Biz Sizi Arayalım

Merak ettiğiniz tüm sorularınız için iletişim bilgilerinizi girin,
uzman ekibimiz en kısa zamanda size yardımcı olsun!

Dilerseniz;

7/24 Müşteri Destek Hattı

0850 811 08 20

telefonumuzdan
bize ulaşabilirsiniz.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Türkiye’den İtalya’ya Nasıl Satış Yapılır?

Güncelleme Tarihi: 17.02.2023

İçindekiler;

Türkiye’den yurtdışına ürün ve hizmet satışı yapacak olan kişi ve işletmelerin tercih edebileceği birçok pazar ülkesi bulunur. Amerika, Almanya, Fransa, İspanya ve İtalya gibi ülkeler genellikle yurtdışına ürün satışı yapacak olan kişi ve işletmelerin tercih edeceği ülkeler arasında yer alır. Türkiye’nin ihracat ve e-ihracat istatistikleri incelendiğinde birçok satıcının İtalya’ya satış yaptığı görülür.

 

Türkiye’nin en çok ihracat yaptığı ülkeler sıralamasında ilk sıralarda yer alan İtalya hem e-ticaretin yaygın olması hem de internet kullanımın her geçen gün artması gibi etkenlerden dolayı yurtdışına satış yapacak kişilerin en çok tercih ettiği ülkelerden birisidir.

 

Türkiye’den İtalya’ya Nasıl Satış Yapılır adlı bu yazımızda İtalya’ya ürün satmak isteyen kişi ve işletmelerin tamamlaması gereken prosedürler ve süreçler hakkında bilgi vereceğiz. Siz de bu yazımızı inceleyebilir ve İtalya’ya ürün satışı yapmaya başlayabilirsiniz.


Türkiye’den İtalya’ya Nasıl Satış Yapılır

 

Türkiye’den İtalya’ya Mikro İhracat

 

Türkiye’den İtalya’ya ürün satan markalar genellikle ihracat ya da e-ihracat yapmaktadır. Fakat günümüzde birçok markanın e-ihracat ile İtalya’ya satış yaptığı bilinmektedir. Türkiye’den e-ihracatlarını İtalya’ya yapacak olan kişilerin tercih edebileceği satış yöntemlerinden biri de mikro ihracattır.

 

Mikro ihracat ile İtalya’ya ürün satışı yapacak olan kişi ve işletmeler 15.000 Euro’ya ve 30 kilogram ağırlığa kadar olan ürün ve hizmetlerini mikro ihracat kuralları çerçevesinde ETGB beyannamesi ile İtalya’ya gönderebilmektedir.


Türkiye’den İtalya’ya Mikro İhracat

 

Şirket Kuruluşu

 

İtalya’ya ürün satışı yapmak için ilk ihtiyacınız olan şey bir şirkettir. Çünkü şirket kuruluşu sayesinde kişi ve işletmeler fatura kesebilmektedir. Kesilen faturalar üzerinden de işletmeler devlete vergi ödemektedir. Bununla beraber şirket kuruluşu e-ihracat alt yapısı almak, kargo anlaşması yapmak ve gümrük işlemlerini tamamlamak için de önemlidir.

 

Türkiye’den İtalya’ya ürün satacak olan kişiler çoğu zaman sermayelerine göre şahıs, limited ya da anonim şirket türlerinden birisini tercih ederek hareket etmektedir. Kişiler kuracakları şirket türüne karar verirken de daha çok sermayelerini ve şirketlerin sağladığı avantajları göz önünde bulundurarak hareket etmektedir.

 

İlgili İçerik; İngiltere'ye E-ihracat ile Nasıl Ürün Satabilirsiniz


Şirket Kuruluşu

 

Satılacak Ürünlerin Seçimi

 

Yurtdışına ürün satışı yapmak belirli riskleri beraberinde getireceği için kişi ve işletmelerin Türkiye’den İtalya’ya satacakları ürünleri de doğru bir şekilde seçmesi gerekir. Aksi takdirde ürünlere talep olmadığında işletmeler zarara uğrayabilir. Bu noktada İtalya’ya ürün satmak isteyen kişi ve markaların satacakları ürünleri seçerken de belirli unsurlara dikkat etmesi gerekmektedir.

 
  • E-ihracatta en çok satılan ürünler
  • E-ihracat ve e-ticaret istatistikleri
  • İtalya’ya en çok satış yapılan sektörler
  • İtalya’ya en çok satılan ürünler
  • İtalya’da yaşayan ve ürünlerinize talep oluşturacak kişilerin özellikleri
  • Ürünlerin İtalya’da satılma şartları
 

Türkiye’den İtalya’ya ürün satmak isteyen kişi ve işletmelerin araştırması gereken konulardır. Bu konularda araştırma yapan kişi ve işletmeler e-ihracat sektöründe faaliyet gösterecekleri sektörleri ve satacakları ürün ve hizmetleri daha doğru bir şekilde seçecektir.

 

İlgili İçerik; Emekliler İçin İş Kurma Rehberi


Satılacak Ürünlerin Seçimi

 

Tedarikçi Seçin

 

Türkiye’den İtalya’ya satış yapmak istiyorsanız önem vermeniz gereken bir konu da tedarikçi seçimidir. Genellikle İtalya’ya satış yapan markalar stoklu veya stoksuz satış yapabilmektedir. Fakat her iki satış yönteminde de markaların tedarikçi seçimine önem vermesi gerekir. Aksi takdirde ürün tedariği yapılamazsa markaların karlılıkları azalabilir.

 

İtalya’ya satacağınız ürünleri tedarik ederken çalışacağınız tedarikçi:

 
  • Ürün fiyatları
  • Ürün çeşitliliği
  • Ürün stokları
  • E-ticarete olan hakimiyeti
  • Teknolojiye olan hakimiyeti
 

Gibi birçok konuyu göz önünde bulundurarak seçebilirsiniz. Böylece doğru tedarikçi seçimi yapabilir ve ürün tedarik sürecinde yaşayacağınız problemlerin önüne geçerek İtalya’ya satış yapabilirsiniz.

 

İlgili İçerik; Ürünlerinizi Mevcut Müşterilerinize Nasıl Pazarlayabilirsiniz?


Tedarikçi Seçin

 

İtalya’ya En Çok Satılan Ürünler

 

İtalya’ya ürün satmak için kişi ve işletmelerin yanıt aradığı en önemli sorulardan birisi de İtalya’ya ne satılır sorusudur. Çünkü markalar e-ihracat sitelerini kurduktan sonra İtalya’ya en çok satılan ürünleri sitelerine ekilmeyi istemekte ve böylece satışlarını artırmayı hedeflemektedir.

 
  • Otomotiv ürünleri
  • Beyaz eşya ve beyaz eşya parçaları
  • Hazır gıda ürünleri
  • Otomotiv parçaları
  • Demir ve Çelik
 

Türkiye’den İtalya’ya en çok satılan ürünler arasında yer alır. Sizler de bu ürünleri sitenize ekleyebilir ve böylece İtalya’ya daha fazla satış yapma imkânı yakalayabilirsiniz.


İtalya’ya En Çok Satılan Ürünler

 

E-ihracat Alt Yapınızı Seçin

 

İtalya’ya satış yapacağınız ürün ve hizmetleri seçtikten sonra onları sergileyeceğiniz bir sanal mağaza da kurmanız gerekiyor. E-ihracat sitesi açmak isteyen kişi ve işletmeler ise bu noktada birçok alt yapıyı tercih edebiliyor.

 
  • E-ihracat Sitesi Yazdırma
  • Açık kaynak kodlu yazılımlar
  • Hazır E-ihracat paketleri
 

E-ihracat ile İtalya’ya satış yapacak olan kişi ve işletmelerin tercih edebileceği site kurma yöntemleridir. Bu yöntemlerin birbirlerine göre avantajları ve dezavantajları bulunmaktadır.

 
  • E-ihracat Sitesi Yazdırma: E-ihracat sitesi yazdırma yöntemi sanal mağazalarını kuracak olan kişi ve işletmelerin yazılım ajanslarından hizmet alarak sitelerini kurdurdukları yöntemdir. E-ihracat sitesi yazdırma yöntemi markaların site kurma maliyetlerini artırmaktadır. Bununla beraber sitelerini hayata geçirme sürelerini de uzatmaktadır.
  • Açık Kaynak Kodlu Yazılımlar: İtalya’ya ürün satmak için sanal mağazalarını açacak olan kişi ve işletmelerin tercih edebileceği bir diğer site kurma yöntemi de açık kaynak kodlu yazılımlardır. Açık kaynak kodlu yazılımlar markaların demo özellikteki e-ihracat paketlerini aldığı ve sitelerini tasarladığı yöntemdir. Genellikle bu yöntemle kurulan sitelerin özellikleri gelişmiş değildir ve geliştirmek için modül, tema ve yazılımcı masrafı yapılması gerekmektedir.
  • Hazır E-ihracat Paketleri: E-ihracat sitelerini hızlı bir şekilde kurarak İtalya’ya satış yapmak isteyen kişi ve işletmelerin tercih ettiği site kurma yöntemidir. Hazır e-ihracat alt yapıları genellikle Ticimax gibi profesyonel firmalar tarafından oluşturulan alt yapılardır. Bir e-ihracat sitesinde olması gereken tüm özellik ve modülleri içinde barındıran alt yapılardır.
 

Günümüzde profesyonel bir şekilde e-ihracat sitelerini kurmak ve İtalya’ya ürün satmak isteyen kişi ve işletmeler daha çok hazır e-ihracat alt yapılarını tercih etmektedir. Çünkü hazır e-ihracat alt yapıları markaların hem maliyetlerini azaltmakta hem de profesyonel bir şekilde sitelerini kurmalarını sağlamaktadır. Sizler de İtalya’ya ürün satışı yapmak istiyorsanız sitenizi hazır e-ihracat paketleri ile kurabilirsiniz.


E-ihracat Alt Yapınızı Seçin

 

E-ihracat Sitenizi Tasarlayın

 

Türkiye’den İtalya’ya ürün satışı yapacaksanız e-ihracat paketinizi aldıktan sonra sitenizi de tasarlamanız gerekir. Çünkü İtalya’ya satış yapacağınız sitenizin güvenilir olması gerekir. Aksi takdirde İtalya’da yaşayan kişiler e-ihracat siteniz üzerinden alışveriş yapmayı tercih etmeyecektir.

 
  • Mobil Uyumluluk
  • Kurumsal Kimlik
  • Güven
  • Kurumsal Sayfalar
 

İtalya’ya satış sitesi kurarken göz önünde bulundurmanız gereken temel unsurlardır. Sizler de bunlara önem vererek İtalya’ya satış sitenizi kurabilir ve böylece müşterilerinize güven vererek daha fazla ürün satma fırsatı yakalayabilirsiniz.


E-ihracat Sitenizi Tasarlayın

 

İtalya’da Reklam Verin

 

E-ihracat sitenizi satışa hazır hale getirdikten sonra hedef kitlenizde yer alan kişilere ulaşmak için İtalya’da reklam çalışmaları da yapmanız gerekir. Bu noktada birçok kişi ve işletme İtalya’da reklam vermek için sosyal medya platformları ya da arama motoru reklamcılığını tercih eder. Sizler de buralarda reklam verebilir ve hedef kitlenizde yer alan daha fazla kişiye ulaşabilirsiniz.

 

İlgili İçerik; Fransa'ya E-ihracat ile Nasıl Ürün Satabilirsiniz?


İtalya’da Reklam Verin

 

Ticimax ile Sitenizi Kurun

 

İtalya’ya ürün satışı yapmak için sizler de e-ihracat sitenizi Ticimax ile açın. Ticimax e-ihracat alt yapısında yer alan modül ve özellikleri kullanarak sitenizi hızlı bir şekilde kurma fırsatı yakalayın ve anında İtalya’ya satış yapmaya başlayın.

 

Ticimax ile çalışmak istiyorsanız demo talep formunu doldurabilir ve 15 günlük deneme süresinin ardından e-ticarette doğru adımlar atabilirsiniz. Ticimax ile ilgili daha fazla haber almak için Ticimax’ı Youtube, Instagram, Facebook ve Twitter üzerinden takip edebilirsiniz. Ayrıca e-ticaret ile ilgili kapsamlı bilgi almak için 0850 811 08 20 numaralı telefonu arayabilirsiniz.

Yazar: Pınar Keleş

Bu İnternet Sitesi içeriğinde yer alan tüm eserler (yazı, resim, görüntü, fotoğraf, video, müzik vb.) TİCİMAX BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ A.Ş.’ye ait olup, 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu kapsamında korunmaktadır.

15 Gün Ücretsiz Deneyin

Devlerin kullandığı e-ticaret alt yapısının 15 günlük demosu hemen mailinize gelsin.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Kişisel verileriniz işlenmesine ilişkin detaylı bilgiye ulaşmak için Ticimax Kişisel Verilerin Korunmasına Yönelik Aydınlatma ve Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.
Adres : Allianz Tower Küçükbakkalköy Mah. Kayışdağı Cad. No:1 34750 Ataşehir/İstanbul  /  Çağrı Merkezi : 0850 811 08 20  / 
© 2005-2024 Ticimax E Ticaret Yazılımları ve E Ticaret Paketleri / Ticimax Bilişim Teknolojileri A.Ş. Her Hakkı Saklıdır.
BİZE ULAŞIN
Ticimax