Biz Sizi Arayalım

Merak ettiğiniz tüm sorularınız için iletişim bilgilerinizi girin,
uzman ekibimiz en kısa zamanda size yardımcı olsun!

Dilerseniz;

7/24 Müşteri Destek Hattı

0850 811 08 20

telefonumuzdan
bize ulaşabilirsiniz.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

2024'te Dikkatleri E-ticaret Sitenize Çekecek 10 Tasarım Trendi

Güncelleme Tarihi: 10.01.2024

İçindekiler;

E-ticaret tasarım trendleri sürekli olarak değişen trendlerdir. Günümüz teknolojisine uygun bir biçimde şekillenen trendlerin takip edilmesi de her e-ticaret firması için önemlidir. Çünkü tasarım trendlerini takip ederek markalar e-ticaret alanındaki yenilikleri takip ettiğini müşterilerine gösteri ve bununla beraber işletmeler tasarım trendlerini yakalayarak güncelliğini korur.

 

E-ticaret sitesi tasarımı markaların müşterilerine güven vermesini sağlayan bir unsur da olduğu için her marka e-ticaret sitesinde dikkat çekecek tasarımlar kullanmaya çalışır. 2024'te Dikkatleri E-ticaret Sitenize Çekecek 10 Tasarım Trendi adlı bu yazımızda sizlere 2024 tasarım trendleri hakkında bilgi vereceğiz. Siz de yazımızı okuyabilir ve e-ticaret sitenizde ne tür değişiklikler yapmanız gerektiğine karar verebilirsiniz.

 

İlgili İçerik; E-ticaret Web Sitesi Tasarımı Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler

 

2023'de Dikkatleri E-ticaret Sitenize Çekecek 10 Tasarım Trendi

 

Kurumsal Kimliğe Uyun

 

E-ticaret tasarım örnekleri incelendiğinde e-ticaret sektöründe faaliyet gösteren her markanın kurumsal kimliğe önem verdiği görülür. Çünkü bir e-ticaret sitesi tasarımında kurumsal kimliğe uyum sağlamak tüketicilere verilen güveni arttırır.

 

Markalar bu nedenle e-ticaret sitesi tasarımı yaparken genellikle kendi kurumsal kimliklerine uygun olan;

 
  • Renk
  • Logo
  • Slogan
  • Yazı Karakteri
 

Kullanmaya özen gösterir ve e-ticaret sitelerinde marka kimliğini yansıtarak tüketicilere daha fazla güven verebilir. Siz de e-ticaret tasarım trendleri arasında yer alan kurumsal kimliğe uyumlu e-ticaret sitesi tasarımı yapmaya önem verin. Bu sayede hedef kitlenize veya müşterilerinize markanızın profesyonel olduğunu kanıtlayabilirsiniz.

 

2023 E-ticaret Sitesi Tasarım Trendleri Kurumsal Kimlik

 

Temiz Bir Site Tasarımı Yapın

 

E-ticaret sitesi tasarımında önceden her marka e-ticaret sitesi ana sayfasında birden fazla slider ve bannera, ürüne ve kategoriye yer veriyordu. Fakat yapılan araştırmaların büyük bölümü markaların yürüttüğü bu stratejinin yanlış olduğunu gösterdi. Özellikle karışık site yapıları ile karşı karşıya kalan tüketiciler ilgi markaya güven duymamaya başladı ve bu nedenle e-ticaret firmalarının satışlarında azalmalar meydana geldi.

 

Günümüzde yani 2024 e-ticaret tasarım örneklerinde kabul edilen durumlardan birisi temiz bir site tasarımı. Temiz bir site tasarımı yapan markalar artık hedef kitlesinde yer alan kişilere ve müşterilerine daha fazla güven veriyor. Bununla beraber temiz site tasarımı sayesinde markalar kişileri daha fazla e-ticaret sitelerinde tutuyor. Bu durum da sitelerin hemen çıkma oranını azaltıyor ve satışların artmasını sağlıyor.

 

Temiz bir e-ticaret sitesi tasarımı yapmak isteyen markalar e-ticaret sitelerinin ana sayfasında tüketicileri boğan unsurları kaldırmaya özen gösteriyor. Banner ve slider alanları artık daha az kullanılırken ana sayfalarda ürünler ön plana çıkarılmak yerine kategoriler daha fazla ön plana çıkarılıyor. Böylece e-ticaret sitelerini ziyaret eden tüketiciler firmanın hangi kategorilerde satış yaptığını görüyor ve ilgili kategoriye yönelerek alışveriş yapıyor.

 

2024 e-ticaret tasarım trendlerine önem veren ve e-ticaret sitesini buna göre tasarlamak isteyen her markanın önem vermesi gereken konuları başında bu nedenle minimalizm alıyor. Artık her marka sitelerini boğucu bir tasarımla yaratmak yerine minimalist tasarımlar ile ön plana çıkarmaya çalışıyor.

 

2023 E-ticaret Sitesi Tasarım Trendleri Temiz Site Tasarımı

 

Responsive Tasarım Yapmak

 

Cep telefonu ve tablet gibi cihaz kullanımlarının arttığı bu dönemde markaların önem vermesi gereken konulardan biri de responsive tasarımlar. E-ticaret sektöründe yapılan satışların yaklaşık %75’i mobil cihazlar üzerinden yapılıyor ve mobil cihazlarda tasarım değişikliklerine yol açmayacak responsive temalar kullandığında e-ticaret firmaları mobil müşterilerini sitelerinde daha fazla tutuyor.

 

Bu durum hem işletmelerin mobil satışlarının artmasını sağlıyor hem de tüketicilerine güven vermesine yardımcı oluyor. Aslına bakıldığında uzun yıllardır e-ticaret uzmanlarının uyardığı responsive tasarımlar konusu 2024’te her e-ticaret firması için zorunlu hale gelecek. Siz de artık site tasarımı yaparken normal temalar yerine Yeni Premium Konsept Temalar kullanabilir ve böylece e-ticaret sitenizi responsive olarak tasarlayarak mobil satışlarınızı arttırabilirsiniz.

 

İlgili İçerik; E-ticarette Responsive Tasarım Neden Önemlidir?

 

2023 E-ticaret Sitesi Tasarım Trendleri Responsive Tasarım

 

Neon Renkler Kullanabilirsiniz

 

Son dönemlerin en popüler renkleri arasında yer alan neon ya da fosforlu renkler e-ticaret sitesi tasarımında trendleri yakalamak isteyen markalar tarafından oldukça çok tercih ediliyor.

 

Neon ve fosforlu renkleri e-ticaret sitesi tasarımında kullanmak isteyen markalar slider ve banner alanlarında bu renkleri kullanarak dikkat çekmeye çalışıyor. Bununla beraber birçok e-ticaret firması indirim renklerinde de neon renkler kullanmayı tercih ediyor. Böylece müşterilerine dikkat çeken indirim görselleri hazırlayan e-ticaret firmaları ürün satışlarını arttırma fırsatı yakalıyor.

 

İlgili Sayfa; Yeni Premium Konsept Temalar ile Satışlarınızı Arttırın

 

2023 E-ticaret Sitesi Tasarım Trendleri Neon Renkler

 

Asimetrik Site Tasarımını Unutun

 

2024 E-ticaret sitesi tasarım trendleri içerisinde yer alan bir diğer trend de simetrik tasarımlardır. Günümüzde e-ticaret sitelerini ziyaret eden tüketiciler düzgün gözüken e-ticaret siteleri üzerinden alışveriş yapmayı tercih ettiği için asimetrik sitelerin yerini artık yavaş yavaş simetrik siteler almıştır.

 

Simetrik tasarım yaparak markalarını, ürün ve hizmetlerini ön plana çıkarmak isteyenler genellikle sürükle bırak özelliği yer alan e-ticaret alt yapılarını tercih etmektedir. Böylece e-ticaret sitelerinde istedikleri simetrik tasarımı yapan firmalar müşterilerine güven vermekte ve satışlarını arttırma fırsatı yakalamaktadır.

 

2023 E-ticaret Sitesi Tasarım Trendleri Simetrik Tasarımlar

 

E-ticaret Sektörüne Göre Renk Seçimi

 

Her zaman olduğu gibi 2024 e-ticaret tasarım trendleri içerisinde de sektör ve site renkleri uyumu oldukça önemli konular içerisinde yer alıyor. Çünkü renklerin satın almaya olan etkisi e-ticaret firmaları tarafından oldukça önemseniyor. Renklerin müşteriler üzerindeki etkilerini bilen markalar sektörlerine uygun renkleri e-ticaret sitesi tasarımında kullanıyor.

 
  • Mavi : sağlık sektöründe faaliyet gösteren firmalar
  • Yeşil : doğal ürün ve kişisel bakım ürünleri satan işletmeler
  • Siyah ve gold : lüks ürünler satan markalar
  • Kırmızı : online market ürünleri ve yemek satışı yapan işletmeler
  • Beyaz ve mor : anne ve bebek sektöründe faaliyet gösteren markalar
 

Tarafından kullanılan renkler olarak biliniyor. Tasarım trendlerine uygun bir e-ticaret sitesi tasarımı yapmak isteyen her markanın bu renklere önem vermesi ve sitelerini e-ticarette renklere göre tasarlaması gerekiyor.

 

2023 E-ticaret Sitesi Tasarım Trendleri E-ticaret Sektör Renkleri

 

Ürün Fotoğraflarınızla Öne Çıkın

 

E-ticarette önemli olan bir diğer unsur da ürün fotoğraflarıdır. 2024 E-ticaret sitesi tasarım trendleri içinde önemli bir yeri olan ürün fotoğrafları artık eskisi gibi yalnıza ürün görsellerini içermemelidir. Markalar satışlarını ürün fotoğrafları ile arttırmak için ürün fotoğraflarında gerçek kişilerin görsellerini kullanmaya önem vermelidir.

 

2023 E-ticaret Sitesi Tasarım Trendleri Ürün Fotoğrafları

 

Köşeli Butonlar

 

Önceden her e-ticaret sitesinde yer alan butonlar köşeli ve dikdörtgen biçimde kullanılıyordur. Fakat e-ticaret sitesi tasarım örnekleri incelendiğinde birçok markanın artık köşeli düz butonlar yerine daha oval butonları kullanmayı tercih ettiği görülmektedir. Bu buton tipi e-ticaret sitelerinin daha modern görünmesini sağlarken minimalist bir hava da yaratmaktadır.

 

İlgili Sayfa; Özelleştirilebilir Diamond Temalarla E-ticarette Fark Yaratın

 

2023 E-ticaret Sitesi Tasarım Trendleri Köşeli Butonlar

 

Kullanıcı Deneyimi

 

E-ticaret sitesi tasarımında 2024 yılında önem verilmesi gereken konulardan birisi Kullanıcı Deneyimi Tasarımıdır. Kullanıcı Deneyimi, tüketicilerin bir e-ticaret sitesi ile nasıl etkileşime geçtiğini belirleyen ve buna uygun bir site tasarımı yapılmasını sağlayan çalışmalara verilen isimdir.

 

Genellikle bu alanda hizmet veren kişiler uzun analizler ve deneme yanılma yöntemi ile beraber site tasarımının nasıl yapılması gerektiğine karar vermekte ve site tasarımını yaparak e-ticaret sitenizden en iyi sonuçları almanızı sağlamaktadır.

 

2023 E-ticaret Sitesi Tasarım Trendleri Kullanıcı Deneyimi

 

Hikayeler - Insta Story

 

Ticimax e-ticaret alt yapılarında yer alan Insta Story özelliği de e-ticaret firmaların sitelerinde önem vermesi gereken 2024 e-ticaret sitesi tasarım trendleri arasında yer alıyor. Insta Story modülü Instagram paylaşımlarınızı e-ticaret sitenizin üst bölümünde paylaşarak hem modern bir görünüm yaratmanıza hem de markanızın profesyonel olduğunu kanıtlamanıza yardımcı oluyor.

 

 

 

Ticimax ile çalışmak istiyorsanız demo talep formunu doldurabilir ve 15 günlük deneme süresinin ardından e-ticarette doğru adımlar atabilirsiniz. Ticimax ile ilgili daha fazla haber almak için Ticimax’ı Youtube, Instagram, Facebook ve Twitter üzerinden takip edebilirsiniz. Ayrıca e-ticaret ile ilgili kapsamlı bilgi almak için 0850 811 08 20 numaralı telefonu arayabilirsiniz.

 

 

Yazar: Tolga Sefa Ağyıldız

Bu İnternet Sitesi içeriğinde yer alan tüm eserler (yazı, resim, görüntü, fotoğraf, video, müzik vb.) TİCİMAX BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ A.Ş.’ye ait olup, 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu kapsamında korunmaktadır.

15 Gün Ücretsiz Deneyin

Devlerin kullandığı e-ticaret alt yapısının 15 günlük demosu hemen mailinize gelsin.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Kişisel verileriniz işlenmesine ilişkin detaylı bilgiye ulaşmak için Ticimax Kişisel Verilerin Korunmasına Yönelik Aydınlatma ve Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.
İlgili Yazılar Yeni Yazılar Popüler Yazılar
Adres : Allianz Tower Küçükbakkalköy Mah. Kayışdağı Cad. No:1 34750 Ataşehir/İstanbul  /  Çağrı Merkezi : 0850 811 08 20  / 
© 2005-2024 Ticimax E Ticaret Yazılımları ve E Ticaret Paketleri / Ticimax Bilişim Teknolojileri A.Ş. Her Hakkı Saklıdır.
BİZE ULAŞIN
Ticimax