

İlgili İçerik; E-İhracat Sitesi Nasıl Kurulur?

 

Otto'da Mağaza Nasıl Açılır

 

Otto’da En Çok Satış Yapılan Kategoriler

 

Otto’da mağaza açarak Almanya’da ürün satmak isteyen kişi ve işletmelerin en çok yanıt aradığı konulardan birisi satış yapılacak kategorilerdir. Çünkü markalar en doğru kategorileri seçerek hızlı bir şekilde ürün satışı yapabilmektedir. Bu noktada Otto’da mağaza açarken belirli kategorilere önem vermeniz daha hızlı bir şekilde ürün satışı yapmanıza yardımcı olacaktır.

 
  • Ev ve Dekorasyon Ürünleri
  • Hazır Giyim ( Kadın, Erkek ve Anne - Bebek Kıyafetleri )
  • Teknoloji Ürünleri
  • Mutfak Gereçleri ve Küçük Ev Aletleri
  • Ev Tekstil Ürünleri
 

Genellikle Otto’da en çok satış yapılan kategorilerdir. Bu kategorilerde satış yapmak isteyen kişilerin özellikle göz önünde bulundurması gereken en önemli nokta rekabet olmalıdır. Çünkü çoğu zaman Otto’da en çok satış yapılan kategorilerde satıcı sayısının fazla olduğu görülmektedir.

 

Otto'da En Çok Satılan Ürünler

 

Otto Mağaza Açma Ücreti

 

Otto, Almanya menşeili bir e-ticaret platformu olduğu için bilinen pazaryeri platformları gibi bir mantıkta çalışmamaktadır. Genellikle e-ticaret pazaryeri platformlarının büyük bölümünde markalar herhangi bir mağaza açma ücreti ödemeden satış yapabilirken Otto mağaza açma ücreti istemektedir.

 

Otto’da mağaza açmak için kişilerin aylık 39 Euro bir ödeme yapması gerekmektedir Aksi halde Otto’da satış yapmanız mümkün değildir. Bu yüzden sizler de Otto’da maliyet hesaplaması yaparken bu bedeli de hesaba katabilir ve zararsız bir şekilde e-ticaret yapabilirsiniz.

 

Otto Mağaza Açma Ücreti Ne Kadardır

 

Otto’da Ürün Satışı Yaparken Dikkat Etmeniz Gerekenler

 

Otto’da ürün satmak isteyen kişi ve işletmelerin dikkat etmesi gereken belirli noktalar bulunmaktadır.

 
  • Ürün fiyatlandırma stratejisi
  • Mağaza puanı
  • Rakip Analizi
 

Gibi önemli noktalara dikkat ederek hareket eden işletmeler e-ihracat süreçlerini daha kolay bir şekilde yönetebilmektedir.

 

İlgili İçerik; Çin'den Toptan Ürün Nasıl Getirilir?

 

Otto'da Satış Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler

 

Ticimax İle Almanya’ya Satış Yapın

 

Sizler de ürün ve hizmetlerinizi Almanya’ya satmak istiyorsanız kendinize ait bir e-ihracat sitesi kurabilirsiniz. Otto’da mağaza açmak için aylık ödenmesi gereken ücretleri ödemeden hem sitenizi kurabilir hem de kendi markanızı yaratabilirsiniz. Siz de Almanya’ya satış yapmak istiyorsanız bu yolda en güvenilir e-ticaret ve e-ihracat alt yapısı olan Ticimax ile çalışabilir ve hızlı bir şekilde ürün ve hizmetlerinizi yurtdışına satabilirsiniz.

 

İlgili Sayfa; E-ihracat

 

 

 

Ticimax ile çalışmak istiyorsanız demo talep formunu doldurabilir ve 15 günlük deneme süresinin ardından e-ticarette doğru adımlar atabilirsiniz. Ticimax ile ilgili daha fazla haber almak için Ticimax’ı Youtube, Instagram, Facebook ve Twitter üzerinden takip edebilirsiniz. Ayrıca e-ticaret ile ilgili kapsamlı bilgi almak için 0850 811 08 20 numaralı telefonu arayabilirsiniz.

 

 

Yazar: Tolga Sefa Ağyıldız

Bu İnternet Sitesi içeriğinde yer alan tüm eserler (yazı, resim, görüntü, fotoğraf, video, müzik vb.) TİCİMAX BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ A.Ş.’ye ait olup, 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu kapsamında korunmaktadır.

15 Gün Ücretsiz Deneyin

Devlerin kullandığı e-ticaret alt yapısının 15 günlük demosu hemen mailinize gelsin.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Kişisel verileriniz işlenmesine ilişkin detaylı bilgiye ulaşmak için Ticimax Kişisel Verilerin Korunmasına Yönelik Aydınlatma ve Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.
İlgili Yazılar Yeni Yazılar Popüler Yazılar
Adres : Allianz Tower Küçükbakkalköy Mah. Kayışdağı Cad. No:1 34750 Ataşehir/İstanbul  /  Çağrı Merkezi : 0850 811 08 20  / 
© 2005-2024 Ticimax E Ticaret Yazılımları ve E Ticaret Paketleri / Ticimax Bilişim Teknolojileri A.Ş. Her Hakkı Saklıdır.
BİZE ULAŞIN
Ticimax