Biz Sizi Arayalım

Merak ettiğiniz tüm sorularınız için iletişim bilgilerinizi girin,
uzman ekibimiz en kısa zamanda size yardımcı olsun!

Dilerseniz;

7/24 Müşteri Destek Hattı

0850 811 08 20

telefonumuzdan
bize ulaşabilirsiniz.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Ticimax Vs NopCommerce

Güncelleme Tarihi: 30.05.2023

İçindekiler;

E-ticaret sitesi kurmak veya e-ticaret sitesi olan ve e-ticaret alt yapısını değiştirmek isteyen kişilerin ilk araştırma yaptığı konulardan biri e-ticaret alt yapılarıdır. Günümüzde e-ticaret alt yapıları hazır e-ticaret alt yapıları ve açık kaynak kodlu e-ticaret alt yapıları olarak çeşitlenmiştir.

 

Hazır e-ticaret alt yapıları e-ticaret sitesi açarken ihtiyacınız olan her şeyi sunan alt yapılarken, açık kaynak kodlu e-ticaret alt yapıları ise bir e-ticaret sitesinde bulunması gereken ürün ekleme, ürün güncelleme, resim ve açıklama ekleme gibi özellikleri bulunan alt yapılardır. Açık kaynak kodlu e-ticaret alt yapılarının geliştirilmesi için ücretli veya ücretsiz modüller kullanılmaktadır.

 

Ticimax e-ticaret alt yapıları hazır e-ticaret alt yapıları içerisinde bulunurken, NopCommerce ise açık kaynak kodlu ücretsiz e-ticaret alt yapıları arasında bulunmaktadır. Ticimax Vs. NopCommerce adlı bu yazımızda sizler için her iki e-ticaret alt yapısını da karşılaştıracağız. Gelin şimdi hep beraber Ticimax ve NopCommerce karşılaştırmasına bakalım ve NopCommerce mi Ticimax mı sorusuna yanıt arayalım.

 

İlgili İçerik; Ücretsiz E-Ticaret Yazılımı Neden Kullanmamalısınız?

   

Ticimax Vs NopCommerce

 

NopCommerce Nedir?

 

NopCommerce, 2008 yılının Ekim ayında küçük ve orta büyüklükteki işletmelerin e-ticaret sitelerini kurması için geliştirilmiş açık kaynak kodlu ve ücretsiz bir e-ticaret alt yapısıdır. NopCommerce MVC 4.0 tabanlıdır ve MSSQL veri tabanını kullanmaktadır. C Sharp dili ile yazılan bu ücretsiz e-ticaret alt yapısı Rusya menşeili bir e-ticaret alt yapısıdır.

 

Ticimax Vs NopCommerce Nedir
 

NopCommerce ve Ticimax Genel Özellikleri


Ticimax vs NopCommerce yazımızın ilk bölümünde gelin her iki e-ticaret alt yapısının genel özelliklerine bakalım. Bir e-ticaret alt yapısının genel özellikleri dendiğinde akla ilk gelen şey bu e-ticaret alt yapısının müşteri ihtiyaçlarını karşılamak için içerisinde bulunan en genel özelliklerdir. Genellikle e-mail hesapları, ürün yönetimi, destek bölümleri vb. konular genel özellikler içerisinde değerlendirilmektedir.

 

Özelliklers
 
Ticimax NopCommerce
Web Alanı Sınırsız Bir bilgi verilmemiş
Ürün Sınırlandırması Yok Yok
Mobil Uyumluluk Responsive tasarımlar Responsive tasarımlar
Mail Hesapları Sınırsız Herhangi bir bilgi bulunmuyor
Türk Bankalarının Sanal Posları Var Yok
Kargo Anlaşmaları Var Yok
Destek Sistemi 7/24 Destek Alabilirsiniz Mail ve Belgeler ile destek alabilirsiniz
Güvenlik Sertifikaları Var Ücretli alınması gerekmektedir
Pazarlama Pazarlamaya yönelik SEO, Sosyal Medya, Kampanyalar, Hediye Çekleri, Bültenler, E-posta pazarlaması gibi birçok modül var Hediye kartları, Bülten özellikleri bulunuyor



İlgili İçerik: E-ticaret Paketleri
 

İlginizi Çekebilir E-Ticaret Yazılımı Nedir?

 

Ticimax mı NopCommerce mi sorunuza genel özellikler bakımından cevap arayacaksanız eğer Ticimax Vs Nopcommerce’de Ticimax e-ticaret alt yapılarının daha avantajlı olduğunu söylemek mümkün. Ticimax e-ticaret alt yapılarının Türkiye menşeili olması aslında Türkiye’de e-ticaret yapan kişilerin ihtiyaçlarını karşılamayı sağlayacak en önemli şeylerden.

 

Çünkü ülkemizde e-ticaret süreçleri yurtdışından farklı ilerlemekte ve Türkiye’de bulunan yazılımcılar tarafından geliştirilen e-ticaret alt yapıları ihtiyaçlarınıza daha hızlı yanıt verebilmektedir. Sizler de yeni bir e-ticaret sitesi kurmayı düşünüyorsanız Ticimax ile iletişime geçebilir ve hızlı bir şekilde e-ticaret sitenizi kurabilirsiniz.
 

 

 

SEO Özellikleri Bakımından Ticimax vs NopCommerce

 

E-ticaret sitesi kuracak olan kişiler için en önemli başka bir unsur ise SEO (Arama Motoru Optimizasyonu)dur. Arama Motoru Optimizasyonu e-ticaret sitelerinin Google’da görünür olmasını sağlamaktadır. Bu da günümüzde herkesin Google üzerinden arama yaparak ürün satın aldığı düşünüldüğünde oldukça önemli bir unsurdur.

 

Ticimax ve NopCommerce e-ticaret alt yapıları farklı SEO hizmetleri ile sizlere hizmet sunmaktadır. Gelin Ticimax vs NopCommerce adlı yazımızın bu bölümünde sizlerle her iki e-ticaret alt yapısının da SEO özelliklerine bakalım.

  

SEO Özellikleri
 
Ticimax NopCommerce
SEO Dostu URL Biçimi Var Var
Site Haritaları Var Var
URL Yerelleştirme Var Var
Breadcrumb Var Var
Google Analytics Entegrasyonu Var Var
Ürün Meta Bilgisi Var Bilgi Yok
Kategori Meta Bilgisi Var Bilgi Yok
Marka Meta Bilgisi Var Bilgi Yok
Kurallara Göre Meta Bilgisi Tanımlama Var Bilgi Yok
404 ve 301 sayfaları Var Bilgi Yok
GZIP Uygulaması Var Bilgi Verilmemiş
 

Seo özellikleri bakımından yapılan Ticimax vs Nopcommerce’de Ticimax e-ticaret alt yapılarının NopCommerce e-ticaret alt yapılarına göre daha SEO dostu olarak hayata geçirildiği görülmektedir.

 

SEO dostu bir e-ticaret sitesinde bulunması gereken birçok özellik Ticimax e-ticaret alt yapıları ile hızlı bir şekilde ayarlanmaktadır. Fakat NopCommerce e-ticaret alt yapılarında buna özel bilgiler bulunmamaktadır.

 

İlgili İçerik; Ücretli ve Ücretsiz SEO Araçları

 

İlgili İçerik; SEO Analizi Nasıl Yapılır?

 
 

Pazarlama Özellikleri Bakımından Ticimax Ve NopCommerce Karşılaştırması

 

E-ticaret siteleri için önemli unsurlardan bir diğeri de pazarlama çalışmalarıdır. Bir e-ticaret alt yapısı pazarlama çalışmaları için ne kadar destek sunuyorsa bu e-ticaret sitenize müşteri çekmeniz ve yapacağınız satışları arttırmanız için oldukça önemlidir.

 

Yazımızın üst bölümünde e-ticaret alt yapılarının farklı özellikleri olduğunu söylemiştik. Pazarlama çalışmalarında da e-ticaret alt yapıları firmalara farklı imkanlar sunmaktadır. Ticimax vs NopCommerce adlı yazımızın bu bölümünde sizlere pazarlama özellikleri bakımından Ticimax ve NopCommerce karşılaştırması yapacağız.

 

Pazarlama Özellikleri
 
Ticimax NopCommerce
Ödül ve Puan Sistemi Var Var
İlgili Ürünler Bölümü Var Var
İndirim ve Kuponlar Var Var
Bülten ve e-postalar Var Var
Hediye Kartı Sistemi Var Var
Ortaklık Programları Var Var
Ek Uzantılar Var Var
Sosyal Medya Pazarlama Var Yok
Adwords Dönüşümleri Var Bilgi yok
Facebook Dönüşümleri Var Bilgi yok
SMS Pazarlama Var Bilgi yok
Popup Var Bilgi yok


 

NopCommerce pazarlama özellikleri bakımından gerekli olan birçok ihtiyacı karşılıyor olsa da günümüzün ihtiyaçları göz önünde bulundurulduğunda bazı özellikler bakımından yetersiz kalmaktadır.

 

Ticimax e-ticaret alt yapıları ise genel olarak pazarlama özellikleri göz önünde bulundurulduğunda birçok avantajlı durumu bizlere sunmaktadır. Bu nedenle siz de e-ticaret siteniz için iyi bir pazarlama çalışması yapmak istiyorsanız Ticimax e-ticaret alt yapılarını tercih etmeniz en doğru karar olacaktır.

 

Günümüzde sosyal medya pazarlamasının önemi, Adwords dönüşümleri gibi konular e-ticaret siteleri açısından oldukça önemli olduğu için ve Ticimax e-ticaret alt yapılarında bu özellikler bulunduğu için e-ticaret sitenizi Ticimax ile kurduğunuzda geliştirmeniz daha kolay olacaktır.

 

Ticimax Vs NopCommerce Pazarlama Özellikleri

 

Sanal Poslar

 

Ticimax vs NopCommerce yazımızın bu bölümünde sanal poslar bakımından her iki e-ticaret alt yapısını karşılaştıracağız.

 

E-ticaret sitelerinin sattıkları ürünlerin tahsilatını alabilmesi için en önemli unsur sanal pos ve sanal pos ücretleridir. Ticimax e-ticaret alt yapısı Türkiye’de bulunan bankalar ile entegreli bir şekilde çalışabildiği gibi ülkemizde bulunan iyzico, Ipara, PayTR, Paytrek, Paycell, Masterpass gibi sanal poslar ile de entegreli bir şekilde çalışabilmektedir.

 

Bu sanal posların kurulumu için firmanızın anlaşma yapması gerekmektedir ve Ticimax e-ticaret alt yapıları içerisinde bulunan Tek Tuşla Sanal Pos özelliği sayesinde hızlı bir şekilde anlaşma yapılabilmektedir.

 

NopCommerce ödeme sistemi olarak genellikle Paypal ile çalışmaktadır. Paypal şu an ülkemizde kullanılan bir ödeme metodu değildir. Bunun yanı sıra kullanıcılar ödeme sistemi entegrasyonu da yapabilmektedir. NopCommerce ödeme sistemlerinin entegrasyonunu ücretsiz bir şekilde yapabileceğiniz gibi ücretli bir şekilde de yapabilirsiniz.

 

Genellikle eklenti olarak gelen ödeme sistemleri NopCommerce yabancı menşeili olduğu için dolar üzerinden yapılabilmektedir.

 
  • Laybuy
  • Windcave
  • OSU
  • Cyrpto
  • Skrill
 

Gibi ödeme sanal posları ücretsiz olarak yararlanabileceğiniz sanal poslardır.

 
  • MultiSafepay
  • Mastercard
  • Kuveyturk
  • Worldpay
  • PayTR
 

Gibi ülkemizde kullanılan kartlar ödeme alabileceğiniz sanal posların ise ücretli bir şekilde entegrasyonu sağlanmaktadır. Örneğin PayTR, Türkiye’de kurulan ve Ticimax e-ticaret alt yapıları ile ücretsiz yararlanabileceğiniz bir sanal postur. Fakat NopCommerce ile bir e-ticaret sitesi açmak istediğinizde PAYTR entegrasyonu için 50 dolar ödemeniz gerekmektedir.

  

İlgili İçerik; Sanal Pos Nasıl Alınır?

 

Ticimax Vs NopCommerce Sanal Poslar

 

Ticimax mı NopCommerce Mi?

 

Aslında bakıldığında açık kaynak kodlu e-ticaret alt yapılarının belirli bölümlerinden ücretsiz yararlanılabilmektedir. Sanal poslar, temalar, modüller göz önünde bulundurulduğunda açık kaynak kodlu ücretsiz e-ticaret alt yapılarının maliyeti artmaktadır.

 

Ücretsiz site kurmak isteyen kişiler ilk başlarda açık kaynak kodlu yazılımlar ile sitelerini ücretsiz bir şekilde kurmaya çalışsa da artan harcamalar e-ticaret sitelerinin kurulmasını geciktirmektedir. Bununla beraber açık kaynak kodlu e-ticaret alt yapılarının SEO zorlukları, yönetim zorlukları gibi unsurları da göz önünde bulundurulduğunda e-ticaret sitelerinin yaşayacağı problemlerin artması söylenebilmektedir.

 

Sizler de hızlı ve problemsiz bir şekilde Ticimax e-ticaret alt yapılarıyla e-ticaret sitenizi kurabilirsiniz.

 

Ticimax E-ticaret paketleri ile ilgili kapsamlı bilgiler almak için 0850 811 08 20 numaralı telefonu arayabilir ya da 15 gün ücretsiz inceleme yapabilmek için e-ticaret demo formunu doldurabilirsiniz.

 

Bu İçerikler de İlginizi Çekebilir:

 

İlgili İçerik; Ticimax Vs Bigcommerce

 

İlgili İçerik; Ticimax Vs Woocommerce

 

İlgili İçerik; Ticimax Vs PrestaShop

 

İlgili İçerik; Ticimax Vs Wix

 

İlgili İçerik; Ticimax Vs Magento

 

İlgili İçerik; Ticimax Vs Shopify

 

İlgili İçerik; Ticimax Vs Opencart

 

İlgili İçerik; Ticimax Vs Ecwid

 

Yazar: Pınar Keleş

Bu İnternet Sitesi içeriğinde yer alan tüm eserler (yazı, resim, görüntü, fotoğraf, video, müzik vb.) TİCİMAX BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ A.Ş.’ye ait olup, 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu kapsamında korunmaktadır.

15 Gün Ücretsiz Deneyin

Devlerin kullandığı e-ticaret alt yapısının 15 günlük demosu hemen mailinize gelsin.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Kişisel verileriniz işlenmesine ilişkin detaylı bilgiye ulaşmak için Ticimax Kişisel Verilerin Korunmasına Yönelik Aydınlatma ve Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.
İlgili Yazılar Yeni Yazılar Popüler Yazılar
Adres : Allianz Tower Küçükbakkalköy Mah. Kayışdağı Cad. No:1 34750 Ataşehir/İstanbul  /  Çağrı Merkezi : 0850 811 08 20  / 
© 2005-2024 Ticimax E Ticaret Yazılımları ve E Ticaret Paketleri / Ticimax Bilişim Teknolojileri A.Ş. Her Hakkı Saklıdır.
BİZE ULAŞIN
Ticimax