Biz Sizi Arayalım

Merak ettiğiniz tüm sorularınız için iletişim bilgilerinizi girin,
uzman ekibimiz en kısa zamanda size yardımcı olsun!

Dilerseniz;

7/24 Müşteri Destek Hattı

0850 811 08 20

telefonumuzdan
bize ulaşabilirsiniz.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Anneler Günü'nde Online Alışveriş Cirosunda Rekor Bekleniyor

Güncelleme Tarihi: 17.01.2024

İçindekiler;

Geçtiğimiz yıllarda satış rekorları kırılan ve e-ticaret firmalarının önem verdiği günler arasında yer alan Anneler Günü’nde bu yıl da online alışveriş cirosunda rekor bekleniyor. Geçtiğimiz yıllardaki online alışveriş verileri ve alışveriş dönemleri üzerine inceleme yapan uzmanlar bu yıl da anneler gününde e-ticaret firmalarının cirosunda rekor bekliyor.

 

Sevgililer günü, anneler günü, babalar günü gibi özel günlerde e-ticaret sitelerinin satışlarında artışlar olduğu herkes tarafından biliniyor. Genellikle bu dönemlerde kampanyalar düzenlendiği için indirimli alışveriş yapmak isteyen kişiler e-ticaret sitelerinden alışveriş yapmayı tercih ediyor. Kişilerin hediye almak için e-ticaret firmalarına yönelmesi de özel günlerde e-ticaret firmalarının satışlarının artmasına yardımcı oluyor.

 

Kişilerin alışveriş alışkanlıklarının değişmesi ve yaşadığımız COVID-19 pandemisi ile beraber e-ticaret sektöründe yaşanan gelişmeler Anneler Günü’nde e-ticaret firmalarının satışlarında artışlar olacağını gösteriyor. Peki anneler gününde en çok satılan ürünler listesinde ilk sıraları hangi ürünler dolduracak gelin hep beraber bir göz atalım.

 

Anneler Gününde Ciro Artışı

 

2023 Anneler Günü Ne Zaman?

 

Annelerimizin üzerimizdeki emeğini göz ardı etmediğimizi göstermek, annelerimizin değerini anmak için dünya genelinde kutlanan anneler günü ülkemizde her yıl mayıs ayının ikinci haftasında yer alan Pazar günü kutlanır. 2023 yılında anneler günü ülkemizde 14 Mayıs 2023 tarihinde kutlanacaktır.

 

Anneler Günü Ne Zaman

 

Covid- 19’un Anneler Gününe Etkisi Ne Olacak?

 

2019 yılında tüm dünyayı etkisi altına alan COVID-19 pandemisi, 2020 yılında hiç beklenmedik anneler günü kutlamalarının yaşanmasına neden oldu. COVID-19, sosyal mesafeye önem veren ve insanlarla temasını azaltmak isteyen kişilerin alışveriş ve kutlama alışkanlıklarında değişiklikler yaşamasına neden oldu.

 

Genellikle pandemiden dolayı insanları tehlikeye atmak istemeyen kişiler anneler günü kutlamak için hediye seçimlerini yaparken e-ticaret firmalarını tercih etti. Bununla beraber kutlamalar da telefon ve video görüşmeleri ile sağlandı.

 

Son dönemlerde Covid-19 pandemisinin dünyadaki seyri Anneler Gününün 2023 yılında da geçtiğimiz senelere benzer bir şekilde seyredeceğini, genellikle anneleri için hediye almak isteyen kişilerin e-ticaret firmalarını tercih edeceğini gösteriyor.

 

29 Mart 2021 Pazartesi günü Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan yeni COVID-19 önlemleri ile beraber ülkemizde Ramazan Ayı boyunca hafta sonları sokağa çıkma yasağı uygulaması devam edecek. 8 Mayıs Pazar günü kutlanacak olan anneler günü de ramazan ayı içerisinde yer aldığı ve Pazar günü kutlandığı için bu günde de sokağa çıkma yasağı olacak.

 

Sokağa çıkma yasaklarından dolayı bu yılda anneler günü kutlamalarının genellikle görüntülü konuşma veya telefon görüşmeleri ile yapılacağı öngörülüyor.

 

Anneler Günü Covid-19 Etkisi

 

Anneler Günü’nde Çiçek Satışlarında Artış Olabilir

 

Anneler Günü’nde herkesin kurtarıcı hediye olarak adlandırdığı çiçeklerde satış rekorunun kırılması bekliyor.

 

İnternetten çiçek satışı yapan firmalarda farklı kitlelere özel üretilen çiçeklerin olması ve Çiçek satan firmaların aynı gün teslimat seçeneğini sunması Anneler Günü’nde çiçek satışlarında rekorlar kırılmasında etkili olacak.

 

Genellikle anneler günü hediyeleri arasında çok satan hediyelik ürünler arasında yer alan çiçekler bu yıl da milyonlarca kişi tarafından tercih edilecek.

 

İlgili İçerik; Çiçek Sepeti'nde Satış Yapmak İçin Bilmeniz Gerekenler (2023 Yeni)

 

Tercih Edilen Hediye Türlerinde Değişiklik Olabilir

 

Geçen yılın anneler günü e-ticaret raporları incelendiğinde anneler günü alışverişlerinde e-ticaret firmalarının cirosunun %30 arttığı görülmektedir. Genellikle yapılan alışverişler göz önünde bulundurulduğunda bazı ürünlerin daha fazla tercih edildiği görülmektedir.

 

Anneler için hediye arayan kişilerin geçen yıl en çok satın aldığı ürünler mücevher ve takı kategorilerinde satışı gerçekleştirilen ürünlerdir. Geçen yılın verileri göz önünde bulundurulduğunda bu yıl da takı, aksesuar ve mücevherlere olan ilginin artacağı uzmanlar tarafından öngörülmektedir.

 

Anneler Günü Hediye Türü Ciro Artışı
 

2021’de En Çok Satan Anneler Günü Hediyeleri

 

2023 yılında anneler günü kampanyaları için hazırlık yapan firmaların daha kolay karar vermesinde yardımcı olmak için gelin hep beraber geçtiğimiz yıl anneler gününde en çok satan ürünler nelermiş bir göz atalım.

 
   
Ürün Kategorisi   
   
Satış Yüzdesi   
   
Kuyumculuk Sektörü Ürünleri   
   
%68   
   
Hazır Giyim Ürünleri   
   
%28   
   
Aksesuarlar   
   
%27   
   
Elektronik Ürünleri    
   
%23   
   
Beyaz Eşya   
   
%22    

Yukarıdaki tabloda sizlerde 2021 yılında en çok talep gören anneler günü hediyelerini görebilirsiniz. Yukarıdaki sektörlerde hizmet veren bir e-ticaret firmasıysanız sizlerde anneler günü kampanya hazırlıklarınıza şimdiden başlayabilir ve ürün satışlarınızı arttırabilirsiniz.

 

İlgili İçerik; İnternetten Satılacak Ürün Tavsiyeleri

 

Kargo Şirketlerindeki Yoğunluğu Göz Önünde Bulundurun

 

2019 yılında başlayan COVID-19 pandemisi döneminde AVM ve mağazaların kapatılması anneler gününde online alışverişte rekor kırılmasında etkili oldu. Online alışverişlerin artış göstermesinde etkili olan başka bir unsur da sokağa çıkma kısıtlamalarıydı.

 

Cumhur Başkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 29 Mart Pazartesi günü verilen bilgilerde COVID-19 pandemisinin etkilerini azaltmak için Ramazan Ayı boyunca hafta sonu sokağa ülke genelinde sokağa çıkma yasakları yeniden uygulanmaya başlayacak. 2021 yılında anneler günü 8 Mayıs Pazar günü kutlanacağı için anneler günü sokağa çıkma yasaklarına denk gelecek.

 

Sokağa çıkma yasaklarının olduğu günlerde bazı sektörler hizmet vermeye devam ettiği için kargo firmalarının bu günde de çalışması bekleniyor. Fakat sokağa çıkma yasakları ve online alışverişlere olan talebin artması kargo firmalarında yoğunluk yaşanacağını gösteriyor.

 

Müşterilerinizde iyi bir izlemin yaratmak ve müşterilerinizin markanıza olan sadakatini arttırmak istiyorsanız e-ticaret sitenizden alışveriş yapan kişilerin hediyelerine hızlı bir şekilde ulaşmak istediğini göz önünde bulundurmanız oldukça önemli.

 

Kargo firmalarında artan yoğunluklardan dolayı teslimat sürelerinde uzamalar olabileceği için e-ticaret sitenizden alışveriş yapan kullanıcıların ürünlerini hızlı bir şekilde kargolamaya özen göstermeli ve anneler gününde tüketicilerin ürünleri ile buluşmasını sağlamalısınız. Böylece anneler günü kampanyalarınız ile sizlerde kargo firmalarından kaynaklı olarak marka itibarınızın zedelenmesinin önüne geçebilirsiniz.

 

İlgili İçerik; E-ticarette Kargo Süreçlerini Yönetme İpuçları

 

Anneler Günü Kargo Yoğunluğu

 

E-ticarette En Çok Kullanılan Ödeme Yöntemleri

 

E-ticaret firmalarından alışveriş yapan müşteriler genellikle belirli yöntemler ile aldıkları ürünlerin ücretini ödemektedir. E-ticarette en çok kullanılan ödeme yöntemleri şunlardır;

 
  • Havale
  • EFT
  • Banka Kartı
  • Kredi Kartı
  • Sanal Kartlar
 

Ülkemizde en çok kullanılan ödeme yöntemleridir. Genellikle e-ticaret sitelerinden alışveriş yapan kişiler ise Kredi ve Banka Kartı kullanarak ödemelerini yapmaktadır. Fakat ülkemizde son dönemlerde uygulamaya geçirilen 7/24 EFT sistemi sayesinde ödemelerin bu yıl Havale ve EFT yöntemleriyle de yapılacağı ön görülüyor.

 

Bununla beraber Kripto paraların değerinin her geçen gün artması küçük işletmelerin kripto para türleri içerisinde yer alan Bitcoin, Ethereum ve Litecoin gibi kripto paralarla da ödeme alma uygulamalarını başlatmasını sağladı. Her gün ülkemizin farklı bir yerinden yansıyan haberlerle birçok küçük işletmenin kripto para ile ödeme almaya başladığını duyuyoruz.

 

Son dönemlerde yaşanan gelişmeler ve anneler günü kampanyaları göz önünde bulundurulduğunda bu dönemde anneler günü için hediye alan kişilerin alternatif bir ödeme türü olan kripto paralar ile de ödemelerini gerçekleştirebileceği ve bu ödeme yönteminin ülkemizde yaygınlaşmaya başlayacağı düşünülüyor.

 

İlgili İçerik; Kripto Paralar Hakkında Bilmeniz Gereken 7 Başlık

 

Anneler Gün Ödeme Yöntemleri

 

Ticimax E-ticaret Alt Yapıları ile Anneler Günü Kampanyalarınızı Doğru Yönetin

 

E-ticaret sektöründe faaliyet gösteren firmalar için e-ticaret alt yapısı ve e-ticaret süreçlerini yönetmelerine yönelik çözümler üreten Ticimax, bilişim sektöründe 10 yılı aşkın süredir hizmet vermektedir.

 

Ticimax e-ticaret alt yapıları içerisinde bulunan birçok özellik sayesinde e-ticaret firmaları kampanyalarını düzenlerken hızlı bir şekilde hareket edebilmekte ve e-ticaret alt yapılarımız içerisinde bulunan raporlar sayesinde hızlı aksiyonlar alabilmektedir.

 

 

 

Ticimax E-ticaret paketleri ile ilgili kapsamlı bilgiler almak için 0850 811 08 20 numaralı telefonu arayabilir ya da 15 gün ücretsiz inceleme yapabilmek için e-ticaret demo formunu doldurabilirsiniz.

 

 

Yazar: Tolga Sefa Ağyıldız

Bu İnternet Sitesi içeriğinde yer alan tüm eserler (yazı, resim, görüntü, fotoğraf, video, müzik vb.) TİCİMAX BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ A.Ş.’ye ait olup, 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu kapsamında korunmaktadır.

15 Gün Ücretsiz Deneyin

Devlerin kullandığı e-ticaret alt yapısının 15 günlük demosu hemen mailinize gelsin.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Kişisel verileriniz işlenmesine ilişkin detaylı bilgiye ulaşmak için Ticimax Kişisel Verilerin Korunmasına Yönelik Aydınlatma ve Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.
İlgili Yazılar Yeni Yazılar Popüler Yazılar
Adres : Allianz Tower Küçükbakkalköy Mah. Kayışdağı Cad. No:1 34750 Ataşehir/İstanbul  /  Çağrı Merkezi : 0850 811 08 20  / 
© 2005-2024 Ticimax E Ticaret Yazılımları ve E Ticaret Paketleri / Ticimax Bilişim Teknolojileri A.Ş. Her Hakkı Saklıdır.
BİZE ULAŞIN
Ticimax