Biz Sizi Arayalım

Merak ettiğiniz tüm sorularınız için iletişim bilgilerinizi girin,
uzman ekibimiz en kısa zamanda size yardımcı olsun!

Dilerseniz;

7/24 Müşteri Destek Hattı

0850 811 08 20

telefonumuzdan
bize ulaşabilirsiniz.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Dubai'de Şirket Kurmak: Dubai'da Şirket Nasıl Kurulur?

Güncelleme Tarihi: 22.03.2024

İçindekiler;

Şirket kuruluşu yapacak olan kişiler ülkemizde bulunan Limited, Anonim ve Şahıs şirketi türlerini açabilecekleri gibi diledikleri takdirde farklı ülkelere yatırım yaparak yurtdışında da şirket kuruluşu yapabilmektedir. Genellikle yurtdışında şirket kurmak isteyen kişiler ticari olanakların fazla olduğu ülkelerde şirket kurmaya yönelmektedir. Son dönemlerde hem döviz geliri elde etmek hem de daha kolay bir şekilde süreçleri yönetmek için kişilerin Dubai’de şirket kurmaya yöneldiği bilinir.

 

Dubai’de şirket kuracak olan kişi ve işletmeler belirli avantajlardan yararlanırken daha kolay bir şekilde de ticaret yapabilmektedir. Fakat bu noktada şirket kurulum sürecini iyi bir şekilde yönetebilmek için kişi ve işletmelerin önem vermesi gereken belirli noktalar bulunur.

 

Dubai’de şirket nasıl kurulur adlı bu yazımızda sizlere Dubai ve Dubai’de şirket kurmak hakkında bilgiler vereceğiz. Siz de yazımızı inceleyebilir ve Dubai’de şirket kurma sürecinizi nasıl yönetebileceğinizi öğrenebilirsiniz.

 

İlgili İçerik; Rakuten'de Nasıl Satış Yapılır?

 

İlgili İçerik; Ticimax ile E-ihracata Güçlü Başlayın

 

Dubai'de Şirket Nasıl Kurulur?

 

Dubai

 

Birleşik Arap Emirlikleri’nin en kalabalık şehirlerinden birisi olan Dubai, Arap Emirliklerinin Başkentidir. 3.33 milyon kişinin yaşadığı bu şehir 1833 yılında şekillenmeye başlamıştır. Dünya’nın en turistik yerleri arasında yer alan Dubai, oldukça zengin bir şehirdir.

 

Dubai Hakkında

 

Dubai’de Şirket Kurmanın Avantajları

 

Dubai’de şirket kuracak kişi ve işletmeler belirli birçok avantajdan yararlanabilmektedir. Gelin şimdi hep beraber Dubai’de şirket kurmanın avantajları nelermiş bir göz atalım.

 
  • Yabancı yatırımcıların şirket kurmak için tercih ettiği şehirlerden birisi olan Dubai’de ve Birleşik Arap Emirlikleri’nde kurumlar vergisi ve gümrük vergisi bulunmamaktadır.
  • Kişisel bir geliri olan kişiler için Dubai’de gelir vergisi yoktur.
  • Kişiler Dubai’de şirket kuruluşu yaparak kolay bir şekilde oturum hakkı alabilmektedir.
  • Şirket kurulum süreci oldukça hızlı ve kolaydır.
  • Ülkede ve Dubai’de bankacılık sistemleri çok hızlı bir şekilde geliştiği için Dubai’de şirket kuran kişiler para transferi işlemlerini kolayca yapabilmektedir.
  • Kurumsal itibarını ve markasını güçlendiren işletmeler Dubai’de daha hızlı bir şekilde satış yapabilir.
  • Dubai’de şirket kuranlar global bir şirket haline gelebilir.
 

Hem vergi sisteminin bulunmaması hem de şirket kurma süreçlerinin hızlı bir şekilde yönetilebilmesi Dubai’de iş kurmak isteyen kişilere birçok avantaj sağlar.

 

İlgili İçerik; Flipkart'da Nasıl Satış Yapılır?

 

Dubai'de Şirket Kurma Avantajları

 

Dubai’de Şirket Kurmanın Dezavantajları

 

Dubai’de şirket kurmak sizlere belirli avantajlar sağlasa da aslına bakıldığında dezavantajlı olabileceğiniz bazı durumlar da bulunmaktadır. Gelin şimdi hep beraber Dubai’de şirket kurmanın dezavantajlarına bir göz atalım.

 
  • Dubai’de şirket kurmak isteyen kişi ve işletmelerin müşterileri ile iletişime geçebilmek için Arapça ya da İngilizce bilmesi önemlidir.
  • Dubai’de hızlı bir şekilde büyüyen birçok marka bulunur. Bu da şirket kuran kişilerin güçlü rakipler ile karşılaşacağını gösterir.
  • Dubai’de şirket kurmak için belirli bir sermayeye ihtiyacınız bulunur.
 

Dubai’de şirket kurmanın dezavantajları bunlardır. Fakat avantajlar ve dezavantajlar karşılaştırıldığında Dubai’de şirket kurmanın mantıklı olduğunu söylemek mümkündür.

 

Dubai'de Şirket Kurma Dezavantajları

 

Dubai’de Şirket Kurarken Dikkat Edilmesi Gerekenler

 

Dubai’de şirket kurma sürecinde kişi ve işletmelerin dikkat etmesi gereken belirli unsurlar bulunur. Aksi dikkat edilmesi gerekenler göz önünde bulundurulmadığında ya da gözden kaçırıldığında Şirket kuruluş sürecinde aksaklıklar meydana gelir.

 
  • İlk olarak Dubai’de şirket kuracak kişi ve işletmelerin kuruluş işlemlerini yönetmek için çalışacakları firmayı doğru bir şekilde seçmesi gerekir. Aksi halde yanlış firma seçimi yapıldığında şirket kurma süreci uzar.
  • Dubai’de şirket nasıl kurulur sorusuna yanıt arayan kişilerin önem vermesi gereken bir diğer unsur da şirket kurma amacıdır. Şirketin yapısı, yürüteceği faaliyetler ve faaliyet göstereceğiniz bölgeleri önceden belirlemek Dubai’de şirket kurma sürecinizi hızlandıracaktır.
  • Dubai’de şirket kurmadan önce bir banka hesabı açmanız gerekir. Bu noktada seçeceğiniz danışmanın yardımları önemlidir. Çünkü Dubai’de bankalar belirli avantajları ve dezavantajları beraberinde getirir.
  • Kuracağınız şirket türüne karar vermeden önce Dubai’de lojistik, banka ve nakliye süreçleri hakkında bilgi sahibi olmalısınız. Çünkü bu unsurlar Dubai’de şirket kurma maliyetini arttırır. Bilgi sahibi olmanız da şirket kurma maliyetinin azalmasını sağlar.
 

Bu unsurlara dikkat ederek sizler de Dubai’de şirket kurma sürecini profesyonel bir şekilde yönetebilir ve Dubai’de şirket kurma maliyetlerini azaltabilirsiniz.

 

İlgili İçerik; Şirket Kuruluşunda Kaçınılması Gereken Hatalar

 

Dubai'de Şirket Kurarken Dikkat Edilmesi Gerekenler

 

Dubai’de Kurulabilecek Şirket Türleri

 

Dubai’de şirket nasıl kurulur sorusuna yanıt arıyorsanız bilmeniz gereken bir diğer önemli nokta da Dubai’de kurulabilecek şirket türleridir. Çünkü ülkede faaliyet göstermek için kurabileceğiniz birçok şirket türü bulunmaktadır.

 
  • Şahıs Şirketi
  • Civil Company
  • Limited Şirket
 

Dubai’de kurabileceğiniz şirket türleridir. Gelin şimdi bunlara daha detaylı bir şekilde göz atalım.

  • Şahıs Şirketi: Dubai’de kurulabilecek şirketlerden birisi olan şahıs şirketi, gerçek kişiler tarafından kurulabilen bir şirket türüdür. Şirket sahibi, şirketin kar ve zararlarından sorumludur.
  • Civil Company: Dubai şirket türlerinden birisi olan Civil Company, bir mesleğe ait ticari ortaklık yapmak isteyen kişilerin bir araya gelmesi ile kurulabilecek bir şirket türüdür.
  • Limited Şirket: Dubai’de en çok kurulan şirket türlerinden birisi olan Limited şirketler en az iki kişi ve en çok elli kişi tarafından kurulabilen bir şirket türüdür. Şirket ortakları sermayeleri ve hissesi kadar şirkete karşı sorumludur.
 

Dubai’de kurabileceğiniz şirket türleri bunlardır. Gelin şimdi hep beraber Dubai’de şirket kurma sürecine bir göz atalım.

 

İlgili İçerik; Şirketiniz İçin En Doğru İsmi Nasıl Bulabilirsiniz?

 

Dubai'de Şirket Türleri Nelerdir

 

Dubai’de Şirket Kurma Süreci

 

Dubai’de şirket kurmak ve ticari faaliyet göstermek isteyen kişi ve işletmelerin belirli prosedürleri yerine getirmesi gerekir. Kurulacak şirket türüne göre süreç farklılık gösterse de aslına bakıldığında birçok şeyin benzer olduğunu söylemek mümkündür. Bu nedenle yazımızın bu bölümünde Dubai’de şirket kurma süreci hakkında sizleri bilgilendirirken genel olarak bilgiler vereceğiz.

 
  • Dubai’de şirket nasıl kurulur sorusuna yanıt arayan kişi ve işletmelerin ilk olarak bir şirket türü seçmesi gerekmektedir. Genellikle şirket kurma sürecinde şahıs şirketi, Civil Company ve limited şirket türlerine olan ilginin fazla olduğunu söylemek mümkündür.
  • Bazı kişi ve işletmeler Dubai’de şirket kurarken bireysel hareket etmektedir fakat birçok kişinin de danışmanlık firmaları ile ortaklık yaptığı bilinir. Bu noktada kuracağınız şirket türünü belirlerken sizlerin de bir seçim yapması gerekmektedir. Bireysel mi hareket edeceksiniz yoksa danışmanlık firmaları ile mi çalışacaksınız sorusuna yanıt bulduktan sonra iyi bir firma seçmeniz gerekmektedir.
  • Ardından işletmenizin faaliyet türünü seçin. Burada sektör seçimi yapmadan önce Dubai’de popüler olan sektörler hakkında araştırma yapabilirsiniz.
  • Şirket türü ve şirket aktivite alanı seçildikten sonra Dubai’de şirket kurmak için ticari unvanınızı seçmeniz gerekir. Burada yapacağınız iş ile unvanın eşdeğer olmasına önem verin.
  • Ticari unvan seçiminin ardından ilk onay başvurusu yapın. Bu başvuru Dubai’de şirket kurmak için herhangi bir engeliniz olmadığını sizlere göstermektedir. DED tarafından verilen bir belgedir.
  • İlgili süreci tamamladıktan sonra şirket türünüze göre şirket ana sözleşmesini hazırlayın ve arından işletmenizin adresini belirleyin. Burada şirket adresi belirlerken Dubai’de sanal ofis mantığının olmadığını bilmeniz gerekir. Bu nedenle ilk olarak fiziksel bir adrese ihtiyacınızın olduğunu bilmelisiniz.
  • Şirket süreçleri yönetildikten sonra faaliyet göstereceğiniz sektöre göre gerekli olan onaylarınızı alın.
  • İlgili süreçleri tamamladıktan sonra evraklarınızı DED’e teslim edin ve lisansınızı alın.
 

Sizler de bu adımları tamamlayarak Dubai’de şirket kuruluşu yapabilir ve böylece ülkede faaliyet gösterebilirsiniz.

 

 

 

Ticimax'ın e-ihracat ve e-ticaret paketleri ile ürünlerinizi dünyaya satmak için demo talep formunu doldurabilir ve 15 günün ardından Ticimax ile çalışmaya başlayabilirsiniz. Ticimax’ın ücretsiz e-ihracat eğitimleri ve e-ticaret hakkında bilgi almak için Ticimax’ı Youtube, Instagram, Facebook ve Twitter üzerinden takip edebilirsiniz. 

 

 

Yazar: Tolga Sefa Ağyıldız

Bu İnternet Sitesi içeriğinde yer alan tüm eserler (yazı, resim, görüntü, fotoğraf, video, müzik vb.) TİCİMAX BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ A.Ş.’ye ait olup, 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu kapsamında korunmaktadır.

15 Gün Ücretsiz Deneyin

Devlerin kullandığı e-ticaret alt yapısının 15 günlük demosu hemen mailinize gelsin.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Kişisel verileriniz işlenmesine ilişkin detaylı bilgiye ulaşmak için Ticimax Kişisel Verilerin Korunmasına Yönelik Aydınlatma ve Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.
İlgili Yazılar Yeni Yazılar Popüler Yazılar
Adres : Allianz Tower Küçükbakkalköy Mah. Kayışdağı Cad. No:1 34750 Ataşehir/İstanbul  /  Çağrı Merkezi : 0850 811 08 20  / 
© 2005-2024 Ticimax E Ticaret Yazılımları ve E Ticaret Paketleri / Ticimax Bilişim Teknolojileri A.Ş. Her Hakkı Saklıdır.
BİZE ULAŞIN
Ticimax