Biz Sizi Arayalım

Merak ettiğiniz tüm sorularınız için iletişim bilgilerinizi girin,
uzman ekibimiz en kısa zamanda size yardımcı olsun!

Dilerseniz;

7/24 Müşteri Destek Hattı

0850 811 08 20

telefonumuzdan
bize ulaşabilirsiniz.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Fransa'ya E-ihracat ile Nasıl Ürün Satabilirsiniz?

Güncelleme Tarihi: 08.01.2024

İçindekiler;

E-ihracat ile yurtdışına satış yapmak isteyen işletmeler genellikle hedef kitlelerinin yer aldığı pazarlarda ürün ve hizmet satışı yapmayı tercih etmektedir. Hedef kitlenin yanı sıra markalar;

 
  • Pazar payı
  • Rakipler
  • E-ihracat istatistikleri
 

Gibi önemli konuları da göz önünde bulundurmaktadır. Bunların yanı sıra e-ihracat firmaları ürün maliyetlerini ve kargo maliyetlerini de göz önünde bulundurarak hareket etmektedir. Maliyetlerini azaltarak yurtdışına satış yapmak isteyen firmalar daha çok Avrupa ülkelerine satış yapmayı hedeflemektedir. Çünkü Avrupa’ya satış yapan işletmeler daha uygun kargo fiyatları ile ürünlerini yurtdışına gönderme imkânı yakalamaktadır.

 

Avrupa ülkeleri arasında yer alan Fransa’ya satış yapmak isteyen e-ihracat firmalarına bilgi vermeye yönelik hazırladığımız Fransa'ya E-ihracat ile Nasıl Ürün Satabilirsiniz adlı bu yazımızda sizlere Fransa’ya e-ihracat hakkında bilgiler vereceğiz. Siz de yazımızı inceleyebilir Türkiye’den Fransa’ya mal gönderme süreci ile ilgili bilgi sahibi olabilirsiniz.

 

İlgili İçerik; E-ihracat Nasıl Yapılır?

 

Fransa'ya E-ihracat ile Nasıl Ürün Satabilirsiniz?

 

Şirket Kuruluşu Yapın

 

Fransa’ya satış yapmak isteyen markaların bir şirket çatısı altında olması gerekiyor. Çünkü markalar şirket kuruluşu yaparak ürün ve hizmetlerini yasal bir şekilde Fransa’ya gönderebiliyor.

 
  • Şahıs Şirketi
  • Limited Şirket
  • Anonim Şirketi
 

Türkiye’den Fransa’ya satış yapmak isteyenlerin kurdukları şirket türleridir. Şirket kuruluşu öncesinde kişiler şirket türlerini araştırmakta avantajları ve dezavantajlarını karşılaştırarak kuracakları şirket türüne karar vermektedirler.

 

İlgili İçerik; E-ticaret Şirketi Kurmak, E-ticaret Yapmak İçin Şirket Açmalı Mıyım?

 

İlgili İçerik; Anonim Şirket Kurmak İsteyenlerin Bilmesi Gerekenler 



Fransa'ya E-ihracat Satışı Şirket Kurmak

 

Fransa’da Satılan Ürünleri Araştırın

 

Türkiye’den Fransa’ya mal göndermek ve e-ihracat sektörüne adım atmak isteyen kişi ve işletmelerin önem vermesi gereken bir diğer konu da Türkiye’den Fransa’ya satılan ürünlerdir. Çünkü satacağınız ürünlere olan ilgi Fransa’da yaşayan kişilerde ne kadar fazla ise satış yapma oranınız o kadar artış gösterecektir.

 
  • Hazır Giyim Ürünleri
  • Hazır Gıdalar
  • Organik Ürünler
  • Kişisel Bakım Ürünleri
  • Ayakkabı ve Çantalar
  • Şarküteri Ürünleri
 

Fransa’da yaşayan kişilerin en çok satın aldığı Türk ürünleridir. Bu tür ürünler hakkında araştırma yapmak ve Fransa’da satabileceğiniz ürünlere yönelmek sizlerin Fransa Pazarında yer alan diğer markalar ile daha kolay rekabet edebilmesini sağlayacak ve satışlarınızı arttırmanıza yardımcı olacaktır. Sizler de Fransa’ya ürün satmak istiyorsanız bu tür ürünler hakkında araştırmalar yapabilir ve satacağınız ürünlere karar vererek e-ihracatta başarılı olabilirsiniz.

 

İlgili İçerik; E-ihracat Çözümleri Nelerdir? 5 Adımda E-ihracat Yapmak

 

Fransa'ya E-ihracat Satışı Ürün Seçimi

 

Markanıza Ait Bir E-ihracat Sitesi Kurun

 

E-ihracat sitleri Türkiye’den Fransa’ya satış yapmak isteyen markaların ürün ve hizmetlerini sergileyebileceği platformlara verilen isimdir. E-ihracat siteleri sayesinde işletmeler Fransa’da yaşayan kişilere ürünlerini ve hizmetlerini tanıtmakta ve satış yapabilmektedir. Bununla beraber birçok marka e-ihracat pazaryeri platformlarından da satış yapmaktadır fakat markaların büyük bölümü kar oranını arttırmak için e-ihracat sitesi kurmaya özen göstermektedir.

 
  • E-ihracat Sitesi Yazdırma
  • Açık Kaynak Kodlu Yazılımlar
  • Hazır E-ihracat Siteleri
 

Markalarına ait online bir mağaza kurmak isteyen işletmelerin en çok tercih ettiği yöntemlerdir. Avantajlar ve dezavantajları göz önünde bulundurarak hareket eden markalar ise Türkiye’den Fransa’ya ürün satmak için hazır e-ihracat alt yapılarını kullanmayı tercih etmektedir. Hazır e-ihracat paketleri sayesinde markalar sitelerini hızlı bir şekilde kurabilmekte ve ekstra masraflardan kurtulabilmektedir.

 

Hazır e-ticaret paketlerinde yer alan modül ve özellikler ile e-ihracat firmaları satışlarını arttırmaya yönelik çalışmaları kolayca yapabilmekte ve Fransa pazarında işletmelerini tanıtarak Türkiye’den Fransa’ya mal gönderebilmektedir.

 

Fransa'ya E-ihracat Satışı Site Kurmak

 

E-ihracat Sitenizi Tasarlayın

 

Fransa’ya e-ticaret yapmak için hazır e-ticaret paketlerini satın alan işletmelerin müşterilerine güven veren, ürün ve hizmetlerini ön plana çıkaran bir e-ihracat sitesi tasarlaması gerekir. Bu nedenle dikkat edilmesi gereken unsurlar gözden kaçırılmamalıdır. E-ihracat sitesi tasarımı yaparken;

 
  • Kurumsal kimliğe uygun bir tasarım yapılmalı ve responsive temalar kullanılmalıdır.
  • Site tasarımında Fransızca kullanılması müşterilerinizin güvenini sağlamanıza olanak tanıyacaktır.
  • Ana sayfada, banner ve sliderlar da Fransa’da satılan Türk ürünlerine yer verilmesini satışlarınızı arttırmanıza yardımcı olacaktır.
  • Fransa’ya satış yapmak için müşterilerinize güven veren bir ödeme sayfası tasarımı yapmanız gerekir.
  • Müşterilerinize alternatif ödeme yöntemleri sunmanız oldukça önemlidir.
  • Bütçeniz dahilinde bir mobil uygulama tasarlatmanız mobil satışlarınızı arttırmanıza yardımcı olacaktır.
 

Fransa’ya satış yapmak isteyen markaların bunları önemseyerek e-ihracat sitesi tasarımı yapması ürün ve hizmetlerin kolayca satılmasına yardımcı olacaktır.

 
İlgili İçerik; 2023'de Dikkatleri E-ticaret Sitenize Çekecek 10 Tasarım Trendi 


Fransa'ya E-ihracat Satışı Site Tasarımı

 

Kargo Anlaşması Yapın

 

Türkiye’den Fransa’ya mal göndermek isteyen e-ihracat firmaları genellikle belirli kargo firmaları ile anlaşma dahilinde çalışır. Kargo anlaşması yapamadan Fransa’ya satış yapmak isteyen markaların gönderim ücretleri artış göstereceği için markalar kargo anlaşmasını satış yapmaya başlamadan önce yapar.

 

Kargo anlaşması sayesinde e-ihracat firmaları gönderilerini uygun fiyatlar ile yaparak karlılığını arttır. Fakat markaların çalışacakları kargo firmalarına karar verirken belirli unsurları göz önünde bulundurarak hareket etmesi gerekir.

 
  • Anlaşma Koşulları
  • Desi başı gönderi ücretleri
  • Çalışma gün ve saatleri
  • Adresten alma ve adrese teslim şartları
  • Sigortalı gönderim ücretleri
 

Gibi önemli unsurlar kargo anlaşması yapacak e-ihracat firmalarının önem vermesi gereken şeylerdir. Genellikle markalar bir kargo firması ile çalışabilecekleri gibi birden fazla marka ile de anlaşma yaparak hareket edebilmektedir.

 

İlgili İçerik; E-ihracat ve Sosyal Medya İlişkisi

 

Fransa'ya E-ihracat Satışı Kargo Anlaşması

 

Fransa Gümrük ve KDV Oranları

 

Fransa standar vergi oranı %20 olan bir ülkedir. Fransa’ya e-ihracat yapan firmalar 22 Euro üzerindeki her ürünleri için gümrük vergisi ödemektedir. Belirli ürün ve hizmetlere yönelik Fransa’da azaltılmış vergi uygulaması da bulunmaktadır. Bu oranlar %10, %5.5, %2.1 oranlarındadır.

 

Mikro İhracat ile Gönderim Sağlayın

 

Fransa’ya ne satabilirim sorusuna yanıt arayan ve e-ihracat yapmak isteyen kişilerin ürün ve hizmetlerini gönderirken tercih edebileceği yöntemlerden birisi mikro ihracattır.

 

Mikro ihracat, yurtdışına satış yapan işletmelerin 300 KG ağırlığa ve 15.000 Euro’ya kadar olan ürün ve hizmetlerini ETGB ile gönderdiği yöntemdir. Mikro ihracat kuralları çerçevesinde yurtdışına ürün gönderen işletmeler KDV’siz bir şekilde fatura kesebilmekte ve e-ihracat yaptığı için belirli teşviklerden yararlanabilmektedir.

 

E-ihracat ile Türkiye’den Fransa’ya mal göndermek isteyen markaların dikkat etmesi gereken en önemli nokta ise 22 Euro sınırıdır. E-ihracat firmaları 22 Euro’ya kadar gönderecekleri ürünlerde gümrük vergisinden muafken 22 Euro ve üstündeki alışverişlerde tüketicilerin gümrük vergisi ödemesi gerekmektedir.

 

Fransa'ya E-ihracat Satışı Mikro İhracat Gönderimi

 

E-ihracat Sitenizin Tanıtımını Yapın

 

Türkiye’den Fransa’ya mal göndermek isteyen e-ihracat firmalarının Fransa pazarına girdikten sonra ağırlıklı olarak reklam ve tanıtım çalışmaları yapması gerekir. Çünkü Fransa’da satış yapan markaların büyük bölümü ilgi pazarda tanınmaktadır ve bu nedenle yeni firmaların da marka bilinirliği yaratmak ve tüketicilerin güvenini kazanmak için pazarlama ve tanıtım çalışmaları yapması gerekir.

 

Fransa’da reklam vererek marka bilinirliği yaratmak ve satış yapmak isteyen e-ihracat firmaları;

 
  • Google Ads
  • SEO
  • Influencer Marketing
  • E-mail Pazarlaması
  • Sosyal Medya Reklamları
  • Affiliate Marketing Çalışmaları
 

Gibi birçok dijital pazarlama yönteminden yararlanarak ürün ve hizmetlerini Fransa’da yaşayan kişilere tanıtabilir. Yapılan dijital pazarlama çalışmaları sayesinde ürün, hizmet ve kampanyalarını Fransa’da tanıtabilen e-ihracat firmaları yavaş yavaş marka bilinirliği de yaratarak Fransa’da yaşayan kişiler tarafından tanınan bir marka haline gelebilir.

 

Sizler de Fransa’ya e-ticaret yaparak Türkiye’den mal göndermek istiyorsanız E-ihracat sitenizi ve markanızı tanıtmaya yönelik olan bu çalışmaları yapmaya özen göstermelisiniz.

 

İlgili İçerik; E-ihracat Siteleri İçin Dijital Pazarlama Rehberi

 

Fransa'ya E-ihracat Satışı Site Tanıtımı

 

E-ihracatta Doğru Adres Ticimax

 

E-ticaret ve e-ihracat sektöründe faaliyet gösteren markalar için alt yapı ve çözümler sunan Ticimax tarafından piyasaya sunulan e-ihracat alt yapıları markaların hızlı bir şekilde site kurmasına yardımcı oluyor. Ticimax e-ihracat alt yapısı ile sitelerini kuran işletmeler alt yapıda bulunan modüller sayesinde e-ihracat süreçlerini daha kolay yönetebiliyor. Bununla beraber Ticimax e-ihracat alt yapılarında markanızın ürün ve hizmetlerini Fransa’da tanıtabileceğiniz birçok dijital pazarlama özelliği de yer alıyor.

 

 

 

Ticimax'ın e-ihracat paketleri ile ürünlerinizi dünyaya satmak için demo talep formunu doldurabilir ve 15 günün ardından Ticimax ile çalışmaya başlayabilirsiniz. Ticimax’ın ücretsiz e-ihracat eğitimleri ve e-ticaret hakkında bilgi almak için Ticimax’ı Youtube, Instagram, Facebook ve Twitter üzerinden takip edebilirsiniz. 

 

 

Yazar: Tolga Sefa Ağyıldız

Bu İnternet Sitesi içeriğinde yer alan tüm eserler (yazı, resim, görüntü, fotoğraf, video, müzik vb.) TİCİMAX BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ A.Ş.’ye ait olup, 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu kapsamında korunmaktadır.

15 Gün Ücretsiz Deneyin

Devlerin kullandığı e-ticaret alt yapısının 15 günlük demosu hemen mailinize gelsin.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Kişisel verileriniz işlenmesine ilişkin detaylı bilgiye ulaşmak için Ticimax Kişisel Verilerin Korunmasına Yönelik Aydınlatma ve Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.
İlgili Yazılar Yeni Yazılar Popüler Yazılar
Adres : Allianz Tower Küçükbakkalköy Mah. Kayışdağı Cad. No:1 34750 Ataşehir/İstanbul  /  Çağrı Merkezi : 0850 811 08 20  / 
© 2005-2024 Ticimax E Ticaret Yazılımları ve E Ticaret Paketleri / Ticimax Bilişim Teknolojileri A.Ş. Her Hakkı Saklıdır.
BİZE ULAŞIN
Ticimax