Biz Sizi Arayalım

Merak ettiğiniz tüm sorularınız için iletişim bilgilerinizi girin,
uzman ekibimiz en kısa zamanda size yardımcı olsun!

Dilerseniz;

7/24 Müşteri Destek Hattı

0850 811 08 20

telefonumuzdan
bize ulaşabilirsiniz.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Ticimax vs Shopify

Güncelleme Tarihi: 02.04.2024

İçindekiler;

Shopify Nedir?

 

Shopify, 2006 yılında Kanada’da kurulan bir e-ticaret platformudur. E-ticaret yapmak isteyen kişilere Shopify, paketler halinde e-ticaret paketleri sunmaktadır.

 

İlgili İçerik; E-Ticaret Yazılımı Nedir? 


Shopify Nedir?

 

Shopify Komisyon Oranları

 

Shopify, e-ticaret alt yapısında açtığınız mağazanız üzerinden sattığınız her ürün için komisyon ödersiniz. Shopify komisyon oranları satın aldığınız e-ticaret paketine göre farklılık gösterir.

 
Paket Komisyon Oranı
Shopify Başlangıç %2,9 + 0,30 dolar işlem ücreti – %2 harici ödeme ücreti
Shopify %2,6 + 0,30 dolar işlem ücreti
İleri Shopify Paketi %2,4 + 0,30 dolar işlem ücreti
 

Shopify e-ticaret paketlerine göre değişiklik gösteren komisyon oranları ve işlem ücretleridir. Shopify e-ticaret paketinizin kapsamı ne kadar artarsa ödeyeceğiniz komisyon oranı o kadar azalmaktadır. 


Ticimax vs Shopify Komsisyon Oranları
 

Shopify Nasıl Çalışır?

 

E-ticaret sitesi kurmak için kullanabileceğiniz Shopify’da 3 farklı abonelik çeşidi bulunmaktadır. Shopify, abonelik sistemi ile kullanılan bir e-ticaret yazılımıdır. E-ticaret paketlerinin ödemesi aylık ya da yıllık olarak yapılmaktadır. Yıllık aboneliklerde işletmelere özel indirim tanımlanmaktadır.

 

Shopify paketlerini satın alan işletmeler aynı gün içerisinde e-ticaret sitelerini kurabilmektedir. Ürün yükleme ve sanal pos entegrasyonlarının ardından ise satış yapmanız mümkündür.

 

İlgili İçerik; Ücretsiz E-Ticaret Yazılımı Neden Kullanmamalısınız? 


Shopify Nasıl Çalışır?

 

Ticimax vs Shopify – Paket Fiyatları

 

Ticimax ve Shopify karşılaştırmasında önemli olan durumlardan birisi paket fiyatlarıdır. Çünkü e-ticaret alt yapınızı tercih ederken seçeceğiniz e-ticaret paketiniz, e-ticaret sitesi kurmak için gerekli olan sermayeyi arttırmakta veya azaltmaktadır.

 

Shopify ve Ticimax e-ticaret paketleri fiyat bakımından birbirinden ayrılmaktadır. Ticimax’ta paketler yıllık olarak satılırken Shopify’da ise aylık ya da yıllık olarak satışa sunulmaktadır.

 

Shopify e-ticaret yazılımları 3 farklı paket halinde satılmaktadır. Shopify paketleri ve paket ücretleri aşağıdaki gibidir.

 
Paket Paket Ücreti
Shopify başlangıç 24 dolar / aylık
Shopify 69 dolar / aylık
İleri Shopify 299 dolar / aylık
 

Görüldüğü üzere Shopify e-ticaret yazılımı dolar para birimi üzerinden satışa sunulmaktadır. Bu Türkiye’den Shopify kullanarak e-ticaret sitesi açmak isteyen kişilerin e-ticaret sitesi kurarken gerekli olan sermayelerinin artmasına neden olmaktadır.

 

Ticimax e-ticaret yazılımı ise firmaların ihtiyaçlarına göre şekillenen 5 ayrı paket halinde satışa sunulmaktadır.

 
Paket Ücreti
Soft 23900 TL
Plus 29900 TL
Special 41900 TL
Special Extra 47900 TL
Special Omni 59900 TL
 

Ticimax e-ticaret paketleri ve e-ticaret paketi ücretleridir. Ticimax e-ticaret paketlerinin TL para birimi ile satılması Shopify’a göre e-ticaret sitesi kurmak için gerekli olan sermayenin azalmasını sağlamaktadır. Bununla beraber Ticimax e-ticaret paketlerinde yer alan mobil uygulama ve pazaryeri entegrasyonu gibi özelliklerin de bulunması işletmelerin daha etkili bir e-ticaret yapmasına yardımcı olmaktadır.

 

İlgili Sayfa; E-ticaret Paketleri


Ticimax vs Shopify Paket Fiyatları
 

Ticimax vs. Shopify - Ödeme Yöntemleri

 

E-ticaret yapan işletmelerin sattıkları ürünleri güvenilir yöntemler ile tahsil etmesi oldukça önemlidir. Bu nedenle Ticimax ve Shopify karşılaştırmasında ödeme yöntemleri de dikkat edilmesi gereken unsurlar arasında bulunur.

 

Shopify ödeme yöntemleri şunlardır; Shopify payments, apple pay, amazon pay, Google pay, facebook pay, shop pay, Paypal, shop pay ınstallements ödeme yöntemleri ile Shopify üzerinden yaptığınız satışların tahsilatını gerçekleştirmeniz mümkündür. Özellikle bu ödeme yöntemlerinin büyük bölümü ülkemizde kullanılmamaktadır. Fakat Shopify içerisinde yer alan tüm ödeme yöntemlerinin güvenilir ödeme yöntemleri arasında yer aldığını söylemek mümkündür.

 

Ticimax ödeme yöntemleri ise ülkemizde yer alan bankalar ve ödeme sistemlerini kapsamaktadır.

 
  • Akbank
  • Denizbank
  • Garanti
  • İş bankası
  • Ziraat bankası
 

Ticimax e-ticaret alt yapılarında bulunan banka sanal poslarının bazılarıdır. Bununla beraber Ticimax ödeme yöntemleri içerisinde;

 
  • İyzico
  • Pay TR
  • Paycell
  • BKM Express
  • Hepsi pay
  • iPara
 

gibi ödeme sistemleri de bulunmaktadır. Bunun yanı sıra Bancontact, Przelewy, Entercash gibi uluslararası ödeme sistemleri de Ticimax e-ticaret paketleri içerisinde yer almaktadır.

 

İlgili Sayfa; Ödeme Sistemi Entegrasyonları 


Ticimax vs Shopify Ödeme Yöntemleri,

 

Ticimax vs Shopify – Kargo Entegrasyonu

 

E-ticaret siteleri müşterilerinin satın aldıkları ürünlerini takip edebilmesi için sitelerine genellikle kargo entegrasyonu yapmaktadır. Bu nedenle kullanacağınız e-ticaret paketi içerisinde kargo entegrasyonu özelliğinin yer alması oldukça önemlidir.

 

Shopify kargo entegrasyonları incelendiğinde ulusal faaliyet gösteren birçok kargo firmasının ücretsiz bir şekilde Shopify’a entegre edilebildiği görülmektedir. Fakat ülkemizde faaliyet gösteren Yurtiçi Kargo, Aras Kargo ve MNG Kargo gibi firmaları Shopify mağazanıza entegre etmek istediğinizde 7 günlük ücretsiz denemenin ardından entegrasyon ücreti ödemeniz gerekmektedir.

 

Ticimax kargo entegrasyonları bakımından Shopify’a göre daha avantajlı olan bir e-ticaret alt yapısıdır. Çünkü Ticimax e-ticaret paketleri içerisinde hem indirimli kargo anlaşmaları özelliği bulunmakta hem de kargo takip modülü yer almaktadır. Paketiniz içerisinde kargo yakip modülü yer aldığı için ücretsiz bir şekilde bu özellikten yararlanmanız mümkündür.

Ticimax e-ticaret paketleri içinde yer alan kargo entegrasyonu özelliğinden yararlanmak istiyorsanız Special Extra ve Special Omni paketlerini tercih ederek ücretsiz olarak bu özelliği de kullanabilirsiniz.

 

İlgili İçerik; E-Ticaret Kargo İlişkisi
 

İlgili İçerik; Kargo Entegrasyonları 



Ticimax vs Shopify Kargo

 

Ticimax vs. Shopify – Dropshipping

 

Ticimax ile Shopify karşılaştırmasında önemli olan bir diğer konu da Dropshipping yani stoksuz satıştır. Günümüzde birçok e-ticaret firması hem ürün çeşitliliğini arttırmak hem de hedef kitlesini genişletmek için stoksuz satış yöntemi ile internetten satış yapmaktadır.

 

Ticimax ve Shopify e-ticaret alt yapıları Dropshipping bakımından oldukça gelişmiş alt yapılardır. Her iki alt yapı içerisinde de tedarikçi entegrasyonu özelliği bulunmaktadır.

 

Ticimax vs Shopify Dropshipping

 

Ticimax vs. Shopify – Temalar

 

Shopify e-ticaret alt yapısını kullanan işletmeler 100’e yakın hazır temayı kullanabilmektedir. Shopify temaları içerisinde ücretsiz temalar da bulunurken çoğu Shopify temasının ücretli olduğu bilinmektedir. Sitenizde tasarımsal değişiklikler yaparken özellikle iyi bir kod bilgisine sahip olmanız gerekir ya da Shopify e-ticaret sitenizi özelleştirmek için bir yazılımcı ile çalışmanız gerekir.

 

Ticimax e-ticaret alt yapıları içinde ise 70’e yakın hazır tama bulunmaktadır. Ticimax temaları e-ticaret paketleri içerisinde yer alan ücretsiz temalardır. Herhangi bir kod bilgisine ihtiyacınız olmadan sitenizi özelleştirmeniz mümkündür. Bunun yanı sıra Ticimax temalarının büyük bölümü mobil satışlarınızı arttırmak üzere responsive olarak tasarlanmış temalardır.

 

Ticimax vs Shopify Temalar

 

Ticimax vs. Shopify - Pazaryeri Entegrasyonu

 

Pazaryeri platformları üzerinden satış yapacak olan işletmeler mağazalarını daha profesyonel yönetebilmek için pazaryeri entegrasyonlarından yararlanır. Pazaryeri entegrasyonları sayesinde işletmeler ürünlerini pazaryeri mağazalarına daha kolay aktarır hem de sipariş yönetimi daha profesyonel bir şekilde yapar. Bu nedenle Ticimax ve Shopify e-ticaret alt yapıları karşılaştırılırken pazaryeri entegrasyonları bakımından karşılaştırma yapmak da gereklidir.

 

Shopify e-ticaret paketlerinde Amazon, Ebay, Aliexpress vb. pazaryeri platformları için geliştirilen entegrasyon özellikleri bulunmaktadır. Shopify’ın pazaryeri entegrasyonlarında dezavantajlı olduğu en büyük durum ise Trendyol, N11, Hepsiburada gibi ülkemizde aktif bir halde çalışan pazaryeri platformlarına uygun bir entegrasyon alt yapısının bulunmamasıdır.

 

Ticimax e-ticaret yazılımında ise hem ulusal hem de global pazaryerleri ile sitenizi entegre edebileceğiniz pazaryeri entegrasyonu özelliği bulunmaktadır. Trendyol, Hepsiburada, N11, Amazon, Aliexpress, Morhipo ve Çiçek Sepeti gibi pazaryerlerinde satış yapıyorsanız sizler de Ticimax pazaryeri entegrasyonlarından yararlanabilirsiniz.

 

İlgili Sayfa; Pazaryeri Entegrasyonları 


Ticimax vs Shopify Pazaryeri

 

Ticimax vs. Shopify - E-ticaret XML Desteği

 

E-ticaret ile internetten satış yapan işletmelerin büyük bölümü Dropshipping yöntemi ile satış yapmaktadır. Dropshipping yöntemi ile satış yapan işletmeler ise genellikle e-ticaret sitelerine ürünlerini XML ile yüklemektedir. Bu nedenle her firma için XML Desteği oldukça önemlidir.

 

Genellikle Ticimax e-ticaret alt yapılarını kullanan işletmeler e-ticaret sitelerine ürünlerini Ticimax tedarikçi entegrasyonu sayesinde kolayca ekleyebilmektedir. Bu e-ticaret firmalarının stoksuz satış yapmasını sağlayan bir özelliktir.

 

Shopify e-ticaret alt yapılarında da XML desteği bulunmaktadır. Fakat Shopify e-ticaret alt yapılarındaki XML Desteği Amerika ve Avrupa ülkelerinde geçerlidir. Bu nedenle Ticimax e-ticaret alt yapıları XML Desteği bakımından Shopify’a göre daha avantajlıdır.

 

Ticimax vs Shopify XML

 

Ticimax vs. Shopify - SEO Uyumluluğu

 

E-ticaret firmaları için SEO çalışmalarının oldukça önemli olduğunu söylemek mümkündür. Bu nedenle her e-ticaret firması SEO uyumluluğu olan e-ticaret alt yapılarını kullanmayı tercih etmektedir. Ticimax vs Shopify karşılaştırmasında SEO Uyumluluğu bakımından karşılaştırıldığında her iki e-ticaret alt yapısının da SEO uyumlu olduğu görülmektedir.

 

Shopify e-ticaret alt yapılarında gelişmiş seo özelliklerini kullanmak isteyen herkesin Modül satın alması gerekir. Bu da masraflarınızın artmasına neden olur. Ticimax e-ticaret alt yapılarında ise gelişmiş seo modülü bulunmaktadır. SEO modülü sayesinde işletmeler seo çalışmalarını ücretsiz bir şekilde yapabilmektedir.

 

İlgili İçerik; SEO Raporu Nasıl Hazırlanır 


Ticimax vs Shopify SEO

 

Ticimax vs. Shopify - Teknik Destek

 

E-ticaret sitesi kurulum aşamasında her e-ticaret firmasının teknik desteğe ihtiyacı olur. E-ticaret alt yapıları ile site kurmak ne kadar kolay olursa olsun işletmeler bazı noktalarda takılabilir ve bu nedenle e-ticaret alt yapısı sağlayan firmalardan destek alır.

 

Ticimax ile Shopify teknik destek bakımından karşılaştırıldığında Ticimax e-ticaret alt yapılarının daha ön plana çıktığı görülür. Çünkü Ticimax müşterilerine 7 gün 24 saat boyunca teknik destek hizmeti veren bir e-ticaret alt yapısı sağlayıcısıdır. Shopify kullanan işletmeler ise teknik desteğe Shopify yorumları ya da Youtube videoları üzerinden ulaşır.

 

Ticimax vs Shopify Teknik Destek

 

Ticimax vs. Shopify - E-ticaret Modüller

 

E-ticarette modüller e-ticaret firmalarının site kurma ve yönetim süreçlerini kolay bir şekilde yönetmesini sağlar. Bu nedenle bazı süreçleri yönetmek için e-ticaret firmalarının modüllere ihtiyacı vardır.

 

Shopify e-ticaret alt yapıları içerisinde yer alan modüller incelendiğinde temel e-ticaret süreçlerinizi yönetebileceğiniz bir alt yapı olarak karşımıza çıkmaktadır. E-ticaret firmaları sitelerini geliştirmek istediğinde ise e-ticaret modülleri satın almaktadır. Shopify modülleri dolar ile satıldığı için modül ve yazılımcı ücretlerinin artış gösterdiğini söylemek mümkündür.

 

Ticimax e-ticaret alt yapıları ise modüller bakımından oldukça gelişmiş bir e-ticaret alt yapısıdır.

 
  • Sipariş yönetim
  • SEO Modülü
  • Kargo takip modülü
  • Whatsapp sipariş modülü
  • Instagram shop modülü
  • Mağaza satış modülü
  • Fatura yazdırma modülü
  • Ürün karşılaştırma modülü
 

Ticimax e-ticaret alt yapılarında yer alan modüllerin bazılarıdır. Kısacası Ticimax e-ticaret paketleri Shopify ile karşılaştırıldığında modüller bakımından daha fazla ön plana çıkmaktadır.

 

Ticimax vs Shopify E-ticaret Modülleri

 

Ticimax vs. Shopify – Türkçe Dil Desteği

 

Ticimax ile Shopify karşılaştırmasında değineceğimiz konulardan birisi de Türkçe dil desteğidir. Ticimax ve Shopify e-ticaret alt yapılarını kullanarak Türkçe bir e-ticaret sitesi kurmanız mümkündür. Kısacası her iki e-ticaret alt yapısında da Türkçe dil desteği bulunmaktadır.

 

Ticimax vs Shopify Türkçe Dil Desteği

 

Ticimax vs. Shopify - Hangisini Tercih Etmelisiniz?

 

Ticimax ile Shopify e-ticaret alt yapısını karşılaştırdık. Bu bölümde ise Ticimax mı Shopify mı sorunuza yanıt vereceğiz.

 

Ticimax ve Shopify e-ticaret alt yapılarının karşılaştırılmasında hem teknoloji hem de modüller bakımından Ticimax e-ticaret alt yapıları ön plana çıkmaktadır. Ticimax’ın siparişlerden herhangi bir komisyon almadan işlem yapmanıza olanak sağlayan bir e-ticaret alt yapısı olması da işinizi kolaylaştırmaktadır.

  

Bu İçerikler de İlginizi Çekebilir:

 

İlgili İçerik; Ticimax vs NopCommerce 

 

İlgili İçerik; Ticimax Vs Bigcommerce

 

İlgili İçerik; Ticimax Vs Woocommerce

 

İlgili İçerik; Ticimax Vs PrestaShop

 

İlgili İçerik; Ticimax Vs Wix

 

İlgili İçerik; Ticimax Vs Magento

 

İlgili İçerik; Ticimax Vs Opencart

 

İlgili İçerik; Ticimax Vs Ecwid

 

Ticimax ile çalışmak istiyorsanız demo talep formunu doldurabilir ve 15 günlük deneme süresinin ardından e-ticarette doğru adımlar atabilirsiniz. Ticimax ile ilgili daha fazla haber almak için Ticimax’ı Youtube, Instagram, Facebook ve Twitter üzerinden takip edebilirsiniz. Ayrıca e-ticaret ile ilgili kapsamlı bilgi almak için 0850 811 08 20 numaralı telefonu arayabilirsiniz.

Yazar: Pınar Keleş

Bu İnternet Sitesi içeriğinde yer alan tüm eserler (yazı, resim, görüntü, fotoğraf, video, müzik vb.) TİCİMAX BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ A.Ş.’ye ait olup, 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu kapsamında korunmaktadır.

15 Gün Ücretsiz Deneyin

Devlerin kullandığı e-ticaret alt yapısının 15 günlük demosu hemen mailinize gelsin.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Kişisel verileriniz işlenmesine ilişkin detaylı bilgiye ulaşmak için Ticimax Kişisel Verilerin Korunmasına Yönelik Aydınlatma ve Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.
İlgili Yazılar Yeni Yazılar Popüler Yazılar
Adres : Allianz Tower Küçükbakkalköy Mah. Kayışdağı Cad. No:1 34750 Ataşehir/İstanbul  /  Çağrı Merkezi : 0850 811 08 20  / 
© 2005-2024 Ticimax E Ticaret Yazılımları ve E Ticaret Paketleri / Ticimax Bilişim Teknolojileri A.Ş. Her Hakkı Saklıdır.
BİZE ULAŞIN
Ticimax