Biz Sizi Arayalım

Merak ettiğiniz tüm sorularınız için iletişim bilgilerinizi girin,
uzman ekibimiz en kısa zamanda size yardımcı olsun!

Dilerseniz;

7/24 Müşteri Destek Hattı

0850 811 08 20

telefonumuzdan
bize ulaşabilirsiniz.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

E-ticaret için Şirket Nasıl Kurulur?

Güncelleme Tarihi: 22.03.2024

İçindekiler;

Herhangi bir sektörde ticari faaliyet gösteren işletmelerin fatura kesme ve vergi ödeme zorunluluğu bulunmaktadır. İster ticaret isterseniz de e-ticaret sektöründe faaliyet gösteren bir işletme olun, satışlarınıza ve işlemlerinize başlamadan önce şirket kurmanız gerekmektedir.

 

E-ticaret ile internetten ürün satmak isteyen işletmeler özellikle e-ticaret şirketi kurmak ister, çünkü e-ticaret sektörü hızla büyümeye devam ettiği için e-ticaret şirketleri belirli devlet destek ve teşviklerinden daha çok yararlanabilmektedir. Bununla beraber e-ticaret sektöründe hizmet veren işletmeler 1 Ocak 2021 tarihinde yürürlüğe giren veri muafiyetinden de yararlanmaktadır.

 

E-ticaret yapabilmek için şirket kurma süreçleri hakkında bilgi almak isteyen kişiler için hazırladığımız E-ticaret Şirketi Kurmak, E-ticaret Yapmak İçin Şirket Açmalı Mıyım adlı bu yazımızda sizlere e-ticaret için şirket kurma süreçlerinden bahsedeceğiz. Siz de bu yazımızı inceleyebilir ve e-ticaret şirketi kurmak hakkında detaylı bilgilere ulaşabilirsiniz.

 

E-ticaret Şirketi Kurmak, E-ticaret Yapmak İçin Şirket Açmalı Mıyım?

 

Şirket Nedir?

 

Şirket, bir veya birden fazla kişi tarafından kar etme amacı ile kurulan tüzel yapılara verilen isimdir. Genellikle şirketlerin topluma hizmet etmek , kar yapmak ve toplumsal yaşamın sürekliliğini sağlamak gibi amaçları bulunmaktadır.

 

Şirketler kendi içerisinde şahıs şirketleri ve sermaye şirketleri olarak ikiye ayrılmaktadır. Şahıs şirketleri içerisinde; kollektif şirket, adi şirket, adi komandit şirket bulunmaktadır. Sermaye şirketi içerisinde ise limited, anonim ve paylı komandit şirket türleri yer almaktadır.

 

İlgili İçerik; Şirket Nasıl Kurulur?

 

İlgili İçerik; Limited Şirket Nedir? Limited Şirket Nasıl Kurulur?

 

E-ticaret Şirketi Kurmak Şirket Nedir

 

E-ticaret Şirketi Nedir?

 

E-ticaret şirketi, internetten ürün satmak için kurulan şirket türüne verilen isimdir. Genellikle kişiler şahıs, limited ya da anonim şirketi kurarak e-ticaret için şirket kurabilmektedir.

 

E-ticaret şirketi kurmak isteyenlerin şirket kuruluşu aşamasında Nace kodu verilirken e-ticaret Nace kodunu vergi levhalarına işletmesi gerekmektedir. E-ticaret Nace kodu; 47.91.14 olarak belirlenmiştir. Bu kod Radyo, Televizyon, Posta Yolu ile ya da İnternet üzerinden yapılan perakende ticareti tanımlamak için kullanılmaktadır.

 

Kısacası şirket kurmadan önce mali müşavir ya da muhasebeciniz ile görüşerek iş yerinizin faaliyet konusu için istenen bilgiye e-ticaret Nace kodunu ekletebilir ve sizler de e-ticaret yapabilmek için şirket kurma zorunluluğunuzu yerine getirebilirsiniz.

 

İlgili İçerik; İnternetten Satış Nasıl Yapılır? Bilmeniz Gerekenler (2021 Yeni)

 

İlgili İçerik; Yapmak İstediğiniz İş E-ticarete Uygun mu?

  

E-ticaret Şirketi Nedir

 

E-ticaret Şirketi Kurmadan Önce Bilmeniz Gerekenler

 

E-ticaret ile internetten ürün satmak isteyen kişiler şirket kurmadan önce belirli konular hakkında bilgi sahibi olmalıdır. Gelin şimdi bunlara hep beraber bir göz atalım.

 
  • E-ticaret ile internetten ürün ve hizmet satışı yapan işletmelerin şirketlerini e-ticaret şirketi olarak kurmaları birçok hibe, destek ve krediden daha kolay yararlanmalarını sağlayacaktır.
  • E-ticaret için şirket kurmadan önce KOSGEB girişimci ve ileri girişimci eğitimlerini tamamlamanız gerekmektedir. Aksi halde KOSGEB’in işletmenize vereceği desteklerden yararlanmanız mümkün olmayacaktır.
  • E-ticaret şirketleri 1 Ocak 2021 tarihinden itibaren gelir vergisi muafiyetinden yararlanabilmektedir. İşletmeler ilgili kanun çerçevesinde yıllık %2 ve %4 oranında gelir vergisi ödemektedir.
  • %2 oranında gelir vergisi ödemek için işletmelerin en az bir çalışanının olması gerekir. %4’lük gelir verisi ise herhangi bir işçi çalıştırmayan kişilerden alınan gelir vergisi oranıdır.
  • E-ticaret şirketi kurmak için işletmelerin şirket kurmadan önce bir muhasebeci veya mali müşavir ile anlaşması gerekir. Çünkü şirket kurma süreçlerini muhasebeciler ya da mali müşavirler yürütebilmektedir.
  • E-ticaret yapabilmek için şirket kurmak isteyenlerin şirket kuruluşu esnasında e-ticaret Nace kodunu faaliyet alanına yazmaları gerekmektedir.
  • E-ticaret için şirket kurmak isteyen kişilerin şirket kuruluşu öncesinde şahıs, limited, anonim şirket türleri hakkında bilgi alması ve bu şirket türlerinin avantajları ve dezavantajlarını karşılaştırarak kurulacak şirket türüne karar vermeleri gerekir.
 

Sizler de bu bilgiler dahilinde e-ticaret yapabilmek için kuracağınız şirket türüne karar verebilir ve şirketinizi doğru bir şekilde açarak e-ticarete adım atabilirsiniz ya da birçok küçük ve orta ölçekli işletmenin yaptığı gibi e-ticaret sektöründe faaliyet gösterecekseniz sizler de şahıs şirketi kurabilir ve şahıs şirketi kurma avantajlarından yararlanabilirsiniz.

 

İlgili İçerik; E-ticaret Yaparken Dikkat Edilmesi Gereken Noktalar

 

İlgili İçerik; E-ticarette Müşteri Arttırma Teknikleri

 

 

E-ticaret için Şahıs Şirketi Nasıl Kurulur?

 

E-ticaret ile internetten ürün satmak isteyen küçük ve orta ölçekli işletmelerin bütçelerini sarsmadan şirket kurması mümkündür. Genellikle bu işletmeler hem açılış hem de kapanış süreçleri kolay bir şekilde işleyen şahıs şirketlerini kurarak hareket etmektedir. E-ticaret için şahıs şirketi kurmak isteyenlerin belirli adımları tamamlaması gerekir.

 
  • Mali müşavir veya muhasebeci seçimi
  • Şirket kurmak için gerekli evrakların toplanması
  • Şirket kurma maliyetinin hesaplanması
  • Şirket açma başvurusu ve Yoklama
 

Adımları e-ticaret yapabilmek için şirket kurmak isteyen kişilerin karşısına çıkacak şirket kurma aşamalarıdır. Gelin şimdi her beraber bunlara detaylı bir şekilde göz atalım.

 

İlgili İçerik; Şahıs Şirketi Nasıl Kurulur?

İlgili İçerik; İşinizi E-ticarete Taşımanız için 9 Önemli Neden

 

E-ticaret Şirketi Kurmak Şahıs Şirketi

 

Mali Müşavir ve Muhasebeci Seçimi

 

Şirket kurmadan e-ticaret yapmak mümkün olmadığı için internetten ürün satmak isteyen kişilerin bir şirket kuruluşu gerçekleştirmesi gerekir. Şirket kuruluş süreçlerini mali müşavirler ya da muhasebeciler yürüteceği için kişilerin çalışacakları muhasebeciyi ya da mali müşaviri seçmesi gerekir. Mali müşavir ya da muhasebeci seçimi yaparken işletmelerin göz önünde bulundurması gereken unsurlar şunlardır;

 
  • Çalışacağınız kişinin mesleğindeki yetkinliğini oldukça önemlidir.
  • Muhasebeci ya da mali müşavirin teknolojiye hâkim olması gerekir.
  • Çalışacağınız kişinin vergi planlaması yapabilmesi oldukça önemlidir.
  • Muhasebeci ya da mali müşavirin e-ticaret sektöründe daha önce baktığı işletmelerin olması gerekir. Çünkü daha önce e-ticaret firmaları ile ilgilenen kişiler bu konuya daha hâkim olacaktır.
  • SMMM belgesi olması oldukça önemlidir.
 

Sizler de bunları göz önünde bulundurarak mali müşavir veya muhasebeci seçiminizi yapabilir ve e-ticarette daha doğru finansal takip ve planlamalar yapabilirsiniz.

İlgili İçerik; İnternetten Para Kazanmak İçin Mutlaka Bilmeniz Gerekenler

 

İlgili İçerik; İnternetten Satış Yaparken Dikkat Edilmesi Gereken 5 Unsur

 

E-ticaret Şirketi Kurmak Muhasebe

 

E-ticaret İçin Şirket Kurma Evraklarını Toplayın

 

E-ticaret yapabilmek için şirket kurma süreçlerine giren kişilerin şirket kuruluşu gerçekleştirmeden belirli evrakları toplaması gerekmektedir. Şirket kuruluşu esnasında işletmelerden istenen belgeler şunlardır;

 
  • Vesikalık fotoğraf
  • Nüfus cüzdanı fotokopisi
  • İkametgâh
  • Kira kontratı ya da tapu
  • Mali müşavir vekaletnamesi
  • İmza Beyannamesi
  • Şirket kuruluş formu
 

Bu belgeler arasında yer alan mali müşavir vekaletnamesi mali müşaviriniz ile anlaşma yaptıktan sonra noterden vereceğiniz vekaletnamedir. Şirket kuruluş formu ise müşavir ya da muhasebeciniz tarafından temin edilecektir.


İlgili İçerik; E-ticaret Sitesi Kurmak, 20 Adımda Başarılı Bir E-ticaret Sitesi Nasıl Kurulur?

Şirket Kurma Maliyetini Hesaplayın

 

E-ticaret için şahıs şirketi kurmak isteyen kişilerin belirli evraklar ve işlemler için ücret ödemesi gerekmektedir. Bu nedenle şirket kurmadan önce şirket kurma maliyetini hesaplamanız ve bunun için bir bütçe ayırmanız gerekmektedir.

 

İşlem
 
İşlem Ücreti
Damga Vergisi 76 TL
İmza Beyannamesi 85 TL
Muhasebeci Vekaletnamesi 120 – 150 TL
İkametgah Ücretsiz
Fotoğraf 20 – 30 TL
 

Şirket kuruluşu için yapacağınız harcamalardır. Sizler de bu harcamaları göz önünde bulundurarak bütçenizi belirleyebilir ve şirket kuruluş işlemlerinizi daha kolay bir şekilde yürütebilirsiniz.

 

Şirket Açma Başvurusu ve Yoklama

 

Şirket kurmak için gerekli evraklar toplandıktan sonra e-ticaret şirketi açabilmeniz için mali müşaviriniz tarafından şirket açma başvurusu yapılacaktır. Şirket başvurusu yapıldıktan sonra şirketinizin bulunacağı adresin bağlı olduğu vergi dairesi memurları şirketinizi yoklamaya gelecektir.

 

Yoklama işlemlerinde sizlere şirketiniz ile ilgili belirli sorular sorulabilmektedir. İlgili işlem bittikten sonra şirket açma başvurunuz sonuçlanacak ve vergi levhanız çıkartılacaktır.

 

İlgili İçerik; Evden E-Ticaret Nasıl Yapılır?

 

E-ticaret Şirketi Kurmak Şirket Açma Başvurusu

 

Ticimax ile E-ticaret Sitenizi Açın

 

E-ticaret yapabilmek için şirket kuruluşu gerçekleştirdikten sonra sizler de Ticimax e-ticaret alt yapılarını kullanarak e-ticaret sitenizi açabilir ve anında internetten satış yapmaya başlayabilirsiniz.

 

 

 

Ticimax ile çalışmak istiyorsanız demo talep formunu doldurabilir ve 15 günlük deneme süresinin ardından e-ticarette doğru adımlar atabilirsiniz. Ticimax ile ilgili daha fazla haber almak için Ticimax’ı Youtube, Instagram, Facebook ve Twitter üzerinden takip edebilirsiniz. Ayrıca 15 gün ücretsiz inceleme yapabilmek için e-ticaret demo formunu doldurabilirsiniz.

 

 

Yazar: Pınar Keleş

Bu İnternet Sitesi içeriğinde yer alan tüm eserler (yazı, resim, görüntü, fotoğraf, video, müzik vb.) TİCİMAX BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ A.Ş.’ye ait olup, 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu kapsamında korunmaktadır.

15 Gün Ücretsiz Deneyin

Devlerin kullandığı e-ticaret alt yapısının 15 günlük demosu hemen mailinize gelsin.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Kişisel verileriniz işlenmesine ilişkin detaylı bilgiye ulaşmak için Ticimax Kişisel Verilerin Korunmasına Yönelik Aydınlatma ve Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.
İlgili Yazılar Yeni Yazılar Popüler Yazılar
Adres : Allianz Tower Küçükbakkalköy Mah. Kayışdağı Cad. No:1 34750 Ataşehir/İstanbul  /  Çağrı Merkezi : 0850 811 08 20  / 
© 2005-2024 Ticimax E Ticaret Yazılımları ve E Ticaret Paketleri / Ticimax Bilişim Teknolojileri A.Ş. Her Hakkı Saklıdır.
BİZE ULAŞIN
Ticimax