Biz Sizi Arayalım

Merak ettiğiniz tüm sorularınız için iletişim bilgilerinizi girin,
uzman ekibimiz en kısa zamanda size yardımcı olsun!

Dilerseniz;

7/24 Müşteri Destek Hattı

0850 811 08 20

telefonumuzdan
bize ulaşabilirsiniz.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Ticimax Vs Woocommerce

Güncelleme Tarihi: 10.05.2023

İçindekiler;

Woocommerce Nedir?

 

Wordpress alt yapısını kullanarak e-ticaret sitesi açmak isteyenlerin kullanması gereken plugin olan Woocommerce, Wordpress’e özgü açık kaynak kodlu bir e-ticaret eklentisidir. 2011 yılında WooThemes tarafından yazılan bu eklendi 2015 yılında gelindiğinde Automattic tarafından satın alınmıştır.

 

İlgili İçerik; E-Ticaret Yazılımı Nedir?



Woocommerce Nedir?

 

Woocommerce Ne İşe Yarar?

 

E-ticaret ile internetten ürün ve hizmet satmak isteyen kullanıcıların Ticimax e-ticaret alt yapısı gibi tercih edebileceği bir diğer alt yapı da Woocommerce’dir.

 

Woocommerce, internetten ürün ve hizmet satışı yapmak isteyen işletmelerin Wordpres tabanlı bir e-ticaret sitesi kurmasını sağlayan yazılımdır. Genellikle markalar domain, hosting ve tema masrafları yaparak Woocommerce ile bir e-ticaret sitesi kurabilmektedir.



Woocommerce Ne İşe Yarar?

 

Woocommerce Ücretli mi?

 

E-ticaret sitesi kurmak isteyen markaların yanıt aradığı konulardan biri de Woocommerce ücretli mi sorusudur.

 

Woocommerce ücretli bir e-ticaret yazılımı değildir. Fakat profesyonel bir e-ticaret sitesi kurarak internetten satış yapmak isteyen markaların domain, hosting ve tema alması gerekmektedir. Bunun yanı sıra Wordpres e-ticaret sitenizi hızlandırmak ve seo çalışmalarını yapmak için belirli yazılımlara da ihtiyacınız bulunmaktadır. Pro olarak kullanabileceğiniz bu yazılımların hepsi dolar ile satışa sunulmaktadır.

 

Woocommerce Ücretli Midir

 

Woocommerce Nasıl Çalışılır?

 

Woocommerce eklentisini kullanarak Wordpress üzerinden e-ticaret yapacak olan kişilerin ilk olarak bir hosting ve domain satın alması ve Wordpress sitelerini kurması gerekir. Ardından kişiler Wordpress eklentiler ya da Woocommerce internet sitesi üzerinden eklentiyi indirerek sitelerine kurmalıdır.

 

Woocommerce’nin standart modülü kullanıcılara ücretsiz olarak sunulmaktadır. Fakat e-ticaret sitelerini geliştirmek ve profesyonel bir şekilde e-ticaret yapmak isteyen kişilerin ücretli modüller ve temalar satın alması gerekir.

 

İlgili İçerik; Ücretsiz E-Ticaret Yazılımı Neden Kullanmamalısınız?



Woocommerce Nasıl Çalışılır?

 

Woocommerce Nasıl Kullanılır?

 

Woocommerce kullanarak e-ticaret sitesi kurmak için şu adımları tamamlamanız gerekmektedir.

 
  • İşletmenize ait bir domain ve hosting satın alın.
  • Hosting kurulumunuzu gerçekleştirin.
  • Wordpres ile e-ticaret yapmak için Woocommerce eklentisini indirin ve kurulumunu tamamlayın.
  • Sitenizi profesyonel gözükmesi için bir e-ticaret teması satın alın.
  • Ürün, hizmet ve marka sayfalarınızı yaratın.
  • E-ticaret sitenizden tahsilat gerçekleştirmek için ödeme sistemlerine başvurun.
 

Bu adımları tamamlayarak sizler de Woocommerce kullanabilir ve Wordpres ile e-ticaret sitesi kurabilirsiniz.

 

Woocommerce Nasıl Kullanılır

 

Woocommerce Hosting Nedir?

 

E-ticaret sitenizi Woocommerce ile kurmak istiyorsanız bir Wordpres hostingine ihtiyacınız bulunmaktadır. Genellikle Woocommerce hostingleri 200 – 10.000 TL arasında farklılık gösterebilmektedir. Hosting fiyatları özelliklere ve satan firmaya göre farklılık göstereceği için Woocommerce hosting alırken markaların profesyonel sağlayıcılardan yüksek paketleri satın alması gerekir.

 

Woocommerce Hosting Nedir

 

Woocommerce Nasıl Ödeme Alınır?

 

Woocommerce ile ödeme almak için kendinize ait bir e-ticaret siteniz olması gerekmektedir. E-ticaret sitenizi kurduktan sonra sanal pos entegrasyonu yapmalısınız. Sanal pos entegrasyonu yapıldıktan sonra e-ticaret sitenizden alışveriş yapmak isteyen tüketiciler siteniz üzerinden alışveriş yapabilecektir.

 

Alışverişin ardından kullandığınız sanal pos firması alışveriş ücretlerini tarafınıza iletecektir.

 

Woocommerce Ödeme Nasıl Alınır

 

Ticimax vs. Woocommerce - Paket Fiyatları

 

Ticimax ve Woocommerce karşılaştırması yapılırken önem verilmesi gereken ilk nokta paket fiyatlarıdır. Genellikle Woocommerce standart paketini kullanacak kişiler herhangi bir ücret ödemesi yapmadan e-ticaret sitesi kurabilmektedir. Sitelerini profesyonel bir hale getirmek isteyen işletmelerin ise Woocommerce eklentileri satın alması gerekir.

 

Woocommerce eklentileri genellikle dolar ile satışa sunulan eklentiler olduğu için işletmelerin e-ticaret sitesi kurma maliyeti artış gösterir. Ticimax paket fiyatları her bütçeye uygun bir şekilde belirlenmiştir. Bunun yanı sıra Ticimax e-ticaret alt yapısında e-ticaret firmalarının süreçleri yönetebileceği ve profesyonel hizmet vereceği modüllerin hepsi ücretsiz olarak kullanıcılara sunulmaktadır.

 

Aslında bakıldığında Woocommerce her ne kadar ücretsiz bir alt yapı olsa da eklenti ve tema fiyatları bakımından Ticimax’ın gerisinde kalmaktadır.

 

İlgili İçerik; E-ticaret Paketleri

 

Ticimax Vs Woocommerce Paket Fiyatları

 

Ticimax vs. Woocommerce - Ödeme Yöntemleri

 

Ticimax ile Woocommerce ödeme yöntemleri bakımından karşılaştırıldığında her iki e-ticaret alt yapısının da sanal poslar ve ödeme sistemleri aracılığı ile tahsilat gerçekleştirmeye uygun olduğu görülmektedir. Fakat ödeme yöntemleri bakımından Ticimax ile Woocommerce bir noktada birbirinden ayrışmaktadır.

 

Woocommerce ile e-ticaret sitesi kuran işletmeler istedikleri sanal pos entegrasyonunu eklentiler ya da kodlar ile yapmaktadır. Bu e-ticaret sitelerinin yavaşlamasına neden olmaktadır. Ticimax e-ticaret alt yapısında ise sanal pos entegrasyonları hazır bir şekilde bulunur ve bu işletmelerin hızlı ve profesyonel e-ticaret siteleri kurmalarına olanak sağlar.

 

İlgili Sayfa; Ödeme Sistemi Entegrasyonları

 

Ticimax Vs Woocommerce Ödeme Yöntemleri

 

Ticimax vs. Woocommerce - Kargo Entegrasyonu

 

Kargo entegrasyonu markaların ürün ve teslimat yönetim süreçlerini profesyonel bir şekilde yönetmesini sağlayan entegrasyon türüdür. Bu nedenle e-ticaret alt yapısı içinde Kargo Entegrasyonu özelliğinin bulunması gerekir. Woocommerce incelendiğinde kargo entegrasyonuna yönelik özellik ve modüllerin bulunmadığı görülür. Fakat Ticimax’te ise e-ticaret firmalarının kargo süreçlerini yönetebileceği kargo entegrasyonları yer alır. Bunun yanı sıra;

 
  • İndirimli kargo anlaşmaları fırsatı
  • Kargo takip modülü
 

Gibi özelliklerden e-ticaret firmaları Ticimax’ın tercih ederek ücretsiz bir şekilde yakalanma fırsatı yakalar ve böylece işletmeler hem kargo süreçlerini profesyonel bir şekilde yönetir hem de kargo masraflarını azaltabilir.

 

İlgili İçerik; E-Ticaret Kargo İlişkisi
 

İlgili İçerik; Kargo Entegrasyonları

 

Ticimax Vs Woocommerce Kargo Entegrasyonları

 

Ticimax vs. Woocommerce - Dropshipping

 

Ticimax ve Woocommerce Dropshipping özellikleri bakımından birbiri ile karşılaştırıldığında her iki e-ticaret alt yapısı arasında büyük farkların olduğu görülür. Ticimax e-ticaret alt yapısında, firmaların dropshipping yapabileceği birçok özellik bulunur.

 
  • XML Çıktısı Alma
  • XML Çıktısı Verme
  • XML Tedarikçi Entegrasyonu
  • Tedarikçi Firma Anlaşmaları
 

Ticimax e-ticaret alt yapılarında yer alan ve dropshipping sürecini kolaylaştıran başlıca özelliklerdir. Fakat Woocommerce Dropshipping özelliği bakımından incelendiğinde Türkiye’de buna uygun bir sistem bulunmamaktadır. Woocommerce’yi kullanan markalar yalnızca belirli modül ve özellikler sayesinde XML Çıktısı alma ve verme işlemlerini yapabilmektedir.

 

Bu nedenle Ticimax Dropshipping bakımından Woocommerce ’ye göre daha avantajlı bir e-ticaret alt yapısıdır.

 

Ticimax Vs Woocommerce Dropshipping

 

Ticimax vs. Woocommerce - Temalar

 

E-ticaret sitesi tasarımı yaparken tamalar önemlidir. Her temanın responsive özelliklerinin bulunması ve hızlı bir şekilde tasarım yapılmasına yardımcı olması gerekir. Temalar bakımından Woocommerce ile Ticimax karşılaştırıldığında;

 
  • Woocommerce alt yapılarında iki farklı tema türü olduğu görülür. Ücretli ve ücretsiz Woocommerce temaları olarak ayrım vardır.
  • Ücretsiz Woocommerce temaları e-ticaret sitesi tasarımında belirli bir noktaya kadar tasarım yapmanıza imkân sağladığı için işlevsel değildir.
  • Ücretli Woocommerce temaları ise dolar ile satışa sunulmaktadır.
  • Ticimax e-ticaret alt yapılarında yer alan temalar her sektöre uygundur.
  • Sürükle bırak teknolojisi sayesinde e-ticaret sitesi tasarımı yapmak oldukça kolaydır.
  • Ticimax’ta yer alan temaların hepsi reponsivedir.
 

E-ticaret tema fiyatları ve tema özellikleri bakımdan bir karşılaştırma yapıldığında Ticimax’ın Woocommerce’ye göre daha avantajlı olduğu görülür. Bu nedenle profesyonel bir e-ticaret sitesi kurmak isteyen her işletmenin Ticimax’ı tercih etmesi gerekir.

 

Ticimax Vs Woocommerce Temalar

 

Ticimax vs. Woocommerce - Pazaryeri Entegrasyonu

 

E-ticaret pazaryerleri alıcılar ve satıcıların buluşmasını sağlayan ve satılan üründen komisyon alan platformlardır. E-ticaret pazaryeri platformlarında satış yapacak olan e-ticaret firmaları genellikle pazaryeri entegrasyonlarından yararlanır. Bazı e-ticaret alt yapılarında pazaryeri entegrasyonu özelliği bulunurken bazılarında ise bu özellik bulunmaz.

 

E-ticaret alt yapıları içinde pazaryeri entegrasyonu özelliği bulunmadığı takdirde markaların pazaryeri satışlarını yönetmeleri oldukça zorlaşır. Woocommerce e-ticaret eklentisi pazaryeri entegrasyonu bulunmayan bir eklentidir. Genellikle bu Woocommerce ile e-ticaret sitesi kuran kişi ve işletmeler pazaryeri entegrasyonu yapabilmek için aracı firmalar ile çalışır ve bu da işletmelerin sermayelerinin azalmasına neden olur.

 

Ticimax pazaryeri entegrasyonu incelendiğinde ise;

 
  • Amazon
  • Çiçek Sepeti
  • Trendyol
  • Hepsiburada
  • N11
  • Aliexpress
 

Gibi en çok kullanılan pazaryeri platformlarına yönelik entegrasyonların bulunduğu göze çarpar. Bunun yanı sıra Ticimax pazaryeri entegrasyonlarının çift yönlü olması da e-ticaret firmalarının süreçlerini yönetmesi kolaylaştırır.

 
  • Kategori eşleştirme
  • Çift yönlü iptal ve iade takibi
  • Ürün aktarımı
  • Stok takibi
  • Sipariş takibi
  • Fiyat güncelleme
  • Fatura ve kargo yönetimi
 

Özellikle Ticimax çift yönlü pazaryeri entegrasyonları içerisinde yer alır. Bu özellik sayesinde işletmeler hem e-ticaret pazaryeri süreçlerini profesyonel bir şekilde yönetir ve böylece mağaza puanlarını ve satışlarını arttırır. Bu nedenle e-ticaret siteleri ile pazaryerleri üzerinden de satış yapmak isteyenlerin Ticimax’ı tercih etmesi avantajlıdır.

 

İlgili Sayfa; Pazaryeri Entegrasyonları

 

Ticimax Vs Woocommerce Pazaryeri Entegrasyonları

 

Ticimax vs. Woocommerce - E-ticaret XML Desteği

 

XML Desteği, dropshipping yapacak olan işletmeler için önemli olan desteklerden birisidir. XML Desteği kapsamında işletmeler tedarikçi entegrasyonlarını kolayca yapar. Bu özellik bazı e-ticaret alt yapılarında yer alırken bazı e-ticaret alt yapılarında ise bulunmaz.

 

Woocommerce e-ticaret alt yapısı içerisinde yalnızca eklentiler ile xml desteği almak mümkündür. İşletmelerin sitelerine tedarikçi entegrasyonu yapabilmeleri, ürün, hizmet ve bunlara ait bilgileri çekebilmeleri için farklı pluginler yüklemeleri gerekir. Bununla beraber alınan xml üzerinde de güncelleme ve geliştirme çalışmaları yapılmalıdır.

 

Woocommerce’ye yüklenecek plugin ve modüller e-ticaret sitelerinin hızını yavaşlatacağı için oldukça tehlikelidir.

 

Ticimax e-ticaret alt yapısı içerisinde ise e-ticaret firmalarının XML alma, XML verme, Tedarikçi Entegrasyonu gibi yararlanabileceği birçok E-ticaret XML Desteği bulunur. Bu destekler ile Ticimax alt yapısını tercih eden markalar e-ticaret süreçlerinde Woocommerce’yi tercih edenlere göre daha başarılı olma fırsatı yakalar.

 

Ticimax E-ticaret XML Desteği ile markalar;

 
  • E-ticaret sitelerine ürün ekleyebilir.
  • Sitelerinde yer alan ürün çeşitliliğini arttırır.
  • XML’den ürünleri hızlıca çeker ve e-ticaret sitesi kurma süreçlerini hızlandırır.
  • Anlık stok takibi yaparak stoğu biten ürünleri satmaz.
  • Ürün çeşitliliğini arttırdıkları için hedef kitlelerini genişletme fırsatı da yakalar.
 

Bu tür avantajlardan yararlanarak e-ticarette başarılı olmak isteyen her işletmenin Ticimax e-ticaret alt yapılarını tercih etmesi gerekir.

 

Ticimax Vs Woocommerce E-ticaret XML

 

Ticimax vs. Woocommerce - SEO Uyumluluğu

 

Seo uyumluluğu bakımından Ticimax ile Woocommerce karşılaştırılması yapıldığında her e-ticaret alt yapısının da SEO uyumlu alt yapılar olduğu görülür. Fakat bu iki alt yapı birbirinden seo özellikleri bakımından farklılaşır.

 

Woocommerce e-ticaret alt yapısını kullanan işletmeler SEO çalışmaları yapabilmek için Yoast SEO, ALL IN SEO gibi eklentileri e-ticaret sitelerine eklemelidir. Bu eklentilerin ücretsiz sürümleri bulunur fakat kullanıcılar ücretli sürümler sayesinde daha kolay seo çalışmaları yapma fırsatı yakalar. Bu eklentiler dolar ile satıldığı için işletmelerin seo çalışmaları için ayıracağı bütçe artış gösterir.

 

Ticimax e-ticaret alt yapılarını tercih eden işletmelerin ise SEO çalışmaları için herhangi bir eklentiye ihtiyacı bulunmaz. Çünkü Ticimax e-ticaret alt yapısında en gelişmiş seo modülü bulunur. Bu modül sayesinde e-ticaret firmaları kapsamlı seo çalışmalarını daha kolay bir şekilde yaparak arama motorlarındaki görünürlüklerini ve satışlarını arttırma fırsatı yakalar.

 

İlgili İçerik; SEO Raporu Nasıl Hazırlanır

 

Ticimax Vs Woocommerce SEO Uyumluluğu

 

Ticimax vs. Woocommerce - Teknik Destek

 

E-ticaret sitesi kurma ve yönetim süreçlerinde çoğu markanın teknik desteğe ihtiyacı bulunur. Bu nedenle kullanılan e-ticaret alt yapısından kolay bir şekilde destek alınabilmesi oldukça önemlidir.

 

Ticimax vs. Woocommerce karşılaştırması yapıldığında teknik destek bakımından farklılıklar görülür. Woocommerce açık kaynak kodlu bir altyapı olduğu için kullanıcıların;

 
  • Woocommerce Forumları
  • Woocommerce Kütüphaneleri
  • E-posta
 

İle destek alabilmesi mümkündür. Bunlar teknik destek süreçlerini zorlaştıran unsurlardır. Ticimax e-ticaret alt yapısında ise 7 gün 24 saat müşteri desteği hizmet bulunur. Bununla beraber teknik destek ihtiyacını ortadan kaldırmak için Ticimax satın alım işlemlerinin ardından kullanıcılarına ücretsiz e-ticaret eğitimleri ve böylece kendilerini geliştirmesini sağlar. E-ticaret eğitimleri beraber Ticimax’ı tercih eden kişi ve kurumlar destek alanı üzerinden de yazılı olarak destek alabilir.

 

Ticimax Vs Woocommerce Teknik Detay

 

Ticimax vs. Woocommerce - E-ticaret Modülleri

 

E-ticaret modülleri bakımından Ticimax ve Woocommerce karşılaştırması yapıldığında Ticimax’ın avantajlı olduğu görülür. Çünkü Ticimax içerisinde markaların e-ticaret süreçlerini yönetebileceği modüller ücretsiz olarak kullanıma sunulur, bununla beraber işletmeler istedikleri zaman Ticimax panelleri üzerinden ücretli modüller de satın alarak e-ticaret sitelerini geliştirir.

 

Woocommerce e-ticaret alt yapısında da modüller bulunur. Fakat bu modüllerin ücretsiz ve ücretli sürümleri bulunduğu için işlevselliği oldukça azdır.

 

Örneğin; seo çalışmaları yapacak olan bir modülü ücretsiz bir şekilde kullandıklarında belirli özelliklerden yararlanırken ücretli bir modül kullandıklarında daha kapsamlı özelliklerden yararlanır. Woocommerce modüllerinin çoğu dolar ile satışa sunulduğu için bu nedenle modüller bakımından Ticimax’ın gerisinde kalır.

 

Ticimax Vs Woocommerce E-ticaret Mödülleri

 

Ticimax vs. Woocommerce - Türkçe Dil Desteği

 

Ticimax ile Woocommerce karşılaştırması yapıldığında her iki e-ticaret alt yapısında da Türkçe dil desteğinin bulunduğu görülür. Her iki alt yapıyı kullanarak sizler de e-ticaret sitenizi Türkçe olarak kurabilir ve Türkiye’de internetten satışa başlayabilirsiniz.

 

Ticimax Vs Woocommerce Türkçe Dil Desteği

 

Ticimax vs. Woocommerce - Hangisini Tercih Etmelisiniz?

 

Ticimax ile Woocommerce karşılaştırması yaparken e-ticarette önemli olan birçok nokta hakkında karşılaştırma yaptık ve sizlerle ne tür avantajlar olduğunu söyledik.

 
  • Dropshipping
  • Tema
  • Pazaryeri Entegrasyonu
  • SEO
  • Destek
  • Modüller
  • Kargo Entegrasyonu
  • Ödem Yöntemleri
 

Gibi konulara önem veren ve e-ticaret süreçlerini profesyonel bir şekilde yönetmek isteyen kişi ve işletmelerin e-ticaret alt yapısı seçerken Ticimax’ı tercih etmesi gerektiğini söylemek mümkündür. Siz de Ticimax’ı tercih edebilir ve profesyonel e-ticaret sitesi kurarak internetten satışa başlayabilirsiniz.

 

 

 

Ticimax ile çalışmak istiyorsanız demo talep formunu doldurabilir ve 15 günlük deneme süresinin ardından e-ticarette doğru adımlar atabilirsiniz. Ticimax ile ilgili daha fazla haber almak için Ticimax’ı Youtube, Instagram, Facebook ve Twitter üzerinden takip edebilirsiniz. Ayrıca e-ticaret ile ilgili kapsamlı bilgi almak için 0850 811 08 20 numaralı telefonu arayabilirsiniz.

 

 

Bu İçerikler de İlginizi Çekebilir:

 

İlgili İçerik; Ticimax vs NopCommerce 

 

İlgili İçerik; Ticimax Vs Bigcommerce

 

İlgili İçerik; Ticimax Vs PrestaShop

 

İlgili İçerik; Ticimax Vs Wix

 

İlgili İçerik; Ticimax Vs Magento

 

İlgili İçerik; Ticimax Vs Shopify

 

İlgili İçerik; Ticimax Vs Opencart

 

İlgili İçerik; Ticimax Vs Ecwid

 

Yazar: Pınar Keleş

Bu İnternet Sitesi içeriğinde yer alan tüm eserler (yazı, resim, görüntü, fotoğraf, video, müzik vb.) TİCİMAX BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ A.Ş.’ye ait olup, 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu kapsamında korunmaktadır.

15 Gün Ücretsiz Deneyin

Devlerin kullandığı e-ticaret alt yapısının 15 günlük demosu hemen mailinize gelsin.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Kişisel verileriniz işlenmesine ilişkin detaylı bilgiye ulaşmak için Ticimax Kişisel Verilerin Korunmasına Yönelik Aydınlatma ve Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.
İlgili Yazılar Yeni Yazılar Popüler Yazılar
Adres : Allianz Tower Küçükbakkalköy Mah. Kayışdağı Cad. No:1 34750 Ataşehir/İstanbul  /  Çağrı Merkezi : 0850 811 08 20  / 
© 2005-2024 Ticimax E Ticaret Yazılımları ve E Ticaret Paketleri / Ticimax Bilişim Teknolojileri A.Ş. Her Hakkı Saklıdır.
BİZE ULAŞIN
Ticimax