Biz Sizi Arayalım

Merak ettiğiniz tüm sorularınız için iletişim bilgilerinizi girin,
uzman ekibimiz en kısa zamanda size yardımcı olsun!

Dilerseniz;

7/24 Müşteri Destek Hattı

0850 811 08 20

telefonumuzdan
bize ulaşabilirsiniz.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Türkiye'den Sırbistan'a Kargo Gönderimi Nasıl Yapılır?

Güncelleme Tarihi: 17.02.2023

İçindekiler;

Türkiye’den yurtdışına satış yapan markaların yöneldiği ülkelerden biri de Sırbistan’dır. Çünkü Pazar olarak Sırbistan ülkemizdeki satıcıların döviz geliri elde etmesini sağlamaktadır. Bu nedenle birçok satıcı Sırbistan’a ürün ve hizmet satışı yapmayı tercih etmektedir. Türkiye’den satış yapan kişiler ise ürün ve hizmetlerini alıcılara hızlıca Sırbistan’a kargolamalıdır. Çünkü Türkiye’den Sırbistan’a kargo süreçlerini profesyonel bir şekilde yürütmek markalarım müşteri memnuniyetini artırmaktadır.

 

Türkiye’den Sırbistan’a ürün satmak isteyen markaların hızlı kargonun yanı sıra maliyetleri azaltmaya yönelik de kargo çalışmaları yapması gerekir. Çünkü yurtdışı kargo fiyatları yurtiçi kargo fiyatlarına oranla oldukça fazladır. Bu maliyeti düşürmek ve kargo gönderimini profesyonel bir şekilde yaparak gelir elde etmek isteyen işletmelerin ise hem çalışacakları kargo firmasını profesyonel bir şekilde seçmesi gerekmekte hem de operasyonel süreçlerini hızlandırmalıdır.

 

Türkiye'den Sırbistan'a Kargo Gönderimi Nasıl Yapılır adlı bu yazımızda sizlere çalışacağınız kargo firmasını seçerken dikkat etmeniz gereken konular, Sırbistan kargo fiyatları, Sırbistan’a kargo gönderim süresi ve Türkiye’den Sırbistan’a mikro ihracat gibi önemli konular hakkında bilgiler vereceğiz. Siz de yazımızı inceleyebilir ve Türkiye’den Sırbistan’a daha ucuz ve profesyonel bir şekilde nasıl kargo göndereceğinizi öğrenebilirsiniz.


Türkiye'den Sırbistan'a Kargo Gönderimi Nasıl Yapılır?

 

Sırbistan

 

Sırbistan Cumhuriyeti ya da bir diğer adıyla Sırbistan Güney Doğu Avrupa’da yer alan bir ülkedir. 7 milyona yakın kişinin yaşadığı bu ülkenin resmi dili Sırpçadır. Bunun yanı sıra ülkede para birimi olarak Sırbistan Dinarı kullanılmaktadır.

 

Jeopolitik konumu bakımından oldukça önemli bir ülke olan Sırbistan’ın Balkanlar ve Avrupa’nın kesişiminde yer aldığı bilinmektedir. Birçok Avrupa ülkesi ile komşu olan Sırbistan’ın komşu ülkeleri Macaristan, Bosna Hersek, Hırvatistan, Karadağ, Bulgaristan, Kosova ve Romanya’dır.

 

Türkiye’den Sırbistan’a kargo gönderimi yapacak olan markalar direk gönderim yapabilecekleri gibi komşu ülkeler üzerinden de kargo gönderimlerini yapabilmektedir.


İlginizi Çekebilir: E-ticarette Kargo Süreçlerini Yönetme İpuçları 


Sırbistan

 

Türkiye’den Sırbistan’a Kargo Gönderimi Yapabileceğiniz Yöntemler

Türkiye’den Sırbistan’a ürün ve hizmetlerini gönderecek olan markaların kargo gönderimi yaparken tercih edebileceği belirli yöntemler bulunmaktadır. Bunlar hava yolu ve kara yolu yöntemleridir.

 

Genellikle bu noktada Sırbistan’a kargo gönderimi yaparken kişi ve işletmelerin daha çok hava yolu taşımacılığını tercih ettiği bilinmektedir. Çünkü hava yolu taşımacılığı sayesinde markalar daha az maliyet ile gönderim sağlamaktadır. Fakat bu noktada bireysel ve kurumsal gönderimlerde kişi ve işletmelerin göz önünde bulundurması gereken ana konu çalışılacak kargo firmasının seçimidir. Çünkü çalıştığınız lojistik ve kargo firmalarına göre gönderim maliyeti ve Sırbistan’a kargo süresi farklılık göstermektedir.


Türkiye’den Sırbistan’a Kargo Gönderimi Yapabileceğiniz Yöntemler

 

Sırbistan’a Kargo Gönderimi Yapabileceğiniz Firmalar

 

Türkiye’den Sırbistan’a kargo gönderimi yapmak isteyen markaların ilk yanıt aradığı soruların başında Sırbistan’a kargo gönderimi yapılabilecek firmaları yer almaktadır. Çünkü ülkemizde hem aracı hizmet veren hem de direk kargo gönderimi yapan lojistik firmaları bulunmaktadır. Türkiye’den Sırbistan’a kargo gönderimi yaparken;

 
  • Felix
  • PTT Kargo
  • Yurtiçi Kargo
  • DHL
  • UPS
  • Aras Kargo
  • Kargo Türk
 

Gibi markalar kişi ve işletmeler tarafından daha çok tercih edilmektedir. Çünkü bu işletmeler kesintisiz ve profesyonel hizmet vermektedir. Sizler de Türkiye’den Sırbistan’a satış yapan bir markaysanız ürün ve hizmetlerinizi satmak için sanal mağazanızı Ticimax ile açabilir ve Ticimax kargo entegrasyonları arasında yer alan bu markalar ile iş birliği yapabilirsiniz.

 

Böylece hem Sırbistan’a kargo gönderimi yaparken ihtiyacınız olan profesyonel hizmeti alabilir hem de müşterilerinizin kargolarını takip etmesini sağlayarak müşteri memnuniyetini ve sadakatini artırabilirsiniz.

 

İlginizi Çekebilir: E-ticaret İçin En Uygun Kargo Firması Nasıl Seçilir?


Sırbistan’a Kargo Gönderimi Yapabileceğiniz Firmalar

 

Türkiye’den Mikro İhracat ile Sırbistan’a Kargo Göndermek

 

Türkiye’den Sırbistan’a satış yapan markalar ihracatçı olarak ürün ve hizmetlerini Sırbistan’a gönderebileceği gibi diledikleri takdir e-ihracat firması olarak Mikro ihracat ile de lojistik süreçlerini yönetebilmektedir.

 

Türkiye’den Sırbistan’a mikro ihracat ile ürün ve hizmet gönderimi yapacak olan markalar 15.000 Euro’ya ve 300 Kilogram ağırlığa kadar olan ürün ve hizmetlerini Sırbistan’a gönderebilmektedir. Sırbistan’a mikro ihracat yapmak isteyen markalar KDV’siz bir şekilde de fatura kesimi yapabilmektedir. Bunun yanı sıra Sırbistan’a kargo gönderimi esnasında markaların ilk olarak e-devletten başvuru yapması da gerekmektedir.


Türkiye’den Mikro İhracat ile Sırbistan’a Kargo Göndermek

 

Sırbistan Kargo Firması Seçerken Dikkat Edilmesi Gerekenler

 

Türkiye’den Sırbistan’a kargo gönderimi yapacak olan kişi ve işletmelerin önem vermesi gereken konulardan birisi de çalışılacak kargo firmasıdır. Çünkü markaların sattıkları ürünler ne kadar kaliteli olsa da kargo süreçleri profesyonel bir şekilde yürütülmediği takdirde markalar müşteri memnuniyetini sağlamakta zorluk çekecektir ve bu da aslına bakıldığında markanıza zarar verecektir. Bu nedenle Sırbistan kargo firması seçerken belirli unsurlara dikkat ederek hareket etmeniz gerekmektedir.

 
  • Kargo fiyatları Sırbistan’a kargo gönderimi yapmak için kargo firması seçerken kişi ve işletmelerin ilk göz önünde bulundurması gereken unsurdur. Çünkü kargo fiyatlarının uygun olması maliyetlerinizin azalmasını ve karlılığınızın artmasını sağlayacaktır.
  • Sırbistan’a kargo gönderim süresi de çalışacağınız kargo firmasını seçerken önemsemeniz gereken konulardan birisidir. Çünkü kargo gönderim süreniz ne kadar kısa olursa şirketinizin müşteri memnuniyeti o kadar artış gösterecektir.
  • Sırbistan’a kargo göndermek için seçeceğiniz kargo firmasının ek hizmetlerini de önemsemeniz oldukça önemlidir. Çünkü sigorta gibi hizmetler ürünlerinizin Sırbistan’a daha güvenli bir şekilde gönderilmesini sağlayacaktır.
 

Siz de bunları önemseyerek çalışacağınız kargo firmasını seçebilir ve Sırbistan'a profesyonel bir şekilde kargo gönderimi yapabilirsiniz.

 

İlginizi Çekebilir: Yurt Dışına Ürün Satışı Nasıl Yapılır? (2023 Güncel Rehber) - Ticimax


Sırbistan Kargo Firması Seçerken Dikkat Edilmesi Gerekenler

 

Türkiye’den Sırbistan’a Kargo Fiyatları

 

Türkiye’den Sırbistan’a kargo göndermek isteyen kişi ve işletmelerin en çok yanıt aradığı sorusudur birisi de Sırbistan kargo fiyatları ne kadar sorudur. Genellikle Sırbistan’a kargo gönderecek olan kişi ve işletmelerin ödeyeceği Sırbistan Kargo fiyatları gönderilecek ürünün desisine göre farklılık göstermektedir.

 
  • 0,5 Kg ağırlığındaki ürünler için 50 - 60 Euro
  • 1 Kg ağırlığındaki ürünler için 60 - 100 Euro
  • 5 Kg ağırlığa kadar olan ürünler için 100 - 150 Euro
  • 10 Kg ağırlığındaki ürünler için 300 - 500 Euro
 

Arasında Sırbistan kargo fiyatları bulunmaktadır. Sizler de Sırbistan’a kargo göndermek için bu maliyetleri göz önünde bulundurabilir ve böylece e-ihracat maliyetlerinizi daha kolay hesaplayabilirsiniz.

 

İlginizi Çekebilir: Kargo Desisi Nasıl Hesaplanır?


Türkiye’den Sırbistan’a Kargo Fiyatları

 

Sırbistan Kargo Süresi

 

Türkiye’den Sırbistan’a kargo gönderimi için markaların önem verdiği konulardan birisi de Sırbistan Kargo Süresidir. Çünkü Sırbistan’a kargonun hızlı bir şekilde iletilmesi alıcıların ürünlerine kolayca ulaşmasını sağlayacak ve bu da aslına bakıldığında markanızın müşteri memnuniyetinin artmasına yardımcı olacaktır.

 

Genellikle Sırbistan'a kargo gönderim süresi çalışacağınız kargo ve lojistik firmasına göre değişmekle beraber göndereceğiniz pakete göre de farklılık göstermektedir. Hızlı gönderim seçeneği ile Sırbistan kargo süresi 1-3 iş günü iken normal gönderimlerde ise 3-10 iş gününe kadar uzayabilmektedir.


Sırbistan Kargo Süresi

 

Türkiye’den Sırbistan’a Satış Yapmak

 

Türkiye’den yurtdışına ürün satmak isteyen kişi ve işletmelerin en çok yöneldiği ülkeler arasında Sırbistan da bulunmaktadır. Çünkü Sırbistan e-ticaretin oldukça yoğun olduğu bir ülkedir.

 

Sırbistan’a e-ihracat yapmak isteyen kişi ve markalar ürün ve hizmetlerini satmak için profesyonel bir e-ihracat sitesine ihtiyaç duymaktadır. Genellikle bu noktada birçok marka Ticimax gibi profesyonel alt yapıları kullanmayı tercih etmektedir.

 

Sizler de Türkiye’den Sırbistan’a ürün satmak istiyorsanız Ticimax e-ihracat alt yapısını tercih edebilir ve alt yapımız içinde yer alan ürün ve özellikleri kullanarak profesyonelce e-ihracat yapabilirsiniz.

 

Ticimax ile çalışmak istiyorsanız demo talep formunu doldurabilir ve 15 günlük deneme süresinin ardından e-ticarette doğru adımlar atabilirsiniz. Ticimax ile ilgili daha fazla haber almak için Ticimax’ı Youtube, Instagram, Facebook ve Twitter üzerinden takip edebilirsiniz. Ayrıca e-ticaret ile ilgili kapsamlı bilgi almak için 0850 811 08 20 numaralı telefonu arayabilirsiniz.

Yazar: Pınar Keleş

Bu İnternet Sitesi içeriğinde yer alan tüm eserler (yazı, resim, görüntü, fotoğraf, video, müzik vb.) TİCİMAX BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ A.Ş.’ye ait olup, 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu kapsamında korunmaktadır.

15 Gün Ücretsiz Deneyin

Devlerin kullandığı e-ticaret alt yapısının 15 günlük demosu hemen mailinize gelsin.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Kişisel verileriniz işlenmesine ilişkin detaylı bilgiye ulaşmak için Ticimax Kişisel Verilerin Korunmasına Yönelik Aydınlatma ve Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.
Adres : Allianz Tower Küçükbakkalköy Mah. Kayışdağı Cad. No:1 34750 Ataşehir/İstanbul  /  Çağrı Merkezi : 0850 811 08 20  / 
© 2005-2024 Ticimax E Ticaret Yazılımları ve E Ticaret Paketleri / Ticimax Bilişim Teknolojileri A.Ş. Her Hakkı Saklıdır.
BİZE ULAŞIN
Ticimax