Sanal Pos Nasıl Alınır?
İçindekiler;
- Sanal Pos Nasıl Alınır?
- E-Ticaret Sitesinde Hangi Özelliklerin Bulunması Gerekiyor?
- Sanal Pos Başvurusunda Bankaların İstemiş Oldukları Evraklar
E-ticaret sitelerinin adeta can damarı olan Sanal Pos Nedir ve Nasıl Alınır? Sanal pos nedir ve nasıl alınır sorusunun cevabını vermek istiyoruz. Birçok e-ticaret sitesi sahibinin çok zor süreçler sandığı sanal pos alma süreci aslında oldukça basittir. Bir e-ticaret sitesinin sanal pos çözümlerine hızlı bir şekilde kavuşabilmesi için birtakım özelliklerin sitede olması gerekir. Bunları sıralamak gerekirse...

Sanal Pos Nasıl Alınır? E-Ticaret Sitesinde Hangi Özelliklerin Bulunması Gerekiyor?
1- SSL Sertifikasının Bulunması Gerekmektedir
Sanal Pos çözümleri nasıl alınır? Sorusunu soran e-ticaret sitesi sahipleri mutlaka SSL sertifikası almaları gerekmektedir. 128 veya çok daha fazla gelişmiş olan 256 Bitlik şifreleme sistemini sitenize entegre etmeden başvuru yapmanız size zaman kaybı olarak geri dönecektir. Müşterilerin kart bilgilerinin, iletişim bilgilerinin ve adres bilgilerinin çalınmasını önlemek için mutlaka ödeme sayfasında SSL sertifikasının bulunması gerekmektedir.
2-Sitede Yeterli Derecede Ürün Bulunmalıdır
Sanal pos çözümleri için banka veya BDDK tarafından onaylanmış olan bir kuruma başvuru yapmadan önce mutlaka satma düşüncesinde olduğunuz ürünleri yeterli sayıda sitenize eklemeniz gerekmektedir. SSL sertifikasını sitenize entegre etseniz dahi banka sitenizde satma düşüncesinde olduğunuz ürünleri görmez ise bu işlemleri onaylamaz.
3-Ödeme Sayfasında Sözleşmelerin Bulunması Gerekmektedir
Sanal pos entegrasyonu çözümlerini e-ticaret sitenize eklemek istiyorsanız üyelik sözleşmesi, müşteri sözleşmesi, satış sözleşmesi, iade ve iptal sözleşmelerinin bulunması gerekmektedir. Banka yetkilileri son aşamada onay vermek için bu sözleşmelerin bulunup bulunmadığını büyük bir titizlik ile kontrol etmektedir.
Sanal Pos Başvurusunda Bankaların İstemiş Oldukları Evraklar
- Nüfus cüzdanı örneği
- Ortaklık sözleşmesi
- Vergi levhası
- İmza sirküleri
Ticari ortaklı bir firmadan talep edilen evraklar ise;
- Vergi levhası
- İmza sirküleri
- Ticaret sicil gazetesinin fotokopisi
Sanal pos başvurularında genel olarak bu evraklar istenmektedir. Evrakların bankadan bankaya değişkenlik gösterebileceğini unutmamalısınız. Başvuru sonucunda banka yetkilileri e-ticaret sitesine gerekli entegrasyonları yapar ve firma yetkililerine sanal pos ile ilgili olarak eğitimler verilir.
Akbank, QNB Finansbank, Vakıfbank, Yapı Kredi, Garanti Bankası, Halkbank, Denizbank, İş Bankası, İNG, Ziraat Bankası ve Türkiye Ekonomi Bankası gibi ülkemizin neredeyse birçok bankası oldukça profesyonel bir şekilde sanal pos çözümleri sunmaktadır.
Sanal Pos Nasıl Alınır? Sorusu ve anlaşmalı olduğumuz bankalar hakkında kapsamlı bilgi edinmek isterseniz ödeme entegrasyonları sayfamızı inceleyebilir, 0850 811 08 20 numaralı telefonu arayabilir ya da e-ticaret demo formunu doldurabilirsiniz.