Biz Sizi Arayalım

Merak ettiğiniz tüm sorularınız için iletişim bilgilerinizi girin,
uzman ekibimiz en kısa zamanda size yardımcı olsun!

Dilerseniz;

7/24 Müşteri Destek Hattı

0850 811 08 20

telefonumuzdan
bize ulaşabilirsiniz.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Logo Tasarımı Nasıl Yapılır? Logo Tasarım Araçları Nelerdir?

Güncelleme Tarihi: 02.05.2024

İçindekiler;

Logo Tasarımı, markalaşmak isteyen her firma için oldukça önemlidir. Logolar, markaların genel kimliğini yansıtan online ya da offline platformlarda tanınmasını kolaylaştıran görsellerdir. Markalar logolarını tasarlarken soyut simgeler kullanabileceği gibi somut detaylar kullanarak da tasarımlarını yapabilmektedir. Logo ne demek sorusuna kısaca verebileceğimiz yanıt markanızın tanınmasını kolaylaştıran ve marka kimliğini yansıtan görseller demek olacaktır.

 

Logo ve amblem insanlar tarafından oldukça çok karıştırılan terimlerdir. Logolar bir kurumun adını yansıtırken amblemler ise genellikle anlamını şekil içeren tasarımlardan alan sembollerden oluşturmaktadır. Örneğin Ticimax’ın harflerden oluşan bir logosu bulunur, Apple ile bunu karşılaştırdığımızda ise bu firmanın ısırılmış elmadan oluşan bir amblemi olduğunu söylemek doğru olacaktır.

 

Logo Oluşturma, Logo Tasarımı Nasıl Yapılır? En İyi Ücretsiz Logo Tasarım Aracı

 

Logo’da Dikkat Edilmesi Gerekenler

 

Logo Tasarımı Yapabileceğiniz 5 İnternet Sitesi hakkında sizlere bilgi vermeden önce ilk olarak Logo tasarım aşamasında nelere dikkat edilmesi gerektiğiyle ilgili bilgiler vereceğiz. Genel olarak tasarım ekibimizin Logo önerileri şunlardır;

 
  • Logo Sade Olmalıdır
 

Markanız için logo yaparken veya yapılması için bir tasarımcıyla çalışırken ilk dikkat etmeniz gereken şeylerden birisi sade logo tasarımıdır. Sade logolar insanların akıllarında daha kolay kaldığı için logo maker kullanarak bir logo yaratacaksanız öncelikle bunu göz önünde bulundurmalısınız.

 
  • Logo Renkleri Marka Ruhunu Yansıtmalıdır
 

Logo tasarımı için başka dikkat edilmesi gereken şeylerden birisi de Logo renkleridir. Logonuzu yaratırken ilk olarak dikkat etmeniz gereken şeylerden birisi de logonun rengi olacaktır. Logonuzda kullanacağınız renklere sektörde bulunan diğer rakiplerinizi inceleyerek karar verebilir veya e-ticarette renklerin anlamına göre belirlenecek renklerle karar verebilirsiniz.

 

Mavi; Genellikle huzur, sakinlik ve güven duygusunu çağrıştıran bir renktir. Bu nedenle daha çok tıp alanında satış yapan firmalar tarafından kullanılmaktadır.

 

Kırmızı; Genel olarak mutluluk, hareketlilik ve harekete geçirme etkisi bulunan bir renk olduğu için fast food zincirleri tarafından logolarda kullanılmaktadır.

 

Yeşil; Doğallık, çevre ve hayatı yansıyan bir renktir. Genellikle gıda satışı ve organik ürün satışı yapan firmalar tarafından kullanılmaktadır.

 

Turuncu; Genel olarak agresif bir renk olarak değerlendirilen turuncu insanların harekete geçmesini sağlar ve bu nedenle satın almayı teşvik ettiği için birçok e-ticaret sitesi tarafından tercih edilmektedir.

 

Siyah; Genel olarak tasarım ürünlerin satışını yapan ve özel çalışmalar yapan firmalar tarafından tercih edilen bir renktir.

 
  • Yazı Fontlarına Önem Verilmelidir
 

Logo tasarımı yaparken dikkat edilmesi gereken başka bir şey ise yazı fontlarıdır. Logonuz firmanızın karakterini yansıtacağı için sizler de logo tasarımı yaptırırken yazı fontlarına önem vermelisiniz.

 

İnternette kendi markanızı yaratırken birçok şeye dikkat etmeniz gerekmektedir. Sizler markanızı yaratırken dikkat etmeniz gereken şeyler hakkındaki bilgiyi ilgili içerikten öğrenebilirsiniz;  

5 Adımda İnternette Kendi Markanızı Yaratın

 


Logo Tasarımı Dikkat Edilmesi Gerekenler

 

Logo Çeşitleri ve Logo Türleri

 

Markalaşma sürecini tamamlamak isteyen firmalar tarafından genellikle farklı logo çeşitleri kullanılmaktadır. Genel olarak logo türleri firmaların ihtiyacına göre farklılaşsa da en çok kullanılan logo türleri hakkında yazımızın bu bölümünde sizlere bilgiler vereceğiz.

 
  • Amblem ve Arma; Genellikle eski bir logo tasarım çeşidi olan amblemler günümüzde hala kullanılmaktadır. Genellikle markanın tanınması için simgelerden kullanılarak tasarımlar yapılmaktadır. Örneğin; Apple’ın ısırılmış elma logosu bir amblem – arma logo örneğidir.
  • Logotype; Bu logo türü ise genellikle yazı ve metin bazlı tasarımların bir araya toplandığı logo çeşididir. Günümüzde Google ve Coco-Cola firmalarının Logoları bu türe örnektir.
  • Marka Sembolü; Birçok firma tarafından kullanılan başka bir logo türü ise marka sembolüdür. Genellikle soyut ve somut şekiller kullanılarak bir araya getirilen bir logo türüdür. Günümüzde Starbucks’ın bu logo türünü kullandığını söyleyebiliriz.
 

Logo Çeşitleri ve Türleri Nelerdir

 

Logo Tasarımı Yapılacak Ücretsiz Uygulamalar

 

Logo tasarımı yapabileceğiniz logo maker siteleri oldukça fazladır. Her gün binlerce şirket kurulduğu için ve bu alanda tüm şirketlerin logo ihtiyacı olduğu için bu alanda hizmet veren site sayısı da her geçen gün artmaktadır. Logo Tasarımı Yapabileceğiniz 5 İnternet Sitesi yazımızın bu bölümünde gelin hep beraber bu programlar nelermiş bakalım.
 

Canva

 

2012 yılında Avustralya’da kurulan Canva sosyal medya tasarımları, banner tasarımları, logo tasarımları gibi birçok konuda yardımınıza koşan bir Logo tasarım sitesidir. Canva’da reklam tasarımlarının yanı sıra davetiye tasarımı, slayt, video gibi birçok özellik bulunmaktadır.

 

Canva logo tasarımı yapmak isteyenler için oldukça kullanışlı bir uygulamalıdır. Bu internet sitesinden tasarım yapmak için ilk olarak dikkat etmeniz gereken şey bir hesap açmak olacaktır. Aksi halde yapacağınız tasarımınız kaydedilmediği takdirde sorun yaşama ihtimaliniz artacaktır. Sizler de Canva’ya girerek ilk olarak hesabınızı oluşturmalı ve daha sonra istediğiniz fontları, istediğiniz Canva bileşenlerini kullanarak logo tasarımızı oluşturmalısınız.

 

Logo tasarımınızı Canva’dan yaparken dilediğiniz takdirde logonuzda stok fotoğraflar kullanabilirsiniz. Ücretsiz stok fotoğraf siteleri hakkında bilgiyi ilgili yazımızdan öğrenebilirsiniz;

Ücretsiz Stok Görsel Siteleri



Logo Tasarımı Canva.com

 

LogoMaker

 

LogoMaker marka oluşturucu ile kurumsal tarzınızı yaratabilir, yalnızca birkaç tıklama ile istediğiniz logoyu oluşturabilirsiniz.

LogoMaker, yüksek kaliteli logolar üreterek dikkat çekmenizi ve marka bilincinizi arttırmayı hedefler. 

 

Graphic Springs

 

Logo Tasarımı Yapabileceğiniz 5 İnternet Sitesi arasında bulunan Graphic Spring’de ücretsiz logo tasarımı yapabileceğiniz internet sitelerinden birisi. İşletme, eğitim, fotoğrafçılık gibi birçok alanda ve birçok kategoride logo tasarımı yapabileceğiniz bu internet sitesi üzerinden her gün yenilenen grafik şablonları kullanarak markanıza özgün bir logo tasarımı yapabilirsiniz.

 

Logo Tasarımı Graphic Springs

 

RenderForest

 

Marka kimliğini güçlendirmek isteyen firmalar tarafından tercih edilen logo tasarım araçlarından birisi de render foresttır. Render forestta bulunan bileşenler, fontlar ve arka planlar kullanılarak markanızın ruhunu yansıtan logoları yapmanız oldukça basittir.

 

Yapay zekâ temelli logo tasarımı yapmanıza da imkân sağlayan Render Forestta bu özellikten yararlanmak için ilk olarak firmanızın adını girmeli ve daha sonra program tarafından sizlere sunulan tasarımlardan birini seçerek hareket etmelisiniz. Yapay zekâ tarafından sizlere önerilen Logolardan birini seçebilir ve düzenleme işlemlerinizi tamamladıktan sonra indirebilirsiniz.

 

Logo Yapma

 

Logo Tasarımı Yapabileceğiniz 5 İnternet Sitesi arasında bulunan başka bir site de Logo Yapma ’dır. Bu site üzerinden logo tasarımınızı yapmanız için ilk olarak firmanızın adını girmeniz gerekecektir. Bunun sonrasında şirketinizin hangi sektörde hizmet verdiğini seçmeniz gerekmektedir. Şirketinizin hangi sektörde hizmet verdiğini seçmeniz ise yapay zekâ tarafından sizin için tasarlanacak olan logoların şirketlere göre farklılık göstermesidir.

 

Logo yap üzerinden sektörünüzü ve firma adınızı yazdıktan sonra sizlere sayfalarca logo örnekleri sizlere gösterilecektir. Bu logo örneklerinden birisini seçerek düzenleme yapabilir ve sonrasında marka kimliğinizi yansıtabilecek olan logoyu bulduktan sonra indirebilirsiniz.

 

Logo Tasarımı Logo Yapma

 

Logonuzu Doğru Kullanın

 

Logo Tasarımı Yapabileceğiniz 5 İnternet Sitesi yazımızın son bölümünde sizlere logoların kullanım yeri hakkında bilgi vereceğiz. Genellikle tüm e-ticaret sitelerinde logolar e-ticaret sitesinin Header bölümünde, sepet ekranında ve ödeme ekranında kullanılmaktadır. Bu alanlarda logoların kullanılması sitenizin profesyonel gözükmesini sağlayacaktır.

 

Şimdi sizler de sitenizin birçok alanında logonuzu sergilemek için Ticimax e-ticaret paketleri içerisinde bulunan konsept temalardan yaralanabilir ve e-ticaret sitenizde marka bilinirliğinizi tam olarak yansıtabilirsiniz.


 

Ticimax E-ticaret paketleri ile ilgili kapsamlı bilgiler almak için 0850 811 08 20 numaralı telefonu arayabilir ya da 15 gün ücretsiz inceleme yapabilmek için e-ticaret demo formunu doldurabilirsiniz.

 

Yazar: Pınar Keleş

Bu İnternet Sitesi içeriğinde yer alan tüm eserler (yazı, resim, görüntü, fotoğraf, video, müzik vb.) TİCİMAX BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ A.Ş.’ye ait olup, 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu kapsamında korunmaktadır.

15 Gün Ücretsiz Deneyin

Devlerin kullandığı e-ticaret alt yapısının 15 günlük demosu hemen mailinize gelsin.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Kişisel verileriniz işlenmesine ilişkin detaylı bilgiye ulaşmak için Ticimax Kişisel Verilerin Korunmasına Yönelik Aydınlatma ve Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.
Adres : Allianz Tower Küçükbakkalköy Mah. Kayışdağı Cad. No:1 34750 Ataşehir/İstanbul  /  Çağrı Merkezi : 0850 811 08 20  / 
© 2005-2024 Ticimax E Ticaret Yazılımları ve E Ticaret Paketleri / Ticimax Bilişim Teknolojileri A.Ş. Her Hakkı Saklıdır.
BİZE ULAŞIN
Ticimax