Biz Sizi Arayalım

Merak ettiğiniz tüm sorularınız için iletişim bilgilerinizi girin,
uzman ekibimiz en kısa zamanda size yardımcı olsun!

Dilerseniz;

7/24 Müşteri Destek Hattı

0850 811 08 20

telefonumuzdan
bize ulaşabilirsiniz.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Amazon Almanya'da Satış Yapmak

Güncelleme Tarihi: 17.01.2024

İçindekiler;

İnternetten ürün satışı yapacak olan kişiler kendi e-ticaret siteleri üzerinden satış yapabilecekleri gibi e-ticaret pazaryerlerinden de ürün satabilir. Bunun yanı sıra işletmeler pazaryeri entegrasyonu kullanarak hem e-ticaret pazaryerlerinden hem de e-ticaret sitelerinden satış yapabilir. Amazon Almanya'da satış yapmak da işletmelerin önem verdiği konular arasında yer alır.

 

Çoklu kanallar üzerinden satış yapacak olan işletmeler ise bu noktada her zaman satış potansiyeli yüksek olan pazaryerlerine yönelir. Çünkü işletmeler satış potansiyeli fazla olan pazaryerlerine giriş yaparak hem marka bilinirliği yaratabilmekte hem de daha hızlı satış yapabilmektedir. Bu süreçte pazaryeri platformlarından ürün satacak olan markaların belirli unsurları göz önünde bulundurarak hareket etmesi önemlidir.

 

Amazon Almanya'da Satış Yapmak adlı bu yazımızda sizlere Amazon Almanya’da nasıl satış yapabileceğiniz hakkında bilgi vereceğiz. Bunun yanı sıra Amazon Almanya’da mağaza açmak, Amazon Almanya’da satılacak ürünler hakkında da sizleri bilgilendireceğiz. Siz de Amazon Almanya’da ürün satmak istiyorsanız bu yazımızı inceleyebilir ve tüm detayları öğrenebilirsiniz.

 

İlginizi Çekebilir: Amazon Handmade Nedir


 
Amazon Almanya'da Satış Yapmak

Amazon Almanya Nedir?

 

Amazon Germany ya da bilinen adıyla Amazon Almanya, 1995 yılında kurulan Amazon’un Almanya pazarına özel açtığı e-ticaret pazaryeri platformudur. Amazon Germany’de kişi ve işletmeler mağaza açabilmekte ve ürünlerini Almanya’ya satabilmektedir.

 

Amazon Almanya’da Satış Yapmanın Avantajları

 

Dünyanın en büyük pazaryeri platformlarından birisi olan Amazon’un Almanya pazaryerinde satış yapmak kişilere birçok avantaj sağlamaktadır. Amazon Germany’de satış yapmanın avantajları şunlardır:

 
  • Almanya, Avrupa’da yer alan en büyük ekonomilerden birisidir. Bu nedenle ülkede tüketim bir hayli yüksektir.
  • Amazon Almanya’da satış yapan işletmeler çalışacakları kargo firmalarına göre lojistik süreçlerini profesyonel bir şekilde yürütebilmektedir.
  • Amazon Germany’de satış yapan işletmeler mikro ihracat kurallarından yararlanabilmekte ve e-ihracat yaparak vergi indirimi elde etmektedir.
  • Amazon, dünyanın en büyük pazaryeri platformlarından birisi olduğu için bu platformda satış yapan işletmelerin marka bilinirliği artmaktadır.
  • Amazon’un kullanıcı sayısı milyonların üzerinde olduğu için ürün ve hizmetlerinizi birçok kişiye tanıtarak satışını yapabilirsiniz.
  • Amazon Almanya’da ürün satışı yapan işletmeler Amazon reklamlarından yararlanabilmekte ve böylece ürün ve hizmetlerini daha hızlı satabilmektedir.
  • Ülkede çeşitlilik bir hayli fazla olduğu için ürünlerinizi farklı hedef kitlelere satabilmeniz mümkündür.
  • Almanya Avrupa Birliğinde yer alan ülkelerden birisi olduğu için Amazon Germany’de satış yapan kişi ve işletmeler Avrupa ülkelerine de kolayca ürün satabilmektedir.
  • Amazon Almanya’da rekabetçi fiyatlar sunarak müşterilerinize ürün satmanız daha koladır.
  • Geniş bir pazar olduğu için Amazon Almanya’da ürün satışlarınızı artırmanız mümkündür.
  • Avrupa birliği içinde yer alan ticaret anlaşmalarından yararlanabilir ve ürün satışlarınızı kolayca yapabilirsiniz.
 

Amazon Almanya’da ürün satışı yapmanın sağladığı başlıca avantajlar bunlardır. Fakat Amazon Germany’de satış yapmanın en büyük avantajı Türk nüfusudur. Almanya’da yaşayan Türk sayısı bir hayli fazla olduğu için ürünlerinizi Türk müşterilere kolayca satabilir ve böylece gelir elde edebilirsiniz.

 

İlginizi Çekebilir: Amazon Kanada'da Satış Yapmak


 
Amazon Almanya’da Satış Yapmanın Avantajları

Amazon Almanya’da Satış Yapmanın Dezavantajları

 

Amazon Almanya’da satış yapmak birçok avantaj sağlasa da bazı dezavantajlar da doğurabilir. Amazon Almanya’da Satış Yapmanın Dezavantajları şunlardır:

 
  • Amazon Almanya’da satış yapmak şirket kurmanız gerekir.
  • Amazon rekabetin yüksek olduğu bir pazaryeri olduğu için işletmenizi ön plana çıkarmak ve satışlarınızı artırmak için daha yüksek bir efor harcamanız gerekmektedir.
  • Amazon Almanya’da sattığınız her ürün için ürün kategorisine göre komisyon oranı ödemeniz gerekir.
  • Amazon Almanya’da aynı ürünü satan birçok satıcı bulunur.
 

Amazon Almanya’da satış yapmanın dezavantajlarından etkilenmek istemeyen işletmeler iyi bir satış stratejisi geliştirerek ürün satışı yapabilmektedir. Bu süreçte birçok kişi hem kendi e-ticaret sitesi üzerinden hem de Amazon Almanya’dan satış yapmaktadır.

 

Amazon Almanya’da Ne Satılır?

 

Amazon Almanya’da satış yapmak isteyen kişi ve işletmelerin en çok yanıt aradığı sorulardan birisi de Amazon Almanya’da ne satılır sorusudur. Çünkü kişiler doğru ürün ve hizmetleri Amazon mağazalarına yüklemek ister ve artan talebe yanıt vererek satış artırmak ister. Amazon Almanya’da satılacak ürünler şunlardır:

 
Kategori Ürün
Ev ve Bahçe Mobilya, bahçe mobilyası, beyaz eşya, mutfak ürünleri
Moda ve Giyim Kadın ve erkek giyim ürünleri, ayakkabı, çanta, anne ve bebek giyim ürünleri, takı ve aksesuar
Güzellik ve Kişisel Bakım Kozmetik, cilt bakım ürünleri, parfüm, yüz maskesi
Elektrik ve Elektronik Akıllı telefon, telefon kılıfı, tablet, diz üstü bilgisayar, hoparlör ve diğer elektronik ürünler
Yiyecek ve İçecek Hazır gıda ürünleri, organik ürünler, kahve, çay ve çikolata
Spor ve Outdoor Spor giyim ürünleri, takviye besin ve vitaminler, kamp ürünleri, spor ürünleri
Oyun ve Oyuncak Kutu oyunları, eğitici oyunlar, figürlü oyuncaklar
Ev Aletleri Süpürge, robot süpürge, mutfak robotu, Airfryer
Anne ve Bebek Anne ve bebek giyim ürünleri, bebek maması, biberon, emzik, yeni doğan setleri
Hobi El sanatı ürünler, müzik aletleri ve resim malzemeleri
 

Amazon Almanya’da ne satabilirim sorusuna yanıt arayan kişilerin yönelebileceği başlıca ürünler bunlardır. Sizler de Amazon Almanya’da satış yapmak için bu ürün gruplarına yönelebilir ve kolayca satışını yapabilirsiniz.

 

Amazon Almanya’da Ne Satılır?

Amazon Almanya’da Mağaza Açmak

 

Amazon Almanya’da ürün satışı yapmak isteyen kişi ve işletmelerin mağaza açması gerekir. Amazon Almanya’da mağaza açmak için şu adımları takip edebilirsiniz:

 
  • Amazon.de’nin kayıt olma sayfasına giriş yapın.
  • Kayıt olma sayfasına girdikten sonra Amazon’da bir müşteri hesabını oluşturun.
  • Müşteri hesabınızı oluşturduktan sonra şirket kayıt detaylarınızın girişini yapın.
  • Bu noktada Lucid ve VAT numarasını girmeyi unutmayın.
  • Amazon’da satıcı hesabı açmak için banka hesabınızı tanımlayın.
  • Yaşadığınız ülkeye ait olan pasaport ve ulusal kimlik bilgilerinizi sisteme girin.
  • Telefon numaranızı sisteme girin.
  • Amazon’un mağaza açma ücretini kesebilmesi adına banka kartınızı ya da kredi kartı bilgilerinizi sisteme girin.
  • Ürünlerinizi ekleyin ve satış yapmaya başlayın.
 

Bu çalışmaları yaparak sizler de Amazon Almanya’da mağazanızı açabilir ve ardından Amazon’dan satış yapmaya başlayabilirsiniz.

 

İlginizi Çekebilir: Amazon FBA Satış Yapma

 

Amazon Almanya Komisyon Oranları

 

Amazon Almanya’da ürün satışı yapacak kişi ve işletmeler ürünlerinin bulunduğu kategorilere göre satış komisyonu öder. Çünkü Amazon Almanya satıcıları ve alıcıları bir arada bulunduran bir platform olduğu için yapılan satışlar üzerinden komisyon keser. Amazon Almanya Komisyon Oranları şunlardır:

 
Kategori Komisyon Oranı
Bebek ürünleri %8- %15
Güzellik ve Bakım Ürünleri %8 - %15
Kitap ve müzik %15
Araba ve motosiklet %7 - %15
Giyim ve Ayakkabı %7 - %15
Bilgisayar ve aksesuarları %7 - %15
Elektronik aksesuar %8-%15
Mobilya %15
Spor Ürünleri %15
El Yapımı Ürünler %12
Endüstriyel araçlar %12
Diğer %15
 

Amazon Almanya’da mağaza açan ve satış yapmaya başlayan kişi ve işletmelerin ödeyeceği komisyon oranlarıdır. Bu oranlar her zaman yapılan satışlardan kesilmekte ve ardından satıcıların hak ediş ödemesi hesaplarına yapılmaktadır.

 

İlginizi Çekebilir: Amazon’da Satış Yapmak


 
Amazon Almanya Komisyon Oranları

Amazon Almanya Entegrasyonu ile Satışlarınızı Kolayca Yapın

 

E-ihracat sitenizi Ticimax ile hayata geçirerek ya da Ticimax’a taşıyarak sizler de e-ticaret pazaryeri entegrasyonlarını kullanabilirsiniz. Amazon Almanya pazaryeri entegrasyonu sayesinde e-ihracat sitenizde yer alan ürün ve hizmetleri Amazon Almanya mağazanıza anında gönderebilir ve böylece satışlarınızı artırabilirsiniz.

 

Ticimax ile çalışmak istiyorsanız demo talep formunu doldurabilir ve 15 günlük deneme süresinin ardından e-ticarette doğru adımlar atabilirsiniz. Ticimax ile ilgili daha fazla haber almak için Ticimax’ı Youtube, Instagram, Facebook ve Twitter üzerinden takip edebilirsiniz. Ayrıca e-ticaret ile ilgili kapsamlı bilgi almak için 0850 811 08 20 numaralı telefonu arayabilirsiniz.

 

Yazar: Tolga Sefa Ağyıldız

Bu İnternet Sitesi içeriğinde yer alan tüm eserler (yazı, resim, görüntü, fotoğraf, video, müzik vb.) TİCİMAX BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ A.Ş.’ye ait olup, 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu kapsamında korunmaktadır.

15 Gün Ücretsiz Deneyin

Devlerin kullandığı e-ticaret alt yapısının 15 günlük demosu hemen mailinize gelsin.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Kişisel verileriniz işlenmesine ilişkin detaylı bilgiye ulaşmak için Ticimax Kişisel Verilerin Korunmasına Yönelik Aydınlatma ve Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.
Adres : Allianz Tower Küçükbakkalköy Mah. Kayışdağı Cad. No:1 34750 Ataşehir/İstanbul  /  Çağrı Merkezi : 0850 811 08 20  / 
© 2005-2024 Ticimax E Ticaret Yazılımları ve E Ticaret Paketleri / Ticimax Bilişim Teknolojileri A.Ş. Her Hakkı Saklıdır.
BİZE ULAŞIN
Ticimax