Biz Sizi Arayalım

Merak ettiğiniz tüm sorularınız için iletişim bilgilerinizi girin,
uzman ekibimiz en kısa zamanda size yardımcı olsun!

Dilerseniz;

7/24 Müşteri Destek Hattı

0850 811 08 20

telefonumuzdan
bize ulaşabilirsiniz.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Türkiye'den İspanya'ya Kargo Gönderimi Nasıl Yapılır?

Güncelleme Tarihi: 17.02.2023

İçindekiler;

Türkiye’nin e-ihracat yaptığı ülkeler listesinde ilk sıralarda yer alan ülkelerden birisi de İspanya’dır. Bu nedenle Türkiye’den İspanya’ya satış yapan satıcılar İspanya’ya kargo gönderimi yapabilecekleri hakkında bilgi sahibi olmayı istemektedir.

 

Türkiye’den İspanya’ya kargo göndermek isteyen kişi ve işletmeler birçok lojistik firması ile çalışarak hareket edebilmektedir. Bu noktada markaların e-ihracatta karlılığını artırmaları, müşteri sadakati kazanmaları ve müşteri memnuniyet oranlarını artırabilmeleri için çalıştıkları kargo firmasına dikkat etmeleri ve iyi bir seçim yapmaları gerekmektedir. Aksi takdirde markaların hem karlılığı azalacak hem de müşteri memnuniyeti zarar görecektir.

 

Türkiye’den İspanya’ya Kargo Gönderimi Nasıl Yapılır adlı bu yazımızda Türkiye’den İspanya’ya e-ihracat yapacak olan kişi ve işletmeler için İspanya kargo süreçleri hakkında bilgi vereceğiz. Bunun yanı sıra müşteri memnuniyetinizin ve karlılığınızın artmasını sağlayacak olan kargo firması nasıl seçilir konusuna da değineceğiz.

 

Sizde yazımızı inceleyebilir ve İspanya’ya kargo gönderimi nasıl yapılır, İspanya kargo fiyatları neler, İspanya kargo süresi ne kadar gibi sorularınıza yanıt bulabilirsiniz.


Türkiye'den İspanya'ya Kargo Gönderimi Nasıl Yapılır?

 

İspanya

 

Avrupa’da yer alan ülkelerden birisi olan İspanya ya da bir diğer adıyla İspanya Krallığı, 47 milyonu aşkın kişinin yaşadığı bir ülkedir. Akdeniz’e kıyısı olan İspanya, Fransa, Portekiz, Andora ve Birleşik Krallık gibi önemli dünya ülkeleri ile komşudur.

 

Batı Avrupa’nın en büyük ülkelerinden birisi olan İspanya e-ticaret ve e-ihracat yapacak firmaların da önem verdiği ülkeler arasında yer almaktadır.

 

İlginizi Çekebilir: E-ticarette Kargo Süreçlerini Yönetme İpuçları


İspanya

 

İspanya’ya Kargo Gönderimi Yapmak

 

İspanya’ya kargo göndermek isteyen kişi ve işletmelerin tercih edebileceği belirli yöntemler bulunmaktadır.

 
  • Deniz Yolu
  • Kara Yolu
  • Hava Yolu
 

Ulaşım şekilleri İspanya’ya kargo gönderebileceğiniz yöntemlerdir. Genellikle bu noktada İspanya’ya kargo göndermek isteyen kişi ve işletmeler çoğu zaman aracı firmalarla ya da kargo firmaları ile gönderim yapabilmektedir. Fakat çalışılacak firmanın iyi bir şekilde seçilmesi gerekir.


İspanya’ya Kargo Gönderimi Yapmak

 

İspanya Kargo Firması Nasıl Seçilir?

 

Türkiye’den İspanya’ya kargo göndermek isteyen kişi ve işletmelerin çalışacakları kargo firmasını seçerken önem vermesi gereken belirli noktalar bulunur. Bunlar kargo fiyatları, kargo gönderme süresi, firmanın hizmet seçenekleri gibi önemli noktalardır.

 

İspanya’ya kargo firması seçerken kişilerin ilk göz önünde bulundurması gereken şey kargo fiyatları olmalıdır. Çünkü kargo fiyatları çalışacağınız firmaya göre değişiklik gösterecektir. Bu da e-ihracatta maliyetlerinizi etkileyecek ve kar oranlarınız üzerinde önemli rol oynayacaktır. Bu nedenle İspanya’ya kargo göndermek için ilk önem vermeniz gereken konuların başında kargo fiyatları yer almalıdır.

 

İspanya’ya kargo gönderimi yapmak isteyen kişi ve işletmelerin önem vermesi gereken bir diğer konu da kargo gönderim süresidir. Çünkü İspanya’ya kargo gönderim süreniz ne kadar kısa olursa müşterileriniz satın aldığı ürünlere o kadar kolay bir şekilde ulaşacaktır. Bu da markanızın müşteri sadakatini ve memnuniyetini olumlu bir yönde etkileyecektir.

 

İspanya’ya kargo gönderimi esnasında ürünlerin başına belirli hasarların gelmesi mümkündür. Bu da hem karlılığı hem de maliyetleri kötü etkilemektedir. Bu nedenle İspanya’ya kargo göndermek için çalışacağınız kargo ve lojistik firmalarını seçerken sizlere ne tür avantajlar sunduklarını ne tür hizmetler verdiklerini göz önünde bulundurarak hareket edebilirsiniz.

 

Bu unsurlara dikkat ederek çalışacağınız kargo firmasını seçebilir ve güvenilir kargo firmaları sayesinde verimliliğinizi artırabilirsiniz.

 

İlginizi Çekebilir: E-ticaret İçin En Uygun Kargo Firması Nasıl Seçilir?


İspanya Kargo Firması Nasıl Seçilir?

 

İspanya’ya Kargo Göndermek İçin Tercih Edebileceğiniz Firmalar

 

Türkiye’den İspanya’ya kargo yapmak isteyen kişi ve işletmelerin piyasada tercih edebileceği birçok lojistik ve kargo firması bulunmaktadır.

 
  • Yurtiçi kargo
  • Aras kargo
  • MNG Kargo
  • PTT Kargo
  • UPS
  • DHL
 

Gibi önde gelen kargo firmalarının Türkiye’den İspanya’ya taşımacılık yaptığı bilinmektedir.


İspanya’ya Kargo Göndermek İçin Tercih Edebileceğiniz Firmalar

 

Türkiye’den İspanya’ya Mikro İhracat ile Kargo Gönderimi

 

Türkiye’den İspanya’ya kargo gönderimi yapacak olan kişi ve işletmelerin tercih edebileceği yöntemlerden birisi de mikro ihracattır. Mikro ihracat yapan firmalar ETGB ile ürün ve hizmetlerini gönderebilecekleri gibi diledikleri takdirde KDV’siz bir şekilde de fatura kesebilmektedirler.

 

Mikro ihracat ile Türkiye’den İspanya’ya satış yapan markalar ürün 15.000 Euro ve 30 Kg’a kadar olan ürün ve hizmetlerini ETGB ile İspanya’ya gönderebilmektedir. Bu da markaların hem kolay bir şekilde e-ihracat yapmasını sağlamakta hem de maliyetlerinin azalmasına yardımcı olmaktadır.

 

İlginizi Çekebilir: Kargo Desisi Nasıl Hesaplanır?


Türkiye’den İspanya’ya Mikro İhracat ile Kargo Gönderimi

 

Türkiye’den İspanya’ya Kargo Süresi Ne Kadar?

 

Türkiye’den İspanya’ya kargo gönderimi yapacak olan markalar için önemli olan bir konu da Türkiye’den İspanya’ya kargo süresidir. Çünkü bu noktada e-ihracat firmanızdan alışveriş yapan kişiler satın aldığı ürün ve hizmetlere hızlı bir şekilde ulaşmak isteyecektir. Aksi takdirde müşterilerinizin müşteri memnuniyeti olumsuz etkilenecektir.

 

Çoğu zaman İspanya’ya kargo süresi çalışılan kargo ve lojistik firmasına göre farklılık gösterebilir. Genellikle bu noktada firmalar farklı hizmetler ve paketler sunarak kargo sürecini müşterilerine bırakır.

 

Hızlı gönderim seçeneği ile İspanya’ya gönderilen kargolarda İspanya kargo süresi 1-4 iş günüdür. Fakat normal gönderim seçeneği ile İspanya’ya kargo göndermek isteyen markaların ürün ve hizmet teslimatı 5-15 iş günü içerisinde tamamlanmaktadır. Çoğu firma bu süre zarflarında İspanya’ya kargo gönderimi yapsa da aslına bakıldığında birçok firmanın 1 iş günü içerisinde de İspanya’ya teslimat yaptığı bilinmektedir.

 

İspanya’ya kargo göndermek için kargo firması seçecekseniz eğer sizler de kargo gönderim sürelerini göz önünde bulundurarak hareket edebilir ve doğru kargo firmasını seçebilirsiniz. Böylece hem markanızın kargo süreçlerini profesyonelce yönetebilir hem maliyetlerini düşürebilir hem de kargo süreciniz sayesinde müşteri memnuniyetini artırabilirsiniz.


Türkiye’den İspanya’ya Kargo Süresi Ne Kadar?

 

Türkiye’den İspanya’ya Kargo Fiyatları

 

Türkiye’den İspanya’ya e-ihracat yapan markaların önem verdiği bir diğer konu da İspanya kargo fiyatlarıdır. Çünkü markalar uygun ücretler ile ürün ve hizmetlerini kargoladıklarında maliyetlerini azaltmakta ve karlılıklarını artırmaktadır.

 

İspanya’ya kargo gönderimi yaparken fiyat farklılıkları ile karşılaşmak oldukça doğal bir durumdur. Çünkü çalışılacak kargo firmasına göre kargo fiyatları farklılaşabilmektedir. Bunun yanı sıra İspanya kargo fiyatlarının belirlenmesine ürünün paket cinsi, ağırlığı, desisi ve gönderim seçeneği gibi önemli unsurlar da ektilidir.

 
  • 0,5 kg’lık paketler için 10 - 15 dolar
  • 1 kg’lık paketler için 15 - 20 dolar
  • 1-5 kg’lık paketler için 20 - 50 dolar
  • 10 kg’lık Paketler için 50 - 200 dolar
 

Aralığında İspanya kargo ücretlerinin değiştiği bilinmektedir. Bu noktada kargo gönderimi yapacak olan firmaların maliyetlerini iyi bir şekilde hesaplayabilmeleri için hızlı ya da normal teslimat seçeneklerinden hangisini tercih edeceklerine ve İspanya’ya kargo göndermek için paketleme şekillerine ve ürün ağırlığına dikkat etmesi gerekir. Aksi takdirde kargo fiyatları artış gösterecek ve bu da markaların maliyetlerini önemli derecede etkileyecektir.

 

İlginizi Çekebilir: Yurt Dışına Ürün Satışı Nasıl Yapılır? (2023 Güncel Rehber) - Ticimax


Türkiye’den İspanya’ya Kargo Fiyatları

 

Türkiye’den İspanya’ya E-ihracat ile Ürün Satın

 

Avrupa’nın en popüler ülkeleri arasında yer alan İspanya e-ihracat ile ürün ve hizmet satışı yapacak olan markalar için de oldukça önemli bir ülkedir. Çünkü İspanya’ya e-ihracat yapacak olan kişi ve işletmeler döviz geliri elde etmenin yanı sıra büyük bir pazaryerinde de satış yaparak sirkülasyondan yararlanmaktadır.

 

Sizler de İspanya’ya e-ihracat yapmak istiyorsanız markanıza ait bir e-ihracat sitesi açabilirsiniz. E-ihracat sitenizi açarken Ticimax e-ihracat alt yapısını tercih edebilir ve profesyonel bir şekilde ürün ve hizmet satışı yaparak döviz geliri elde edebilirsiniz.

 

Ticimax ile çalışmak istiyorsanız demo talep formunu doldurabilir ve 15 günlük deneme süresinin ardından e-ticarette doğru adımlar atabilirsiniz. Ticimax ile ilgili daha fazla haber almak için Ticimax’ı Youtube, Instagram, Facebook ve Twitter üzerinden takip edebilirsiniz. Ayrıca e-ticaret ile ilgili kapsamlı bilgi almak için 0850 811 08 20 numaralı telefonu arayabilirsiniz.

Yazar: Pınar Keleş

Bu İnternet Sitesi içeriğinde yer alan tüm eserler (yazı, resim, görüntü, fotoğraf, video, müzik vb.) TİCİMAX BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ A.Ş.’ye ait olup, 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu kapsamında korunmaktadır.

15 Gün Ücretsiz Deneyin

Devlerin kullandığı e-ticaret alt yapısının 15 günlük demosu hemen mailinize gelsin.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Kişisel verileriniz işlenmesine ilişkin detaylı bilgiye ulaşmak için Ticimax Kişisel Verilerin Korunmasına Yönelik Aydınlatma ve Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.
Adres : Allianz Tower Küçükbakkalköy Mah. Kayışdağı Cad. No:1 34750 Ataşehir/İstanbul  /  Çağrı Merkezi : 0850 811 08 20  / 
© 2005-2024 Ticimax E Ticaret Yazılımları ve E Ticaret Paketleri / Ticimax Bilişim Teknolojileri A.Ş. Her Hakkı Saklıdır.
BİZE ULAŞIN
Ticimax