Biz Sizi Arayalım

Merak ettiğiniz tüm sorularınız için iletişim bilgilerinizi girin,
uzman ekibimiz en kısa zamanda size yardımcı olsun!

Dilerseniz;

7/24 Müşteri Destek Hattı

0850 811 08 20

telefonumuzdan
bize ulaşabilirsiniz.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Sanal Pos Nasıl Alınır?

Güncelleme Tarihi: 08.01.2024

İçindekiler;

E-ticaret sitelerinin adeta can damarı olan Sanal Pos Nedir ve Nasıl Alınır? Sanal pos nedir ve nasıl alınır sorusunun cevabını vermek istiyoruz. Birçok e-ticaret sitesi sahibinin çok zor süreçler sandığı sanal pos alma süreci aslında oldukça basittir. Bir e-ticaret sitesinin sanal pos çözümlerine hızlı bir şekilde kavuşabilmesi için birtakım özelliklerin sitede olması gerekir. Bunları sıralamak gerekirse...



Sanal Pos Nasıl Alınır?

 

Sanal Pos Nedir?

 

E-ticaret, alışveriş deneyiminin ürün teslimine kadar olan sürecin her aşamasının online olarak gerçekleşmesidir. Ödeme işlemi de online alışverişin en önemli aşaması yani satın alma eyleminin gerçekleştiği en önemli adımdır. E-ticaret yapan firmaların ödeme hizmetlerini; güvenli, hızlı ve karmaşadan uzak bir şekilde sunmaları tüketicilerin siteyi terk etmeden satın alma işlemini gerçekleştirmelerini sağlar.

 

E-ticarete yeni adım atacak ya da ödeme sistemlerini geliştirmek isteyen firmaların en çok araştırdığı konulardan biri sanal pos nedir? konusudur. Fiziksel mağazadan banka kartı ya da kredi kartıyla yaptığımız işlemin online platformda kredi kartı bilgilerinin girilerek yapılma işlemine sanal pos adı verilir.

 

İngilizce adıyla virtual point of sale olarak bilinen ödeme noktası anlamına gelen bu ödeme sistemi, güvenli ve hızlı bir şekilde alışveriş bedelinizin alışverişi yaptığınız firmanın hesabına geçmesini mümkün kılar.

 

Online alışverişlerde sıkça kullanılan sanal pos nasıl çalışır dediğimizde ise alışveriş bedelinin alıcının banka hesabından satıcının banka hesabına online olarak aktarılma işlemi şeklinde işler. Müşteriler ödeme aşamasında ödeme ekranına kart bilgilerini girer. İstenilen bilgiler; kart üzerindeki isim; kart numarası, kart son kullanım tarihi ve arka yüzde bulunan CVV numarasından oluşur. Onay işleminden sonra ödeme işlemi gerçekleşmiş olur.

 

Sanal Pos Nedir?

 

Sanal Pos Nasıl Alınır?

 

Genellikle her bankanın online pos hizmeti mevcuttur. Bankalardan online pos hizmeti alabilmek için ilgili bankaya başvuruda bulunulması gerekir. Sanal pos’a nasıl başvurulur? Gerekli evrak listesi aşağıdaki gibidir;

  • Nüfus cüzdanı örneği
  • Ortaklık sözleşmesi
  • Vergi levhası
  • İmza sirküleri
 

Ticari ortaklı bir firmadan talep edilen evraklar ise;

 

  • Vergi levhası
  • İmza sirküleri
  • Ticaret sicil gazetesinin fotokopisi

 

Sanal pos başvurularında genel olarak bu evraklar istenmektedir. Evrakların bankadan bankaya değişkenlik gösterebileceğini unutmamalısınız. Başvuru sonucunda banka yetkilileri e-ticaret sitesine gerekli entegrasyonları yapar ve firma yetkililerine sanal pos ile ilgili olarak eğitimler verilir.

 

Başvuru sonrası pos onayı için bankanın e-ticaret sitesinde olmasını beklediği bazı şartlar bulunur. Bunlar ise şöyledir;

 
  • Banka, kullanıcı verilerinin güvenliği açısından pos verecek e-ticaret sitesinin SSL sertifikası olmasını ister.
  • E-ticaret sitesine pos hizmeti verilmesi için mesafeli satış sözleşmesi, iade ve iptal bilgileri gibi prosedürlere sitede yer verilmesi gerekir.
  • E-ticaret sitesinde online satışı gerçekleşecek ürünler ve fiyatları bulunmalıdır.
  
 

Sanal pos ücretleri ise bankalar ile yapılan taahhüt ve bankaların yaptığı dönemsel fiyat değişimlerine göre farklılık gösterebilir.


 

İlgili İçerik; Sanal Pos Nasıl Alınır?

 

İlgili İçerik; Sanal Pos Nedir?

 

Nasıl Sanal Pos Alınır?

 

Sanal Pos Kullanmanın Avantajları!

 

1- 7/24 Tahsilat Olanağı Sağlar!

 

E-ticaret sitenizin siz uyurken dahi para kazandırmasını istiyorsanız sanal pos çözümlerini sitenize entegre etmelisiniz. 7 gün 24 saat tahsilat yapabilmeye olanak sağlayan bu sistemler tahsilatların gecede yapılabilmesine imkân tanımaktadır.


İlgili İçerik: Sanal Pos Hakkındaki En Kilit 5 Başlık



Sanal Pos Avantajları 7/24

 

2- Alışveriş Sürecini Hızlandırır!

 

Sanal Pos, bankaların gelişmiş güvenlik sistemlerine sahiptir. Sürekli güncellenen bu sistemler alışverişin oldukça hızlı ve güvenli bir ortamda yapılabilmesine olanak tanımaktadır.

 

İlgili İçerik: "Sanal Pos Nasıl Alınır?"

 

3- Kolay Raporlama Olanağı!

 

Sanal pos başvurusu ve çözümleri bankaların oldukça başarılı bir şekilde geliştirmiş olduğu sistemlerdir. Satış istatistikleri, sipariş ve işlem incelemesi raporlarını sunan ve hızlı bir şekilde kullanıcısına sunan bu entegre çözümler e-ticaret sitesi sahiplerinin zamandan önemli bir ölçüde tasarruf elde etmesine olanak tanımaktadır.


İlgili İçerik: 3D Secure Nedir? Sanal Mağazalar İçin Neden Önemli?



Sanal Pos Avantajları Kolay Rapor

 

4- Satış Odaklı Çalışabilme Fırsatı!

 

Bilindiği gibi e-ticaret sitesinde sanal pos çözümleri sunmayan veya sunamayan, sanal pos firmaları anlaşmayan e-ticaret sitelerini sadece bilgilendirme amacı ile müşterilerine sunmaktadırlar. Bu durumda ciddi bir şekilde satış kaybına neden olmakta ve firmaların rakiplerinin gerisinde kalmasına neden olmaktadır. Bu sebeple Sanal Pos sağlayan firmalar oldukça önemlidir.

 

Sanal Pos Almak İçin Sitenizde Hangi Özelliklerin Bulunması Gerekiyor?

 

1- SSL Sertifikasının Bulunması Gerekmektedir

 

Sanal Pos çözümleri nasıl alınır? Sorusunu soran e-ticaret sitesi sahipleri mutlaka SSL sertifikası almaları gerekmektedir. 128 veya çok daha fazla gelişmiş olan 256 Bitlik şifreleme sistemini sitenize entegre etmeden başvuru yapmanız size zaman kaybı olarak geri dönecektir. Müşterilerin kart bilgilerinin, iletişim bilgilerinin ve adres bilgilerinin çalınmasını önlemek için mutlaka ödeme sayfasında SSL sertifikasının bulunması gerekmektedir.



Sanal Pos Almak İçin Sitenizde Buluması Gereken Özellikler SSL

 

2-Sitede Yeterli Derecede Ürün Bulunmalıdır

 

Sanal pos çözümleri için banka veya BDDK tarafından onaylanmış olan bir kuruma başvuru yapmadan önce mutlaka satma düşüncesinde olduğunuz ürünleri yeterli sayıda sitenize eklemeniz gerekmektedir. SSL sertifikasını sitenize entegre etseniz dahi banka sitenizde satma düşüncesinde olduğunuz ürünleri görmez ise bu işlemleri onaylamaz.

 

3-Ödeme Sayfasında Sözleşmelerin Bulunması Gerekmektedir

 

Sanal pos entegrasyonu çözümlerini e-ticaret sitenize eklemek istiyorsanız üyelik sözleşmesi, müşteri sözleşmesi, satış sözleşmesi, iade ve iptal sözleşmelerinin bulunması gerekmektedir. Banka yetkilileri son aşamada onay vermek için bu sözleşmelerin bulunup bulunmadığını büyük bir titizlik ile kontrol etmektedir.



Sanal Pos Almak İçin Sitenizde Buluması Gereken Özellikler Ödeme Sayfası Sözleşmesi

 

E-ticaret Siteleri için Sanal Pos Almak Gerekli midir?

 

Bankalar Arası Kart Merkezi’nin (BKM) verilerine göre;

 
  • Türkiye’de 75,3 milyon adet kredi kartı, 185 milyon adet banka kartı kullanıcısı mevcut.
  • BKM’nin 2020 Kasım ayı verilerine göre ise; internetten kartlı ödeme tutarlarında bir önceki yıla göre yüzde 54’lük bir artış yaşanarak 29 milyar TL’yi geçen bir ödeme yapıldı.
 

İstatistiklerin de gösterdiğine göre e-ticaret sitelerinde kartlı ödemeler 2020 yılında en çok kullanılan ödeme araçlarından biri oldu. Pandemiden sonra online alışveriş, online ödeme ve temassız teslimat seçeneklerinin önemi arttı. Tüketicilerin sanal mağazalardan beklentileri bundan böyle; güvenli ve online ödeme seçeneklerinin alışveriş yaptıkları sitede bulunuyor olması şeklinde değişti.

 

İlgili İçerik: Türkiye’de En Çok Satılan Ürünler

 

E-ticaret Sitesi İçin Sanal Pos Almak Gerekli Mi

 

Sanal Pos E-Ticaret Siteleri için Güvenli midir?

 

Online ödeme sistemlerine e-ticaret sitenizde yer verirken maksimum güveni gözetmeniz gerekir. Ödeme seçeneklerini maksimum güven ortamında sunmak için online ödemelerinizi yaparken 3D secure (güvenli ödeme) yöntemini kullanabilirsiniz.

 

3D Secure yöntemi ödemenin son aşamasında kredi kartı sahibinin cep telefonuna gelen bir onayla birlikte ödemenin gerçekleşmesidir. Müşterinin cep telefonuna gelen onay kodu ile ödemenin yapıldığı güvenli ödeme yöntemi herhangi bir dolandırıcılığın da önüne geçilmesini sağlar. Örneğin; kredi kartı bilgileriniz başkasının eline geçtiğinde ödeme işlemi gerçekleştirilemez.

 

Online ödemelerinize 3D Secure yöntemiyle yapmak için bankanızla irtibata geçerek bunu opsiyonel olarak tanımlatabilirsiniz. Bazı bankaların pos hizmetinde ise 3D Secure özelliği zorunlu olarak bulunur.

   



 

 

Sanal Pos Nasıl Alınır? Sorusu ve anlaşmalı olduğumuz bankalar hakkında kapsamlı bilgi edinmek isterseniz ödeme entegrasyonları sayfamızı inceleyebilir, 0850 811 08 20 numaralı telefonu arayabilir ya da e-ticaret demo formunu doldurabilirsiniz.

 

 

Yazar: Pınar Keleş

Bu İnternet Sitesi içeriğinde yer alan tüm eserler (yazı, resim, görüntü, fotoğraf, video, müzik vb.) TİCİMAX BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ A.Ş.’ye ait olup, 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu kapsamında korunmaktadır.

15 Gün Ücretsiz Deneyin

Devlerin kullandığı e-ticaret alt yapısının 15 günlük demosu hemen mailinize gelsin.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Kişisel verileriniz işlenmesine ilişkin detaylı bilgiye ulaşmak için Ticimax Kişisel Verilerin Korunmasına Yönelik Aydınlatma ve Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.
İlgili Yazılar Yeni Yazılar Popüler Yazılar
Adres : Allianz Tower Küçükbakkalköy Mah. Kayışdağı Cad. No:1 34750 Ataşehir/İstanbul  /  Çağrı Merkezi : 0850 811 08 20  / 
© 2005-2024 Ticimax E Ticaret Yazılımları ve E Ticaret Paketleri / Ticimax Bilişim Teknolojileri A.Ş. Her Hakkı Saklıdır.
BİZE ULAŞIN
Ticimax