Biz Sizi Arayalım

Merak ettiğiniz tüm sorularınız için iletişim bilgilerinizi girin,
uzman ekibimiz en kısa zamanda size yardımcı olsun!

Dilerseniz;

7/24 Müşteri Destek Hattı

0850 811 08 20

telefonumuzdan
bize ulaşabilirsiniz.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Ticimax Vs Ecwid

Güncelleme Tarihi: 31.05.2023

İçindekiler;

E-ticaret sitesi kurmak isteyen kişilerin kullanabileceği birçok e-ticaret alt yapısı bulunuyor fakat bu noktada e-ticaret alt yapısı seçimi yaparken kişi ve işletmelerin ilk olarak e-ticaret süreçlerini profesyonel bir şekilde yönetebilecekleri ve e-ticarette ön plana çıkabilecekleri e-ticaret alt yapılarına yönelmeleri gerekiyor.

 

Her ne kadar profesyonel bir şekilde e-ticaret yapmak isteyen kişiler Ticimax gibi e-ticaret alt yapılarını tercih etse de ücretsiz site kurmak isteyen kişiler farklı e-ticaret alt yapılarına yöneliyor.

 

Ticimax vs. Ecwid adlı bu yazımızda 15 yılı aşkın süredir e-ticaret sitelerine alt yapı sağlayan Ticimax e-ticaret alt yapısı ile Ecwid’i karşılaştıracağız. Siz de yazımızı inceleyebilir ve e-ticaret alt yapısı seçiminizi daha doğru bir şekilde yapabilirsiniz.

 

Ticimax Vs Ecwid

 

Ecwid Nedir?

 

Ecwid, 2009 yılında piyasaya sunulan ve hem ücretsiz hem de ücretli paketler ile e-ticaret yapabileceğiniz bir e-ticaret alt yapısıdır. Küçük ve Orta Ölçekli işletmeleri hedef kitlesinde bulunduran Ecwid 175 ülkede hizmet vermektedir.

 

İlgili İçerik; E-Ticaret Yazılımı Nedir?



Ecwid Nedir

 

Ecwid Nasıl Çalışır?

 

Ecwid ülkemizde bulunan e-ticaret alt yapıları ile karşılaştırıldığında ülkemizde popüler olmayan bir alt yapı olduğu için kişiler Ecwid’in nasıl çalıştığını öğrenmek istemektedir. Ecwid e-ticaret paketleri aylık veya yıllık paketler olarak piyasaya sunulmuştur. Ücretsiz paketin yanı sıra ürün sayısına göre artış gösteren ücretli e-ticaret paketleri de bulunmaktadır.

 

Shopify, Presta Shop ve Nopcommerce gibi yabancı e-ticaret alt yapıları ile kıyaslandığında Ecwid’in komisyon oranı almadan çalıştığı görülmektedir.

 

İlgili İçerik; Ücretsiz E-Ticaret Yazılımı Neden Kullanmamalısınız?



Ecwid Nasıl Çalışır

 

Ticimax vs. Ecwid - Paket Fiyatları

 

Ticimax vs Ecwid karşılaştırmasında önemli olan unsurlardan birisi paket fiyatlarıdır. Çünkü paket fiyatları arasında büyük farkların olduğu görülmektedir.

 

Ticimax e-ticaret paketleri Türk lirası ile satışa sunulmakta ve yıllık olarak fiyatlandırılmaktadır. Ecwid e-ticaret alt yapısı incelendiğinde ise bu alt yapının da aylık ve yıllık olarak fiyatlandırıldığı görülmektedir. Ecwid e-ticaret alt yapıları aylık ödeme sistemi ile satın alındığında e-ticaret firmalarının masrafları artış göstermektedir. Bu nedenle her firmanın yıllık ödeme yapması gerekir.

 

Ecwid dolar ile satışa sunulan bir e-ticaret alt yapısı olduğu için aslına bakıldığında işletmelerin e-ticaret sitesi kurma masraflarını arttırır. Bu nedenle e-ticaret sitesi kurma maliyetini düşürmek isteyen işletmelerin Ticimax’ı tercih etmesi önemlidir.

 

İlgili Sayfa: E-ticaret Paketleri 



Ecwid Paket Fiyatları Nedir

 

Ticimax vs. Ecwid - Ödeme Yöntemleri

 

Ödeme yöntemleri bakımından Ticimax ve Ecwid karşılaştırıldığında Ticimax e-ticaret alt yapısının ödeme yöntemleri bakımından daha fazla geliştiğini söylemek mümkündür. Çünkü Ticimax e-ticaret sitenize entegre edebileceğiniz ödeme yöntemlerini sizlerle paylaşmaktadır fakat Ecwid e-ticaret alt yapısını yeni satın alacak kişiler hangi ödeme yöntemlerinin yer aldığını görememektedir.

 

İlgili Sayfa; Ödeme Sistemi Entegrasyonları



Ecwid Ödeme Yöntemleri Nedir

 

Ticimax vs. Ecwid - Kargo Entegrasyonu

 

E-ticaret firmalarının müşteri memnuniyetini arttırmak ve sadık müşteriler kazanmak için kargo yönetim sürecini profesyonel bir şekilde tamamlaması gerekir. Bu nedenle markalar kargo entegrasyonlarını kullanır.

 

Ticimax e-ticaret alt yapısı Türkiye’de e-ticaret yapacak markalar için kargo entegrasyonu bakımından oldukça uygundur. Çünkü birçok kargo firmasının entegrasyonu bulunmaktadır. Ecwid ise Türkiye’de faaliyet gösteren kargo firmalarına yönelik bir entegrasyon sağlamamaktadır. Bu da müşteri memnuniyetinin olumsuz etkilenmesine neden olabilmektedir.

 

İlgili İçerik; Kargo Entegrasyonları



Ecwid Kargo Entegrasyonları Nedir

 

Ticimax vs. Ecwid – Dropshipping

 

Dropshipping özellikleri bakımından Ticimax vs Ecwid karşılaştırması yapıldığında her iki e-ticaret alt yapısında da Dropshipping yapma özelliğinin yer aldığı görülüyor. Ticimax dropshipping yapmak isteyen markalara XML Tedarikçi entegrasyonu sayesinde yardımcı oluyor. Ecwid e-ticaret alt yapısı ile dropshipping yapmak isteyen kişi ve markaların da uygulama kullanarak tedarikçi entegrasyonu yapması gerekiyor. Bu uygulamalar da dolar üzerinden satışa sunuluyor.

 

İlgili İçerik; Stoksuz E-Ticaret Nedir? Stoksuz Satış Nasıl Yapılır?



Ecwid Dropshipping Nedir

 

Ticimax vs. Ecwid – Temalar

 

E-ticaret firmalarının müşterilerine güven vermesi için e-ticaret sitelerindeki tasarıma da önem vermesi gerekiyor. Çünkü bir e-ticaret sitesinin teması ve tasarımı güven vermediğinde markalar müşteri kaybediyor. Bu nedenle Ticimax vs Ecwid karşılaştırılmasında önem verilmesi gereken unsurlar arasında temalar da yer alıyor.

 

Ticimax e-ticaret alt yapısı içerisinde markaların kullanabileceği birçok ücretsiz e-ticaret teması bulunuyor. İşletmeler Ticimax’ı tercih ettiklerinde sayfa tasarım sihirbazını kullanarak modern ve responsive bir e-ticaret sitesi tasarımı yapabiliyor.

 

Ecwid e-ticaret alt yapısı incelendiğinde ise e-ticaret sitelerini Ecwid ile kurmak isteyen kişilerin Tema Marketleri üzerinden e-ticaret teması satın alması gerektiği görülüyor ve temalar genellikle dolar üzerinden satışa sunuluyor. Tema ve tasarım özellikleri bakımından bir karşılaştırma yapıldığında Ticimax’ın daha ön planda olduğu görülüyor.

 

İlgili Sayfa; Özelleştirilebilir Diamond Temalarla E-ticarette Fark Yaratın



Ecwid Temaları Nedir

 

Ticimax vs. Ecwid - Pazaryeri Entegrasyonu

 

E-ticaret pazaryerleri alıcılar ve satıcıları buluşturan platformlara verilen isimdir. Genellikle markalar e-ticaret pazaryerlerinde de satış yaparak hazır bir müşteri kitlesine ulaşmayı hedeflemektedir. Çoğu marka bu süreçte e-ticaret pazaryeri entegrasyonu kullanarak e-ticaret süreçlerini kolayca yönetmeyi istemektedir.

 

Ticimax ile Ecwid karşılaştırması yaparken pazaryeri entegrasyonları bakımından bir karşılaştırma yapıldığında Ticimax’ın daha kapsamlı olduğu görülüyor. Çünkü Ticimax’ı tercih eden markalar ülkemizde ve yurtdışındaki pazaryerlerine e-ticaret sitelerini entegre edebilirken Ecwid ile kurulan e-ticaret siteleri yalnızca Amazon ve Ebay ile entegre oluyor ve bu entegrasyonu yapmak için markaların dolar ile modül satın alması gerekiyor.

 

İlgili Sayfa; Pazaryeri Entegrasyonları



Ecwid Pazaryeri Entegrasyonları Nedir

 

Ticimax vs. Ecwid – E-ticaret XML Desteği

 

Ticimax e-ticaret paketleri içerisinde dropshipping yapmak için e-ticaret xml desteği yer alır. XML Tedarikçi entegrasyonu sayesinde ürün ve hizmet sayınızı artırmanız mümkündür. Ecwid e-ticaret alt yapısı incelendiğinde ise XML desteği bulunmadığı görülür ve bu alt yapıyı kullanarak e-ticaret sitesi açan firmaların dropshipping modülü alması gerekir.

 

Ecwid XML Desteği Nedir

 

Ticimax vs. Ecwid - SEO Uyumluluğu

 

Ticimax ve Ecwid e-ticaret alt yapıları SEO uyumluluğu bakımından karşılaştırıldığı takdirde her iki alt yapının da seo uyumlu olduğunu söylemek mümkündür. Fakat Ticimax alt yapılarında yer alan en gelişmiş seo modülü markaların seo çalışmalarını daha kolay yapmalarını sağlamaktadır.

 

En gelişmiş seo modülü sayesinde işletmeler arama motoru optimizasyonuna yönelik çalışmalarını hızlı bir şekilde yapabilmekte ve böylece rakipleri ile daha kolay rekabet edebilmektedir.

 

İlgili İçerik; SEO Raporu Nasıl Hazırlanır



Ecwid SEO Uyumluluğu Nedir

 

Ticimax vs. Ecwid - E-ticaret Modülleri

 

E-ticaret sitelerini kurarken markaların hem e-ticaret süreçlerini daha profesyonel bir şekilde yürütebilmeleri hem de müşteri memnuniyetini artırabilmeleri için e-ticaret modülleri kullanmaları gerekir. Genellikle markalar:

 
  • Kampanya Modülü
  • Kombin Ürünler Modülü
  • Mağaza Satış Modülü
  • Canlı Yayında Satış Modülü
 

Gibi modül ve özellikler e-ticaret firmalarının satışlarını artıran modüllerdir. Ticimax e-ticaret alt yapıları markaların satış artırmalarını sağlayacak modül ve özellikler bakımından gelişmişken Ecwid’de bu modüller bulunmamaktadır.

 

İlgili İçerik; 2021 Yılında Öne Çıkan E-ticaret Uygulamaları



Ecwid E-ticaret Modulleri Nedir

 

Ticimax vs. Ecwid - Teknik Destek

 

Ticimax ve Ecwid e-ticaret alt yapılarının ikisinde de teknik destek bulunmaktadır. Ticimax Teknik Destek Departmanı sizlerle Türkçe iletişime geçerken Ecwid Teknik Destek departmanı ise İngilizce iletişim kurmaktadır. Bu nedenle Ecwid e-ticaret alt yapısını kullanacaksanız İngilizce bilmeniz gerekmektedir.

 

Ecwid Teknik Destek Nasıl Çalışır

 

Ticimax vs. Ecwid - Türkçe Dil Desteği

 

Ticimax ve Ecwid e-ticaret alt yapıları incelendiğinde her iki e-ticaret alt yapısının da Türkçe Dil Desteği olduğu görülmektedir.

 

Ecwid Türkçe Dil Desteği Var mıdır

 

Ticimax vs. Ecwid - Hangisini Tercih Etmelisiniz?

 

Ticimax vs. Ecwid karşılaştırmasında e-ticaret firmaları için önemli olan seo, xml desteği, pazaryeri entegrasyonu, kargo entegrasyonu ve temalar gibi birçok karşılaştırma yaptık. Her ne kadar karar size ait olsa da Ticimax e-ticaret alt yapısını tercih etmeniz sizlerin e-ticaret süreçlerini daha profesyonel bir şekilde yönetmesini sağlayacaktır.

 

 

 

Ticimax ile çalışmak istiyorsanız demo talep formunu doldurabilir ve 15 günlük deneme süresinin ardından e-ticarette doğru adımlar atabilirsiniz. Ticimax ile ilgili daha fazla haber almak için Ticimax’ı Youtube, Instagram, Facebook ve Twitter üzerinden takip edebilirsiniz. Ayrıca e-ticaret ile ilgili kapsamlı bilgi almak için 0850 811 08 20 numaralı telefonu arayabilirsiniz.

 

 

Bu İçerikler de İlginizi Çekebilir:

 

İlgili İçerik; Ticimax vs Wix

 

İlgili İçerik; Ticimax Vs Opencart

 

İlgili İçerik; Ticimax Vs Shopify

 

İlgili İçerik; Ticimax vs NopCommerce

 

İlgili İçerik; Ticimax Vs Bigcommerce

 

İlgili İçerik; Ticimax Vs Woocommerce

 

İlgili İçerik; Ticimax Vs PrestaShop

 

İlgili İçerik; Ticimax Vs Magento

 

Yazar: Tolga Sefa Ağyıldız

Bu İnternet Sitesi içeriğinde yer alan tüm eserler (yazı, resim, görüntü, fotoğraf, video, müzik vb.) TİCİMAX BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ A.Ş.’ye ait olup, 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu kapsamında korunmaktadır.

15 Gün Ücretsiz Deneyin

Devlerin kullandığı e-ticaret alt yapısının 15 günlük demosu hemen mailinize gelsin.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Kişisel verileriniz işlenmesine ilişkin detaylı bilgiye ulaşmak için Ticimax Kişisel Verilerin Korunmasına Yönelik Aydınlatma ve Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.
İlgili Yazılar Yeni Yazılar Popüler Yazılar
Adres : Allianz Tower Küçükbakkalköy Mah. Kayışdağı Cad. No:1 34750 Ataşehir/İstanbul  /  Çağrı Merkezi : 0850 811 08 20  / 
© 2005-2024 Ticimax E Ticaret Yazılımları ve E Ticaret Paketleri / Ticimax Bilişim Teknolojileri A.Ş. Her Hakkı Saklıdır.
BİZE ULAŞIN
Ticimax