%0 Faizli 50.000 TL Akbank Kredisi ile
E-ticarete Bugün Başla!
Üstelik 1 Yılın Bizden!

Tüm İndirimlere Ek %23 İndirim!

Teknoloji

DDoS Nedir?
DDoS Nedir?
Yayınlanma Tarihi : 29.04.2025 Tolga Sefa Ağyıldız
DDoS (Distributed Denial of Service) saldırısı, bir ağ veya sunucuyu aşırı yükleyerek hizmetin kesilmesine yol açmayı amaçlayan kötü niyetli bir saldırı türü olarak tanımlanmaktadır. DDoS saldırıları, genellikle birden fazla cihazın (botnet) eş zamanlı olarak kullanılması yoluyla hedefe büyük miktarda veri gönderilmesi şeklinde gerçekleştirilir. Bu tür trafik, hedef sistemi aşırı yükleyerek meşru kullanıcıların erişimini engellemektedir. DDoS saldırıları, sıklıkla finansal zarar yaratmak, rekabeti engellemek veya belirli bir hizmeti devre dışı bırakmak amacı güderek gerçekleştirilmektedir.
SAP Programı Nedir?
SAP Programı Nedir?
Yayınlanma Tarihi : 25.04.2025 Pınar Keleş
SAP (Systems, Applications, and Products in Data Processing), işletmelerin çeşitli iş süreçlerini dijital ortamda yönetmelerine imkân tanıyan bir yazılım platformudur. SAP, finans, insan kaynakları, üretim, satış ve lojistik gibi alanlarda entegre çözümler sunmaktadır.
Entegratör Nedir?
Entegratör Nedir?
Yayınlanma Tarihi : 25.04.2025 Tolga Sefa Ağyıldız
Entegratör, farklı sistem, yazılım ya da teknolojileri bir araya getirerek bütünsel bir yapı oluşturan birey ya da kuruluş olarak tanımlanmaktadır. Bu süreç, çeşitli yazılımlar, veri tabanları, donanımlar ve hizmetlerin uyumlu bir şekilde çalışmasını sağlamak amacıyla gerçekleştirilmektedir.
.com , .org ve .net Domain Uzantısı
.com , .org ve .net Domain Uzantısı
Yayınlanma Tarihi : 24.01.2025 Tolga Sefa Ağyıldız
Alan adı uzantısı, bir internet adresinin (alan adı) son kısmına verilen isimdir. Alan adı, bir web sitesinin internetteki adresidir. Uzantı bu adresin en sonunda yer alır. En yaygın uzantılar “.com”, “.org” ve “.net” gibi genel uzantılardır. Belirli ülkelere özel uzantılar da mevcuttur. “.tr”, “.uk”, “.de” gibi uzantılar örnek verilebilir. Yeni uzantılar sektöre veya konuya özel olabilir. Örnek olarak “.tech,” “.store” verilebilir.
Yapay Zekâ, Moda Markalarının Çevrimiçi İş Modellerini Nasıl Dönüştürüyor?
Yapay Zekâ, Moda Markalarının Çevrimiçi İş Modellerini Nasıl Dönüştürüyor?
Yayınlanma Tarihi : 10.01.2025 Pınar Keleş
Yapay zekâ (AI), bilgisayar sistemlerinin insan benzeri zekâ ve düşünme yetenekleri sergilemesini sağlayan alandır. Yapay zekânın temel amacı, makinelerin öğrenme, anlama, problem çözme, karar verme gibi insana benzer işlevleri yerine getirmesini sağlamaktır. Oyun, sağlık, otomasyon, finans ve müşteri hizmetleri gibi birçok alanda yapay zekâ kullanımı yaygındır.
Temel Fatura Nedir? Temel ve Ticari E-Fatura Arasındaki Fark Nedir?
Temel Fatura Nedir? Temel ve Ticari E-Fatura Arasındaki Fark Nedir?
Yayınlanma Tarihi : 24.12.2024 Pınar Keleş
Temel fatura, ticari işlemlerde kullanılan standart bir belgeye verilen isimdir. Mal veya hizmet alım veya satımını kaydeden resmi bir belgedir.
Cloudflare Nedir? Cloudflare Ne İşe Yarar?
Cloudflare Nedir? Cloudflare Ne İşe Yarar?
Yayınlanma Tarihi : 21.06.2024 Tolga Sefa Ağyıldız
İnternet sitelerinin güvenliği, performansı, hızı ve içerik dağıtımı oldukça önemlidir. Cloudflare, internet güvenliği ve performansı üzerine kurulmuş bir şirkettir. 2009 yılında San Francisco merkezli olarak kullanılan Cloudflare Inc. Matthew Prince, Lee Holloway, Michelle Zatlyn tarafından kurulmuştur.
Yapay Zeka ile Video Oluşturma Araçları
Yapay Zeka ile Video Oluşturma Araçları
Yayınlanma Tarihi : 17.05.2024 Tolga Sefa Ağyıldız
Yapay zeka teknolojisinin hayatımıza girmesi ile beraber özellikle dijital pazarlama sektöründe de yapay zeka kullanımı bir hayli artış gösterdi. Artık günümüzde Yapay Zeka ile Video Oluşturma Araçlarını kullanarak kişi ve işletmeler kendi videolarını da üretebiliyor.
Yapay Zeka ile İçerik Oluşturma Araçları
Yapay Zeka ile İçerik Oluşturma Araçları
Yayınlanma Tarihi : 3.05.2024 Pınar Keleş
OpenAI tarafından 2022 yılında Chat GPT’nin piyasaya sürülmesi ile beraber yapay zeka ile içerik oluşturma araçlarına olan ilgi artış gösterdi.
Google Lens Nedir? Nasıl Kullanılır?
Google Lens Nedir? Nasıl Kullanılır?
Yayınlanma Tarihi : 9.04.2024 Tolga Sefa Ağyıldız
Google Lens adından da anlaşılabileceği gibi Google tarafından geliştirilen ve yapay zeka desteği bulunan bir görüntü tanıma ve bulma teknolojisidir. Google’ın akıllı telefonlar ve cihazlar için geliştirdiği bu teknoloji kişilerin akıllı cihazlarını kullanarak çevresindeki nesneleri tanımlamasını sağlar. Bunun yanı sırada metinleri okuma, işaretleri çevirme ve ürünleri araştırma gibi özelliği de bulunmaktadır.
Google Haritalar Nedir? Google Haritalara Yer Ekleme Nasıl Yapılır?
Google Haritalar Nedir? Google Haritalara Yer Ekleme Nasıl Yapılır?
Yayınlanma Tarihi : 1.03.2024 Pınar Keleş
Google haritalara yer ekleme, fiziksel bir mağazası olan işletmesini tanıtarak ürün ve hizmet satışlarını artırmak isteyen kişi ve işletmelerin mağazalarını tanıtmak için yaptığı bir işlemdir. Dünya çapında birçok kişi tarafından kullanılan Google haritalar, sayesinde markalar potansiyel müşterilerine daha kolay bir şekilde ulaşmakta ve böylece satışlarını artırabilmektedir.
Yapay Zeka ile E-ticaret: Yapay Zekanın E-ticaretteki Rolü
Yapay Zeka ile E-ticaret: Yapay Zekanın E-ticaretteki Rolü
Yayınlanma Tarihi : 26.01.2024 Tolga Sefa Ağyıldız
Yapay zeka teknolojisinin gelişmesi ve kullanılmaya başlamasının ardından yapay zeka ile e-ticaret süreçlerini yönetmeye başlayan işletme sayısı da artmaya başladı. E-ticaret firmaları yapay zeka teknolojilerine en çok ilgi gösteren firmalar arasında yer alırken içerik üretim süreçlerinden pazarlamaya, operasyonel süreçlerden lojistiğe kadar olan birçok alanda yapay zeka uygulamalarına adapte olmaya başladı.
<