Ticimax Vs PrestaShop
İçindekiler;
- PrestaShop Nedir?
- PrestaShop Avantajları ve Dezavantajları
- PrestaShop’un Dezavantajları
- Ticimax ve PrestaShop Özellikleri
- Ticimax ve PrestaShop Temaları
- Sanal Poslar
E-ticaret siteniz varsa veya yeni bir e-ticaret sitesi kuracaksanız site yönetimi, ürün yönetimi ve pazarlama işlemleri için en önemli unsurlardan birinin e-ticaret alt yapıları olduğunu bilmeniz oldukça önemlidir. Günümüzde hazır e-ticaret alt yapıları ve açık kaynak kodlu e-ticaret alt yapıları olmak üzere kullanılan iki farklı e-ticaret alt yapısı bulunmaktadır.
Ticimax e-ticaret alt yapıları hazır e-ticaret alt yapıları arasında yer alırken PrestaShop ise açık kaynak kodlu e-ticaret alt yapıları arasında bulunmaktadır. Hazır e-ticaret alt yapıları ve açık kaynak kodlu e-ticaret alt yapıları arasında farklılaşmalar olduğu için sizlerin e-ticaret alt yapısını kolay bir şekilde seçebilmesi için Ticimax vs Prestashop adlı bu yazımızı hazırladık.
Sizler de e-ticaret sitesi kurarken Ticimax mı Prestashop mu kullanmanız gerektiğine karar vermek için yazımızı inceleyebilir ve hem Ticimax hem de PrestaShop hakkında bilgi edinebilirsiniz.
PrestaShop Nedir?
PrestaShop, açık kaynak kodlu ve ücretsiz bir e-ticaret alt yapısıdır. 2008 yılında piyasaya sürülen PrestaShop, MYSQL veri tabanını kullanmaktadır ve PHP tabanlıdır.
PrestaShop Türkiye’de ofisi bulunmayan bir e-ticaret alt yapısıdır. Genellikle PrestaShop Türkiye adı altında oluşturulan siteler Türkiye’de PrestaShop kullanan kişiler tarafından oluşturulmuştur.
Ücretsiz e-ticaret alt yapıları içerisinde bulunan PrestaShop özellikleri bakımından Ticimax’dan farklılaşmaktadır. Bu yazımızda Prestashop özellikleri hakkında bilgi alabilir ve Ticimax ile karşılaştırmasını okuyabilirsiniz.
PrestaShop Avantajları ve Dezavantajları
Ticimax vs PrestaShop karşılaştırmamıza geçmeden önce yazımızın bu bölümünde sizlere Prestashop avantajları ve dezavantajları hakkında bilgi vereceğiz.
Açık kaynak kodlu ve ücretsiz bir e-ticaret alt yapısı olan PrestaShop ile bedava e-ticaret sitesi kuracaksanız bu tür e-ticaret alt yapılarının en önemli avantajının ücretsiz olduğunu biliyorsunuzdur. PrestaShop’un diğer avantajları şunlardır;
- Uluslararası çalışmalar yapılabilmesi
- Mağaza oluşturma
- Ücretli ve ücretsiz şablonlar
- Mobil duyarlılık
- Gibi özellikle her e-ticaret alt yapısında olduğu gibi PrestaShop’ta da yararlanabileceğiniz avantajlar altında gösterilmektedir.
PrestaShop’un Dezavantajları
PrestaShop e-ticaret alt yapılarını kullanan e-ticaret siteleri temel avantajlardan yararlanırken birçok dezavantajlı durumla karşı karşıya kalmaktadır. PrestaShop’un dezavantajları şunlardır;
- Temalar ücretlidir.
- Modül Ücretleri bulunmaktadır.
- Sanal Pos Masrafları fazladır.
- Zaman kaybı yaşanan durumlar vardır.
- Yazılımcı masrafları yüksektir.
- PrestaShop Türkiye destek ofisi yoktur.
- Türkçe kaynakların azdır.
Vb. birçok şey PrestaShop’un dezavantajlarıdır. Ücretsiz bir e-ticaret sitesi kurmak isteyen kişiler aslına bakıldığında PrestaShop ile e-ticaret yaparken birçok özelliği aktif etmek için ücret ödemektedir.
İlgili İçerik; Ücretsiz E-Ticaret Yazılımı Neden Kullanmamalısınız?
Ticimax ve PrestaShop Özellikleri
Ticimax vs PrestaShop adlı yazımızın ilk bölümünde sizlere her iki e-ticaret alt yapısının genel özellikleri hakkında bilgiler vereceğiz.
Özellik / Firma
|
Ticimax
|
PrestaShop
|
Özelleştirilebilir mağaza
|
Var
|
Var
|
Ürün Yönetimi
|
Gelişmiş
|
Orta Düzeyde Gelişmiş
|
Destek Sistemi
|
7/24 destek alabilir ve Ticimax destek alanında istediğiniz alanda bilgi alabilirsiniz
|
Belgeler üzerinden veya internette araştırma yaparak destek almanız olasıdır. Ücretli PrestaShop uzmanları da destek vermektedir.
|
Web Alanı
|
Sınırsız
|
Herhangi bir bilgi yok
|
Kargo Anlaşmaları
|
Var
|
Yok
|
Entegrasyon
|
Var
|
Modüller ile eklenebilir
|
Türk Banka Posları
|
Var
|
Kullanılmıyor
|
Yasal Nitelikler
|
Var
|
ABD’ye göre ayarlanmış
|
Seo Özellikleri
|
Gelişmiş
|
Yeterli Bilgi Bulunuyor
|
Modüller
|
Tüm işlemleriniz için modüller veya özellikler bulunuyor
|
Herhangi bir bilgi bulunmuyor. Modüllerinizi geliştiricilerden satın alabilirsiniz.
|
Ticimax vs PrestaShop karşılaştırmasının ilk bölümünde genel özellikler hakkında bilgileri yukarıdaki tabloda sizler de görebilirsiniz. Genel olarak incelendiğinde Ticimax’ın genel özelliklerinin PrestaShop özelliklerine göre daha avantajlı olduğunu söylemek mümkün.
Sizler de hızlı ve kolay bir şekilde e-ticaret sitesi kurmak ve yazılım masrafı yapmamak istiyorsanız eğer e-ticaret sitenizi kurarken Ticimax e-ticaret alt yapılarını tercih edebilir ve e-ticaret sitenizi hızlı bir şekilde kurabilirsiniz.
Ticimax e-ticaret alt yapılarının genel özellikleri bakımından oldukça işlevsel olması e-ticaret sitenizin kuruluşunu kolay bir şekilde gerçekleştirmenize olanak sağlayacaktır.
Ticimax ve PrestaShop Temaları
E-ticaret sitelerinin satışlarındaki en önemli etkenlerden birisi e-ticaret sitesi temalarıdır. Bir e-ticaret sitesinin iyi bir satış yapmasını sağlamak için kullanılan temanın sade ve şık olması gerekmektedir. Tema özellikleri bakımından Ticimax ve PrestaShop temaları bizlere neler sunuyor gelin hep beraber Ticimax vs PrestaShop adlı yazımızın bu bölümünde ele alalım.
Ticimax e-ticaret alt yapıları hazır konsept temalar ile kullanabileceğiniz bir e-ticaret alt yapısıdır. Ticimax e-ticaret alt yapısı içerisinde 250’den fazla tema kullanıma sunulmuştur.
Ticimax temaları ile e-ticaret yapacağınız sektöre göre hazırlanmış temaları seçebilir ve bu temalardan birini kullanarak hızlı bir şekilde e-ticaret sitenizi kurabilirsiniz. Ticimax e-ticaret alt yapıları içerisinde bulunan temalardan birini seçmeden önce ön izlemesini yapabilir ve e-ticaret sitenizde nasıl durduğuna karar verebilirsiniz.
PrestaShop Temaları ise ücretli kullanıma sunulan temalardır. En ucuz PrestaShop teması 59,99 Euro’dan satışa sunulmaktadır. Bu temaların demosunu görüntüleyebilir ve bunun sonrasında satın alarak e-ticaret sitenize entegre edebilirsiniz.
Tema özellikleri bakımından Ticimax vs PrestaShop yapıldığında ilk olarak karşımıza çıkan sonuçlar şunlardır;
- Ticimax e-ticaret alt yapıları içerisinde bulunan temalar ücretsiz olarak sizlere sunulmaktadır.
- PrestaShop ücretsiz yararlanabileceğiniz ve ücretsiz site açabileceğiniz bir e-ticaret alt yapısı olsa da tema fiyatları göz önünde bulundurulduğunda dezavantajlıdır. Çünkü değişken dolar ve euro kurundan dolayı e-ticaret siteniz için tema alırken zarara uğramanız olasıdır.
Ücretsiz tema özelliklerinin olması, tema değiştirirken ücret ödenmemesi gibi durumlardan dolayı Ticimax e-ticaret alt yapıları tasarım açısından PrestaShop’un tasarım özelliklerinden daha avantajlı olarak karşımıza çıkmaktadır. Bununla beraber PrestaShop temalarında 3 aylık destek sunulması da e-ticaret sitenizde problem yaşadığınızda çözüm için yazılımcılara başvurmanıza neden olacak bu da yazılım masraflarınızı arttıracaktır.
İlgili İçerik; E-ticarette Responsive Tasarım Neden Önemlidir?
İlgili İçerik; Online Mağazalar İçin Tasarım Önerileri
Sanal Poslar
E-ticaret sitelerinin satış yaptıkları ürünlerin ödemelerini alabilmeleri için en önemli entegrasyonlardan birisi sanal pos entegrasyonlarıdır. Sanal pos entegrasyonu olmayan e-ticaret sitelerinin ödeme alması oldukça zordur.
Ticimax ve PrestaShop sanal posları birbirinden farklıdır. Genel olarak Ticimax sanal posları anlaşmalı bankalar ve sanal pos entegrasyonu sağlayan firmalar ile yapılabilmektedir. PrestaShop sanal posları ise modül olarak bulunmaktadır. E-ticaret sitesine sanal pos entegrasyonu yapmak isteyen kişilerin bu sanal posları indirmesi ve kurması gerekmektedir.
İlgili İçerik; 3D Secure Nedir? Sanal Mağazalar İçin Neden Önemli?
Ticimax ile kurulan e-ticaret sitelerine sanal pos entegrasyonu ücretsiz bir şekilde yapılırken PrestaShop sanal pos entegrasyonu ise ücretli ve ücretsiz şekilde yapılmaktadır. E-ticaret sitenizi PrestaShop ile kuruyorsanız eğer Türkiye menşeili ücretsiz Presta Shop Sanal Pos Entegrasyonunuzun olmadığını bilmeniz gerekmektedir. Türkiye’de bulunan;
Gibi PrestaShop ile kullanılan sanal posların entegrasyonunu e-ticaret sitenize yapmak için Euro üzerinden ödeme yapmanız gerekmektedir. Iyzıco PrestaShop entegrasyonu ücreti 69,99 Euro, PayU entegrasyonu ise 89,99 Euro’dur. Garanti Bankası Sanal Pos Ücreti ise 79,99 Euro olarak karşımıza çıkmaktadır.
Sanal poslar bakımından değerlendirildiğinde Ticimax e-ticaret alt yapılarının PrestaShop’a nazaran daha avantajlı olduğunu söylemek mümkündür. Ticimax ile kurulan e-ticaret siteleri tek tıkla sanal pos alabilirken Prestashop ile kurulan ücretsiz e-ticaret sitelerinde ise sanal pos almak ve entegrasyonunu yapmak için ekstra ücret ödenmesi gerekmektedir.
Sizler de sanal pos entegrasyonu, tema ve modül gibi e-ticaret sitelerinde bulunması gereken birçok özellik için ücret ödemek istemiyorsanız eğer Ticimax e-ticaret alt yapılarını tercih edebilirsiniz.