Biz Sizi Arayalım

Merak ettiğiniz tüm sorularınız için iletişim bilgilerinizi girin,
uzman ekibimiz en kısa zamanda size yardımcı olsun!

Dilerseniz;

7/24 Müşteri Destek Hattı

0850 811 08 20

telefonumuzdan
bize ulaşabilirsiniz.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Ticimax Vs Bigcommerce

Güncelleme Tarihi: 05.06.2023

İçindekiler;

Bigcommerce Nedir?

 

2009 yılında Avustralya’da kurulan Bigcommerce, e-ticaret sitesi kurmak isteyen kişilere e-ticaret alt yapısı sunar. Online mağaza oluşturmak isteyenler Bigcommerce’den abonelik alarak e-ticaret sitelerini kurabilmektedir.

 

İlgili İçerik; E-Ticaret Yazılımı Nedir?



Bigcommerce Nedir?

 

Bigcommerce Nasıl Çalışılır?

 

Bigcommerce abonelik sistemi ile çalışan bir e-ticaret alt yapısıdır. Bigcommerce ile e-ticaret sitesi kurmak isteyen kişiler ilk olarak deneme sürümünü kullanarak 14 gün boyunca sistemin nasıl işlediğini görebilmektedir. Ardından kişiler e-ticaret sitesi kurmak için Bigcommerce’yi kullanmak istediklerinde alt yapıyı satın alabilmekte ve böylece sitelerini kurabilmektedir.

 

İlgili İçerik; Ücretsiz E-Ticaret Yazılımı Neden Kullanmamalısınız?

 

Ticimax Vs Bigcommerce Nasıl Çalışır

 

Ticimax vs. Bigcommerce - Paket Fiyatları

 

Ticimax ile Bigcommerce karşılaştırmasında çoğu kişinin önem verdiği noktalardan birisi paket fiyatlarıdır. Bu nedenle paket fiyatları bakımından da bir karşılaştırma yapılması gerekir.

 

Bigcommerce fiyatları;

 
Paket Adı / Fiyatı Aylık Yıllık
Yıllık $ 29,95 $ 29,95
Plus $ 79,95 $ 71,95
Pro $ 299,95 $ 269,96
 

Bigcommerce dolar ile satılan bir e-ticaret alt yapısıdır ve dolar kuruna göre paket fiyatları farklılaştır. Ticimax e-ticaret alt yapısı ise TL ile satılmaktadır. Ticimax paketleri her bütçeye uygun bir şekilde fiyatlandırılmaktadır. Bigcommerce dolar ile satıldığı ve dolar kurundaki değişimlerden fiyatları da etkilendiği için paket fiyatları bakımından Ticimax daha avantajlıdır.

 

İlgili Sayfa; E-ticaret Paketleri
 

Ticimax vs. Bigcommerce - Ödeme Yöntemleri

 

Ticimax ve Bigcommerce karşılaştırması yaparken ödeme yöntemlerine de değinmek gerekir. Bigcommerce belirli ödeme yöntemleri ile tahsilat yapabileceğiniz bir e-ticaret alt yapısıdır. Apple pay, Google Pay ve Amazon Pay gibi ödeme yöntemleri daha ağırlıklı olarak kullanılmaktadır. İyzico, PayTR, Ipara gibi ülkemizde kullanılan birçok ödeme sisteminin ise Bigcommerce’de olmadığı görülmektedir.

 

Ticimax e-ticaret alt yapılarında ise işletmelerin kullanabileceği birçok ödeme sistemi bulunmaktadır. Sanal pos ve ödeme sistemleri üzerinden tahsilat gerçekleştirmeniz mümkündür. Sizler de ödeme yöntemleri bakımından geliştirilmiş bir e-ticaret alt yapısı kullanmak istiyorsanız Ticimax’ı tercih edebilirsiniz.

 

İlgili Sayfa; Ödeme Sistemi Entegrasyonları

 

Ticimax Vs Bigcommerce Ödeme Yöntemleri

 

Ticimax vs. Bigcommerce - Kargo Entegrasyonu

 

E-ticaret sitesi kuran kişilerin müşteri ilişkileri yönetimi yapabilmesi için e-ticaret firmalarında kargo ve teslimat yönetimi yapmaya önem vermesi gerekir. Bu nedenle çoğu e-ticaret firması alt yapılarında kargo entegrasyonunu tercih eder.

 

Ülkemizde kullanılan kargo firmaları göz önünde bulundurulduğunda Bigcommerce e-ticaret alt yapılarında MNG, Yurtiçi, Sürat Kargo vb. tüm kargo firmalarına ait entegrasyon modülünün olmadığı görülmektedir. Ticimax e-ticaret alt yapılarında ise ülkemizde faaliyet gösteren her kargo firmasının Kargo Entegrasyonu bulunmaktadır.

 

İlgili İçerik; E-Ticaret Kargo İlişkisi
 

İlgili İçerik; Kargo Entegrasyonları

 

Ticimax Vs Bigcommerce Kargo Entegrasyonları

 

Ticimax vs. Bigcommerce – Dropshipping

 

Stoksuz satış anlamına gelen Dropshipping son dönemlerin en popüler e-ticaret modellerinden birisidir. Bu nedenle Ticimax ile Bigcommerce karşılaştırmasında dropshipping özelliklerinin de göz önünde bulundurulması gerekir.

 

Bigcommerce Dropshipping modülleri daha çok yurtdışında yaşayan firmalara göre optimize edilmiştir. Fakat Ticimax e-ticaret alt yapılarında Türkiye’deki tedarikçilerin XML’leri yer almaktadır. Bu nedenle Dropshipping bakımından Ticimax Bigcommerce’ye göre daha avantajlı bir e-ticaret alt yapısıdır.

 

Ticimax Vs Bigcommerce Dropshipping

 

Ticimax vs. Bigcommerce – Temalar

 

E-ticaret sitesi kurma sürecinde önemli olan bir diğer nokta da e-ticaret sitesi tasarımıdır. Bu nedenle Ticimax ve Bigcommerce karşılaştırması yaparken temalar konusuna da değinmek gerekir.

 

Bigcommerce açık kaynak kodlu bir e-ticaret alt yapısıdır ve demo özellikler ile gelmektedir. İşletmeler e-ticaret siteleri için belirli temalara ulaşabilmektedir ve sitelerini geliştirmek için tema satın almak istediklerinde dolar bazlı ödeme yapmaları gerekir.

 

Ticimax e-ticaret alt yapılarında ise e-ticaret firmalarının kullanabileceği birçok tema bulunmaktadır. Sürükle bırak teknolojisi sayesinde markalar e-ticaret sitesi tasarımlarını kolayca yapabilmektedir. Bu nedenle temalar bakımından bir karşılaştırma yapıldığında Ticimax mı Bigcommerce mi diyen markaların Ticimax’a yönelmesi gerekir.

 

Ticimax Vs Bigcommerce Temalar

 

Ticimax vs. Bigcommerce - Pazaryeri Entegrasyonu

 

Pazaryeri entegrasyonları Trendyol, Hepsiburada gibi pazaryeri platformlarından satış yapacak olan işletmelerin kullanacağı bir entegrasyon türüdür. Pazaryeri entegrasyonları ile markalar hem e-ticaret sitelerini hem de mağazalarını tek bir platform üzerinden yönetebilmektedir.

 

Bigcommerce e-ticaret alt yapılarında ülkemizde faaliyet gösteren pazaryerlerinin entegrasyonu bulunmamaktadır fakat Ticimax e-ticaret alt yapılarında N11, Trendyol, Hepsiburada ve Çiçek sepeti gibi pazaryeri platformlarına yönelik entegrasyon özelliği yer alır.

 

İlgili Sayfa; Pazaryeri Entegrasyonları

 

Ticimax Vs Bigcommerce Pazaryeri Entegrasyonu

 

Ticimax vs. Bigcommerce - E-ticaret XML Desteği

 

Dropshipping modeli ile satış yapacak işletmeler e-ticaret xml desteklerinden yararlanır ve xml alıp verme süreçlerini yönetir. Ticimax e-ticaret alt yapıları içerisinde hem xml alma hem de xml verme sürecinizi yönetebileceğiniz modüller bulunur. Bunun yanı sıra Ticimax XML Entegrasyonları ile e-ticaret sitenize daha kolay ürün yüklemenizi ve daha fazla satış yapmanızı kolaylaştırır.

 

Bigcommerce e-ticaret alt yapılarında ise genellikle XML Destekleri yurtdışı firmaları için sağlanmaktadır. Bu da e-ticaret sitenizdeki ürün sayınızı arttırmanızın ve daha fazla satış yapmanızın önündeki en büyük engeller arasında yer alır. Bu nedenle XML desteği bakımından Ticimax ile Bigcommerce karşılaştırmasında Ticimax ön plana çıkmaktadır.

 

Ticimax Vs Bigcommerce E-ticaret XML Desteği

 

Ticimax vs. Bigcommerce - SEO Uyumluluğu

 

Arama motoru optimizasyonu çalışmaları Google’da görünürlüğünü arttırmak ve daha fazla satış yapmak isteyen markaların önem verdiği konuların başında gelir. Ticimax ve Bigcommerce karşılaştırması yapıldığında seo bakımında Ticimax’ın daha avantajlı olduğu görülür.

 

Çünkü Bigcommerce alt yapılarında temel seo özellikleri bulunur ve markaların bu özellikleri geliştirebilmeleri için modül satın alması gerekir. Ticimax e-ticaret alt yapılarında ise SEO ayarlarını otomatik bir şekilde yapabileceğiniz En Gelişmiş SEO Modülü bulunur. Bu da arama motoru optimizasyonu çalışmalarını kolayca yaparak Google’da ön plana çıkmanıza yardımcı olur.

 

İlgili İçerik; SEO Raporu Nasıl Hazırlanır

 

Ticimax Vs Bigcommerce SEO Uyumluluğu

 

Ticimax vs. Bigcommerce - Teknik Destek

 

E-ticaret sitesi kurulumu yaparken önemli olan konulardan birisi de teknik destektir. Ticimax ile Bigcommerce teknik destek özellikleri bakımından karşılaştırıldığında Ticimax’ın daha fazla ön plana çıkan bir e-ticaret alt yapısı olduğunu söylemek mümkündür. Çünkü destek alanı ve 7/24 canlı destek hattı ile Ticimax müşterilerine kesintisiz hizmet sunarken Bigcommerce’den destek almak isteyenler forumlar üzerinden aradığı bilgilere ulaşabilmektedir.

 

Ticimax Vs Bigcommerce Teknik Destek

 

Ticimax vs. Bigcommerce - E-ticaret Modülleri

 

E-ticaret modülleri bakımından Ticimax ve Bigcommerce karşılaştırması yapıldığında Ticimax’ın daha avantajlı bir e-ticaret alt yapısı olduğu görülmektedir. Çünkü Bigcommerce açık kaynak kodlu bir e-ticaret alt yapısı olduğu için temel özellikler ile kullanıma sunulmaktadır. Bu alt yapıyı tercih eden işletmelerin e-ticaret sitelerini geliştirebilmek için modül satın alması gerekir.

 

Bigcommerce modülleri ücretsiz ve ücretli modüller olarak ikiye ayrılır fakat Bigcommerce ücretli modülleri daha kullanışlıdır.

 

Ticimax modülleri göz önünde bulundurulduğunda ise birçok modülün ücretsiz olarak kullanıma sunulduğu görülmektedir. Bu da e-ticaret sitesi kuran firmaların birçok modül ve özelliğe ücretsiz bir şekilde ulaşarak e-ticaret süreçlerini kolayca yönetmesine olanak sağlamaktadır.

 

Ticimax Vs Bigcommerce E-ticaret Modulleri

 

Ticimax vs. Bigcommerce - Türkçe Dil Desteği

 

Ticimax ve Bigcommerce karşılaştırmasında önemli olan bir diğer nokta da Türkçe Dil Desteğidir. Bigcommerce Türkçe dil desteği olmayan bir e-ticaret alt yapısıdır. Ticimax e-ticaret alt yapılarında ise Türkçe dil desteği bulunur. Bununla beraber işletmeler e-ihracat yapacakları zaman İngilizce, Almanca vb. diğer dillerde de site kurabilmektedir.

 

Kısacası dil desteği bakımında Ticimax e-ticaret alt yapıları Bigcommerce’ye göre daha avantajlıdır.

 

Ticimax Vs Bigcommerce Türkçe Dil Desteği

 

Ticimax vs. Bigcommerce - Hangisini Tercih Etmelisiniz?

 

Ticimax ve Bigcommerce e-ticaret alt yapılarından birini tercih etmek isteyen işletmelerin önem vermesi gereken konular e-ticaret alt yapılarının sağladığı avantajlar ve özellikleridir. Ticimax e-ticaret paketleri Bigcommerce’ye göre daha fazla avantaj sağlayan ve daha gelişmiş bir e-ticaret alt yapısıdır.

 

Bu nedenle hangi e-ticaret alt yapısını tercih etmeliyim sorusuna yanıt arayanlar Ticimax’ı tercih ederek e-ticaret sitelerini kurarken maliyetlerini azaltabilmekte ve daha profesyonel bir e-ticaret sitesi kurabilmektedirler.

 

 

 

Ticimax ile çalışmak istiyorsanız demo talep formunu doldurabilir ve 15 günlük deneme süresinin ardından e-ticarette doğru adımlar atabilirsiniz. Ticimax ile ilgili daha fazla haber almak için Ticimax’ı Youtube, Instagram, Facebook ve Twitter üzerinden takip edebilirsiniz. Ayrıca e-ticaret ile ilgili kapsamlı bilgi almak için 0850 811 08 20 numaralı telefonu arayabilirsiniz.

 

 

Bu İçerikler de İlginizi Çekebilir:

 

İlgili İçerik; Ticimax vs NopCommerce 

 

İlgili İçerik; Ticimax Vs Woocommerce

 

İlgili İçerik; Ticimax Vs PrestaShop

 

İlgili İçerik; Ticimax Vs Wix

 

İlgili İçerik; Ticimax Vs Magento

 

İlgili İçerik; Ticimax Vs Shopify

 

İlgili İçerik; Ticimax Vs Opencart

 

İlgili İçerik; Ticimax Vs Ecwid

 

Yazar: Pınar Keleş

Bu İnternet Sitesi içeriğinde yer alan tüm eserler (yazı, resim, görüntü, fotoğraf, video, müzik vb.) TİCİMAX BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ A.Ş.’ye ait olup, 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu kapsamında korunmaktadır.

15 Gün Ücretsiz Deneyin

Devlerin kullandığı e-ticaret alt yapısının 15 günlük demosu hemen mailinize gelsin.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Kişisel verileriniz işlenmesine ilişkin detaylı bilgiye ulaşmak için Ticimax Kişisel Verilerin Korunmasına Yönelik Aydınlatma ve Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.
İlgili Yazılar Yeni Yazılar Popüler Yazılar
Adres : Allianz Tower Küçükbakkalköy Mah. Kayışdağı Cad. No:1 34750 Ataşehir/İstanbul  /  Çağrı Merkezi : 0850 811 08 20  / 
© 2005-2024 Ticimax E Ticaret Yazılımları ve E Ticaret Paketleri / Ticimax Bilişim Teknolojileri A.Ş. Her Hakkı Saklıdır.
BİZE ULAŞIN
Ticimax