Biz Sizi Arayalım

Merak ettiğiniz tüm sorularınız için iletişim bilgilerinizi girin,
uzman ekibimiz en kısa zamanda size yardımcı olsun!

Dilerseniz;

7/24 Müşteri Destek Hattı

0850 811 08 20

telefonumuzdan
bize ulaşabilirsiniz.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Ücretli ve Ücretsiz SEO Araçları

Güncelleme Tarihi: 12.07.2023

İçindekiler;

SEO araçları internet sitesi bulunan kişiler için oldukça önemli araçlardır. Arama motoru sıralamalarında üst sıralara gelerek sitenizi daha fazla kişinin ziyaret etmesini istiyorsanız eğer sizler de herkesin kullandığı seo araçlarını kullanarak sitenizin analizini yapabilir, sitenizde bulunan problemleri raporlayabilir ve sitenizi için optimizasyon stratejinizi kolay bir şekilde belirleyebilirsiniz. Bu yazımızda sizler için ücretsiz ve ücretli SEO araçları hakkında bilgiler verecek ve bu araçları nasıl kullanabileceğinizden bahsedeceğiz.


 

Ücretli ve Ücretsiz SEO Araçları


 

Ücretsiz SEO Araçları

 

Ücretsiz SEO araçları herhangi bir ücret ödemeden kullanabileceğiniz seo araçları arasında yer almaktadır. Genellikle kısıtlı olarak kullanabileceğiniz bu araçlar başlangıç ve orta seviyedeki SEO faaliyetleriniz için oldukça yararlıdır. Ücretsiz SEO araçlarının ücretli olarak kullanabileceğiniz versiyonları ise sizlere daha fazla olanak sağlamaktadır. Hadi ücretsiz kullanabileceğiniz seo araçları nelermiş bakalım.

 

1.Google Search Console

 

Adından da anlayabileceğiniz gibi Google tarafından piyasaya sürülen bir SEO aracı olan Google Search Console birçok işleminizi yapmanızı sağlayan bir SEO yazılımı. Google Search Console kullanarak web sitenizde geniş ölçekli incelemeler ve raporlamalar yapabilirsiniz.

 

  • Backlinkler
  • Robot.txt
  • Sitemap.xml
  • Mobil uyumluluk

Konularında Google Search Console’dan yardım alabilirsiniz.



Ücretsiz SEO Araçları Google Search Console

 

2.Google Analytics

 

Google tarafından piyasaya sürülen başka bir SEO aracı da Google Analytics. Google Analytics web sitesinde seo çalışmalarına başlamak isteyen kişiler tarafından kullanılması gereken bir yazılımdır. Google Analytics üzerinden;

  • Web sitenize gelen ziyaretçi sayısı
  • Ziyaretçilerinizin demografik bilgileri
  • Ziyaretçilerinizin hangi saatler arasında sitenize geldiği
  • Ziyaretçilerinizin incelediği sayfalar
  • Ziyaretçilerinizin web sitenizdeki hareketleri

 

Gibi birçok konuda bilgi alabilirsiniz. Bu bilgiler doğrultusunda yeni kaleme alacağınız içerikler hakkında kararlar verebilirsiniz. Hangi tarz içerikler ilgi çekiyor, sitenize kimler geliyor gibi aldığınız bilgiler doğrultusunda bu kişilere yönelik içerikler oluşturarak o kişilerin sayfalarınızı daha fazla ziyaret etmesini sağlayabilirsiniz.



Ücretsiz SEO Araçları Google Analytics

 

3.Google Trends

 

Google nezdinde SEO çalışmaları yapmak için belirleyici programlardan birisi olan Google Trends, oluşturacağınız içerikler hakkında bilgi veren bir SEO aracı. Google Trends sayesinde bulunduğunuz ülkedeki Google üzerinden arama performanslarını inceleyebilir ve karşılaştırabilirsiniz. Google Trends anahtar kelimelerin arama istatistiklerine ulaşabileceğiniz bir Google aracıdır. Google Trends’i yazdığınız bir anahtar kelimenin hangi dönemlerde daha çok arandığını, ayda ne kadar arandığını görebilirsiniz. Buna alternatif olabilecek anahtar kelimeler ile belirlediğiniz anahtar kelimenizi karşılaştırabilir ve bu şekilde sizler de içeriklerinizi daha bilinçli bir şekilde kaleme alarak internet sitenize gelecek trafiği arttırabilirsiniz.



Ücretsiz SEO Araçları Google Trends

 

Ücretli SEO Araçları

 

SEO çalışmalarına yeni başlayan kişiler için ücretsiz seo araçları oldukça yararlı araçlardır. Fakat seo çalışması yapmak istediğiniz web siteniz büyüme sürecine geldiyse ileri SEO çalışmaları yapmanız gerekeceği için bu nedenle ücretli seo araçlarına yönelmeniz daha doğru olacaktır. Peki nedir ücretli seo araçları gelin beraber bakalım.

 

1.Moz Analytics

 

Ücretli seo araçları arasında bulunan Moz Analytics seo yapan kişiler tarafından oldukça çok tercih edilen bir yazılımdır. Moz Analytics üzerinden web sitenizin organik arama trafiğini, anahtar kelimelerinizin sıralamasını, sayfalarınızın performansını, sosyal medya hesaplarınızın erişimini ve etkileşim oranını takip edebilirsiniz.



Ücretli SEO Araçları Moz Analytics

 

2.SemRush

 

SEO çalışmaları yapan kişiler tarafından en çok kullanılan ücretli SEO araçlarından birisi de Sem Rush, Semrush kullanarak sizler de organik performansınızı, web sitenizdeki linklerin analizini, hatalı sayfalarınızı, site içi seo analizinizi ve site dışı seo analizinizi yapabilirsiniz.



Ücretli SEO Araçları Semrush

 

3.Ahrefs

 

Ücretli SEO araçları arasında bulunan Ahrefs sayesinde yukarıda bahsettiğimiz ücretli seo araçlarının bütün özelliklerine hızlı bir şekilde erişebilirsiniz. Ahrefs üzerinden özellikle backlinklerinizi takip edebilmeniz oldukça güzel bir özelliktir.

 

İlginizi Çekebilir: SEO Analizi Nasıl Yapılır?, E-Ticaret Sitesi Nasıl Kurulur?

 

Ticimax E-ticaret paketleri ile ilgili kapsamlı bilgiler almak için 0850 811 08 20 numaralı telefonu arayabilir ya da 15 gün ücretsiz inceleme yapabilmek için e-ticaret demo formunu doldurabilirsiniz.

 

 

Yazar: Pınar Keleş

Bu İnternet Sitesi içeriğinde yer alan tüm eserler (yazı, resim, görüntü, fotoğraf, video, müzik vb.) TİCİMAX BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ A.Ş.’ye ait olup, 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu kapsamında korunmaktadır.

15 Gün Ücretsiz Deneyin

Devlerin kullandığı e-ticaret alt yapısının 15 günlük demosu hemen mailinize gelsin.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Kişisel verileriniz işlenmesine ilişkin detaylı bilgiye ulaşmak için Ticimax Kişisel Verilerin Korunmasına Yönelik Aydınlatma ve Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.
İlgili Yazılar Yeni Yazılar Popüler Yazılar
Adres : Allianz Tower Küçükbakkalköy Mah. Kayışdağı Cad. No:1 34750 Ataşehir/İstanbul  /  Çağrı Merkezi : 0850 811 08 20  / 
© 2005-2024 Ticimax E Ticaret Yazılımları ve E Ticaret Paketleri / Ticimax Bilişim Teknolojileri A.Ş. Her Hakkı Saklıdır.
BİZE ULAŞIN
Ticimax