Biz Sizi Arayalım

Merak ettiğiniz tüm sorularınız için iletişim bilgilerinizi girin,
uzman ekibimiz en kısa zamanda size yardımcı olsun!

Dilerseniz;

7/24 Müşteri Destek Hattı

0850 811 08 20

telefonumuzdan
bize ulaşabilirsiniz.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Ticimax Vs Magento

Güncelleme Tarihi: 01.03.2024

İçindekiler;

Magento Nedir?

 

Magento, PHP ve Zend Framework programlama dili ile Magento INC. Tarafından geliştirilen, 2008 yılında piyasaya sunulan bir açık kaynak kodlu e-ticaret alt yapısıdır. Magento’nun ücretli ve açık kaynak kodlu olmak üzere iki sürümü bulunmaktadır ve alt yapıyı kullanarak B2B ve B2C e-ticaret modelleri ile çalışan bir online satış platformu kurmak mümkündür.

 

İlgili İçerik; E-Ticaret Yazılımı Nedir?

 

Magento Nedir?

 

Magento Nasıl Çalışır?

 

E-ticaret sitesi kurmak isteyen kişilerin tercih edebileceği yazılımlardan birisi olan Magento, e-ticaret sitesi kurmanıza olanak sağlayan bir yazılımdır. E-ticaret alt yapısı içinde yer alan özellikler ve modüller ile e-ticaret sitenizi ve e-ticaret süreçlerinizi yönetmenize de yardımcı olmaktadır. Kısacası bu platform e-ticaret sitesi kurmaya yaramaktadır.

 

İlgili İçerik; Ücretsiz E-Ticaret Yazılımı Neden Kullanmamalısınız?

   
Magento Ne İşe Yarar
 

Ticimax vs. Magento - Paket Fiyatları

 

Paket fiyatları bakımından Ticimax ve Magento arasında oldukça çok fark vardır. Bu nedenle Ticimax ve Magento karşılaştırması yaparken paket fiyatları bakımından karşılaştırma da yapmak gerekir.

 

Magento’nun her ne kadar ücretsiz ve açık kaynak kodlu olan bir yazılımı bulunsa da aslına bakıldığında ücretli sürümü daha kullanışlıdır. Fakat Magento’nun ücretli sürümünü satın almak isteyen kişilerin ilk olarak bir fiyat teklifi alması gerekir. Bu nedenle Magento paket fiyatları firmadan firmaya değişiklik gösterebilmektedir.

 

Ticimax paket fiyatları ise her bütçeden işletmenin e-ticaret sitesi kurabilmesini sağlayacak ücretlerdir. Sizler de işletmenize en uygun e-ticaret sitesini Ticimax ile kurabilirsiniz. Satın alım yapmadan önce Ticimax e-ticaret demo formunu doldurabilir ve 14 gün boyunca e-ticaret paketlerini inceleyebilirsiniz.

 

İlgili Sayfa: E-ticaret Paketleri 

 

Ticimax Vs Magento Paket Fiyatları

 

Ticimax vs. Magento - Ödeme Yöntemleri

 

Magento ve Ticimax e-ticaret paketleri ödeme yöntemleri bakımından aynı özellikleri barındıran e-ticaret alt yapılarıdır. Fakat Magento e-ticaret alt yapısında yer alan sanal posların bir bölümü Magento geliştiricileri tarafından geliştirilmiştir ve bu durum güvenlik problemlerini beraberinde getirebilmektedir.

 

Ticimax e-ticaret alt yapılarında yer alan ödeme sistemi entegrasyonları ise oldukça gelişmiş özelliktedir ve hepsi Ticimax iş ortakları tarafından geliştirilen uygulamalardır. Böylece güvenli bir şekilde ödeme almanızı sağlamaktadır. İyzico, PayTR, İpara gibi ödeme sistemlerinin yanı sıra banka sanal poslarını eklemeniz de mümkündür.

 

İlgili İçerik; E-ticaret Ve Güvenlik Hakkında Bilmeniz Gerekenler


Ticimax Vs Magento Ödeme Yöntemleri
 

Ticimax vs. Magento - Kargo Entegrasyonu

 

Magento ile özellikle geliştiricilerin özellik ve modül geliştirebildiği bir e-ticaret alt yapısı olduğu için neredeyse birçok özellik ve modül ücretli bir şekilde satışa sunulmaktadır. Bu durum Magento ile e-ticaret sitesi kurmak isteyen kişilerin sermayelerinin azalmasına neden olmaktadır. Çünkü satılan her modül dolar bazlı satışa sunulmaktadır. Kargo entegrasyonunda farklı geliştiriciler tarafından birçok modül geliştirilmiş olsa da neredeyse çoğu firmanın Kargo entegrasyon modülü Magento’da ücretlidir ve dolar bazlı satılmaktadır.

 

Ticimax Special Extra ve special omni e-ticaret paketleri ile kargo entegrasyonu e-ticaret firmalarına ücretsiz bir şekilde sağlanmaktadır. Bunun yanı sıra indirimli kargo anlaşması ve kargo takip modülü her e-ticaret paketinde yer almaktadır. Kısacası Ticimax e-ticaret paketleri kargo entegrasyonu bakımından Magento’dan daha avantajlıdır.

 
Ticimax Vs Magento Kargo Entegrasyonu
 

Ticimax vs. Magento - Dropshipping

 

Ticimax e-ticaret paketlerinde de Magento’da da Dropshipping yöntemi ile satış yapmanız mümkündür. Genel olarak dropshipping yapan işletmeler daha çok XML bağlantıları üzerinden sitelerine ürün ve hizmetleri aktarmaktadır.

 

Ticimax e-ticaret paketleri içerisinde Dropshipping yapmanızı sağlayan XML entegrasyonu özelliği bulunmaktadır. Bununla beraber Ticimax’ın anlaşmalı olduğu birçok tedarikçi de Ticimax e-ticaret alt yapılarında otomatik olarak yer almaktadır ve böylece Ticimax’ı tercih edenler kolayca XML entegrasyonu yapabilmektedir.

 

Magento’da ise XML entegrasyonu yapılabilmesi için firmaların Dropshipping modüllerine ihtiyacı bulunmaktadır. Bu modüller dolar kuru ile satışa sunulduğu için ve yalnızca belirli sayıda XML entegre etmenize olanak tanıdığı için Dropshipping masraflarınız artmaktadır.


Ticimax Vs Magento Dropshipping
 

Ticimax vs. Magento - Temalar

 

E-ticaret sitesi tasarımı internetten ürün satacak her markanın önem vermesi gereken konulardan birisidir. Çünkü bir e-ticaret sitesinin başarılı olması için modern ve responsive olarak tasarlanması gerekir.

 

Magento e-ticaret alt yapısı içerisinde farklı geliştiriciler tarafından oluşturulan ve piyasaya sunulan birçok e-ticaret teması bulunur. Genellikle bu temalar dolar bazlı satılır ve bir e-ticaret sitesi tasarlamanıza yardımcı olur. Ticimax e-ticaret paketlerinde ise ücretsiz kullanabileceğiniz birçok tema bulunmaktadır. Ticimax temaları sayesinde e-ticaret sitenizi profesyonel bir şekilde tasarlamanız ve satışlarınızı arttırmanız mümkündür.


Ticimax Vs Magento Temalar
 

Ticimax vs. Magento - Pazaryeri Entegrasyonu

 

Pazaryeri platformları üzerinden satış yapacaksanız Trendyol, N11 ve Hepsiburada gibi platformlara sitenizi Entegre etmeniz gerekir. Aksi halde ürün stok ve sipariş yönetimini yapabilmeniz mümkün değildir.

 

Magento e-ticaret paketleri içerisinde pazaryeri entegrasyonuna yönelik geliştirilen modüllerin sayısı oldukça azdır. Örneğin; Trendyol, Hepsiburada, Çiçek Sepeti ve n11 gibi pazaryerleri için herhangi bir pazaryeri entegrasyonu modülü geliştirilmemiştir. Bu durum pazaryerleri ile e-ticaret sitenizi entegre etmenizi zorlaştırmaktadır.

 

Ticimax tarafından e-ticaret siteleri için geliştirilen çözümlerden birisi olan çift yönlü pazaryeri entegrasyonları e-ticaret sitenizi ve pazaryeri mağazalarınızı entegre etmenize yardımcı olan bir çözümdür. Bu entegrasyon ile pazaryerlerine ürünlerinizi gönderebilir, satışlarınızı tek bir panel üzerinden yönetebilir, fiyat güncelleme ve kategori eşleştirme işlemi yapabilirsiniz.

 

Kısacası pazaryerlerinden satış yapmak istiyorsanız bu konuda Ticimax’ın daha avantajlı olduğunu bilerek hareket etmeniz ve e-ticaret alt yapınızı ona göre seçmeniz önemlidir.

 

Ticimax Vs Magento Pazaryeri Entegrasyonu

 

Ticimax vs. Magento - E-ticaret XML Desteği

 

Ticimax ve Magento karşılaştırmasında E-ticaret XML Desteğine yönelik bir karşılaştırma yapıldığında Ticimax e-ticaret alt yapılarının daha fazla ön plana çıktığını söylemek mümkündür. Çünkü Ticimax e-ticaret alt yapılarında kullanıcıların direk entegre edebileceği birçok XML Tedarikçisi bulunmaktadır.

 

Magento e-ticaret alt yapılarını kullanan işletmeler ise XML Entegrasyonlarını yalnızca kendi buldukları XML’ler üzerinden yapabilmektedir. İşletmelerin XML Entegrasyonu yapmaları için kendi Entegrasyon modüllerini bulmaya ve Magento’ya yüklemeye ihtiyaçları vardır.

 

Ticimax Vs Magento XML Desteği

 

Ticimax vs. Magento - SEO Uyumluluğu

 

Magento SEO uyumluluğunu sağlayan bir e-ticaret alt yapısı olsa da Ticimax ile karşılaştırıldığında arka planda kalmaktadır. Çünkü Magento e-ticaret alt yapılarında SEO Çalışmaları yapabilmek için Modül ihtiyacınız bulunur. Magento modülleri genellikle dolar ile satışa sunulduğu için de sermayeniz olumsuz etkilenir.

 

Ticimax e-ticaret alt yapıları içerisinde e-ticaret firmalarının SEO güncellemesi yapabileceği En gelişmiş SEO Modülü bulunmaktadır. En gelişmiş SEO Modülü sayesinde markalar;

 
  • Ürün Sayfası
  • Marka Sayfası
  • Kategori Sayfaları
  • Canonical Etiketleri
  • Robot.txt dosyası
  • Dinamik Site Map çalışmaları
 

Gibi birçok arama motoru optimizasyonunu hızlı bir şekilde tamamlayabilmektedir. Böylece e-ticaret firmaları Ticimax e-ticaret alt yapıları sayesinde SEO Çalışmalarını hızlı bir şekilde yaparak başarılı olabilmektedir.

 

İlgili İçerik; SEO Raporu Nasıl Hazırlanır


Ticimax Vs Magento SEO Uyumluluğu
 

Ticimax vs. Magento - Teknik Destek

 

Ticimax ve Magento karşılaştırması teknik destek bakımından yapıldığında Ticimax’ın daha avantajlı bir e-ticaret alt yapısı olduğu görülmektedir. Çünkü Ticimax e-ticaret alt yapıları içerisinde kullanıcıların 7/24 Teknik destek alma imkânı bulunmaktadır. Fakat Magento açık kaynak kodlu bir e-ticaret alt yapısı olduğu için ve genellikle kütüphaneler aracılığı ile geliştirmeler yapılabildiği için Magento forumları ve kaynak kütüphaneleri ile destek almanız mümkündür.

 

Teknik destek sizin için önemli bir unsur ise siz de e-ticaret alt yapınızı seçerken Ticimax’a yönelebilir ve böylece 7 gün 24 saat boyunca canlı destek alma imkânı yakalayabilirsiniz.

 
Ticimax Vs Magento Teknik Destek
 

Ticimax vs. Magento - E-ticaret Modülleri

 

E-ticaret sitesi kuran her işletmenin açık kaynak kodlu yazılımları tercih ettiğinde modül ücreti ödediği bilinmektedir. Bu da işletmelerin e-ticaret sitesi kurma maliyetlerini arttırmaktadır. Magento açık kaynak kodlu bir alt yapı olduğu için basit özellikler ile kullanılmaktadır. Sitenizi geliştirmek ve e-ticaret süreçlerinizi yönetmek istediğinizde ise Magento modülleri için ücret ödemeniz gerekir.

 

Ticimax e-ticaret alt yapıları ise hazır e-ticaret paketleri arasında yer alır ve e-ticaret firmanızın ihtiyaçlarını karşılayacak özellikler ve modülleri bünyesinde barındırır. Bu nedenle Ticimax’ı tercih ederek gelişmiş bir e-ticaret sitesi kurmanız mümkündür.

 
Ticimax Vs Magento E-ticaret Modülleri
 

Ticimax vs Magento - Türkçe Dil Desteği

 

Ticimax ve magento karşılaştırmasında önemli bir diğer nokta da Türkçe Dil Desteğidir. Magento İngilizce olarak gelen bir e-ticaret alt yapısıdır ve kullanıcıların Türkçe Dil dosyasını yüklemesi gerekir. Ticimax e-ticaret alt yapılarında ise Türkçe dil desteği bulunur.


Ticimax Vs Magento Türkçe Dil Desteği
 

Ticimax vs. Magento - Hangisini Tercih Etmelisiniz?

 

Ticimax ve Magento karşılaştırmasında Ticimax’ın kullanıcılarına daha fazla avantajlar sunduğu görülmektedir. Bu nedenle Ticimax mı Magento mu sorusuna yanıt arayan kişiler Ticimax e-ticaret alt yapılarını tercih ederek responsive, seo uyumluluğu olan, ücretsiz modülleri bulunan bir e-ticaret sitesi kurabilmektedir.
 

Bu İçerikler de İlginizi Çekebilir:

 

İlgili İçerik; Ticimax vs NopCommerce 

 

İlgili İçerik; Ticimax Vs Bigcommerce

 

İlgili İçerik; Ticimax Vs Woocommerce

 

İlgili İçerik; Ticimax Vs PrestaShop

 

İlgili İçerik; Ticimax Vs Wix

 

İlgili İçerik; Ticimax Vs Shopify

 

İlgili İçerik; Ticimax Vs Opencart

 

İlgili İçerik; Ticimax Vs Ecwid

 
Ticimax ile çalışmak istiyorsanız demo talep formunu doldurabilir ve 15 günlük deneme süresinin ardından e-ticarette doğru adımlar atabilirsiniz. Ticimax ile ilgili daha fazla haber almak için Ticimax’ı Youtube, Instagram, Facebook ve Twitter üzerinden takip edebilirsiniz. Ayrıca e-ticaret ile ilgili kapsamlı bilgi almak için 0850 811 08 20 numaralı telefonu arayabilirsiniz.
 

Yazar: Pınar Keleş

Bu İnternet Sitesi içeriğinde yer alan tüm eserler (yazı, resim, görüntü, fotoğraf, video, müzik vb.) TİCİMAX BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ A.Ş.’ye ait olup, 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu kapsamında korunmaktadır.

15 Gün Ücretsiz Deneyin

Devlerin kullandığı e-ticaret alt yapısının 15 günlük demosu hemen mailinize gelsin.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Kişisel verileriniz işlenmesine ilişkin detaylı bilgiye ulaşmak için Ticimax Kişisel Verilerin Korunmasına Yönelik Aydınlatma ve Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.
İlgili Yazılar Yeni Yazılar Popüler Yazılar
Adres : Allianz Tower Küçükbakkalköy Mah. Kayışdağı Cad. No:1 34750 Ataşehir/İstanbul  /  Çağrı Merkezi : 0850 811 08 20  / 
© 2005-2024 Ticimax E Ticaret Yazılımları ve E Ticaret Paketleri / Ticimax Bilişim Teknolojileri A.Ş. Her Hakkı Saklıdır.
BİZE ULAŞIN
Ticimax