Biz Sizi Arayalım

Merak ettiğiniz tüm sorularınız için iletişim bilgilerinizi girin,
uzman ekibimiz en kısa zamanda size yardımcı olsun!

Dilerseniz;

7/24 Müşteri Destek Hattı

0850 811 08 20

telefonumuzdan
bize ulaşabilirsiniz.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Ücretsiz Stok Görsel Siteleri Nelerdir?

Güncelleme Tarihi: 19.10.2023

İçindekiler;

Ücretsiz stok görsel siteleri, kişilerin ticari ya da ticari olmayan projelerinde kullanmak için yüksek kaliteli ve ücretsiz bir şekilde görsel bulacağı sitelere verilen isimdir. Telif hakkı ya da lisans ücreti ödenmeden alabileceğiniz bu görseller genellikle reklam ve pazarlama çalışmalarında, blog yazılarında ya da internet sitelerinde sıklıkla kullanılabilmektedir.

 

Ücretsiz resim indirme sitelerinde yer alan görseller kişi ve işletmelerin yaratıcı çalışmalar yapmasında büyük rol oynar ve yapılan birkaç arama sorgusu ile bu görsellere ulaşmak mümkündür. Ücretsiz stok görseller siteleri olduğu gibi ücretli bir şekilde indirme yapabileceğiniz siteler de bulunur fakat günümüzde birçok kişi ve işletme maliyetlerini artırmamak için ücretsiz fotoğraf indirme sitelerine yönelir

 

Ücretsiz Stok Görsel Siteleri Nelerdir adlı bu yazımızda fotoğraf ya da resim indirmek isteyen kişilerin kullanabileceği siteler hakkında bilgi vereceğiz. Siz de yazımızı inceleyebilir ve bu siteler hakkında bilgi alabilirsiniz.

 

İlginizi Çekebilir: Sosyal Medya Görsel ve Video Boyutları

 

Ücretsiz Stok Görsel Siteleri Nelerdir?

 

Pixabay

 

2020 yılında Hans Braxmeier ve Simon Steinberger tarafından Almanya’da kurulan Pixabay, en çok kullanılan ücretsiz stok görseller sitelerinden birisidir. Hazır fotoğraf, hazır görüntü, vektör ve illüstrasyonlara ulaşabileceğiniz bu platform stok fotoğraf arayan kişiler tarafından oldukça çok tercih edilir.

 

Spesifik aramalarda çok iyi sonuçlar vermeyen platform genel aramalarda ise güzel sonuçlar verir. Aranmak istenen görsel türü ve aranacak görselin anahtar kelimesi arama çubuğuna yazıldıktan sonra ilgili sonuçlara ulaşabilmeniz mümkündür. Bir görselin birden fazla boyutunu kullanıcılara sunan Pixabay’dan görsel indirmek için herhangi bir kullanıcı oluşturmanıza gerek yoktur. Yalnızca doğrulama adımlarını geçerek görselinizi indirebilmeniz mümkündür. Fakat yüksek boyutta bir görsel indirmek istediğiniz takdirde Pixabay sizlerden üyelik isteyecektir.

 

Ücretsiz Stok Görsel Siteleri - Pixabay

 

Pexels

 

2014 yılında Almanya’da kurulan ücretsiz stok görsel sitelerinden birisi olan Pexels’te yaygın bir şekilde kullanılan platformlardan birisidir. 3,2 milyondan fazla kullanıcıya sahip olan bu platformda ücretsiz stok görsel ve ücretsiz stok videolar bulunmaktadır.

 

Oldukça geniş bir fotoğraf veri tabanına sahip platformlardan birisi olan Pexels’te illüstrasyon ve vektör indirme özelliği bulunmamaktadır fakat kişiler bu platform üzerinden üyeliksiz bir şekilde fotoğrafları indirerek kullanabilmektedir.

 

Unsplash

 

2013 yılında Mikael Cho tarafından Montreal merkezli olarak kurulan Unsplash’te Pexels ve Pixabay gibi ücretsiz bir şekilde stok görsel indirebileceğiniz sitelerden birisidir. Ara yüzü bakımından çok kullanılabilir bir platform olmayan Unsplash’e her 10 günde bir 10 fotoğraf eklenmektedir

 

2021 yılında Getty Images tarafından satın alınan platformda 330.000’den fazla fotoğrafçı bulunur ve 5 milyondan fazla fotoğraf tabanı bulunmaktadır.

 

Ücretsiz Stok Görsel Siteleri - Unsplash

 

Picjumbo

 

Ücretsiz stok görsel siteleri arasında yer alan Picjumbo, Çek Cumhuriyeti’nde yaşayan Viktor Hanacek tarafından kurulmuştur. 14 yaşındayken Viktor Hanacek’in programlama öğrenmesi ve fotoğrafa olan ilgisi ile kurduğu bu platform şu an yüz binlerce kişi tarafından kullanılmaktadır.

 

Rakiplerine göre kullanıcılara farklı özellikler sunan Picjumbo’nun en beğenilen özelliklerinden birisi kategorizasyon yapısıdır. Ücretsiz stok görsel indirmek isteyen kişiler aradıkları görsellerin kategorisine göre inceleme yapabilmekte ve daha doğru görsellere ulaşabilmektedir

 

İlginizi Çekebilir: Responsive Tasarım Nedir

 

SplitShire

 

Stok görseller bakımından oldukça zengin platformlardan birisi olan SplitShire oldukça çok kullanılan stok fotoğraf indirme siteleri arasında yer alır. Kendisine ait bir arama çubuğu bulunan sitede anahtar kelimelerle fotoğraf ve indirmek mümkündür. Bununla beraber Picjumbo gibi kategori yapısı bulunan SplitShire’da stok videolar da bulunmaktadır.

 

Ücretsiz Stok Görsel Siteleri - SplitShire

 

The Stocks

 

Oldukça kullanışlı platformlardan birisi olan The Stocks, ücretsiz stok fotoğraf sitelerinin hepsinin tek bir platformda toplanmış halidir. Yaptığınız aramalara göre yan barda yer alan 15 stok fotoğraf sitesi üzerinden ilgili görsellere ulaşabilmeniz mümkündür.

 

Kullanıcı deneyimini ön planda tutan ve aradığınız görsellere hızlı bir şekilde ulaşmanızı sağlayan bu platform, farklı platformlardaki görselleri bir arada görmenizi ve indirmenizi sağlar.

 

İlginizi Çekebilir: Grid Tasarım Nedir?

 

Little Visuals

 

3,4 milyondan fazla kullanıcısı bulunan stok görsel sitesi Little Visuals da görsel çeşitliliği oldukça fazla olan platformlardan birisidir. Ticari olarak kullanabileceğiniz ücretsiz stok görsellerin paylaşıldığı bu platform Nic Jackson tarafından hayata geçirilmiştir. 2013 yılında Nic Jackson’un ölümüyle beraber ailesi bir karar almış ve tüm görselleri ticari kullanım için ücretsiz olarak kalmasını sağlamıştır.

 

Diğer ücretsiz stok görsel sitelerinden biraz farklı çalışan Little Visuals’a girerek istediğiniz görselleri indirebileceğiniz gibi dilediğiniz takdirde e-mail bültenine de kaydolabilir ve haftalık olarak 7 adet görselin malinize gelmesini de sağlayabilirsiniz.

 

Ücretsiz Stok Görsel Siteleri - Little Visuals

 

KaboomPics

 

Hem kişisel hem de ticari projelerinde ihtiyaç duyacağınız görselleri indirebileceğiniz platformlardan birisi de KaboomPics’tir. Kendine has bir arama çubuğu bulunan bu ücretsiz fotoğraf indirme sitesi üzerinden anahtar kelimeler ile araştırma yapacağınız gibi isterseniz renk paleti üzerinden de arama yapabilirsiniz.

 

KaboomPics’e girdiğinizde karşınıza çıkacak renk paletin üzerinden indireceğiniz fotoğrafta yer almasını istediğiniz rengin üzerine tıklayabilirsiniz. Bunun sonrasında karşınıza çıkacak yön, fotoğraf, shots ve kategori alanlarında seçim yapabilir ve indirmek istediğiniz görsellere kolayca ulaşabilirsiniz.

 

Gratisography

 

Ücretsiz stok görseller indirme siteleri denince akla gelen platformlardan birisi de Gratisography’dir. Rakip platformlara göre dezavantajlı özelliklerinden birisi arama çubuğunun bulunmamasıdır. Fakat bu platforma her hafta yeni görseller eklenmektedir.

 

Genellikle görsel çalışmalarında yüksek kaliteli görseller ile çalışmak ve eğlenceli fotoğraflar bulmak isteyen kişiler bu platforma yönelmektedir.

 

İlginizi Çekebilir: Banner Tasarımı Yapmak

 

Flickr

 

2004 yılında Ludicorp tarafından kurulan ve 2005 yılında Yahoo tarafından satın alınan Flickr da popüler ücretsiz stok görsel indirme siteleri arasında yer alır. 3,5 milyondan fazla görüntünün yer aldığı platformda 87 milyonu aşkın üye bulunur.

 

Flickr kullanmak isteyen kişiler kendilerine ait bir Yahoo maili açarak kaydolabilir ve bu kaydın ardından fotoğraf indirme özelliğine ulaşabilir. Bu platform üzerinden indirilen fotoğrafları kullanırken ise önem verilmesi gereken en önemli şey ise kaynak göstermek olmalıdır. Çünkü platform kuralları gereği Flickr üzerinden indirilen fotoğraflarda kaynak gösterilmesi gerekmektedir

 

Ücretsiz Stok Görsel Siteleri - Flickr

 

Superfamous

 

Ücretsiz stok görsel indirme siteleri arasında yer alan Superfamous, genellikle doğa ve manzara fotoğrafları arayan kişilerin tercih ettiği platformlardan birisidir. Yüzbinlerce ücretsiz fotoğraf bulunan bu platform üzerinden indirmek istediğiniz fotoğraflara tıklayabilir ve ardından Flickr’dan indirebilirsiniz.

 

Snapwire Snaps

 

Tumblr tabanlı kurulan platformlardan birisi olan Snapwire Snaps de ücretsiz fotoğraf indirme siteleri arasında yer alır. Birçok temadaki görseli indirmenize olanak sağlayan Snapwire Snaps’a her hafta yeni fotoğraflar eklenir. Little Visuals gibi bu platforma da mail adresinizi bırakarak her hafta 7 görselin mailinize gelmesini sağlayabilirsiniz.

 

Ücretsiz Stok Görsel Siteleri - Snapwire Snaps

 

Getfree

 

Ücretsiz görsel indirmek için tercih edebileceğiniz bir diğer platform da Getfree’dir. Görsel çeşitliliği bakımından oldukça zengin olan Getfree üzerinden yüksek kaliteli görseller indirebilirsiniz. Fakat görsel indirmeye başlamadan önce bu platforma üye olmanız gerektiğini unutmamalısınız.

 

Im Free

 

Im Free yalnızca ücretsiz stok görsel indirebileceğiniz bir platform değildir. Bu platform da Pixabay gibi birçok özelliği olunan siteler arasında yer alır. Ücretsiz şablonlar da indirebileceğiniz Im Free’de farklı kategorilerde yüksek çözünürlüklü görseller bulunur.

 

Bunun yanı sıra e-mail ve site tasarımda kullanmak isteyeceğiniz ikonlara da Im Free üzerinden ulaşabilir ve ücretsiz bir şekilde indirebilirsiniz

 

Ticimax ile çalışmak istiyorsanız demo talep formunu doldurabilir ve 15 günlük deneme süresinin ardından e-ticarette doğru adımlar atabilirsiniz. Ticimax ile ilgili daha fazla haber almak için Ticimax’ı Youtube, Instagram, Facebook ve Twitter üzerinden takip edebilirsiniz. Ayrıca e-ticaret ile ilgili kapsamlı bilgi almak için 0850 811 08 20 numaralı telefonu arayabilirsiniz.

 

Yazar: Pınar Keleş

Bu İnternet Sitesi içeriğinde yer alan tüm eserler (yazı, resim, görüntü, fotoğraf, video, müzik vb.) TİCİMAX BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ A.Ş.’ye ait olup, 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu kapsamında korunmaktadır.

15 Gün Ücretsiz Deneyin

Devlerin kullandığı e-ticaret alt yapısının 15 günlük demosu hemen mailinize gelsin.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Kişisel verileriniz işlenmesine ilişkin detaylı bilgiye ulaşmak için Ticimax Kişisel Verilerin Korunmasına Yönelik Aydınlatma ve Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.
İlgili Yazılar Yeni Yazılar Popüler Yazılar
Adres : Allianz Tower Küçükbakkalköy Mah. Kayışdağı Cad. No:1 34750 Ataşehir/İstanbul  /  Çağrı Merkezi : 0850 811 08 20  / 
© 2005-2024 Ticimax E Ticaret Yazılımları ve E Ticaret Paketleri / Ticimax Bilişim Teknolojileri A.Ş. Her Hakkı Saklıdır.
BİZE ULAŞIN
Ticimax