Biz Sizi Arayalım

Merak ettiğiniz tüm sorularınız için iletişim bilgilerinizi girin,
uzman ekibimiz en kısa zamanda size yardımcı olsun!

Dilerseniz;

7/24 Müşteri Destek Hattı

0850 811 08 20

telefonumuzdan
bize ulaşabilirsiniz.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Ticimax Vs PrestaShop

Güncelleme Tarihi: 24.05.2023

İçindekiler;

Prestashop nedir?

 

PrestaShop ilk kez 2017 yılında yayımlanan, açık kaynak kodlu ve ücretsiz e-ticaret alt yapılarından birisidir. Açık yazılım lisansı altında yayınlanan Prestashop, PHP programlama dili ile yazılmıştır ve MYSQL Veritabanını kullanmaktadır.

 

İlgili İçerik; E-Ticaret Yazılımı Nedir?

 

PrestaShop Nedir

 

PrestaShop Nasıl Çalışır?

 

Prestashop e-ticaret sitesi kurmaya yarayan bir alt yapıdır. Sizler de bu alt yapıyı kullanarak markanıza ait online bir alışveriş sitesi kurabilir ve internetten satışa başlayabilirsiniz.

 

Prestashop e-ticaret alt yapısını hostinginiz üzerinden otomatik bir şekilde kurabilir ve basit özellikler ile kullanmaya başlayabilirsiniz. Sitenizi geliştirmek için ise Prestashop modüllerini satın alarak sitenize ekleyebilirsiniz.

 

İlgili İçerik; Ücretsiz E-Ticaret Yazılımı Neden Kullanmamalısınız?

 

PrestaShop Nasıl Çalışır

 

Ticimax vs. Prestashop - Paket Fiyatları

 

E-ticaret paketi satın alırken genellikle işletmeler bir lisans ücreti öder. Prestashop, e-ticaret sitesi kurarken ücretsiz yararlanabileceğiniz bir e-ticaret alt yapısıdır. Genel özellikler ile gelen bu e-ticaret alt yapısını geliştirmek için kişilerin modül ve temaya ihtiyacı bulunur. Genellikle PrestaShop modül ve temaları dolar ile satılır. Bununla beraber yazılımcı masrafları da bulunur çünkü yazılımsal değişiklikler yapmak için bir yazılımcı ile çalışmanız gerekir.

 

Ticimax e-ticaret paket fiyatları ise ürün içeriğine göre değişiklik göstermektedir. Fakat Ticimax e-ticaret alt yapısında sitenizi geliştirmeniz gerekmez çünkü alt yapı e-ticaret firmalarının tüm ihtiyaçlarını karşılamaları ve e-ticaret süreçlerini yönetebilmeleri için birçok özellikle donatılmıştır. Sitenizde değişiklik yapmayı öğreneceğiniz eğitimler de Ticimax tarafından ücretsiz bir şekilde verilir ve müşteri destek hattı sayesinde 7 gün 24 saat boyunca destek alabilmeniz sağlanır.

 

Paket fiyatları ve avantajları bakımından Ticimax e-ticaret alt yapısı Presta Shop’a göre daha avantajlıdır. Siz de sitenizi kurarak internetten satış yapmak istiyorsanız Ticimax’ı tercih edebilirsiniz.

 

İlgili Sayfa; E-ticaret Paketleri


Ticimax Vs PrestaShop Paket Fiyatları

 

Ticimax vs. Prestashop - Ödeme Yöntemleri

 

E-ticaret siteleri üzerinden tahsilat yapmak için işletmelerin ödeme sistemlerine ihtiyacı bulunur. Genellikle ödeme yöntemleri sanal pos ve ödeme sistemleri tarafından sağlanır. PrestaShop’ta ödeme yöntemlerinin çoğu farklı geliştiriciler tarafından tasarlanan modüllerden oluşur ve neredeyse çoğu dolar ile satılır.

 

Ticimax e-ticaret paketlerinde ise kullanabileceğiniz birçok bankanın sanal posu ve ödeme sistemleri bulunur. Böylece e-ticaret siteniz üzerinden tahsilat almanız kolaylaşır. Hem yurtiçi hem de yurtdışı ödeme sistemleri ile anlaşması olan Ticimax ile kuracağınız e-ticaret sitenizden güvenli bir şekilde ödeme alabilirsiniz.

 

İlgili içerik; Ödeme Sistemi Entegrasyonları

 

Ticimax Vs PrestaShop Ödeme Yöntemleri

 

Ticimax vs. Prestashop - Kargo Entegrasyonu

 

E-ticaret firmaları e-ticarette kargo süreçlerini profesyonel bir şekilde yönetebilmek için sitelerine kargo entegrasyonu yapar. Prestashop e-ticaret yazılımında kargo entegrasyonu modülleri geliştiriciler tarafından hazırlanır. Ücretli ve ücretsiz sürümleri bulunan kargo entegrasyonlarını kullanmak için sitenize yüklemeniz gerekir. Bunun yanı sıra ücretsiz kargo entegrasyonlarının pek gelişmediğini söylemek de mümkündür.

 

Ticimax e-ticaret paketlerinden Special Extra ve Special Omni paketlerinde ücretsiz kargo entegrasyonu özelliği bulunur. Anlaşmalı olduğunuz kargo firmasına özel entegrasyon yaptırmanız mümkündür. Bunun yanı sıra Ticimax kargo işlemlerinde kolaylık sağlamak için müşterilerine indirimli kargo fiyatları ve kargo takip modülü gibi avantajlar da sunmaktadır. Özetle Ticimax ile Prestashop e-ticaret alt yapıları kargo bakımından karşılaştırıldığında Ticimax ön plana çıkar.

 

İlgili İçerik; E-Ticaret Kargo İlişkisi

 

İlgili İçerik; Kargo Entegrasyonları

 

Ticimax Vs PrestaShop Kargo Entegrasyonu

 

Ticimax vs. Prestashop - Dropshipping

 

Ticimax, Türkiye’de faaliyet gösteren birçok tedarikçi ile anlaşması olan bir firmadır. Bu nedenle Ticimax e-ticaret alt yapılarını kullanan işletmeler Ticimax XML Entegrasyonu sayesinde istedikleri tedarikçiler ile çalışarak Dropshipping yapabilmektedir.  

Prestashop e-ticaret yazılımını kullanan kişiler ise Dropshipping yapabilmek tedarikçiler ile kendileri anlaşması gerekir ve XML entegrasyonlarını modüller ile yapmalıdır. Prestashop XML entegrasyon modülleri de çoğu modül ve tema gibi ücretli olarak satışa sunulmaktadır ve ücretlerin hepsi dolar bazlıdır. Bu nedenle Ticimax ile Prestashop karşılaştırmasında dropshipping yapmak isteyen kişiler için Ticimax e-ticaret paketleri daha avantajlı özellikler sunar.

 

Siz de dropshipping ( stoksuz satış ) yapmak için Ticimax’ı tercih edebilir ve işinizi az maliyetle hızlı bir şekilde geliştirebilirsiniz.

 

Ticimax Vs PrestaShop Dropshipping

 

Ticimax vs. Prestashop – Temalar

 

E-ticaret sitesi kurulumu esnasında önemli olan konulardan birisi de temalardır. Bir e-ticaret sitesi tasarlarken responsive ve modern özellikleri olan temalar kullanılmalıdır.

 

Ticimax ile Prestashop karşılaştırmasında temalar bakımından bir karşılaştırma yapıldığında her iki e-ticaret alt yapısının da tema özelliklerinin gelişmiş olduğu görülür fakat temalar bakımından bu iki e-ticaret alt yapısı birbirinden ayrılır.

 
  • Prestashop e-ticaret alt yapısında kullanılan temalar Prestashop geliştiricileri tarafından geliştirilen temalardır. Güvenlik açıkları bulunabileceği için iyi test edilmesi gerekir.
  • Prestashop temaları genellikle dolar ile satışa sunulan temalardır. Bu nedenle e-ticaret sitenizde tasarım değişiklikleri yapmanız gerektiği zaman Prestashop’tan tema satın almanız gerekir. Bu da e-ticaret sitesi kurma sermayenizi arttırır.
  • Ticimax e-ticaret alt yapılarında her sektöre yönelik e-ticaret temaları bulunur. Temalar responsive ve modern olarak tasarlanmıştır.
  • Ticimax e-ticaret alt yapılarında tema kullanırken bir ücret ödemeniz gerekmez.
 

Ticimax temalarının responsive olması ve ücretsiz kullanıma sunulması Ticimax e-ticaret alt yapılarını kullanan işletmelerin sitelerini istedikleri gibi tasarlamalarına imkân sağlamaktadır.

 

Ticimax Vs PrestaShop Temalar


 

Ticimax vs. Prestashop - Pazaryeri Entegrasyonu

 

Ticimax ile Prestashop karşılaştırması yaparken değinilmesi gereken konulardan birisi de Pazaryeri entegrasyonudur. Çünkü e-ticaret siteleri üzerinden satış yapan kişi ve işletmeler çoğu zaman satışlarını arttırmak için Pazaryeri siteleri üzerinden de satış yapmaktadır. Her iki platformdan da satış yapacak olanlar pazaryeri entegrasyonu kullanarak sitelerini ve mağazalarını profesyonel bir şekilde yürütebilmektedir.

 

Prestashop e-ticaret alt yapısında işletmelerin kullanabileceği Trendyol, N11, Hepsiburada gibi entegrasyon türleri bulunmamaktadır. Ticimax e-ticaret paketlerinde ise pazaryeri entegrasyonu özelliği yer alır. Çift yönlü pazaryeri entegrasyonları sayesinde işletmeler e-ticaret sitelerini ve pazaryeri mağazalarını profesyonel bir şekilde yönetme imkânı yakalar. Böylece e-ticaret firmaları e-ticaret süreçlerini daha kolay yöneterek Ticimax sayesinde satışlarını arttırır.

 

Siz de Türkiye’de faaliyet yapan pazaryeri sitelerinden satış yapacaksanız Ticimax e-ticaret alt yapılarını kullanabilirsiniz.

 

İlgili Sayfa; Pazaryeri Entegrasyonları

 

Ticimax Vs PrestaShop Pazaryeri

 

Ticimax vs. Prestashop - E-ticaret XML Desteği

 

Prestashop ve Ticimax e-ticaret alt yapılarını kullanan markaların yararlanabileceği XML destekleri birbirinden farklıdır. Çünkü Ticimax e-ticaret alt yapılarında XML alma ve XML verme süreçlerini kolaylaştıran modüller bulunur. Bununla beraber Ticimax e-ticaret alt yapılarını kullanan işletmeler XML Tedarikçi Entegrasyonu ile anlaşma yaptıkları markaların ürünlerini e-ticaret sitelerine otomatik olarak aktarabilmektedir.

 

Prestashop e-ticaret alt yapılarında ise XML Entegrasyonu yapmak için markaların ya modül satın alması ya da yazılımsal değişiklikler yapması gerekmektedir. Modül ücretlerinin dolar bazlı satışa sunulduğu göz önünde bulundurulursa Prestashop e-ticaret alt yapısını kullanarak dropshipping yapmak isteyenlerin masraflarının artacağını söylemek mümkündür. Bu nedenle Ticimax e-ticaret alt yapıları PrestaShop’a göre E-ticaret xml desteği bakımından daha avantajlıdır.

 

Ticimax Vs PrestaShop XML

 

Ticimax vs. Prestashop - SEO Uyumluluğu

 

Ticimax vs Prestashop karşılaştırmasında önemli olan konulardan birisi de SEO uyumluluğudur. Çünkü e-ticaret firmaları arama motoru optimizasyonu yaparak Google’da daha fazla görünür olmakta ve rakipleri ile daha kolay rekabete girebilmektedir.

 

Ticimax ve Prestashop e-ticaret yazılımları seo bakımından birbirine benzeyen e-ticaret alt yapıları olsa da aslında bakıldığında Gelişmiş SEO Modülü olduğu için Ticimax’ın daha avantajlı olduğunu söylemek mümkündür. Çünkü gelişmiş SEO Modülü sayesinde işletmeler arama motoru optimizasyonlarını otomatik bir şekilde yapabilmektedir.

 

İlgili İçerik; SEO Raporu Nasıl Hazırlanır

 

Ticimax Vs PrestaShop SEO Uyumu

 

Ticimax vs. Prestashop - Teknik Destek

 

Teknik destek e-ticaret sitesi kurulum süreçlerinde markalara verilen destek türlerinden birisidir. Bununla beraber geliştirme süreçlerinde e-ticaret firmalarına sağlanan destek de Teknik destek kapsamında değerlendirilebilmektedir.

 

Ticimax vs Prestashop karşılaştırmasında teknik destek bakımından bir karşılaştırma yapıldığında Ticimax e-ticaret alt yapıları daha fazla ön plana çıkmaktadır. Çünkü Prestashop teknik desteğine yalnızca Prestashop geliştiricileri ya da Prestashop forumları üzerinden ulaşmak mümkünken Ticimax hem Destek Alanı hem de 7/24 canlı destek özelliği ile müşterilerine kesintisiz hizmet vermektedir.

 

Ticimax Vs PrestaShop Teknik Destek

 

Ticimax vs. Prestashop - E-ticaret Modülleri

 

E-ticaret modülleri sitenizi geliştirirken ya da e-ticaret süreçlerinizi yönetirken ihtiyacınız olan modüllere verilen isimdir. Ticimax vs Prestashop karşılaştırması yaparken e-ticaret modülleri ile ilgili ortaya çıkan önemli iki nokta bulunur.

 

Ticimax e-ticaret modüllerinde birçok modül kullanıcılara ücretsiz olarak sağlanırken Prestashop ile kurduğunuz e-ticaret sitenizi geliştirmek için modül satın almanız gerekir. Bu nedenle e-ticaret modülleri bakımından Ticimax PrestaShop’a göre daha avantajlıdır.

 

Ticimax Vs PrestaShop E-ticaret Modülleri

 

Ticimax vs. Prestashop - Türkçe Dil Desteği

 

Türkçe e-ticaret sitesi kurmak isteyen her markanın Türkçe dil desteği olan e-ticaret alt yapılarına yönelmesi gerekir. Ticimax ile Prestashop karşılaştırmasında Türkçe dil desteği göz önünde bulundurularak bir karşılaştırma yapıldığında her iki alt yapıda da Türkçe dil desteğinin olduğunu söylemek mümkündür.

 

Ticimax Vs PrestaShop Türkçe Dil Desteği

 

Ticimax vs. Prestashop - Hangisini Tercih Etmelisiniz?

 

Ticimax mı Prestashop mu diyen herkesin ilk olarak göz önünde bulundurması gereken unsur e-ticaret alt yapılarının sağladığı avantajlardır. Ticimax e-ticaret alt yapıları Prestashop e-ticaret alt yapılarına göre daha çok avantaj sağladığı ve ücretsiz modülleri kullanıcılarına sunduğu için PrestaShop’a göre daha avantajlı bir e-ticaret alt yapısıdır.

 

 

 

Ticimax ile çalışmak istiyorsanız demo talep formunu doldurabilir ve 15 günlük deneme süresinin ardından e-ticarette doğru adımlar atabilirsiniz. Ticimax ile ilgili daha fazla haber almak için Ticimax’ı Youtube, Instagram, Facebook ve Twitter üzerinden takip edebilirsiniz. Ayrıca e-ticaret ile ilgili kapsamlı bilgi almak için 0850 811 08 20 numaralı telefonu arayabilirsiniz.

 

 

Bu İçerikler de İlginizi Çekebilir:

 

İlgili İçerik; Ticimax vs NopCommerce 

 

İlgili İçerik; Ticimax Vs Bigcommerce

 

İlgili İçerik; Ticimax Vs Woocommerce

 

İlgili İçerik; Ticimax Vs Wix

 

İlgili İçerik; Ticimax Vs Magento

 

İlgili İçerik; Ticimax Vs Shopify

 

İlgili İçerik; Ticimax Vs Opencart

 

İlgili İçerik; Ticimax Vs Ecwid

 

Yazar: Pınar Keleş

Bu İnternet Sitesi içeriğinde yer alan tüm eserler (yazı, resim, görüntü, fotoğraf, video, müzik vb.) TİCİMAX BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ A.Ş.’ye ait olup, 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu kapsamında korunmaktadır.

15 Gün Ücretsiz Deneyin

Devlerin kullandığı e-ticaret alt yapısının 15 günlük demosu hemen mailinize gelsin.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Kişisel verileriniz işlenmesine ilişkin detaylı bilgiye ulaşmak için Ticimax Kişisel Verilerin Korunmasına Yönelik Aydınlatma ve Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.
İlgili Yazılar Yeni Yazılar Popüler Yazılar
Adres : Allianz Tower Küçükbakkalköy Mah. Kayışdağı Cad. No:1 34750 Ataşehir/İstanbul  /  Çağrı Merkezi : 0850 811 08 20  / 
© 2005-2024 Ticimax E Ticaret Yazılımları ve E Ticaret Paketleri / Ticimax Bilişim Teknolojileri A.Ş. Her Hakkı Saklıdır.
BİZE ULAŞIN
Ticimax