Biz Sizi Arayalım

Merak ettiğiniz tüm sorularınız için iletişim bilgilerinizi girin,
uzman ekibimiz en kısa zamanda size yardımcı olsun!

Dilerseniz;

7/24 Müşteri Destek Hattı

0850 811 08 20

telefonumuzdan
bize ulaşabilirsiniz.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

E-ticarette Uzmanlaşmak İçin Dikkat Etmeniz Gerekenler

Güncelleme Tarihi: 14.07.2023

İçindekiler;

E-ticaret son dönemlerin en popüler meslek kollarından birisi haline geldi. Her gün bu sektörde faaliyet göstermek isteyen binlerce işletme bir e-ticaret alt yapısı seçerek e-ticaret sitelerini kuruyor ve ardından ürünlerini sitelerine ekleyerek ve belirli ayarlarını yaparak sanal mağazalarını yaratıyor.

 

Sanal mağaza yaratan işletmeler internet üzerinden ürün, hizmet ve kampanyalarını daha fazla kişiye ulaştırma fırsatı yakalıyor. Bununla beraber işletmeler aynı sektörde faaliyet gösterdikleri işletmeler ile daha kolay rekabete girip ürün satışlarını arttırabiliyor. Fakat bunları daha kolay yapabilmek için işletmelerin e-ticarette uzmanlaşması gerekiyor.

 

E-ticaret sektörünün yeni yeni yükselmeye başlayan bir sektör olması ve markaların e-ticarete yaptıkları yatırımların hız kesmeden artması bu sektördeki uzmanlara olan ihtiyacı arttırıyor. Çünkü e-ticaret sektörü içerisinde çalışmalar yapılması gereken birçok alan ve birçok e-ticaret dinamiği bulunuyor. E-ticarette uzmanlaşan ya da bir e-ticaret uzmanı ile çalışan işletmeler yapılması gereken çalışmaları daha kolay bir şekilde yürütebiliyor ve e-ticarette daha hızlı büyüyor.

 

E-ticarette uzmanlaşmak için ise hem kişilerin hem de işletmelerin dikkat etmesi gereken birçok önemli nokta bulunuyor. E-ticarette uzmanlaşmak isteyen kişi ve işletmeler için hazırladığımız E-ticarette Uzmanlaşmak İçin Dikkat Etmeniz Gerekenler adı bu yazımızda sizlere birçok bilgiden bahsedeceğiz. Siz de bu yazımızdan bahsederek e-ticaret uzmanlığı hakkında bilgi alabilir ve e-ticaret uzmanı olmak için yapmanız gerekenleri öğrenebilirsiniz.

 

E-ticarette Uzmanlaşmak İçin Dikkat Etmeniz Gerekenler

 

E-ticaret Uzmanı Nedir?

 

E-ticaret uzmanı, e-ticaret sektöründe faaliyet gösteren işletmeler için çalışmalar yapan, firmaların ürün ve hizmetlerinin satılmasına, ürün stok ve tedarik zinciri yönetimine, marka bilinirliğini arttırmaya, kampanya planlamasına ve dijital pazarlamaya yönelik birçok çalışmalar yapan kişilere verilen isimdir.

 

E-ticaret uzmanı olarak çalışan kişiler en düşük asgari ücret ile çalışmaya başlamaktadır. Bunun yanı bulunduğu markada uzun yıllar boyunca çalışan e-ticaret uzmanlarının maaşlarında herhangi bir üst sınır bulunmamaktadır. Ülkemizde e-ticaret uzmanı maaşlarının ortalaması yaklaşık 4.300 TL civarındadır.

 


İlgili İçerik; E-ticaret Nedir, Nasıl Yapılır?

İlgili İçerik; E-ticaret Sitesi Kurmak, 20 Adımda Başarılı Bir E-ticaret Sitesi Nasıl Kurulur?



E-ticarette Uzmanı Nedir

 

E-ticaret Uzmanı Neler Yapar?

 

E-ticaret uzmanlığı hakkında ve e-ticaret uzmanı maaşları hakkında sizlere yukarıda yüzeysel bilgiler vermiş olsak da yazımızın bu bölümünde e-ticaret uzmanı görevleri hakkında sizlere daha detaylı bilgiler vereceğiz.

 

E-ticaret uzmanları;

 
  • Çalıştıkları markaların dijital pazarlama çalışmalarını kurgular ve yürütür.
  • Firmaların yeni pazarlama ve tanıtım stratejileri geliştirmesine yardımcı olur.
  • E-ticaret veri ve istatistiklerini inceleyerek firmanın kendini iyileştirmesine katkıda bulunur.
  • Müşteri deneyimini arttırmaya yönelik çalışmalar yapar.
  • Hedef kitle analizi yapar.
  • İşletmelerin rakiplerini takip eder ve analizini gerçekleştirir.
  • E-ticaretin en önemli unsurları olan fotoğraflar ve ürün açıklamalarına yönelik çalışmaları yapar.
  • İşletmelerin arama motoru optimizasyonu çalışmaları için stratejiler geliştirir.
  • E-ticaret sitesi tasarımına yönelik çalışmalar yapar.
  • E-ticaret firmalarının satışlarını arttırması için kampanya kurguları yaratır ve bu kampanayalar düzenleyerek satışları arttırmaya yardımcı olur.
 

E-ticaret uzmanlığı alanında çalışan kişilerin yapması gereken belirli görevler bunlardır. Fakat kişiler bu görevlerin bazılarında uzmanlaşarak daha doğru çalışmalar yapabilmektedir.


İlgili İçerik; E-ticaret Web Sitesi Tasarımı Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler

 

İlgili İçerik; E-ticaret Sitelerinde Bulunması Gereken Temel Özellikler

 

E-ticarette Uzmanı Ne Yapar

 

E-ticarette Nasıl Uzmanlaşılır?

 

E-ticaret uzmanı olmak ya da e-ticarette uzmanlaşmak isteyen kişilerin belirli sertifika ve eğitimleri tamamlamış olması gerekmektedir. E-ticaret uzmanlığı alanında çalışan kişilerin ilk olarak iktisat, işletme, sosyoloji, reklamcılık, halkla ilişkiler, bilgisayar mühendisliği, yazılım mühendisliği, ekonomi, endüstri mühendisliği gibi bölümlerden mezun olduğu bilinmektedir.

 

Fakat e-ticarette uzman olmak için herhangi bir üniversite mezunu olmanız gerekmemektedir. Çünkü dışarıdan alacağınız eğitimler ve sertifikalar sayesinde e-ticarette uzmanlaşmanız mümkündür. Gelin şimdi e-ticarette uzmanlaşmak için alabileceğiniz eğitimlere detaylı bir şekilde göz atalım.

 

İlgili İçerik; Evden E-Ticaret Nasıl Yapılır?

 

E-ticarette Uzmanlığı Rehberi

 

E-ticaret Uzmanlığı Sertifika Eğitimlerine Katılın

 

E-ticaret alanında uzmanlaşmak istiyorsanız ilk olarak katılmanız gereken eğitimlerden birisi e-ticaret uzmanlığı sertifika eğitimleridir.

 

E-ticaret uzmanlığı sertifika eğitimleri genellikle anlaşmalı kurumlar ile düzenlenen ve e-ticaret ile ilgili birçok konuda bilgi veren eğitimlerdir. E-ticaret uzmanlığı eğitimlerini başarı ile tamamlayan kişiler eğitimin sonunda sertifika alabilmekte ve e-ticaret uzmanı olarak görev yapabilmektedir.

 

E-ticaret uzmanlığı eğitimleri;

 
  • Girişimciler
  • E-ticaret alanında işe başlamak
  • E-ticarete başlamak
  • Küçük Ölçekli işletmelerini büyütmek
 

İsteyen kişiler için uygun olan eğitimlerdir. Genel olarak e-ticaret uzmanı sertifikası verilen bu eğitimlerde;

 
  • E-ticarete Giriş
  • E-ticaret alt yapıları
  • E-ticaret sitesi kurulumu
  • Tasarım, ürün, kullanıcı yönetimi, e-ticarette entegrasyonlar, Seo, Dijital pazarlama
  • E-ihracat
  • Ödeme sistemleri, kargo yönetimi
  • E-ticarette pazarlama
  • E-mail marketing
 

Gibi birçok alanda detaylı bilgiler veren derseler bulunmaktadır. Genellikle e-ticaret uzmanlığı eğitimleri e-ticaret, e-ihracat, pazarlama alanlarında çalışan ve bulundukları sektörlerde tanınan kişiler ile ortak bir şekilde verilmektedir. Böylece e-ticaret uzmanı olmak isteyen kişiler bu eğitimler sayesinde hem e-ticaret hakkında bilgi alabilmekte hem de networklerini geliştirebilmektedir.

 

Ticimax’ın birçok üniversite ile anlaşmalı olarak düzenlediği e-ticaret uzmanlığı sertifika programlarına katılarak sizler de üniversite onaylı e-ticaret uzmanı sertifikanızı alabilir ve e-ticaret sektöründe kariyer yapabilirsiniz.

 

İlgili İçerik; E-TİCARET UZMANLIĞI SERTİFİKA PROGRAMI

 

E-ticarette Uzmanlığı Sertifika Eğitimi Ticimax

 

Google Analytics ve Yandex Metrica Webinarı

 

E-ticaret alanında uzmanlaşmak isteyen kişilerin katılabileceği ücretsiz eğitimlerden birisi de Google Analytics ve Yandex Metrica Webinarı’dır. Ticimax tarafından sürekli olarak açılan ücretsiz eğitimler arasında yer alan bu eğitim sayesinde kişiler e-ticarette önemli araçlar olan Google Analytics ve Yandex Metrica hakkında birçok bilgiyi öğrenmektedir.

 
  • Hedef kitle oluşturma
  • Performanslar
  • E-ticarette reklam kampanyalarının izlenmesi
  • E-ticarette raporlama
 

Gibi birçok konu bu eğitim içerisinde verilmektedir. Sizler de Google Analytics ve Yandex Metrica eğitimlerine katılarak bu araçları öğrenebilir ve e-ticaretin analiz alanında uzmanlaşabilirsiniz.

 

İlgili İçerik; E-Ticaret Eğitimi

 

E-ticarette Uzmanlığı Google Analytics Yandex Metrica

 

Sosyal Medya Satış ve Pazarlama

 

E-ticarette uzmanı olmak istiyorsanız sosyal medya platformlarına hâkim olmanız oldukça önemlidir. Çünkü e-ticaret uzmanları sürekli olarak çalıştıkları markaların satışlarını arttırmaya yönelik pazarlama stratejileri geliştirmekte ve bu stratejileri sosyal medya platformlarında uygulayabilmektedir.

 

Ticimax tarafından sürekli olarak düzenlenen ve ücretsiz bir şekilde katılım sağlayabileceğiniz e-ticaret eğitimlerinden birisi olan Sosyal medya satış ve pazarlama yöntemleri eğitimlerine sizler de katılabilir ve e-ticaretin en önemli unsurlarından birisi olan sosyal medya pazarlama konularında kendinizi geliştirebilirsiniz.

 

İlgili İçerik; Sosyal Medya Planı Hazırlamak Hakkında Bilmeniz Gerekenler

 

İlgili İçerik; Sosyal Medya Yasası Nedir, Neleri Kapsar?

 

E-ticarette Uzmanlığı Sosyal Medya Pazarlama

 

Temel Paket Eğitimleri

 

E-ticaret sitesini Ticimax ile kuran bir e-ticaret firması ile çalışacaksanız Temel paket eğitimlerine katılarak Ticimax e-ticaret alt yapıları hakkında daha fazla bilgi edinebilirsiniz. Temel paket 1 ve 2 eğitimleri sayesinde;

 
  • Ticimax paneli
  • Tasarım
  • Kategori ve Ürün yönetimi
  • Seo çalışmaları
  • Ödeme sistemleri ve kargo
  • Mail Yönetimi
  • Sipariş
  • Entegrasyon
  • Blog
  • Kampanyalar
 

Gibi birçok önemli konu hakkında ayrıntılı bilgiler edinebilirsiniz. Böylece Ticimax ile çalışan e-ticaret firmalarında çalışma fırsatı yakalayabilir ve e-ticaret uzmanı olabilirsiniz.

 
İlgili İçerik; ISO Belgeleri ile Ticimax Kalitesi Tescillendi 



E-ticarette Uzmanlığı Temel Paket Eğitimi

 

Google Adwords ve Facebook Reklamlarını Öğrenin

 

E-ticarette uzmanlaşmak isteyen kişilerin reklamlar ve reklam platformları hakkında da bilgi sahibi olması gerekmektedir. Çünkü çalışacağınız e-ticaret firmasının satışlarını arttırmak için belirli aralıklarla satış arttırmaya yönelik reklamlar vermeniz gerekmektedir.

 

E-ticarette en çok reklam verilen platformlar Google Adwords ve Facebook’tur. Bu platformlardan reklam vermek için ise Google Adwords panelini ve Facebook reklam panelini öğrenmeniz gerekmektedir.

 

Sizler de Ticimax tarafından her ay ücretsiz olarak düzenlenen Google Ads ve Facebook reklamları eğitimlerine katılabilir ve böylece e-ticarette reklamlar hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz.

 
İlgili İçerik; Facebook ile E-ticaret Satışlarını Artırma İpuçları 
 

SEO Webinarları

 

E-ticarette uzmanlaşmak isteyen kişiler için düzenlenen Ticimax eğitimlerinden biri de SEO Webinarları’dır. SEO Webinarları sayesinde e-ticarette arama motoru optimizasyonu ve seo stratejileri hakkında bilgi sahibi olmanız mümkündür.

 
İlgili İçerik; URL Nedir? SEO Uyumlu URL Adresi Nasıl Oluşturulur?



E-ticarette Uzmanlığı SEO Webinarı

 

E-ticarette Fotoğrafçılık

 

E-ticarette müşterilerin ürünler ile ilk teması ürün fotoğrafları sayesinde gerçekleşmektedir. Bu nedenle e-ticaret firmaları için ürün fotoğrafçılığı oldukça önemlidir. Çünkü e-ticaret firmaları ürün fotoğrafları sayesinde satışlarını arttırma fırsatı yakalamaktadır.

 

E-ticarette uzmanlaşmak isteyen kişiler için düzenlenen ücretsiz e-ticaret eğitimlerinden birisi olan e-ticarette fotoğrafçılık eğitimlerine katılabilir ve sizler de ürün fotoğrafçılığı hakkında daha fazla bilgi edinebilirsiniz.


İlgili İçerik; Ürün Fotoğraflamada Kaçınılması Gereken 6 Önemli Hata 



E-ticarette Uzmanlığı Fotoğrafçılık Eğitimi

 

Ticimax E-ticaret Eğitimleri İle E-ticaret Uzmanı Olun

 

E-ticaret alanında uzmanlaşmak istiyorsanız sizler de Ticimax tarafından düzenlenen ücretli e-ticaret sertifika programları ve ücretsiz e-ticaret eğitimlerine katılarak e-ticaret uzmanı olabilirsiniz. E-ticaret eğitimlerini incelemek için Ticimax eğitim sayfasını inceleyebilir ve katılabileceğiniz eğitimler hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz.

 

 

 

Ticimax ile çalışmak istiyorsanız demo talep formunu doldurabilir ve 15 günlük deneme süresinin ardından e-ticarette doğru adımlar atabilirsiniz. Ticimax ile ilgili daha fazla haber almak için Ticimax’ı Youtube, Instagram, Facebook ve Twitter üzerinden takip edebilirsiniz. Ayrıca e-ticaret ile ilgili kapsamlı bilgi almak için 0850 811 08 20 numaralı telefonu arayabilirsiniz.

 

 

Yazar: Tolga Sefa Ağyıldız

Bu İnternet Sitesi içeriğinde yer alan tüm eserler (yazı, resim, görüntü, fotoğraf, video, müzik vb.) TİCİMAX BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ A.Ş.’ye ait olup, 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu kapsamında korunmaktadır.

15 Gün Ücretsiz Deneyin

Devlerin kullandığı e-ticaret alt yapısının 15 günlük demosu hemen mailinize gelsin.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Kişisel verileriniz işlenmesine ilişkin detaylı bilgiye ulaşmak için Ticimax Kişisel Verilerin Korunmasına Yönelik Aydınlatma ve Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.
İlgili Yazılar Yeni Yazılar Popüler Yazılar
Adres : Allianz Tower Küçükbakkalköy Mah. Kayışdağı Cad. No:1 34750 Ataşehir/İstanbul  /  Çağrı Merkezi : 0850 811 08 20  / 
© 2005-2024 Ticimax E Ticaret Yazılımları ve E Ticaret Paketleri / Ticimax Bilişim Teknolojileri A.Ş. Her Hakkı Saklıdır.
BİZE ULAŞIN
Ticimax