Biz Sizi Arayalım

Merak ettiğiniz tüm sorularınız için iletişim bilgilerinizi girin,
uzman ekibimiz en kısa zamanda size yardımcı olsun!

Dilerseniz;

7/24 Müşteri Destek Hattı

0850 811 08 20

telefonumuzdan
bize ulaşabilirsiniz.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Ticimax mı Wix mi ?

Güncelleme Tarihi: 02.04.2024

İçindekiler;

Wix Nedir?

 

Wix, 2006 yılında İsrail’de kurulan bir şirkettir. Nadav Abrahami, Avishai Abrahami ve Giora Kaplan tarafından kurulan Wix, bir internet sitesi kurma platformudur. Kurumsal web siteleri ve e-ticaret sitesi kurmak isteyen kullanıcılar Wix’ten hizmet satın alarak sitelerini hayata geçirmektedir.

 

İlgili İçerik; E-Ticaret Yazılımı Nedir?

 

Wix Nedir

 

Wix Nasıl Çalışılır?

 

Ücretsiz olarak Wix uzantılı internet sitesi kurmanızı sağlayan Wix ile kurumsal ve markanıza ait bir site kurmak istediğiniz takdirde hosting ve domain satın alımlarınızı Wix üzerinden gerçekleştirmeniz gerekir.

 

Wix kurumsal web sitesi ve e-ticaret sitesi kurmak istediğinizde aylık abonelik aylık abonelik fiyatları üzerinden satın alım yapmanıza olanak sağlar fakat ödemelerini her ne kadar aylık olarak gösterse de WİX ödemelerini yıllık olarak tahsil eder.

 

İlgili İçerik; Ücretsiz E-Ticaret Yazılımı Neden Kullanmamalısınız?

 

Wix Nasıl Çalışır

 

Ticimax vs. Wix - Paket Fiyatları

 

Ticimax ve Wix karşılaştırmasında önemli olan noktalardan birisi paket fiyatlarıdır. Wix’in paket fiyatları aylık olarak 73 TL ve 35 TL arasında farklılık gösterir. Fakat Wix ara yüzünün yavaş olması paket fiyatları ne kadar bütçeye uygun gözükse de kullanıcılar için büyük bir dezavantaj oluşturur.

 

Ticimax e-ticaret sitesi paket fiyatları ise ihtiyacınıza ve eklemek istediğiniz özelliklere göre değişiklik gösterebilir. Ticimax e-ticaret alt yapıları işletmelerin e-ticaret süreçlerini kolay yönetmesini sağlayan bir e-ticaret alt yapısı olduğu için Wix’e göre daha avantajlıdır.

 

İlgili Sayfa: E-ticaret Paketleri 

 

Ticimax Vs Wix Paket Fiyatları

 

Ticimax vs. Wix - Ödeme Yöntemleri

 

Ticimax ile Wix ödeme yöntemleri bakımından birbirine benzeyen e-ticaret alt yapılarıdır. Her iki e-ticaret alt yapısında da banka sanal posları ve ödeme sistemi entegrasyonu bulunur. Fakat Ticimax e-ticaret alt yapıları ile Wix karşılaştırıldığında Ticimax’ın kullanıcılarına alternatif ödeme yöntemleri sunması bakımından daha avantajlı olduğu ön plana çıkar.

 

Bunun yanı sıra Ticimax’ın avantajlı olduğu bir diğer durum da anında sanal pos özelliğidir. Ödeme yöntemi entegrasyonu yapmak için işletmelerin sanal pos başvurularını Ticimax panelleri üzerinden yapmaları ve anında sanal posa sahip olmaları mümkündür.

 

İlgili Sayfa; Ödeme Sistemi Entegrasyonları



Ticimax Vs Wix Ödeme Yöntemleri

 

Ticimax vs. Wix - Kargo Entegrasyonu

 

Ticimax ve WİX e-ticaret alt yapıları kargo entegrasyonu bakımından birbirine göre farklılık gösterir. E-ticarette ürün teslimat yönetimini hızlandıran bir özellik olan Kargo Entegrasyonu Ticimax e-ticaret alt yapılarında bulunurken Wix e-ticaret alt yapılarında bulunmamaktadır.

 

Bu nedenle çalıştığınız kargo firması ile entegreli bir şekilde hareket etmek ve ürün teslimat süreçlerinizi profesyonel bir şekilde yöneterek satışlarınızı ve müşteri memnuniyetinizi arttırmak istiyorsanız e-ticaret sitenizi kurarken kargo entegrasyonu özelliği bulunan Ticimax’ı tercih edebilirsiniz.

 

İlgili İçerik; E-Ticaret Kargo İlişkisi

 

İlgili İçerik; Kargo Entegrasyonları

 

Ticimax Vs Wix Kargo Entegrasyonları

 

Ticimax vs. Wix - Dropshipping

 

Ticimax ile Wix karşılaştırması yapıldığında Dropshipping özellikleri bakımından iki e-ticaret alt yapısının da birbirinden farklılaştığı görülür. Wix’de yalnızca 3 farklı firma ile dropshipping yapılması mümkündür ve ürün sayıları sınırlandırılmıştır.

 

Ticimax e-ticaret alt yapılarında ise dropshipping yapmak ya da e-ticaret sitelerinde yer alan ürünleri çeşitlendirerek hedef kitlelerini genişletmek ve daha fazla satış yapmak isteyen işletmeler için birçok kapsayıcı hizmet bulunmaktadır. Ticimax’ı kullanan işletmeler XML Tedarikçi Entegrasyonları sayesinde anlaşma yaptığı firmaların ürün ve hizmetlerini e-ticaret sitelerine aktarabilmekte ve stoksuz satış yapabilmektedir.

 

Ticimax Vs Wix Dropshipping

 

Ticimax vs. Wix - Temalar

 

E-ticaret tasarımı satışları arttırmak için oldukça önemlidir. Bu nedenle Ticimax vs. Wix karşılaştırmasında temalar bakımından da inceleme yapmak gerekir. Wix e-ticaret özelliğinde yer alan temalar çeşitlidir fakat temalar üzerinde düzenleme yapmak oldukça zordur. Bu da e-ticaret sitesi tasarımı yapma ve sitenizi yayına alma sürecinizi uzatmaktadır.

 

Ticimax e-ticaret alt yapılarında ise her sektöre uygun e-ticaret temaları bulunur. Kullanıcılar sürükle bırak yöntemi sayesinde e-ticaret sitelerini diledikleri gibi tasarlayıp yayına alabilir. Böylece responsive temalar sayesinde hem web hem de mobil satışlarını arttırma imkânı yakalar.

 

Ticimax Vs Wix Temalar

 

Ticimax vs. Wix - Pazaryeri Entegrasyonu

 

Pazaryeri entegrasyonu hem e-ticaret siteleri hem de e-ticaret pazaryeri platformları üzerinden satış yapan işletmelerin kullandığı bir entegrasyon türüdür. Bu yüzden Ticimax vs. Wix karşılaştırılırken pazaryeri entegrasyonları bakımından da bir karşılaştırma yapılması gerekir.

 

Ticimax e-ticaret alt yapılarında pazar yeri entegrasyonu özelliği bulunmaktadır. Kullanıcılar e-ticaret siteleri ile pazaryeri mağazalarını birbirine entegre ederek hızlı bir şekilde hem sitelerini hem de mağazalarını çok yönlü yönetebilmektedir. Wix e-ticaret alt yapısında ise pazaryeri entegrasyonu özelliği bulunmamaktadır. İşletmeler entegrasyon firmaları aracılığı ile e-ticaret sitelerini ve pazaryeri mağazalarını entegre edebilmektedir.

 

İlgili Sayfa; Pazaryeri Entegrasyonları

 

Ticimax Vs Wix Pazaryeri Desteği

 

Ticimax vs. Wix - E-ticaret XML Desteği

 

E-ticaret XML Desteği dropshipping yapan işletmeler tarafından kullanılan bir özelliktir. Ticimax ve WİX karşılaştırmasında her iki alt yapıda da xml desteği olduğu görülür. Fakat Wix XML desteği ile dropshipping yapacak işletmelerin anlaşma yapabileceği tedarikçi sayısı sınırlıdır.

 

Ticimax e-ticaret alt yapılarını kullanan işletmeler ise XML Tedarikçi Entegrasyonları arasında yer alan bir firma ile anlaşma yaparak sitelerine XML kurulumu yaptırabilmektedir.

 

Ticimax Vs Wix XML Uyumluluğu

 

Ticimax vs. Wix - SEO Uyumluluğu

 

Ticimax ile WİX karşılaştırmasında önemli olan bir diğer konu da SEO uyumluluğudur. Her iki e-ticaret alt yapısı da SEO’ya uygun bir şekilde oluşturulmuştur. Fakat Wix seo özellikleri bakımından incelendiğinde SEO çalışmaları yapmak için fazla zaman harcamanız gerektiği tespit edilmektedir.

 

Çünkü WİX SEO çalışmaları e-ticaret sitesi tasarımında yer alan ürün sayfaları, kategoriler vb. sayfa türleri üzerinden yapılmaktadır. Ticimax e-ticaret alt yapılarında ise seo çalışmaları yapmanızı kolaylaştıran en gelişmiş seo modülü bulunmaktadır.

 

En gelişmiş SEO modülü sayesinde seo çalışmalarınızı otomatik bir hale getirebilir ve e-ticaret sitenizde profesyonel seo çalışmaları yaparak arama motorlarındaki görünürlüğünüzü arttırabilirsiniz.

 

İlgili İçerik; SEO Raporu Nasıl Hazırlanır



Ticimax Vs Wix SEO Uyumluluğu

 

Ticimax vs. Wix - Teknik Destek

 

Ticimax ile Wix karşılaştırmasında dikkat çeken bir diğer konu da teknik destek konusudur. Her iki e-ticaret alt yapısını kullanan işletmeler teknik destek alabilmektedir. Her iki e-ticaret alt yapısında da 7/24 teknik destek imkânı bulunmaktadır. Fakat Wix’in bazı e-ticaret paketlerinde bu destek süresi kısıtlanmıştır.

 

Ticimax Vs Wix Teknik Destek

 

Ticimax vs. Wix - E-ticaret Modülleri

 

E-ticaret süreçlerini profesyonel bir şekilde yürütmek isteyen işletmelerin e-ticaret modülleri kullanması gerekir. Genellikle işletmeler açık kaynak kodlu yazılımlarda farklı geliştiriciler tarafından hazırlanan e-ticaret modüllerini kullanırken hazır e-ticaret alt yapılarında ise alt yapı firması tarafından geliştirilen modülleri kullanır.

 

Ticimax vs. Wix karşılaştırmasında e-ticaret modülleri bakımından bir karşılaştırma yapıldığında Ticimax’ın daha gelişmiş modüller sunduğu görülür. Ticimax’te işinizi kolaylaştıracak birçok e-ticaret modülü bulunurken Wix’te ise e-ticaret modülleri sınırlıdır.

 

Ticimax Vs Wix E-ticaret Modülleri

 

Ticimax vs. Wix - Türkçe Dil Desteği

 

Ticimax ve Wix Türkçe dil desteği bakımından karşılaştırıldığında her iki e-ticaret alt yapısında da Türkçe dil desteği olduğu görülmektedir.

 

Ticimax Vs Wix Türkçe Dil Desteği

 

Ticimax vs. Wix - Hangisini Tercih Etmelisiniz?

 

Ticimax ile Wix’i belirli özellikleri bakımından sizler için karşılaştırdık. İlgili incelemeler yapıldığında e-ticaret paketi seçimi yapmak isteyen işletmelerin en önem vermesi gereken konular arasında yer alan;

 
  • E-ticaret sitesi tasarımı
  • E-ticaret kargo entegrasyonu
  • SEO Özellikleri
  • Müşteri Desteği
  • XML Entegrasyonu
 

Bakımından bir karşılaştırma yapıldığında Ticimax e-ticaret alt yapılarının daha profesyonel olduğu görülmektedir. Sizler de bu nedenle e-ticaret sitenizi kurarken Ticimax e-ticaret alt yapılarını tercih edebilir ve böylece profesyonel bir e-ticaret sitesi kurabilirsiniz. Ticimax’ı tercih ederek sitenizi ve e-ticaret süreçlerinizi profesyonel bir şekilde yönetebilir ve e-ticarette başarılı firmalar arasında yer alabilirsiniz.

 

 

 

Ticimax ile çalışmak istiyorsanız demo talep formunu doldurabilir ve 15 günlük deneme süresinin ardından e-ticarette doğru adımlar atabilirsiniz. Ticimax ile ilgili daha fazla haber almak için Ticimax’ı Youtube, Instagram, Facebook ve Twitter üzerinden takip edebilirsiniz. Ayrıca e-ticaret ile ilgili kapsamlı bilgi almak için 0850 811 08 20 numaralı telefonu arayabilirsiniz.

 

 

Bu İçerikler de İlginizi Çekebilir:

 

İlgili İçerik; Ticimax vs NopCommerce 

 

İlgili İçerik; Ticimax Vs Bigcommerce

 

İlgili İçerik; Ticimax Vs Woocommerce

 

İlgili İçerik; Ticimax Vs PrestaShop

 

İlgili İçerik; Ticimax Vs Magento

 

İlgili İçerik; Ticimax Vs Shopify

 

İlgili İçerik; Ticimax Vs Opencart

 

İlgili İçerik; Ticimax Vs Ecwid

 

Yazar: Pınar Keleş

Bu İnternet Sitesi içeriğinde yer alan tüm eserler (yazı, resim, görüntü, fotoğraf, video, müzik vb.) TİCİMAX BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ A.Ş.’ye ait olup, 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu kapsamında korunmaktadır.

15 Gün Ücretsiz Deneyin

Devlerin kullandığı e-ticaret alt yapısının 15 günlük demosu hemen mailinize gelsin.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Kişisel verileriniz işlenmesine ilişkin detaylı bilgiye ulaşmak için Ticimax Kişisel Verilerin Korunmasına Yönelik Aydınlatma ve Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.
İlgili Yazılar Yeni Yazılar Popüler Yazılar
Adres : Allianz Tower Küçükbakkalköy Mah. Kayışdağı Cad. No:1 34750 Ataşehir/İstanbul  /  Çağrı Merkezi : 0850 811 08 20  / 
© 2005-2024 Ticimax E Ticaret Yazılımları ve E Ticaret Paketleri / Ticimax Bilişim Teknolojileri A.Ş. Her Hakkı Saklıdır.
BİZE ULAŞIN
Ticimax