Biz Sizi Arayalım

Merak ettiğiniz tüm sorularınız için iletişim bilgilerinizi girin,
uzman ekibimiz en kısa zamanda size yardımcı olsun!

Dilerseniz;

7/24 Müşteri Destek Hattı

0850 811 08 20

telefonumuzdan
bize ulaşabilirsiniz.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

İspanya'ya E-ihracat ile Nasıl Ürün Satabilirsiniz?

Güncelleme Tarihi: 11.07.2023

İçindekiler;

E-ihracat ile yurtdışına satış yapmak isteyen kişi ve işletmelerin satış yapmak için tercih edebileceği birçok ülke bulunur. Amerika’dan Avrupa’ya, Asya’dan Orta Doğu’ya kadar olan her bölge ve bu bölgelerde bulunan ülkeler yurtdışında satış yapmak isteyen markaların ilgi alanları içerisinde yer alır. Çünkü yurtdışına satış yapan markalar hem global bir marka haline gelir hem de döviz geliri elde edebilir.

 

İspanya yurtdışına satış yapmak isteyen markaların en çok ilgi gösterdiği ülkeler arasında yer alır. İspanya’ya e-ihracat yapmak isteyen marka sayısı günümüzde her geçen gün artmaktadır fakat markaların satış planlarına başlamadan önce İspanya hakkında bilgi edinmesi ve dikkatli davranması gerekir. Aksi halde işletmeler İspanya’ya e-ihracat yaparken belirli dezavantajlar ile karşı karşıya kalabilir.

 

İspanya'ya E-ihracat ile Nasıl Ürün Satabilirsiniz adlı bu yazımızda sizlere İspanya ve İspanya E-ihracat yapmak konuları hakkında bilgiler vereceğiz. Siz de yazımızı inceleyebilir ve bu konular hakkında detaylı bilgiye erişebilirsiniz.

 

İlginizi Çekebilir; Ticimax ile E-ihracata Güçlü Başlayın

 

İspanya'ya E-ihracat ile Nasıl Ürün Satabilirsiniz?

 

İspanya

 

Avrupa Birliği ülkeleri arasında yer alan İspanya, İber Yarımadası’nda bulunmaktadır. Atlantik Okyanusu’na kıyısı olan İspanya’nın nüfusu 47,35 milyon civarındadır. Jeopolitik konumu bakımından birçok Avrupa üleşine komşudur.

 
  • Portekiz
  • Fransa
  • Andorra
  • Birleşik Krallık
 

İspanya’nın komşu olduğu ülkelerdir. İspanya’da para birimi olarak Euro kullanılmaktadır. Bu da İspanya’ya e-ihracat yapacak kişi ve markaların döviz geliri elde etmesini sağlamaktadır.

 

İspanya E-ihracat Nedir

 

İspanya’ya Satış Yapmak

 

İspanya’ya e-ihracat yapmak isteyen kişiler ve markalar belirli yöntemler ile ürün ve hizmetlerini İspanya’da yaşayan hedef kitlelerine ulaştırmaktadır.

 
  • E-ihracat Sitesi Açma
  • Pazaryerlerinde Mağaza Açma
 

İspanya’ya satış yapmak isteyen kişilerin satış yapabileceği yöntemlerdir. E-ihracat sitesi açarak İspanya ihracat ürünleri satışı yapacak olan markalar bir e-ihracat alt yapısı seçerek sanal mağazalarını hızlı bir şekilde kurabilmektedir. Bununla beraber e-ihracat siteleri sayesinde işletmeler marka bilinirliği de yaratabilmektedir.

 

E-ihracat sitelerinin yanı sıra günümüzde birçok marka Amazon, Ebay, Aliexpress ve ETSY gibi uluslararası pazaryeri platformlarında da mağaza açabilir. Bu platformlarda markalar büyük rekabet içerisine girecekleri ve komisyonlu bir şekilde satış yapacakları için çok hızlı başarı yakalayamamaktadır.

 

İspanya'ya Satış Nasıl Yapılır

 

İspanya Mikro İhracat Şartları

 

İspanya’ya satış yapmak isteyen kişiler diledikleri takdirde mikro ihracat kuralları çerçevesinde satış yapabilmektedir. İspanya Mikro İhracat yapmak isteyen ülkeler için oldukça avantajlı bir ülkedir. Kişi ve işletmeler 15.000 Euro’ya ve 300 KG ağırlığa kadar olan ürünlerini KDV’siz bir şekilde İspanya’ya satabilmektedir.

 

İlginizi Çekebilir; Trendyol’da Satış Yapmak için Bilmeniz Gerekenler

 

İspanya Mikro İhracat Şartları

 

İspanya’ya Satış Yapmanın Sağladığı Avantajlar

 

İspanya’ya satış yapmak isteyen kişi ve işletmelerin bu ülkeye çok yönelmesinin ardında İspanya’ya satış yapmanın sağladığı avantajlar yer almaktadır. Gelin şimdi hep beraber İspanya’ya Satış Yapmanın Sağladığı Avantajlara bir göz atalım.

 
  • İspanya’ya satış yapan işletmeler markalarını uluslararası marka statüsüne kavuşturur ve ülkemizi farklı ülkelerde temsil eder.
  • İspanya’ya satış yapan markalar geniş bir hedef kitleye hitap eder.
  • İspanyolca dünyada en çok konuşulan dil olduğu için İspanya’ya satış yapan markalar farklı birçok ülkeye de hizmet verebilir.
  • İspanya’ya satış yapabileceğiniz birçok ürün bulunur.
  • İspanya’ya satış yapan markalar döviz kazanır.
  • İspanya’ya satış yapanlar mikro ihracat ile ürün satışı yapabilmektedir.
 

İspanya’ya satış yapmanın markalara sağladığı avantajlar bunlardır. Sizler de bu avantajlardan yararlanmak istiyorsanız kendinize ait bir e-ihracat sitesi kurabilir, ürün ve hizmetlerinizi İspanya’ya satmaya başlayabilirsiniz.

 

İspanya'ya Satış Yapma Avantajları

 

İspanya’ya Satış Yapmanın Dezavantajları

 

İspanya’ya satış yapmak markalara büyük avantajlar sağlasa da bazı durumlarda dezavantajlara da neden olabilir. İspanya’ya Satış Yapmanın Dezavantajları şunlardır:

 
  • İspanya’ya satış yapmak için İspanyolca e-ihracat sitesi kurmanız gerekir.
  • İspanya pazarında satış yapan güçlü markalar bulunur.
  • İyi bir dijital pazarlama stratejisi geliştirmediğiniz takdirde ürün ve hizmetlerinizi hedef kitlenize ulaştırmakta güçlük çekebilirsiniz.
  • E-ihracat alt yapınızı doğru tercih etmezseniz ürün ve hizmetlerinizin satışında problemler yaşayabilirsiniz.
 

Bu tür dezavantajlar ile karşı karşıya kalmamak istiyorsanız sizler de İspanya’ya ürün satışı yaparken e-ihracat alt yapınızı doğru bir şekilde seçmeye özen göstermelisiniz.

 

İlginizi Çekebilir; 2023 Sosyal Medya Görsel ve Video Boyutları

 

İspanya'ya Satış Yapma Dezavantajları

 

İspanya’ya Ne Satılır?

 

İspanya’ya e-ihracat yapmadan önce her markanın satacağı ürün ve hizmetlere karar vermesi gerekir. Bu nedenle yurtdışına satış yapacak markalar çoğu zaman geniş araştırmalar yapar ve böylece satacakları ürün ve hizmetlere karar verir. İspanya’ya ne satılır sorusuna yanıt arayan markalar:

 
  • İspanya E-ihracat İstatistikleri
  • İspanya pazaryeri incelemeleri
  • İspanya’ya satılacak ürün tavsiyeleri
 

Gibi konularda araştırma yapar ve sektörlerini belirler. Ardından markalar satacakları ürünleri seçer. Genellikle İspanya’ya ne satılır sorusuna yanıt bulmak isteyenler şu ürün gruplarına yönelir.

 
  • Hazır giyim ürünleri
  • Ev ve yaşam ürünleri
  • Organik ürünler
  • Hediyelik Eşya
  • Tekstil ve Ayakkabı
  • Elektronik Malzeme
  • Spor Ürünleri
 

Kişi ve işletmelerin en çok yöneldiği ürün gruplarıdır. Çünkü bu ürünlere olan talep oldukça fazladır. Bu nedenle sizler de İspanya’ya e-ihracat yapmak ve e-ihracat yaparken başarılı olmak istiyorsanız bu ürün gruplarına yönelebilir ve İspanya’ya satmaya başlayabilirsiniz. Böylece risksiz bir şekilde ürün ve hizmet satışı yapabilirsiniz.

 

İlginizi Çekebilir; Gürcistan'a E-ihracat ile Nasıl Ürün Satabilirsiniz?

 

İspanya'ya Ne Satılır

 

İspanya’ya Satış Yapma Şartları

 

İspanya’ya e-ihracat yapmadan önce belirli şartları yerine getirmeniz ve prosedürleri tamamlamanız gerekir. Gelin şimdi hep beraber bu prosedür ve şartlara bir göz atalım.

 
  • Yurtdışına satış yapacakların fatura kesmesi gerekir. Bu nedenle İspanya’ya e-ihracat yapmak için ilk olarak bir şirket kurmanız gerekmektedir.
  • İspanya’ya satış yapmak isteyen kişi ve işletmelerin ürün ve hizmetlerini İspanya’da satabilmesi için bir online mağazaya ihtiyaç bulunur. Bu nedenle markanız için bir e-ihracat paketi seçmeniz ve sitenizi kurmanız gerekmektedir.
  • Sitenizin kuruluşunu yaptıktan sonra ürün ve hizmetlerinizi sergileyeceğiniz sitenizin tasarımını yapmanız gerekmektedir.
  • Tasarım ve ürün yükleme işlemlerinin ardından İspanya’ya satış yapacak olan markaların sanal pos ve kargo anlaşması yapması gerekmektedir.
  • Sitenize gereken anlaşmaları yaptıktan sonra satışa hazır hale gelecektir. Ardından hedef kitlenize ulaşmak ve satışlarınızı arttırmak için ürün ve hizmet pazarlaması yapmanız gerekmektedir.
 

Sizler de bu adımları tamamlayarak İspanya’ya e-ihracat yapabilirsiniz. İspanya’ya e-ihracat ile ürün satarak döviz geliri elde edebilir ve global bir marka statüsüne gelebilirsiniz.

 

İspanya'ya Satış Yapmanın Şartları Nelerdir

 

İspanya E-ihracat Vergi

 

İspanya’ya satış yapan kişi ve işletmelerin merak ettiği bir diğer konu da İspanya E-ihracat Vergi oranlarıdır. İspanya e-ihracatta vergi muafiyeti olan bir ülkedir. Kurumlar 150 Euro’ya kadar olan ürün ve hizmetlerini vergi muafiyeti kapsamında İspanya’ya göndermektedir.

 

Bunun yanı sıra İspanya’ya satışını yaptığınız ürün ve hizmetler için %20 gümrük vergisinden de yararlanarak satış yapmanıza izin veren bir ülkedir.

 

İspanya'ya E-ihracat Vergi Oranları

 

İspanya’ya E-ihracat Yapın

 

Markanıza ait olan ürün ve hizmetleri sizler de yurtdışına satmak istiyorsanız İspanya’ya satış yapabilirsiniz. İspanya’ya satış yapmak için e-ihracat sitenizi açarken Ticimax’ı tercih edebilirsiniz. Ticimax e-ihracat alt yapısı içerisinde yer alan modül ve özellikleri kullanarak ürün ve hizmetlerinizi sergileyeceğiniz sitenizi kolay bir şekilde kurabilirsiniz.

 

Ticimax e-ihracat alt yapısında bulunan özellikler sayesinde İspanyolca bir e-ihracat sitesi açabilir ve hedef kitlenize daha kolay bir şekilde ulaşabilirsiniz. Böylece Ticimax ile hem sitenizi hızlıca kurabilir hem de ürün ve hizmet satışlarınızı arttırabilirsiniz.

 

 

 

Ticimax'ın e-ihracat paketleri ile ürünlerinizi dünyaya satmak için demo talep formunu doldurabilir ve 15 günün ardından Ticimax ile çalışmaya başlayabilirsiniz. Ticimax’ın ücretsiz e-ihracat eğitimleri ve e-ticaret hakkında bilgi almak için Ticimax’ı Youtube, Instagram, Facebook ve Twitter üzerinden takip edebilirsiniz. 

 

 

Yazar: Tolga Sefa Ağyıldız

Bu İnternet Sitesi içeriğinde yer alan tüm eserler (yazı, resim, görüntü, fotoğraf, video, müzik vb.) TİCİMAX BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ A.Ş.’ye ait olup, 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu kapsamında korunmaktadır.

15 Gün Ücretsiz Deneyin

Devlerin kullandığı e-ticaret alt yapısının 15 günlük demosu hemen mailinize gelsin.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Kişisel verileriniz işlenmesine ilişkin detaylı bilgiye ulaşmak için Ticimax Kişisel Verilerin Korunmasına Yönelik Aydınlatma ve Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.
İlgili Yazılar Yeni Yazılar Popüler Yazılar
Adres : Allianz Tower Küçükbakkalköy Mah. Kayışdağı Cad. No:1 34750 Ataşehir/İstanbul  /  Çağrı Merkezi : 0850 811 08 20  / 
© 2005-2024 Ticimax E Ticaret Yazılımları ve E Ticaret Paketleri / Ticimax Bilişim Teknolojileri A.Ş. Her Hakkı Saklıdır.
BİZE ULAŞIN
Ticimax