Biz Sizi Arayalım

Merak ettiğiniz tüm sorularınız için iletişim bilgilerinizi girin,
uzman ekibimiz en kısa zamanda size yardımcı olsun!

Dilerseniz;

7/24 Müşteri Destek Hattı

0850 811 08 20

telefonumuzdan
bize ulaşabilirsiniz.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Almanya'da Şirket Nasıl Kurulur?

Güncelleme Tarihi: 04.04.2024

İçindekiler;

Almanya, ticari faaliyet göstermek isteyen kişi ve işletmelerin son dönemlerde oldukça çok yöneldiği ülkelerden birisidir. Çünkü Almanya’da şirket kuran ve ticaret yapan kişiler hem çok geniş bir hedef kitleye hitap etmekte hem de ürün ve hizmet satışlarını arttırmaktadır. Bu nedenle birçok kişi Almanya’da satış yapmak için Almanya’da şirket kurmayı istemektedir.

 

Almanya’da şirket kurmadan önce kişilerin ilk olarak bu ülkedeki şirket türleri ve bir Alman vergi numarasının sağladığı avantajlar hakkında bilgi sahibi olması gerekir. Almanya’da şirket kurmak isteyen kişi ve işletmeler için hazırladığımız bu yazımızda sizlere Almanya’da şirket kurulumu hakkında bilgi vereceğiz.

 

Siz de bu yazımızı inceleyerek Almanya’da şirket kurmanın tüm süreçleri hakkında bilgi edinebilir ve şirketinizi hayata geçirerek Almanya’da ticari faaliyetlere başlayabilirsiniz.

 

İlgili İçerik; Şirket Nasıl Kurulur?

 

İlgili İçerik; Ticimax ile E-ihracata Güçlü Başlayın

 

Almanya'da Şirket Nasıl Kurulur?

 

Almanya’da Kurulabilecek Şirket Türleri Nelerdir?

 

Almanya’da şirket kurmak için ilk olarak ülkenin kanunlarında yer alan şirketler hakkında bilgi sahibi olmanız gerekmektedir. Çünkü Almanya’da kurulacak şirket türüne göre işletmelerin üzerine düşen sorumluluklar farklılaşmaktadır. Almanya’da şirket kuracak kişiler:

 
  • GmbH - Gesellschaft mit beschränkter Haftung (Limited Şirket)
  • AGs - Aktiengesellschaft  (Anonim Şirket)
  • Einzelunternehmen (Şahıs Şirketi)
 

Türleri Almanya’da ticari faaliyet göstermek için şirket kuracak kişilerin tercih edebileceği şirket türleridir. Genellikle bu şirket türlerinin ülkemizde de karşılığı bulunsa da Alman yasalarında şirketlerin konumlandırılışı farklılaşmaktadır.

 

Almanya Şirket Türleri Nelerdir

 

GmbH - Gesellschaft mit beschränkter Haftung – Limited Şirket

 

GmbH yani ülkemizdeki karşılığı ile limited şirket şu an için Almanya’da en popüler olan şirket türlerinden birisidir. 2013 yılında tutulan istatistiksel verilere göre Almanya’da en popüler şirket ütürü olan GmbH’lerin sayısının 2022 yılında 1 milyonu açtığı bilinmektedir.

 

GmbH şirket türünde şirkete ortak olan kişilerin sorumlulukları ortakların mal varlıkları dahilindedir.

 

Almanya Şirket Türleri Limited

 

AGs – Aktiengesellschaft – Anonim Şirket

 

Ülkemizdeki anonim şirket türünün karşılığı olan Ags’ler Almanya’da çok popüler bir şirket türü değildir. Genellikle sermaye şirketi olarak tanımlanılmaktadırlar.

 

AGS yani Almanya’da anonim şirket kurmak isteyen kişilerin şirkete karşı olan sorumlulukları mal varlıkları dışında tutulmuştur.

 

Almanya Şirket Türleri Anonim

 

Einzelunternehmen - Şahıs Şirketi

 

Bir dönemler Almanya’nın en popüler şirket türlerinden birisi olan Einzelunternehmen yani şahıs şirketleri ülkemizdeki şahıs şirketleri ile benzer özellikler göstermektedir.

 

Şahıs şirketlerinde ülkemiz yasalarındaki gibi kişilerin sorumlulukları mal varlığı ile sınırlıdır.

 

İlgili İçerik; E-ticaret Şirketi Kurmak, E-ticaret Yapmak İçin Şirket Açmalı Mıyım?

 

Almanya Şirket Türleri Şahıs

 

Almanya’da Şirket Kurmanın Avantajları

 

Almanya’da şirket kurmak aslına bakıldığında kişilerin birçok avantajdan yararlanmasına yardımcı olur. Bununla beraber belirli dezavantajları da beraberinde getirir.

 
  • Almanya’da şirket kurmak isteyen kişiler herhangi bir şirkete ortak olmadan şirket kuruluşu gerçekleştirebilir.
  • Almanya’da şirket kurmak için kişilerin Almanca bilmesi gerekmez.
  • Kişiler şirket kuruluşu yaparak 3 yıl boyunca geçici oturum izni alır.
  • Üç yıl hizmet süresini tamamlayan kişiler Almanca şartı olmadan kalıcı oturum izni alabilir.
  • İş planlarını profesyonel bir şekilde hazırlayan kişiler 3 yıl boyunca geçici oturum izni aldıktan sonra diledikleri takdirde Almanya’da kalıcı oturum izni alabilmektedir.
 

Almanya’da şirket kurmanın avantajları bunlardır. Sizler de bu tür avantajlardan yararlanmak istiyorsanız kendi adınıza Almanya’da bir şirket kuruluşu yapabilirsiniz.

 

Almanya'da Şirket Kurma Avantajları

 

Almanya’da Şirket Kurmanın Dezavantajları

 

Almanya’da şirket kurmanın birçok avantajı bulunsa da aslına bakıldığında Almanya’da şirket kurmanın dezavantajları olduğunu da söylemek mümkündür. Gelin şimdi hep beraber Almanya’da şirket kurmanın dezavantajları nelermiş detaylı bir şekilde göz atalım.

 
  • Almanya’da şirket kurmak isteyen kişilerin Almanca bilmesi gerekmemektedir. Fakat Almanya’da şirket kuruluşu yapmak için istenen evrakların Almanca olması gerekir.
  • Almanca evrak hazırlatmak için kişilerin tercümanlar ve yeminli tercümanlar ile çalışması gerekir. Bu durumda da Almanca bilmeden şirket kurmak için harcamalarınızın artacağını söylemek mümkündür.
  • Almanca bilmediğiniz takdirde şirket kurma sürecini yönetmek için başvuracağınız devlet dairelerinde dil yetersizliğinden dolayı iletişim problemleri yaşayabilirsiniz. Bu durum şirket kurma sürecinizin uzamasına neden olabilmektedir.
  • Almanya’da şirket açmak için bürokratik birçok işlemi gerçekleştirmeniz gerekir. Genellikle bu süreç Almanya’da ilk kez şirket kuracak kişiler için oldukça uzun sürmektedir.
  • Almanya Euro para birimini kullandığı için Almanya’da şirket kurmak isteyen kişilerin iyi bir sermayesi olması gerekir. Sermayesi olmayan kişiler gerekli teşvik ve destekleri bulamadığı takdirde fazla maliyet altına girebilir.
 

Almanya’da şirket kurmanın dezavantajlı olduğu durumlar bunlardır. Fakat sizler de bu avantaj ve dezavantajları göz önünde bulundurarak Almanya’da şirket kurup kurmayacağınıza kolayca karar verebilirsiniz.

 

İlgili İçerik; Almanya'ya E-ihracat ile Nasıl Ürün Satabilirsiniz?

 

Almanya'da Şirket Kurma Dezavantajları

 

Almanya’da Şirket Kurma Adımları

 

Almanya’da şirket kurmak isteyen kişi ve işletmelerin tamamlaması gereken belirli adımlar bulunmaktadır.

 
  • Kurulacak şirket türüne karar vermek
  • Vize süreçlerini yönetmek ve Almanya’da bulunmak
  • Şirket sözleşmesini hazırlamak ve Ticaret siciline kayıt olmak
  • Ticaret ofisine kaydolmak
  • Muhasebe yükümlülüklerine uymak
  • Vergi beyanı vermek ve vergi hukukunda bulunan yükümlülükleri yapmak
 

Almanya’da şirket kurmak isteyen kişilerin tamamlaması gereken adımlardır. Bu adımları sağlamak için de kişilerin belirli süreçleri iyi bir şekilde yönetmesi gerekir. Gelin şimdi Almaya’da şirket kurma sürecine daha detaylı bir şekilde göz atalım.

 

Kurulacak Şirket Türüne Karar Verin

 

Almanya’da şirket kurmak için ilk olarak bir şirket türü seçmeniz gerekir. Çünkü kurulacak şirket türüne göre yapılacak olan işlemler farklılaşmaktadır. Bu nedenle Almanya’da şirket kurmak için Gesellschaft mit beschränkter Haftung, Aktiengesellschaft, Einzelunternehmen şirket türlerinden birisini seçemeniz gerekir.

 

Almanya'da Şirket Kurma Adımları

 

Vize Süreçlerini Yönetin

 

Almanya’da şirket kurmak için öncesinde vize süreçlerini yönetmeniz önemlidir. Çünkü Alman devleti Almanya’da şirket kuracak kişilerin şirket kurulum sürecinde Almanya’da bulunmasını istemektedir. Bu nedenle Almanya’da şirket kurmak isteyen kişi ve işletmelerin öncesinde vize ve oturum süreçlerini yönetmesi gerekir.

 

Bu noktada Almanya’da şirket kuracak kişiler bir danışmanlık ofisi ile çalışmalar yaparak süreçlerini kolayca yönetebilmektedir. Genellikle kişiler bu noktada Schengen vizesine başvurarak hareket etmektedir.

 

Şirket Sözleşmesini Hazırlayın

 

Almanya’da şirket kurulum sürecinde profesyonel bir danışman ile hareket etmeniz gerekir. Çünkü bu noktada Alman yasalarını bilen kişiler ile çalışmalar yaparak şirket sözleşmesini hazırlatmanız şirket kurulum sürecinizin daha profesyonel ve hızlı bir şekilde yönetilmesini sağlayacaktır. Bu nedenle sizler de şirket kurulumu için profesyonel hizmet veren bir şahıs ya da firma ile görüşebilir ve böylece şirket sözleşmenizi hazırlatabilirsiniz.

 

Almanya'da Şirket Kurma Sözleşmeler

 

Ticaret Siciline Kaydolun

 

Şirket kurulum sözleşmesini hazırladıktan sonra Almanya’da ticaret siciline kaydolmanız gerekir. Ticaret siciline kaydolma sürecini profesyonel bir şekilde yürüten işletmeler artık tüzel bir kişiliğe sahip olmaktadır.

 

İlgili İçerik; Yurt Dışına Satış Nasıl Yapılır?

 

Muhasebe Yükümlülüklerine Uyun

 

Almanya’da şirket kurma süreci beraberinde belirli muhasebe yükümlülüklerini getirmektedir. Kişiler bu yükümlülüklere uymadığı takdirde ise belirli cezai işlemler ile karşı karşıya kalabilmektedir. Bu nedenle şirket kurulum sürecinde profesyonel hizmet veren bir muhasebeci ile görüşmeniz ve muhasebe yükümlülüklerine uygun bir şekilde hareket etmeniz gerekmektedir.

 

Almanya'da Şirket Kurma Muhasebe

 

Ticimax ile Almanya’ya E-ihracat Yapın

 

E-ihracat yapacak kişi ve işletmelerin en çok ilgi gösterdiği ülkelerden birisi Almanya’dır. Çünkü Almanya hem hedef kitle bakımından zengin hem de döviz kazanabileceğiniz bir ülkedir. Sizler de Almanya’da şirket kuruluşu yaptıktan sonra e-ihracat yapmak için bir site açabilirsiniz. E-ihracat sitenizi açarken Ticimax’ı tercih edebilir ve profesyonel bir şekilde Almanya’ya ürün satışı yapabilirsiniz.

 

 

 

Ticimax'ın e-ihracat ve e-ticaret paketleri ile ürünlerinizi dünyaya satmak için demo talep formunu doldurabilir ve 15 günün ardından Ticimax ile çalışmaya başlayabilirsiniz. Ticimax’ın ücretsiz e-ihracat eğitimleri ve e-ticaret hakkında bilgi almak için Ticimax’ı Youtube, Instagram, Facebook ve Twitter üzerinden takip edebilirsiniz. 

 

 

Yazar: Tolga Sefa Ağyıldız

Bu İnternet Sitesi içeriğinde yer alan tüm eserler (yazı, resim, görüntü, fotoğraf, video, müzik vb.) TİCİMAX BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ A.Ş.’ye ait olup, 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu kapsamında korunmaktadır.

15 Gün Ücretsiz Deneyin

Devlerin kullandığı e-ticaret alt yapısının 15 günlük demosu hemen mailinize gelsin.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Kişisel verileriniz işlenmesine ilişkin detaylı bilgiye ulaşmak için Ticimax Kişisel Verilerin Korunmasına Yönelik Aydınlatma ve Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.
İlgili Yazılar Yeni Yazılar Popüler Yazılar
Adres : Allianz Tower Küçükbakkalköy Mah. Kayışdağı Cad. No:1 34750 Ataşehir/İstanbul  /  Çağrı Merkezi : 0850 811 08 20  / 
© 2005-2024 Ticimax E Ticaret Yazılımları ve E Ticaret Paketleri / Ticimax Bilişim Teknolojileri A.Ş. Her Hakkı Saklıdır.
BİZE ULAŞIN
Ticimax