Biz Sizi Arayalım

Merak ettiğiniz tüm sorularınız için iletişim bilgilerinizi girin,
uzman ekibimiz en kısa zamanda size yardımcı olsun!

Dilerseniz;

7/24 Müşteri Destek Hattı

0850 811 08 20

telefonumuzdan
bize ulaşabilirsiniz.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

İngiltere'de Şirket Nasıl Kurulur?

Güncelleme Tarihi: 25.05.2023

İçindekiler;

Şirket kurarak yeni bir ticari faaliyet göstermek isteyen kişi ve işletmeler birçok ülkeye yönelebilmektedir. Çünkü şirket kurma prosedürleri her ülkede eşit kolaylıktadır. Günümüzde şirket kurmayı isteyen kişiler Türkiye’de şirket kurabilecekleri gibi farklı ülkelerde de şirket kurmayı tercih etmektedir. Özellikle son dönemlerde Ankara Anlaşmasının ardından birçok kişinin İngiltere’de şirket kurmayı istediği bilinmektedir.

 

İngiltere’de şirket kurmak isteyen kişilerin birçok prosedürü yerine getirmesi gerekir ve bu noktada belirli unsurları önemseyerek hareket etmesi gerekmektedir. İngiltere’de şirket kurmak isteyenler için hazırladığımız İngiltere'de Şirket Nasıl Kurulur adlı bu yazımızda sizlere belirli prosedürlerden bahsedeceğiz. Siz de yazımızı inceleyerek İngiltere ve İngiltere’de şirket kurma konuları hakkında daha detaylı bilgiye erişebilirsiniz.

 

İlgili İçerik; Ticimax ile E-ihracata Güçlü Başlayın

 

 

İngiltere

 

Birleşik krallığı meydana getiren dört ülkeden birisi olan İngiltere, 55,98 milyon insanın yaşadığı bir ülkedir. İngiltere’nin ekonomisi oldukça gelişmiştir ve bu ülkede para birimi olarak pound kullanılmaktadır. Jeopolitik konumu bakımından Avrupa’ya oldukça yakın olan İngiltere, Galler ve İskoçya ile komşudur.

 

Ülkenin deniz ötesi komşuları da İrlanda, Hollanda, Fransa ve Belçika’dır. Aslına bakıldığında İngiltere’nin bu ülkelere oldukça yakın konumda olması hem Birleşik Krallıkta hem de Avrupa’da ticari faaliyet göstermenizi kolaylaştırmaktadır.

 

İngiltere Şirket

 

İngiltere’de Şirket Kurmanın Avantajları

 

İngiltere’de şirket kurmak hem kişisel hem de bir marka olarak belirli avantajlardan yararlanmanıza yardımcı olur. İngiltere’de şirket kurmak sizlere şu konularda avantaj sağlamaktadır.

 
  • İngiltere’de şirket kurmak ülkenin Jeopolitik konumundan kaynaklı olarak ticari faaliyetlerinizi daha kolay bir şekilde yönetmenizi kolaylaştırır.
  • Ülkede yaşayan kişi sayısı fazla olduğu için İngiltere’de şirket kuran kişilerin geniş bir hedef kitleye hitap ettiği bilinir.
  • İngiltere’de şirket kurarak hem Birleşik Krallığa hem de Avrupa’ya hizmet vermeniz mümkündür.
  • İngiltere’de şirket kuran kişi ve işletmeler büyük yatırımcılar ile iş birliği yapabilmektedir.
  • Türkiye vatandaşları İngiltere’de şirket kurarak oturum izni alabilmektedir.
  • İngiltere ekonomisi oldukça geniş olan bir ülkedir.
  • Kurumlar vergisi oranı İngiltere’de %19 civarındadır.
  • İngiltere’nin Polonya, Hollanda, Almanya ve Kanada gibi ülkeler ile vergi anlaşması bulunur.
  • İngiltere’de limited şirket kurmak isteyen kişilerin herhangi bir sermayeye ihtiyacı bulunmamaktadır.
  • Türkiye’de bir şirketiniz bulunuyorsa şirketinizi geliştirmek ve genişletmek için İngiltere’de bir şube açabilirsiniz.
 

İngiltere’de şirket nasıl kurulur sorusuna yanıt arayan kişi ve işletmelerin bilmesi gereken başlıca avantajlar bunlardır. Sizler de bu avantajlardan yararlanmak istiyorsanız ülkede şirket kurabilirsiniz.

 

İlgili İçerik; Almanya'da Şirket Nasıl Kurulur?

 

İngiltere'de Şirket Kurma Avantajları

 

İngiltere’de Şirket Kurmanın Dezavantajları

 

İngiltere’de şirket kurmak oldukça avantajlı olsa da aslına bakıldığında çok küçük dezavantajları da bulunan bir durumdur.

 
  • İngiltere’deki işinizi geliştirmek için danışmanlık firmaları ile çalışmanız gerekir.
  • İngiltere’de hizmet vereceğiniz kişiler İngilizler ve farklı milletlerden kişiler olacağı için ülkede ticari faaliyet yürütmek için yabancı dil bilmeniz gerekmektedir.
  • İngiltere’de yaşam masraflarınızı karşılamak, sigorta sürecini yönetmek ve şirket kurmak için pounda ihtiyacınız bulunmaktadır.
 

İngiltere’de şirket kurmanın dezavantajlı olduğu durumlar bunlardır. Fakat kişi ve işletmeler bir sermaye belirleyerek ve kendilerini İngilizcede geliştirerek bu dezavantajları avantaja dönüştürebilmektedir. Siz de aslına bakıldığında oldukça avantajlı bir seçim olan İngiltere’de şirket kuruluşu yapabilir ve farklı ülkelerde hizmet veren global bir marka haline gelebilirsiniz.

 

İngiltere'de Şirket Kurma Dezavantajları

 

İngiltere’de Kurulabilecek Şirket Türleri

 

İngiltere’de şirket nasıl kurulur sorunuza yanıt vermeden önce bu ülkede kurabileceğiniz şirket türlerinden bahsedelim. Çünkü aslına bakıldığında şirket türü bakımından İngiltere oldukça geniş ve gelişmiş bir ülkedir.

 
  • Şahıs Şirketi
  • Limited Şirket
  • Sınırlı Sorumluluk Ortaklığı – LLP
  • Ortaklık Şirketi
 

İngiltere’de şirket kurmak isteyen kişi ve işletmelerin kurabileceği şirket türleri arasında yer almaktadır.

 

Şahıs Şirketi

 

İngiltere’de şirket kurmak isteyen kişilerin en çok tercih ettiği şirket türlerinden birisidir. Genellikle şahıs şirketlerinde yönetim şirketi kuran kişinin elindedir. Bu şirket türünde gelir şirket kuran kişiye aitken şirket sahibi işletmenin borçlarına karşı da sorumludur.

 

İngiltere Şirket Türleri Nelerdir

 

Limited Şirket

 

İngiltere şirket türleri arasında yer alan limited şirket tüzel kişiliğe sahip bir şirket türüdür. İngiltere’de şirket kurmak isteyen kişilerin en çok kurduğu bir şirket türü olan Limited şirketler İngiltere’de oldukça yaygındır.

 

Limited şirketlerde yöneticiler şirketi yönetmekle yükümlüdür ve bu şirket türünün genel yapısında yöneticiler ve hissedarlar bulunmaktadır. Şirket hissedarları şirketin kazançları ve karlarından pay almaktadır.

 

İlgili İçerik; Limited Şirket Nedir? Limited Şirket Nasıl Kurulur?

 

İngiltere Şirket Türleri Limited Şirket

 

Sınırlı Sorumluluk Ortağı – LLP

 

İngiltere şirket türleri arasında yer alan LLP yani sınırlı sorumluluk ortağı iki ya da daha fazla kişi tarafından kurulan bir şirket türüdür. Bu şirket türünde ortakların sorumlukları şirkete yatırdıkları bütçe ile sınırlıdır.

 

Ortaklar hisseleri dahilinde şirket karlarında pay alabilmektedir. Karlılık çoğu zaman vergi ödemeleri yapıldıktan sonra belli olmaktadır.

 

İngiltere Şirket Türleri Limited Liability Company Nedir

 

Ortaklıklar

 

İngiltere’de ticari faaliyet yürütmek için iki veya daha fazla kişinin bir araya gelmesi ile kurulan bir şirket türü olan ortaklıklar da kurucular şirkete karşı sorumludur. Şirket gelirlerinden pay alırken kar ve zarar da ortaklar arasında paylaşılmaktadır. Bu ortaklık yapısı ortaya koyulan sermaye üzerinden belirlenmektedir. Bu şirket türünün İngiltere’de oldukça yaygın olduğunu söylemek mümkündür.

 

İngiltere Şirket Türleri Ortaklıklar

 

İngiltere Şirket Kurma Maliyeti

 

İngiltere’de şirket kurmak isteyen kişi ve işletmelerin en çok araştırdığı konulardan birisi İngiltere’de şirket kurmanın maliyetidir. Genellikle İngiltere’de şirket kurma maliyeti kuruluş yapılacak şirket türüne, vize türüne ve bölgeye göre değişmektedir.

 

İngiltere’de Public Limited Company türünde şirket kurmak için gerekli olan sermaye tutarı 50.000 GBP’dir.

 

Private Limited Company (LTD) isteyen kişilerin ise minimum 1 sterlin ile şirket kuruluşu gerçekleştirebildiği bilinmektedir.

 

Şirket kurmak için gerekli olan minimum sermayenin yanı sıra İngiletere’de şirket kuracak kişi ve işletmelerin belirli bir oranda şirket başvuru ücreti de ödemesi gerekir.

 

İlgili İçerik; İngiltere'ye E-ihracat ile Nasıl Ürün Satabilirsiniz?

 

İngiltere Şirket Kurma Maliyeti

 

İngiltere’de Şirket Kurma Süreci

 

İngiltere’de şirket kurmak isteyen kişi ve işletmelerin belirli süreçlerini yerine getirmesi gerekir. Gelin şimdi hep beraber İngiltere’de Şirket Kurma Sürecine daha detaylı bir şekilde göz atalım.

 

  • İngiltere’de şirket kuruluşu yapmak için ilk olarak bir şirket ismi belirleyin.
  • Şirket isminizi belirledikten sonra şirketinize ait bir adres seçin . Bu adresi Companies House’ta tescillendirin.
  • Şirketinizin yönetici olacak kişiyi seçin. Genellikle 16 yaşın üstündeki herkes İngiltere’de yönetici olabilmektedir.
  • Limited şirket kurmak istiyorsanız en az 1 hissedar belirleyin. Hissedar paylarını belirleyin.
 

Bu süreci tamamlayan kişiler İngiltere’de şirket kurmak için Companies House’a başvuru yapmalıdır .Başvurunun ardından işletmelerin başvurusu değerlendirilecek ve şirket kurma süreciniz yönetilecektir.

 

İlgili İçerik; Şirket Nasıl Kurulur?

 

İngiltere Şirket Kurma Süreci

 

İngiltere’ye E-ihracat Yapın

 

İngiltere’de şirket kurduktan sonra ne tür bir faaliyet göstereceğinizi bilmiyorsanız sizler de e-ihracat sektörü ile ilgili araştırmalar yapabilirsiniz. Son dönemlerin en popüler mesleklerinden birisi olan e-ihracat ile İngiltere’ye ürün ve hizmet satışı yapabilir ve döviz geliri elde edebilirsiniz.

 

İngiltere’ye satış yapmak için e-ihracat sitenizi açarken Ticimax ile iş birliği yaparak sitenizi hızlı bir şekilde kurabilir ve anında internetten satışa başlayabilirsiniz. Ticimax e-ihracat alt yapısında yer alan modül ve özellikler sayesinde sürecinizi yönetebilir ve e-ihracatta başarılı olabilirsiniz.

 

 

 

Ticimax'ın e-ihracat paketleri ile ürünlerinizi dünyaya satmak için demo talep formunu doldurabilir ve 15 günün ardından Ticimax ile çalışmaya başlayabilirsiniz. Ticimax’ın ücretsiz e-ihracat eğitimleri ve e-ticaret hakkında bilgi almak için Ticimax’ı Youtube, Instagram, Facebook ve Twitter üzerinden takip edebilirsiniz. 

 

 

Yazar: Tolga Sefa Ağyıldız

Bu İnternet Sitesi içeriğinde yer alan tüm eserler (yazı, resim, görüntü, fotoğraf, video, müzik vb.) TİCİMAX BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ A.Ş.’ye ait olup, 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu kapsamında korunmaktadır.

15 Gün Ücretsiz Deneyin

Devlerin kullandığı e-ticaret alt yapısının 15 günlük demosu hemen mailinize gelsin.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Kişisel verileriniz işlenmesine ilişkin detaylı bilgiye ulaşmak için Ticimax Kişisel Verilerin Korunmasına Yönelik Aydınlatma ve Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.
İlgili Yazılar Yeni Yazılar Popüler Yazılar
Adres : Allianz Tower Küçükbakkalköy Mah. Kayışdağı Cad. No:1 34750 Ataşehir/İstanbul  /  Çağrı Merkezi : 0850 811 08 20  / 
© 2005-2024 Ticimax E Ticaret Yazılımları ve E Ticaret Paketleri / Ticimax Bilişim Teknolojileri A.Ş. Her Hakkı Saklıdır.
BİZE ULAŞIN
Ticimax