Biz Sizi Arayalım

Merak ettiğiniz tüm sorularınız için iletişim bilgilerinizi girin,
uzman ekibimiz en kısa zamanda size yardımcı olsun!

Dilerseniz;

7/24 Müşteri Destek Hattı

0850 811 08 20

telefonumuzdan
bize ulaşabilirsiniz.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

SEO Uzmanı Kimdir? Ne İş Yapar?

Güncelleme Tarihi: 01.03.2024

İçindekiler;

İnternet sitesi, e-ticaret sitesi, blog ya da kurumsal bir web sitesine sahip olan kişi ve işletmelerin hedef kitlelerinde yer alan kişilere ulaşabileceği belirli yöntemler bulunur. Sosyal medya pazarlaması, SEO çalışmaları, Influencer marketing çalışmaları, arama motoru reklamları genellikle markaların tercih ettiği yöntemlerdir. Günümüzde birçok markanın da sitelerini ön plana çıkarmak ve hedef kitlelerine ulaşmak için seo uzmanları ile çalıştığı ve seo çalışmaları yaptığı görülmektedir.

 

İnternet kullanımının her geçen gün artığı ve her markanın yavaş yavaş internette yerini almaya başladığı bu devirde seo çalışmaları büyümek isteyen markalar için oldukça önemli bir dijital pazarlama çalışmasıdır. Genellikle markalar seo çalışmaları yapmak için seo uzmanları ile çalışmaktadır. Peki seo uzmanı nedir ve seo uzmanı ne iş yapar? SEO Uzmanı Nedir Seo Uzmanı Neler Yapar adlı bu yazımızda seo uzmanları ve görevleri hakkında sizleri bilgilendireceğiz. Bunun yanı sıra SEO uzmanı nasıl olunur sorunuza da yanıt vereceğiz. Siz de bu yazımızı inceleyebilir ve kendinizi geliştirerek nasıl seo uzmanı olacağınızı öğrenebilirsiniz.  



SEO Uzmanı Nedir Seo Uzmanı Neler Yapar

 

SEO Uzmanı Nedir?

 

SEO Uzmanı, markaların internet sitesine ziyaretçi çekmek, marka bilinirliğini artırmak ve arama sonuçlarında üst sıralarda yer almasını sağlamak için strateji belirleyen, teknik ve taktikler geliştiren kişilere verilen isimdir.

 

SEO uzmanları genellikle belirli anahtar kelimelerde markaların arama sonuçlarında üst sıralarda çıkması için site içi ve site dışı seo çalışmaları yapmaktadır. Bu çalışmalar sonrasında da aslına bakıldığında hedefleri internet sitesine ziyaretçi çekmektir.


İlgili İçerik; Sosyal Medya Uzmanı Nedir, Nasıl Olunur?


SEO Uzmanı Nedir?

 

SEO Uzmanı Ne İş Yapar? SEO Uzmanının Görevleri ve Sorumlulukları Nelerdir?

 

Firmalar ya da ajanslar bünyesinde SEO uzmanı olarak çalışan kişilerin belirli görev ve sorumlulukları bulunmaktadır. SEO Uzmanının Görevleri şunlardır:

 
  • SEO Uzmanları bir internet sitesinin daha hızlı çalışması ve kullanıcıların daha kolay bir şekilde site içerisinde etkileşim kurmasını sağlamak için CSS, HTML ve JavaScript gibi yazılım programlarını kullanarak site için teknik çalışmalar yapar.
  • Markların Google arama sonuçlarında üst sıralara çıkmasını sağlamak için teknik ve içerik bakımında yapması gerekenlere yönelik stratejileri belirler ve geliştirir.
  • Çalıştığı markaların ziyaretçilerini bir kullanıcıya dönüştürmek için site performansını iyileştirmeye yönelik çalışmalar yapar. UX Designerlar ile iş birliği yaparak sitenin optimize edilmesini sağlar ve böylece dönüşüm oranlarını artırmayı amaçlar.
  • Ahrefs, Keywordtool, Semrush gibi SEO araçlarını kullanarak bir markanın backlink ve backlink stratejisini belirler. Bu araçlar sayesinde internet sitelerinde üretilecek içeriklerde kullanılacak anahtar kelimeleri tespit eder ve içerik ekibine iletir.
  • Çalıştığı firmanın sırlamalarını yükseltmek istediği anahtar kelimeleri sürekli olarak takip eder. Sıralaması düşen ve artan anahtar kelimeleri tespit ederek bu kelimelere yönelik çalışmalar geliştirir.
  • Bir markanın backlink stratejisini belirler. Backlink alınacak anahtar kelimeler, backlink alınacak siteler vb. konularda çalışmalar yapar.
  • Screaming Frog aracını kullanarak bir internet sitesini tarar ve sitenin performansını olumsuz etkileyen teknik hataları raporlar. Bu araç ile descrition, başlık vb. SEO metriklerini analiz eder.
  • Markaların kurumsal web sayfaları ve blogları için içerik çalışmaları yapar.
  • İnternet sitelerinin haftalık, aylık ve üç aylık, altı aylık ve yıllık SEO raporlarını çıkarır.
  • Kaliteli ve özgün içeriklerin yazılması için içerik ekibi ile dirsek temasında çalışır.
  • Sitede yer alan mevcut içeriklerin optimizasyonu için çalışır ve geliştirilmesini sağlar.
  • Geliştirilecek ve değiştirilecek olan içerikleri, içerik akışlarını belirleyerek içerik ekibine iletir.
 

SEO Uzmanın başlıca görevleri bunlardır. Genellikle SEO uzmanı olarak çalışacak olan kişiler diledikleri takdirde kendilerini teknik anlamda geliştirerek iş bulabilecekleri gibi diledikleri takdirde de içerik alanında geliştirebilmektedir. Bu kişilerin tercihine ve kariyer hedeflerine kalmış bir durumdur.

 

İlgili İçerik; E-ticarette Uzmanlaşmak İçin Dikkat Etmeniz Gerekenler


SEO Uzmanı Ne İş Yapar? SEO Uzmanının Görevleri ve Sorumlulukları Nelerdir?

 

SEO Uzmanı Nasıl Olunur?

 

SEO uzmanı olmak ve kendilerini bu alanda geliştirmek isteyen kişilerin herhangi bir eğitim almasına gerek yoktur. Çünkü günümüzde bu departmanda çalışacak olan kişilerin alabileceği bir ön lisans ya da lisans eğitimi bulunmamaktadır. Genellikle seo uzmanları kendilerini bu alanda geliştirmekte ve bunun sonrasında SEO uzmanı olarak çalışmaya başlamaktadır.

 

Bir üniversite eğitimi olmamasına rağmen kişiler Arama motoru optimizasyonu yani SEO konusunda kendilerini geliştirmek için ücretsiz ya da ücretli SEO sertifika programlarına katılabilmektedir. Böylece uzman kişilerden arama motoru optimizasyonu hakkında bilgi alabilmekte ve sonrasında ise seo uzmanı olarak çalışmaya başlayabilmektedir.


SEO Uzmanı Nasıl Olunur?

 

SEO Uzmanında Olması Gereken Özellikler Nelerdir?

 

Her meslek grubunda olduğu gibi SEO uzmanı olarak çalışmak isteyen kişilerin de belirli özellikleri taşıması gerekir.

 
  • SEO Uzmanı olarak çalışacak olan kişilerin temel düzeyde HTML kod bilgisine sahip olması gerekir.
  • Keywordtool, Ahrefs ve Semrush, Screaming Frog gibi SEO analizinde kullanılan araçlara hâkim olması ve kullanması gerekmektedir.
  • SEO çalışmaları yönetim ve organizasyon becerileri isteyen bir alan olduğu için kişilerin bu alanlarda kendilerini geliştirmesi gerekir.
  • SEO çalışmalarından alınan sonuçlar uzun vadelidir ve bu yüzden kişilerin sabırlı olması gerekmektedir.
  • Analitik düşünme becerisi gelişmiş olmalıdır.
  • Takım çalışmasına yatkın ve iletişime açık kişiler olması gerekmektedir.
  • Belirlediği plan ve strateji çerçevesinde hareket etmesi oldukça önemlidir.
  • Bir problemi kavramalı ve probleme çözümler üretmeye özen göstermelidir.
  • İnsan ilişkilerinde ve iletişimde kuvvetli olmalıdır.
 

SEO uzmanı olarak çalışmak isteyen kişilerde olması gereken başlıca özellikler bunlardır. Sizler de SEO uzmanı olmak istiyorsanız bu özellikleri taşıdığınıza inanmalısınız.

 

İlgili İçerik; E-ticaret Uzmanlık Sertifikası Nasıl Alınır?


SEO Uzmanında Olması Gereken Özellikler Nelerdir?

 

SEO Uzmanı Maaşları Ne Kadar?

 

SEO uzmanı olarak çalışmak isteyen kişilerin en çok merak ettiği konulardan birisi de seo uzmanı maaşlarıdır. Genellikle kişilerin çalıştıkları şirketlere ve yaptıkları işlere göre seo uzmanı maaşları farklılık göstermektedir.

 

JR. SEO Uzmanı olarak çalışan kişilerin maaşları 5500 – 7500 TL arasında farklılık gösterirken Senior SEO Uzmanı olarak çalışan kişilerin maaşları ise 7500 – 15000 TL arasında farklılık gösterebilmektedir. SEO Team Lead olarak çalışanların maaşları ise 15000 TL üzerindedir. Fakat bu maaşlar sektör çalışanlarının verdiği bilgiler neticesinde belirlenmiştir ve çalışılacak olan şirkete, şirketin büyüklüğüne ve maaş politikalarına göre değişiklik gösterebilmektedir.

 

İlgili İçerik; Pazarlamanın Uzmanlarından Sosyal Medya Pazarlamasına Yönelik İpuçları


SEO Uzmanı Maaşları Ne Kadar?

 

SEO Uzmanı Olmak Zor mu?

 

Her meslek grubunda olduğu gibi seo uzmanı olurken de karşınıza çıkacak belirli zorluklar bulunmaktadır. Özellikle SEO yani arama motoru optimizasyonu oldukça derin bir alan olduğu için kişilerin temel kavramları iyi bir şekilde öğrenmesi gerekir. Bunun yanı sıra seo uzmanı olmak isteyen kişilerin seo toollarını iyi bir şekilde kullanması gerekir.

 

Alınacak ücretli ve ücretsiz SEO uzmanlığı eğitimleri sayesinde kişiler kolay bir şekilde seo uzmanı olabilmekte ve kariyerlerini bu alanda geliştirebilmektedir.


SEO Uzmanı Olmak Zor mu?

 

Ücretsiz Eğitimler ile SEO Alanında Kendinizi Geliştirin

 

SEO uzmanı olmak için katılabileceğiniz ücretli eğitimlerin yanı sıra ücretsiz eğitimler de bulunmaktadır. Ticimax tarafından düzenlenen e-ticarette seo eğitimlerine sizler de katılabilir ve arama motoru optimizasyonu hakkında kendinizi geliştirebilirsiniz.

 

Ücretsiz e-ticaret seo eğitimlerinin yanı sıra e-ticaret uzmanı olmak için e-ticaret uzmanlığı sertifika programına katılabilir ve e-ticaret sektörü hakkında bilgi alarak ve kendinizi geliştirerek kariyerinize kolay bir şekilde yön verme fırsatı yakalayabilirsiniz.

 

Ticimax ile çalışmak istiyorsanız demo talep formunu doldurabilir ve 15 günlük deneme süresinin ardından e-ticarette doğru adımlar atabilirsiniz. Ticimax ile ilgili daha fazla haber almak için Ticimax’ı Youtube, Instagram, Facebook ve Twitter üzerinden takip edebilirsiniz. Ayrıca e-ticaret ile ilgili kapsamlı bilgi almak için 0850 811 08 20 numaralı telefonu arayabilirsiniz.

 

Yazar: Pınar Keleş

Bu İnternet Sitesi içeriğinde yer alan tüm eserler (yazı, resim, görüntü, fotoğraf, video, müzik vb.) TİCİMAX BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ A.Ş.’ye ait olup, 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu kapsamında korunmaktadır.

15 Gün Ücretsiz Deneyin

Devlerin kullandığı e-ticaret alt yapısının 15 günlük demosu hemen mailinize gelsin.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Kişisel verileriniz işlenmesine ilişkin detaylı bilgiye ulaşmak için Ticimax Kişisel Verilerin Korunmasına Yönelik Aydınlatma ve Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.
İlgili Yazılar Yeni Yazılar Popüler Yazılar
Adres : Allianz Tower Küçükbakkalköy Mah. Kayışdağı Cad. No:1 34750 Ataşehir/İstanbul  /  Çağrı Merkezi : 0850 811 08 20  / 
© 2005-2024 Ticimax E Ticaret Yazılımları ve E Ticaret Paketleri / Ticimax Bilişim Teknolojileri A.Ş. Her Hakkı Saklıdır.
BİZE ULAŞIN
Ticimax