Biz Sizi Arayalım

Merak ettiğiniz tüm sorularınız için iletişim bilgilerinizi girin,
uzman ekibimiz en kısa zamanda size yardımcı olsun!

Dilerseniz;

7/24 Müşteri Destek Hattı

0850 811 08 20

telefonumuzdan
bize ulaşabilirsiniz.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Ücretsiz E-Ticaret Yazılımı Neden Kullanmamalısınız?

Güncelleme Tarihi: 23.05.2023

İçindekiler;

E-ticaret gün geçtikçe hayatımızda daha etkili olan bir alan haline geldi. Birçok firma işletmelerini e-ticaret platformlarına taşıyarak internet üzerinden de para kazanmaya başladı. E-ticaret’in gelişmesiyle beraber e-ticaret alt yapısı sağlayan firmalar da zaman içinde artmaya başladı. Bu firmaların bazıları ücretsiz bir şekilde e-ticaret yazılımı kullanmanıza olanak sağlarken bazıları da ücretli bir şekilde e-ticaret yazılımı kullanmanıza olanak sağlıyor. Ücretsiz ve ücretli e-ticaret yazılımı kullandıran firmaların ise belirli dezavantajları ve avantajları var. Bu yazımızda dezavantajları daha fazla olan ücretsiz e-ticaret yazılımı neden kullanmamalısınız bunlardan bahsedeceğiz.

 

Ücretsiz E-Ticaret Yazılımı Neden Kullanmamalısınız?

 

Gerekli Alt Yapının Tam Olarak Sağlanmaması

 

Ücretsiz E-ticaret yazılımı neden kullanmamalısınız yazımızın bu bölümünde alt yapılardan bahsedeceğiz. E-ticaret siteleri düşünüldüğünde çok trafik alan siteler aklımıza gelmektedir. Birçok alanda hizmetleri bulunduğu için ve ürün çeşitliliği fazla olduğu için e-ticaret sitesi kullanacak olan firmalara etkin bir alt yapı sağlanması gerekir. İncelenen ücretsiz e-ticaret sitesi alt yapısı sağlayan firmaların ise genel olarak alt yapılarının yeterli olmadığı görülmektedir. Alt yapının yeterli olmaması müşterilerinizin sitenize bağlanma problemlerini, sitenizin yavaşlamasından kaynaklı sitenizin terkedilme oranını arttıracaktır. Bu sizler için 2 farklı problemi beraberinde getirebilmektedir.

 

Birinci olan problem müşteri kazanımı. Siteniz yavaş olduğu için müşteri kazanımınız da biraz daha yavaşlayacaktır. Çünkü genel olarak düşünüldüğünde hızlı olmayan bir sitede zaman geçirmek müşterilerinizin istemeyeceği bir durumdur. İkinci olan problem ise Google sıralamalarınız. Sitenizin hemen çıkma oranı artacağı için Google bunu göz önünde bulunduracak ve sıralamalarınız 1-2 sıra düşecektir. Bu da rakiplerinizin sizin önüne geçmesine neden olacaktır.

 

Ücretsiz E-Ticaret Yazılımı Hataları Altyapı

 

Sertifika Problemleri

 

E-ticaret sitesi olan kişilerin en önem verdiği şeylerden birisi de sertifikalardır. E-ticaret sitesi sertifikaları müşterilerinizin güvenli bir şekilde alışveriş yapmasına ve bu alışverişin ödemesini gerçekleştirirken bilgilerinin dışarıya sızdırılmamasına olanak sağlar. Birçok ücretsiz e-ticaret sitesi olan kişi ise bu konuda problem yaşamaktadır. Çünkü ücretsiz e-ticaret sitelerinde kullanılan sertifika bilgilerinin tam olarak koruma sağlayamaması müşterilerde güven problemi teşkil etmekte ve bu da alışveriş süreçlerini olumsuz bir şekilde etkilemektedir. Bu sebeple en iyi e ticaret yazılımı sertifika problemi yaşamayan yazılımdır.

 


sertifika, eticaret , sertifikalı site

 

Tasarım Problemleri

 

E-ticaret sitelerini ziyaret eden birçok kişi özellikle ilk olarak sitenin tasarımına dikkat etmektedir. Site tasarımının daha düzenli ve güvenli görünmesi ise ziyaretçilerin alışveriş yapma potansiyelinde etkili olmaktadır. Ücretsiz alt yapı sağlayan e-ticaret platformlarında ise tema özellikleri tam kullanılmamakla beraber istediğiniz tasarım için daha fazla emek vermenize neden olacaktır. Ücretli e-ticaret sitesi sağlayıcılarında ise genel olarak tema problemlerine rastlanmamakta ve bu da sizlerin daha hızlı şekilde işlerini ortaya koymasına ve bununla beraber müşterilerin de daha fazla alışveriş yapmasına olanak sağlamaktadır.



tasarım, eticaret , e-ticaret sitesi, tasarım yapma, puzzle

 

Güvenlik Açıkları

 

Ücretsiz olarak e-ticaret sitesi altyapısı sağlayan birçok firmada güvenlik açıkları olduğu için bu firmaların alt yapısını kullanan işletmeler de aynı güvenlik açıkları ile karşı karşıya kalmaktadır. Sitenizde olacak bir güvenlik açığı e-ticaret sitenize kolay bir şekilde girilmesine ve sitenizin kısa süreler içerisinde hacklenmesine neden olacaktır. Bu da müşterilerinizin bilgilerinin sızdırılmasını beraberinde getirecek ve daha önemlisi bu problem yüzünden itibarınızı kaybetmenize ve müşterileriniz ile problem yaşamanıza neden olacaktır.


guvenlik, yazilim

 

Analiz Problemleri

 

E-ticaret sitesi olan birçok kişi işi ile ilgili bir karar almadan önce dönüşümleri izlemek ister. Fakat birçok ücretsiz e-ticaret sitesi kullanan firmanın dönüşümlerini izleyemediğini söylemek mümkündür. Bunun nedeni ise ücretsiz olarak faydalandıkları site sağlayıcılarının gerekli olan bilgileri barındırmada zorluk yaşaması ve bunları firmalarla paylaşmayı bırakmasıdır.




analiz_analiz etmek, analiz problemi


 

Destek Problemleri

 

Ücretsiz e-ticaret alt yapıları içerisinde internet siteniz ile ilgili destek alabileceğiniz herhangi bir destek sistemi bulunmamaktadır. Bu nedenle sitenizde çıkacak problemler hakkında internette araştırma yapmanız ve bu araştırmalar sonucunda deneme yanılma yöntemiyle bu problemi çözmeniz gerekmektedir. Bunun yanı sıra ücretli e-ticaret alt yapısı kullandığınız takdirde birlikte çalıştığınız firmanın içerisinde konumlandırılmış destek birimleri sayesinde 7 gün 24 saat boyunca sorunlarınız hakkında yardım alabilirsiniz. Bu nedenle ücretli e-ticaret alt yapıları ücretsiz e-ticaret alt yapılarına göre daha verim alabileceğiniz alt yapılardır. B sebeple e ticaret yazılım fiyatları ve kapsamları incelenmelidir. En ucuz e ticaret yazılımı ya da en kapsamlı e ticaret yazılımı olarak geçen Ticimax ile tüm hizmetlerden faydalanarak bu yola birlikte başlayabilirsiniz.

 

Yukarıda bahsettiğimiz nedenlerden dolayı ücretsiz e-ticaret yazılım altyapısı kullanmamanızı öneriyoruz. Unutmayın ki bu hem sizin hem de müşterilerinizin güvenliği ve itibarı için oldukça önemlidir.

 

 

Ticimax E-ticaret paketleri ile ilgili kapsamlı bilgiler almak için 0850 811 08 20 numaralı telefonu arayabilir ya da 15 gün ücretsiz inceleme yapabilmek için e-ticaret demo formunu doldurabilirsiniz.

 

 

Yazar: Pınar Keleş

Bu İnternet Sitesi içeriğinde yer alan tüm eserler (yazı, resim, görüntü, fotoğraf, video, müzik vb.) TİCİMAX BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ A.Ş.’ye ait olup, 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu kapsamında korunmaktadır.

15 Gün Ücretsiz Deneyin

Devlerin kullandığı e-ticaret alt yapısının 15 günlük demosu hemen mailinize gelsin.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Kişisel verileriniz işlenmesine ilişkin detaylı bilgiye ulaşmak için Ticimax Kişisel Verilerin Korunmasına Yönelik Aydınlatma ve Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.
İlgili Yazılar Yeni Yazılar Popüler Yazılar
Adres : Allianz Tower Küçükbakkalköy Mah. Kayışdağı Cad. No:1 34750 Ataşehir/İstanbul  /  Çağrı Merkezi : 0850 811 08 20  / 
© 2005-2024 Ticimax E Ticaret Yazılımları ve E Ticaret Paketleri / Ticimax Bilişim Teknolojileri A.Ş. Her Hakkı Saklıdır.
BİZE ULAŞIN
Ticimax