Biz Sizi Arayalım

Merak ettiğiniz tüm sorularınız için iletişim bilgilerinizi girin,
uzman ekibimiz en kısa zamanda size yardımcı olsun!

Dilerseniz;

7/24 Müşteri Destek Hattı

0850 811 08 20

telefonumuzdan
bize ulaşabilirsiniz.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Allegro'da Nasıl Satış Yapılır?

Güncelleme Tarihi: 17.01.2024

İçindekiler;

E-ticaret sektöründe faaliyet gösteren markaların ürün ve hizmetlerini tüketiciler ile daha kolay buluşturmasını sağlayan birçok pazaryeri platformu bulunuyor. Pazaryeri platformlarının bazılarından yalnızca Türkiye içerisinde satış yapılabilirken ETSY, Ebay, Allegro ve Aliexpress gibi global pazaryerlerinde satış yapan kişiler ürünlerini yurtdışına satma imkânı yakalıyor ve böylece satıcılar e-ticaret yaparken döviz geliri elde edebiliyor.

 

Son dönemlerde Amazon, Aliexpress, Etsy ve Ebay gibi hızlı bir şekilde popüler bir hale gelen ve Türkiye’deki e-ticaret firmalarının dikkatini pazaryeri platformlarından birisi olan Allegro’ya olan ilgi de artış gösteriyor. Polonya menşeili bir pazaryeri platformu olan Allegro’da satış yapmak isteyen kişi sayısı hızlı bir şekilde artıyor.

 

Allegro'da Nasıl Satış Yapılır adlı bu yazımızda sizlere Allegro ile Polonya’ya nasıl satış yapabileceğinizden bahsedeceğiz. Gelin şimdi hep beraber hem Polonya’yı hem de Allegro’yu daha yakından tanıyalım ve Allegro’da satış nasıl yapılır sorusuna göz atalım.

 

Allegro'da Nasıl Satış Yapılır?

 

Polonya

 

Polonya ya da resmi adı ile Polonya Cumhuriyeti, Orta Avrupa ülkeleri arasında yer almaktadır. Polonya’nın komşuları Almanya, Çek Cumhuriyeti, Slovakya, Rusya, Litvanya, Belarus ve Ukrayna’dır.

 

Birçok Avrupa ülkesi ile komşuluk ilişkileri bulunan Polonya her geçen gün gelişmeye devam eden bir ülkedir. Aslına bakıldığında bu ülkede satış yapmak Doğu Avrupa’daki birçok ülkede tanınmanızı sağlamaktadır.

 

Allegro'da Satış Polonya

 

Polonya’da E-ticaret Hacmi

 

Polonya hem komşuları ile hem de e-ticaret hacmi ile ön plana çıkan bir ülkedir. Polonya’da e-ticaret en çok gelişen sektörler arasında yer almaktadır. Çünkü Polonya’nın dinamik nüfusu bulunmaktadır. Polonya ve e-ticaret dendiğinde herkesin bilmesi gereken başlıca unsurlar şunlardır.

 
  • Polonya nüfusu 37,9 milyondur ve Polonya Avrupa Birliği ülkeleri arasında nüfusu en yüksek olan altıncı ülkedir.
  • Ülkede e-ticaret siteleri üzerinden alışveriş yapan kişi sayısı 13 milyondur.
  • E-ticaret Pazar hacmi göz önünde bulundurulduğunda Polonya’nın e-ticaret pazarları içerisinde en çok gelişen 13. Ülke olduğunu söylemek mümkündür.
  • 2020 yılında e-ticaret siteleri üzerinden alışveriş yapan Polonyalılar yaklaşık 13,9 milyar Euro değerinde alışveriş yapmıştır.
  • Ülkede e-ticaret sitelerinden alışveriş yapan kişilerin ortalama sepet tutarı 456 Euro civarındadır.
  • Dünya nüfusunun yaklaşık %45’lik bölümü e-ticaret alışverişlerini Polonya’dan yapmayı tercih etmektedir.
  • Polonya’da yaşayan kişilerin %75’i internet üzerinden alışveriş yapmayı tercih etmektedir.
 

Bu istatistikleri göz önünde bulundurduğumuzda Polonya’nın e-ticaret hacminin oldukça geniş olduğunu söylemek mümkündür. Bu nedenle yurtdışına satış yapmak isteyen her kişi ve işletmenin Polonya menşeili bir e-ticaret pazaryeri platformu olan Allegro’da satış yapmayı göz önünde bulundurması gerekir.

 

Polonyada E-ticaret Hacmi

 

Allegro Nedir?

 

Allegro, 1999 yılında Polonya’da kurulan bir çevrim içi alışveriş sitesidir. Permira, Mid Europa Partners ve Cinven tarafından geliştirilen bu platform üzerinden aylık 70 milyondan fazla ürün satışı gerçekleştirilmektedir.

 

Polonya e-ticaret istatistikleri göz önünde bulundurulduğunda Allegro’nun Aliexpress, Ebay ve Amazon gibi birçok markadan daha fazla geliştiği görülmektedir. Bu nedenle Doğu Avrupa ülkelerine satış yapmak isteyen kişiler daha çok bu platform üzerinden satış yapmayı tercih etmektedir.

 

İlgili İçerik; E-ihracat Çözümleri Nelerdir? 5 Adımda E-ihracat Yapmak

 

Allegro Nedir

 

Allegro’da Satış Yapmanın Sağladığı Avantajlar Nelerdir?

 

Polonya’nın en büyük e-ticaret pazaryeri platformlarından birisi olan Allegro’da satış yapmak birçok avantajdan yararlanmanızı sağlar. Allegora’da satış yapmanın sağladığı avantajlar şunlardır:

 
  • Polonya birçok Doğu Avrupa ülkesi ile komşu olduğu için Allegro’da satış yapmak markanızın daha hızlı bir şekilde tanınmasını sağlar.
  • Allegro Polonya’nın en bilinen pazaryeri platformu olduğu için hedef kitlenizde yer alan kişilere ulaşmanız kolaylaşır.
  • Allegro marka bilinirliğini ispatladığı için birçok satıcı bu platform alıcı ürün ve hizmet alışverişini Allegro’dan yapar.
  • Allegro’da satış yapmak hazır bir müşteri kitlesine ulaşmanızı kolaylaştırır.
  • Allegro Avrupa’nın en büyük pazaryeri platformları arasında 5.sırada yer alır.
  • Aylık 17 milyon kişi tarafından ziyaret edilir.
  • 110 milyondan fazla ürün satışı yapılabilir.
  • Allegro’da satış yapan Türkler döviz kazanabilir.
  • Allegora’da düzenlenen indirim ve kampanyalar sayesinde satıcılar reklam desteklerinden yararlanabilmektedir.
 

Allegro’da satış yapmanın sağladığı avantajları bunlardır. Sizler de bir değerlendirme yapıp Allegro’da mağaza açıp açmayacağınıza karar verebilirsiniz.

 

İlgili İçerik; E-İhracat Sitesi Nasıl Kurulur?

 

Allegro'da Satış Avantajları Nelerdir

 

Allegro’da Mağaza Nasıl Açılır?

 

Allegro’da satış yapmak için herkesin bir mağaza açması gerekmektedir. Allegro’da mağaza açmak içinse tamamlanması gereken belirli prosedürler, başvuru süreci ve evraklar bulunmaktadır. Bu süreçleri tamamlayan ve gerekli evrakları sunan kişiler Allegro’da mağaza açabilmektedir. Allegro’da mağaza açmak isteyen kişi ve işletmelerin:

 
  • İlk olarak Allegro internet sitesini ziyaret etmesi gerekir.
  • Ardından ziyaret ettikten sonra sitede yer alan hesap oluşturma bölümüne tıklayın.
  • Burada açılacak hesap türleri arasında yer alan işletme ve standart hesap seçeneklerinden işletme hesabını seçin.
  • İşletme hesabını açabilmek için e-mail, şifre, telefon numarası gibi bilgileri doldurun.
  • Şirketiniz ile ilgili olan şirket adresi, vergi numarası, posta kodu ve şehir gibi bilgilerin bulunduğu formu doldurun.
  • Allegro’nun sizinle iletişime geçebilmesi için gerekli olan iletişim tercihlerini seçin.
  • Ardından hesap oluştur butonuna tıklayın.
  • Şirket bilgilerinizi girdikten sonra Allegro’dan ödeme alabilmek için bir Payoneer hesabı açmanız gerekir. Bu nedenle Payoneer için de başvuru yapmanız gerekmektedir.
 

Bu süreci tamamladıktan sonra Polonya’nın en ünlü pazaryeri platformlarından birisi olan Allegro’da hesabınız açılacaktır. Bunun sonrasında istenilen belgeleri sisteme yüklemeniz gerekmektedir.

 

Allegro'da Mağaza Nasıl Açarım

 

Allegro’da Mağaza Açmak İçin Gerekli Belgeler

 

Allegro’da satış yapmak isteyen kişi ve işletmelerin mağazalarının açılması için belirli belgeleri Allegro’ya iletmesi gerekmektedir. Allegro’da mağaza açmak için gerekli olan belgeler şunlardır:

 
  • İmza Sirküleri
  • Şirket Sahibine Ait Kimlik Fotokopisi
  • Vergi Levhası
  • Faaliyet Belgesi
  • Pay Defteri
 

Gibi belgelerin tamamlanması ve Allegora’ya iletilmesi gerekmektedir. Burada markaların dikkat etmesi gereken en önemli nokta evrakların dilidir. Allegro yurtdışı tabanlı bir pazaryeri platformu olduğu için çalışanların sizi tanıyabilmesi için tüm evrakların İngilizce olması gerekmektedir.

 

Bu noktada markalar bir tercüman ya da tercümanlık ofisi ile anlaşma yaparak yukarıda yer alan belgeleri Türkçe’den İngilizce’ye çevirtmekte, kaşeli ve imzalı bir şekilde Allegro’ya iletmektedir. Siz de Allegora’da satış yapmak için evraklarınızı bu şekilde hazırlayabilir ve platforma gönderebilirsiniz.

 

İlgili İçerik; E-ihracat Nasıl Yapılır?

 

Allegro'da Mağaza Açmak Belgeler

 

Allegro’da En Çok Satılan Ürünler

 

Allegro’da satış yapmak isteyen kişi ve işletmelerin yanıt aradığı sorulardan birisi de Allegro’da en çok satılan ürünler nelerdir sorusudur. Çünkü bu platformda satış yapmak isteyenle karlı bir ticaret yapmak istemektedir.

 
  • Elektronik Ürünleri
  • Çocuk Bakım Ürünleri
  • Giyim Ürünleri
  • Tekstil Ürünleri
  • Ev ve Yaşam Kategorisi
  • Anne ve Bebek
  • Sağlık
  • Telefon Aksesuarları
 

Allegro’da en çok ürün satışı yapılan kategorilerdir. Sizler de karlılığınızı artırmak ve iyi bir şekilde yurt dışına satış yapmak istiyorsanız bu ürün gruplarını satmaya özen gösterebilirsiniz.

 

İlgili İçerik; E-ihracat Teşvik & Hibe Rehberi

 

Allegro'da En Çok Satılan Ürünler


 

Ticimax ile Dünya’ya Açılın

 

Yurtdışına satış yapmak için e-ticaret sitenizi kurarken sizler de Ticimax’ı tercih edin. Ticimax e-ihracat alt yapısında yer alan özellikleri kullanın ve sitenizi Polonya’ya özel tasarlayarak e-ihracatın en yoğun olduğu bu ülkede satış yapmaya başlayın.

 

 

 

Ticimax ile çalışmak istiyorsanız demo talep formunu doldurabilir ve 15 günlük deneme süresinin ardından e-ticarette doğru adımlar atabilirsiniz. Ticimax ile ilgili daha fazla haber almak için Ticimax’ı Youtube, Instagram, Facebook ve Twitter üzerinden takip edebilirsiniz. Ayrıca e-ticaret ile ilgili kapsamlı bilgi almak için 0850 811 08 20 numaralı telefonu arayabilirsiniz.

 

 

Yazar: Tolga Sefa Ağyıldız

Bu İnternet Sitesi içeriğinde yer alan tüm eserler (yazı, resim, görüntü, fotoğraf, video, müzik vb.) TİCİMAX BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ A.Ş.’ye ait olup, 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu kapsamında korunmaktadır.

15 Gün Ücretsiz Deneyin

Devlerin kullandığı e-ticaret alt yapısının 15 günlük demosu hemen mailinize gelsin.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Kişisel verileriniz işlenmesine ilişkin detaylı bilgiye ulaşmak için Ticimax Kişisel Verilerin Korunmasına Yönelik Aydınlatma ve Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.
Adres : Allianz Tower Küçükbakkalköy Mah. Kayışdağı Cad. No:1 34750 Ataşehir/İstanbul  /  Çağrı Merkezi : 0850 811 08 20  / 
© 2005-2024 Ticimax E Ticaret Yazılımları ve E Ticaret Paketleri / Ticimax Bilişim Teknolojileri A.Ş. Her Hakkı Saklıdır.
BİZE ULAŞIN
Ticimax