Biz Sizi Arayalım

Merak ettiğiniz tüm sorularınız için iletişim bilgilerinizi girin,
uzman ekibimiz en kısa zamanda size yardımcı olsun!

Dilerseniz;

7/24 Müşteri Destek Hattı

0850 811 08 20

telefonumuzdan
bize ulaşabilirsiniz.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Türkiye'den Gürcistan'a Kargo Gönderimi Nasıl Yapılır?

Güncelleme Tarihi: 01.03.2024

İçindekiler;

Türkiye’den en çok satış yapılan ülkeler arasında Gürcistan’da yer alır. Ülkemizin Karadeniz Bölgesi üzerinden çay, fındık, yağ vb. ürünlerin en çok satıldığı ülkelerden birisi de Gürcistan’dır. Türkiye’den Gürcistan’a ürün satan markalar ürünlerini Gürcistan’a kargo yapar ve kargo süreçlerinde markalar birçok soruya yanıt arar.

 

Türkiye’den Gürcistan’a kargo gönderecek olan kişi ve işletmelerin en çok yanıt aradığı sorular Gürcistan’a hangi kargo firması ile ürün gönderilir, Gürcistan kargo fiyatları nelerdir, Gürcistan kargo süresi ne kadar sorularıdır. Bu sorulara yanıt bulmak ülkemizdeki satıcılar için oldukça önemlidir. Çünkü Gürcistan’a ürün satışı yapan kişi ve işletmeler bu sorulara yanıt bularak hem kargo gönderimlerini kolay bir şekilde yapar hem de müşteri memnuniyetini artırma fırsatı yakalar.

 

Türkiye'den Gürcistan'a Kargo Gönderimi Nasıl Yapılır adlı bu yazımızda Gürcistan’a ürün satan kişi ve işletmeler için Gürcistan kargo gönderimi hakkında bilgiler vereceğiz. Siz de yazımızı inceleyebilir ve Gürcistan’a kargo gönderimi ile ilgili birçok konu hakkında bilgi edinebilirsiniz.


Türkiye'den Gürcistan'a Kargo Gönderimi Nasıl Yapılır?

 

Gürcistan

 

Kafkasya’da yer alan ülkelerden birisi olan Gürcistan Karadeniz’in doğu kıyısında bulunur. 4 Milyona yakın kişinin yaşadığı bir ülke olan Gürcistan jeopolitik konumu bakımından oldukça önemli bir ülkedir.

 

Gürcistan, Rusya, Azerbaycan, Ermenistan ve Türkiye ile komşu olan bir ülkedir. Para birimi olarak da ülkede Gürcistan Larisi kullanılmaktadır.

 

İlgili İçerik; E-ticarette Kargo Süreçlerini Yönetme İpuçları


Gürcistan

 

Türkiye’den Gürcistan’a Kargo Göndermek

 

Türkiye’den Gürcistan’a kargo göndermek isteyen kişi ve işletmelerin tercih edebileceği birçok ulaşım yöntemi bulunmaktadır.

 
  • Havayolu
  • Karayolu
  • Denizyolu
 

Gürcistan’a kargo gönderimi yaparken tercih edebileceğiniz taşımacılık yöntemleridir. Lojistik yöntemleri arasında yer alan karayolu ve denizyolu ile kargo taşımacılığı biraz daha pahalıya mal olurken havayolu ile kargo gönderimi yapmak ürün ve hizmetlerinizin Gürcistan’a daha düşük maliyetler ile ve hızlı bir şekilde ulaşmasını sağlamaktadır. Bu nedenle Türkiye’den Gürcistan’a kargo gönderecek olan firmalar çoğu zaman havayolu taşımacılığı ile ürün ve hizmetlerini göndermeyi tercih etmektedir.

 

Gürcistan’a e-ihracat yapacak olan kişi ve işletmelerin tercih edebileceği yöntemlerden birisi de mikro ihracattır. Gürcistan’a mikro ihracat yapacak olan markaların yükümlülükleri 20 Temmuz 2011 tarihli Resmî Gazete yayımlanmıştır.

 

İlgili tarihte yürürlüğe giren tebliğ ile Gürcistan’a mikro ihracat yapacak olan kişi ve işletmeler 500 Euro değerine kadar olan ve 150 kilogramı aşmayan ürün ve hizmetlerini ETGB beyannamesi ile Gürcistan’a kargolayabilmektedir. Bunun yanı sıra kişi ve işletmeler KDV’siz bir şekilde fatura da kesebilmektedir. KDV’li bir şekilde kesilen faturaların KDV iadesi de yapılmaktadır.

 

Gürcistan’a kargo gönderimi yapacak olan ve mikro ihracat ile kargo göndermek isteyen kişi ve işletmelerin ilk olarak e-devlet üzerinden başvuru yapması gerekir. Ardından ETGB ile Gürcistan’a kargo gönderimi yapabilmeniz mümkündür.

 
İlgili İçerik; E-Ticaret Kargo İlişkisi


Türkiye’den Gürcistan’a Kargo Göndermek

 

Gürcistan’a Hangi Kargo Firması ile Gönderim Yapılır?

 

Türkiye’den Gürcistan’a kargo gönderimi yapacak olan markaların kargo firması seçmekte zorlandığı bilinmektedir. Çünkü Gürcistan’a kargo gönderimi yapabileceğiniz birçok kargo firması bulunmaktadır.

 
  • DHL
  • UPS
  • PTT Kargo
  • MNG
  • Sürat Kargo
  • Yurtiçi Kargo
  • Kargoist
  • Postrans
  • Kargo Türk
 

Türkiye’den Gürcistan’a kargo gönderimi yaparken tercih edebileceğiniz başlıca firmalardır. Sizler de e-ihracat sitenizi Ticimax ile hayata geçirebilir ve kargo entegrasyonları arasında yer alan bu firmalar ile Gürcistan’a kargo gönderimi yapabilirsiniz. Böylece indirimli bir şekilde kargolarını gönderme fırsatı yakalayabilirsiniz.

 

İlgili İçerik; E-ticaret İçin En Uygun Kargo Firması Nasıl Seçilir?


Gürcistan’a Hangi Kargo Firması ile Gönderim Yapılır?

 

Gürcistan Kargo Firması Seçerken Dikkat Etmeniz Gerekenler

 

Gürcistan’a kargo gönderimi yapan birçok kargo firması bulunsa da bu noktada Kargo gönderimi yaparken çalışacağınız firmayı profesyonel bir şekilde seçmeniz oldukça önemlidir. Aksi takdirde hem kargo gönderim ücretleri hem de Gürcistan kargo süresi gibi önemli konularda problem yaşamanız mümkündür.

 

Gürcistan’a hangi kargo firması ile kargo göndermeliyim sorusuna yanıt arayan kişi ve işletmelerin kargo firması seçerken ilk göz önünde bulundurması gereken unsurların başında Gürcistan kargo fiyatları yer alır. Çünkü kargo fiyatları çalışacağınız lojistik firmasına göre farklılık gösterir. Bu da e-ihracattaki karlılığınızı olumsuz bir şekilde etkileyebilir.

 

Gürcistan’a gönderim yapan kargo firmalarını karşılaştırırken önem vermeniz gereken bir diğer nokta da Gürcistan kargo süresidir. Çünkü internetten alışveriş yapan tüketiciler ürün ve hizmetlerine hızlı bir şekilde ulaşmayı ister. Aksi takdirde markanızdan memnun kalmaz. Bu nedenle Gürcistan’a kargo göndereceğiniz firmayı seçerken gönderim sürelerini ve gönderim özelliklerini de göz önünde bulundurmaya özen göstermelisiniz.

 

Kargo firmalarının müşterilerine sunduğu sigorta hizmeti, adrese teslimat, kapıda ödeme gibi hizmetler de Gürcistan kargo firması seçerken dikkat edilmesi gereken bir diğer noktadır. Çünkü kargo firmasının sizlere verdiği hizmetler ürün ve hizmetlerinizin problemsiz bir şekilde Gürcistan’a ulaşmasını sağlayacaktır.

 

Sizler de hangi kargo firması ile Gürcistan’a ürün göndermeliyim sorusuna yanıt arıyorsanız çalışacağınız kargo firmasını seçerken bu noktalara önem verebilirsiniz. Böylece ürün ve hizmetlerinizi profesyonel kargo firmaları ile Gürcistan’a gönderebilirsiniz.


Gürcistan Kargo Firması Seçerken Dikkat Etmeniz Gerekenler

 

Gürcistan Kargo Ücretleri

 

Gürcistan’a kargo gönderimi nasıl yapılır diyen kişilerin bilgi sahibi olması gereken bir diğer konu da Gürcistan kargo ücretleridir. Gürcistan kargo ücretleri genellikle dolar ya da Euro para birimleriyle belirlenmiştir. Bu yüzden kargo gönderim ücretleri markanızın karlılığını etkileyecektir.

 

Gürcistan kargo ücretleri her zaman desi üzerinden hesaplanmaktadır ve desi başı kargo gönderim ücretleri farklılaşmaktadır.

 
  • 0,5 kilogram ağırlığındaki ürünler için Gürcistan kargo ücreti 140 Euro’dur.
  • 5-10 kg ağırlığındaki ürünler için Gürcistan kargo ücreti 150 – 220 dolar arasında farklılık göstermektedir.
  • 5-15 kilogram ağırlığındaki ürünler için Gürcistan kargo fiyatları 220 – 250 dolar arasında fiyatlanır.
  • 20 kilogramlık gönderilerde ise Gürcistan kargo ücreti 300 doları aşmaktadır.
 

Gürcistan kargo Fiyatları desilere göre farklılık göstereceği için Gürcistan’a ürün satan kişi ve işletmelerin kargo ücretlerini de göz önünde bulundurarak hareket etmesi gerekir.

 

İlgili İçerik; Uluslararası Kargo Gönderimleriniz İçin Bilmeniz Gerekenler


Gürcistan Kargo Ücretleri

 

Gürcistan Kargo Süresi

 

Türkiye’den Gürcistan’a kargo göndermek isteyen kişi ve işletmelerin önem vermesi gereken konulardan biri de Gürcistan kargo süresidir. Çünkü internetten alışveriş yapan kişilerin büyük bölümü satın aldığı ürün ve hizmetlere kolay ve hızlı bir şekilde ulaşmayı istemektedir. Hızlı kargo gönderimi yapılmadığı takdirde de markaların müşteri memnuniyeti ve marka sadakati azalmaktadır.

 

Türkiye’den Gürcistan’a kargo gönderimi yapacak olan firmaların Gürcistan kargo süresi de çoğu zaman gönderim yapılan kargo firmasına ve kargo gönderim seçeneğine göre farklılık göstermektedir.

 

Gürcan kargo süresi hızlı gönderim seçeneği ile gönderilen kargolarda yaklaşık 1-5 iş günü iken normal gönderim ile Gürcistan’a kargo gönderildiğinde 5-15 güne kadar kargo gönderim süresi artış gösterebilmektedir. Burada kargo gönderim süresini etkileyen önemli unsurlardan birisi de kargo gönderilen il ve ilçedir.


Gürcistan Kargo Süresi

 

Türkiye’den Gürcistan’a Satış Yapın

 

Türkiye’den Gürcistan’a e-ihracat yapan firma sayısı her geçen gün artış göstermektedir. Kişi ve işletmeler kendilerine ait bir e-ihracat sitesi kurarak ürün ve hizmetlerini Gürcistan pazarına açmakta ve böylece satış yapabilmektedir.

 

Sizler de Gürcistan’a satış yapmak için bir iş planı hazırladıktan ve satacağınız ürünleri bulduktan sonra Ticimax e-ihracat alt yapısı ile sanal mağazanızı açabilir ve Gürcistan’a ürün satışı yapmaya başlayabilirsiniz. Ticimax e-ihracat alt yapısında yer alan modül ve özellikleri kullanarak işinizi kolayca geliştirebilirsiniz.

 

Ticimax ile çalışmak istiyorsanız demo talep formunu doldurabilir ve 15 günlük deneme süresinin ardından e-ticarette doğru adımlar atabilirsiniz. Ticimax ile ilgili daha fazla haber almak için Ticimax’ı Youtube, Instagram, Facebook ve Twitter üzerinden takip edebilirsiniz. Ayrıca e-ticaret ile ilgili kapsamlı bilgi almak için 0850 811 08 20 numaralı telefonu arayabilirsiniz.

Yazar: Pınar Keleş

Bu İnternet Sitesi içeriğinde yer alan tüm eserler (yazı, resim, görüntü, fotoğraf, video, müzik vb.) TİCİMAX BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ A.Ş.’ye ait olup, 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu kapsamında korunmaktadır.

15 Gün Ücretsiz Deneyin

Devlerin kullandığı e-ticaret alt yapısının 15 günlük demosu hemen mailinize gelsin.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Kişisel verileriniz işlenmesine ilişkin detaylı bilgiye ulaşmak için Ticimax Kişisel Verilerin Korunmasına Yönelik Aydınlatma ve Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.
Adres : Allianz Tower Küçükbakkalköy Mah. Kayışdağı Cad. No:1 34750 Ataşehir/İstanbul  /  Çağrı Merkezi : 0850 811 08 20  / 
© 2005-2024 Ticimax E Ticaret Yazılımları ve E Ticaret Paketleri / Ticimax Bilişim Teknolojileri A.Ş. Her Hakkı Saklıdır.
BİZE ULAŞIN
Ticimax