Biz Sizi Arayalım

Merak ettiğiniz tüm sorularınız için iletişim bilgilerinizi girin,
uzman ekibimiz en kısa zamanda size yardımcı olsun!

Dilerseniz;

7/24 Müşteri Destek Hattı

0850 811 08 20

telefonumuzdan
bize ulaşabilirsiniz.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Twitter Çemberi Akımı Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Güncelleme Tarihi: 03.05.2024

İçindekiler;

Günümüzde en popüler sosyal medya ağlarından biri de Twitter'dır. Özellikle twitter kullanıcıları bu sosyal medya platformunu kullanırken zaman zaman Twitter çemberine de ilgi duymaktadır. Özellikle Twitter algoritması, nasıl çalıştığı, ticari ya da kişisel olarak twitter’ın etkin olarak nasıl kullanılacağı konusu sıklıkla araştırılmaktadır.

 

Twitter çemberi; kullanıcıların hangi hesaplarla etkileşime girdiği, en çok hangi hesaplardan retweet ya da beğeni aldığı gibi twitter istatistikleri konusunda bir çember oluşturmanıza yardımcı olur.

 

Twitter Çemberi Nedir, Nasıl Kullanılır adlı bu yazımızda sizlere twitter çemberi ve twitter çember akımı hakkında bilgi vereceğiz. Siz de bu yazımızı inceleyerek twitter çemberi hakkında bilgi edinebilirsiniz.

 

Twitter Çemberi Nedir?

 

Twitter Çemberi Nedir

 

Twitter çemberi ya da bilinen bir diğer adıyla twitter etklileşim çemberi, twitter kullanıcılarının hesaplarında yer alan gönderilerin görüntülenme, tıklanma, RT ve beğenilme gibi etkileşimlerini gösteren algoritmaya verilen isimdir.

 

Çember ayrıntılarına bakıldığında; bir tweetin, kullanıcılara zaman akışında veya arama sonuçlarında kaç kere sunulduğunu gösterir. Twitter çember uygulamasında, twitter hesabının en çok etkileşimde bulunduğu hesaplar ve kişiler gösterilir. Profil resimleri, grafikler şeklinde gösterilir. Bu şekilde, en çok yanıtlanan, retweetlenen veya en çok beğeni verilen profiller, hesabın etkileşim çemberini oluşturmaktadır.

 

Twitter Çemberi Nasıl Yapılır?

 

Twitter çemberi oluşturmak isteyen kişiler twittercircle.com sitesini kullanarak etkileşim çemberi oluşturabilmektedir. Twitter çemberi oluşturmak için:

 
  • twittercircle.com sitesine giriş yapın.
  • Karşınıza çıkan ekranda yer alan kullanıcı adı bölümününe kullanıcı adınızı yazın.
  • Ardından generate circle butonuna tıklayın.
  • İlgili işlemi tamamladıktan sonra twittercircle.com sizin adınıza 3 adet Twitter circle oluşturacaktır.
 

Twitter çemberini oluşturmak için kullanacağınız bu uygulama ile ister kendinizin isterseniz de başka birinin twitter etikleşimlerine bakabilirsiniz. Etkileşim çemberinizi paylaşmak için bunu kaydedebilir ve tweet atabilirsiniz.

 

Tweet Etkileşimleri Nasıl Takip Edilir?

 

Tweet Etkileşimleri Nasıl Takip Edilir?

 

Tweet etkileşimlerinizi twitter kontrol paneli üzerinden takip ve analiz etmeniz mümkündür. Tweetlerinizin hedef kitleniz üzerinde ne gibi bir etki uyardırdığını analiz etmek ve gerçek zamanlı istatistiki verilere erişmek için masaüstü cihazlarınızdan analytics.twitter.com adresini ederek “tweetler” bölümüne tıklamanız gerekir. iOS veya Android İçin Twitter uygulamasında, “istatistikler” simgesine tıklamalısınız. İstatistikler alanından tweetleriniz hakkındaki etkileşim bilgilerine ulaşabilirsiniz.

 

Twitter’da Etkileşim Almak Neden Önemlidir?

 

Twitter, Amerikan bir mikroblog ve sosyal ağ hizmetidir. Günümüzde hem ticari olarak hem de bireysel olarak kitlelerin kullandığı global bir hesaptır. Markalar hedef kitleleri ile etkileşime girmek onlara ulaşmak için sıklıkla twitter’ı kullanırken günümüzde ülkedeki ve dünyadaki trendleri, güncel olayları takip etmenin birincil yolu da twitter haline gelmiştir. Özellikle twitter'da etkileşim alan kişilerin twitter etkileşim çemberleri de geliştiği için işletmeler Twitter'da etkileşim almak adına belirli taktiklere başvurmaktadır.

 

Twitter Çemberini Geliştirme Yöntemleri Nelerdir?

 

Twitter Çemberi Akımı Hedef Kitle

 

Twitter çember uygulaması twitter etkileşimleriyle ilgili bir konudur ve son zamanlarda sıklıkla araştırılmaktadır. Twitter etkileşimlerini arttırmak başarılı bir hesap olma ve hedef kitleye ulaşma açısından oldukça önemlidir. Aşağıda twitter etkileşimlerini arttırma konusunda dikkat edilmesi gereken noktalara ulaşabilirsiniz.

 

İçeriklerinizi Hedef Kitlenize Uygun Olarak Planlayın

 

Tweetleriniz; çeşitli, ilgi çekici ve sektörünüzle ilgili olmalıdır çünkü bu durum Twitter etkileşim çemberinizin gelişmesine olanak tanımaktadır. Twiter’a uygun içerikler konusunda; anket, kısa ve ilgi çekici videolar, kitleye uygun soru hazırlamak, yeni ürün ve hizmet tanıtımı, sektörel makale paylaşımı, eğlenceli marka vurguları, yarışmalardan oluşan içerik planları yapılabilir. Öte yandan takipçilerinizin hatırlamasını sağlamak için düzenli ve sık tweetler hazırlamanız gerekecektir. Hazırladığınız içeriklere uygun ilgi çekici hashtag eklemeyi de ihmal etmeyerek hedef kitlenize görünür olabilirsiniz.

 

Düzenli Olarak Tweet Atın

 

Facebook ve YouTube gibi diğer sosyal medya platformlarına kıyasla Twitter çok daha hızlı ve aktif bir sosyal mecradır. Bu nedenle Twitter etkileşim çemberini geliştirmek, hedef kitlenizin hızına ulaşmak ve diğer içerikler arasında kaybolmamak için düzenli olarak paylaşımlarda bulunmanız gerekir.

 

Doğru Zamanda Tweet Atın

 

Twitter Paylaşım Zamanları

 

Tweetlerin ne zaman atıldığı da etkileşim çemberini geliştirmek için önem verilmesi gereken konular arasında yer alır. Kullanıcıların Twitter’a genellikle sabah saatlerinde ve öğleden sonra girdiği bilinmektedir. Fakat buradaki en önemli nokta sizin hitap ettiğiniz hedef kitlenizin hangi saatlerde aktif olduğudur. Twitter'da maksimum etkileşimi elde etmek ve etkileşim çemberinizi geliştirmek için takipçilerinizi analiz ederek aktif zaman aralığını belirleyebilir ve bu zaman dilimlerinde paylaşım yapabilirsiniz.

 

Başkasının Tweetlerini Retweetleyin

 

Sizinle, markanızla ya da ilgi duyduğunuz içeriklerle ilgili tweetleri retweetlemek etkileşimlerinizi artırmada etkili olacaktır. Her şeyden önce, Twitter'da retweet yapmak sayfanızı aktif tutacak ve etkileşimlerinizin artmasını sağlayacaktır.

 
 

Farklı Yarışmalar ve Çekilişler Düzenleyin

 

Twitter etkileşim arttırmak ve twitter etkileşim çemberinizi geliştirmek için bir başka kolay yol da Twitter'da ilgi çekici yarışmalar ve çekilişler düzenlemektir. Gönderilerinizi "oyunlara" ve "meydan okumalara" dönüştürerek insanları gönderilerinizle ilgilenmesini sağlayabilirsiniz. Takipçilerinizi sizinle veya varka markanızla etkileşimde tutabilecek; kuponlar, indirimler ve ücretsiz denemeler sunabilirsiniz.

 

Twitter Hesabınızı Optimize Edin

 

Twitter Etkileşim Önemi

 

Twitter hesabınızı optimize etmek güncel bir hesap olduğunuzu takipçilerinize gösterecektir. Profil resminiz, profil fotoğrafınızı ve biyografinizin tutarlı olması Twitter'da iyi bir izlenim açısından önemli olacaktır. Öte yandan profil adınızın akılda kalıcı, kısa, ilgi çekici, basit olması da takipçi kazanımı açısından doğru bir seçenek olacaktır. Profesyonel bir görsel ise hesabın ilk izlenimi açısından ve dolaylı olarak twitter etkileşim çemberinizin gelişmesi açısından sizlere yardımcı olacak bir faktördür.

 
 

Hedef Kitlenizle Etkileşime Girin

 

Binlerce takipçiniz olsa da etkileşim almadıktan sonra pek twitter etkileşim çemberinin bir önemi olmayacaktır. Bu nedenle Twitter'da etkileşim almak için takipçilerinizle etkileşime girmeniz gerekir. Takip eden bir hesabı takibe almak, yorum ve beğenilerde bulunmak, bir yoruma cevap vermek kişilerin yapması gerekenlerdir. Öte yandan sektörünüzle bağlantılı hesapları takibe almak da etkileşim almak açısından önemli olacaktır.

 
 

Video Ağırlıklı Paylaşım Yaparak Retweet ve Beğeni Sayınızı Arttırın

 

Twitter Video İçerikler

 

Twitter çemberini geliştirmek için video, görsel ağırlıklı paylaşımlar planlayabilirsiniz. Görsel içeren gönderiler, Twitter kullanıcılarından daha fazla etkileşim almaktadır. Takipçilerinizi metne boğmak yerine görsel ve videolarla daha canlı ve etkileşim alan bir hesap haline dönüşebilirsiniz. Video gönderilerinin de metin gönderilerine kıyasla retweet edilme olasılığının 6 kat daha fazla olduğu ortaya konmuştur.

 

Twitter Reklamları İhmal Etmeyin

 

Twitter reklam vermek, hedef kitlenize ulaşmanın, etkinizi ve takipçi sayınızı artırmanın en iyi yollarından biridir. Takipçi tabanınızı büyütmek ve marka bilinirliği oluşturmak, ürün ve hizmet tanıtımı yapmak için twitter reklam seçeneklerinden faydalanabilirsiniz.

 

Görsel İçeriklere Ağırlık Verin

 

Twitter etkileşimi elde etmek için video ve resimli görsellere ağırlık verebilirsiniz. Görsel içeren gönderiler, Twitter kullanıcılarından yüzde 35 daha fazla etkileşim almaktadır. Bu nedenle, etkileşim almak için metin tabanlı gönderilere güvenmek yerine, videoları ve görüntüleri tweetlemeyi de deneyebilirsiniz.

 
 

Twitter Hashtag’lerini Kullanın

 

Twitter Etkileşim Çemberi Hashtag Kullanımı

 

Takipçiniz olmayan hedef kitlenize de ulaşmak için tweet'lerinize hashtag eklemeyi unutmayın. Böylece daha geniş kitlelerin hesabınızı bulmasını sağlayabilir, twitter çemberinizi geliştirirken tweet'lerinizin görüntülenme sayısını arttırabilirsiniz.

 

 

En İyi Tweetlerinizi Yeniden Tweetleyin

 

Popüler tweetlerin gösterilme sıklığı daha yüksektir. Bu nedenle popüler tweetlerinizi akışta yeniden gösterebilmek adına yeniden tweetleyebilirsiniz. Böylece tweetinizin gösterim, beğeni, retweet sayısını arttırabilirsiniz.

 

Ticimax ile çalışmak istiyorsanız demo talep formunu doldurabilir ve 15 günlük deneme süresinin ardından e-ticarette doğru adımlar atabilirsiniz. Ticimax ile ilgili daha fazla haber almak için Ticimax’ı Youtube, Instagram, Facebook ve Twitter üzerinden takip edebilirsiniz. Ayrıca e-ticaret ile ilgili kapsamlı bilgi almak için 0850 811 08 20 numaralı telefonu arayabilirsiniz.

Yazar: Tolga Sefa Ağyıldız

Bu İnternet Sitesi içeriğinde yer alan tüm eserler (yazı, resim, görüntü, fotoğraf, video, müzik vb.) TİCİMAX BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ A.Ş.’ye ait olup, 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu kapsamında korunmaktadır.

15 Gün Ücretsiz Deneyin

Devlerin kullandığı e-ticaret alt yapısının 15 günlük demosu hemen mailinize gelsin.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Kişisel verileriniz işlenmesine ilişkin detaylı bilgiye ulaşmak için Ticimax Kişisel Verilerin Korunmasına Yönelik Aydınlatma ve Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.
İlgili Yazılar Yeni Yazılar Popüler Yazılar
Adres : Allianz Tower Küçükbakkalköy Mah. Kayışdağı Cad. No:1 34750 Ataşehir/İstanbul  /  Çağrı Merkezi : 0850 811 08 20  / 
© 2005-2024 Ticimax E Ticaret Yazılımları ve E Ticaret Paketleri / Ticimax Bilişim Teknolojileri A.Ş. Her Hakkı Saklıdır.
BİZE ULAŞIN
Ticimax