Biz Sizi Arayalım

Merak ettiğiniz tüm sorularınız için iletişim bilgilerinizi girin,
uzman ekibimiz en kısa zamanda size yardımcı olsun!

Dilerseniz;

7/24 Müşteri Destek Hattı

0850 811 08 20

telefonumuzdan
bize ulaşabilirsiniz.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Amazon FBA Satış Yapma Rehberi

Güncelleme Tarihi: 17.01.2024

İçindekiler;

Yurtdışına ürün ve hizmet satışı yapacak olan kişi ve işletmeler e-ihracat siteleri ile beraber e-ihracat pazaryeri platformları üzerinden de satış yapabilmektedir. Genellikle e-ihracat pazaryeri platformlarından satış yapacaklar ise popüler bir pazaryerinden satış yapmayı tercih eder. Popüler pazaryeri platformları dendiğinde ise herkesin aklına ilk olarak Amazon gelir.

 

Amazon normal bir mağaza açılımı yaparak satış yapabileceğiniz bir e-ihracat pazaryeri platformuyken farklı birçok hizmetinden de sizlerin yararlanmasını sağlamaktadır. Bu hizmetler içerisinde herkesin aklına ilk gelen hizmet Amazon FBA’dır.

 

Amazon FBA Satış Yapma Rehberi adlı bu yazımzıda Amazon’dan satış yapmak isteyen kişiler için Amazon FBA hakkında bilgi vereceğiz. Siz de yazımızı inceleyebilir ve Amazon FBA hakkında bilgi edinerek bu platformdan satış yapmaya başlayabilirsiniz.

 

İlgili İçerik; Amazon'da Nasıl Satış Yapılır?

 

Amazon FBA Satış Yapma Rehberi

 

Amazon FBA Nedir?

 

2006 yılında dünyanın en büyük pazaryeri platformlarından birisi olan Amazon tarafından geliştirilen Amazon FBA, Amazon Fulfillment by Amazon anlamına gelir. Amazon tarafından geliştirilen fulfilment hizmet türü olan Amazon FBA, satıcıların Amazon depolarına ürün gönderimi yapmalarını sağlar.

 

Amazon FBA hizmeti ile Amazon satıcılarının sattığı ürünlerin depolama, nakliye, paketleme ve iade gibi operasyonel süreçleri Amazon tarafından yürütülür. Kısacası Amazon depolarına ürün gönderecek olan kişiler herhangi bir efor sarf etmeden ürün satar ve gelir elde eder.

 

Amazon FBA Nedir

 

Amazon FBA’da Satış Yapmanın Avantajları

 

Amazon’da satış yapan kişiler genellikle FBA’da satış yapmanın avantajlarından dolayı bu hizmeti tercih etmektedir. Çünkü Amazon FBA’da Satış Yapmanın Avantajları markalar için oldukça önemlidir. Gelin şimdi Amazon FBA’da Satış Yapmanın Avantajlarına detaylı bir şekilde göz atalım.

 
  • Amazon FBA, satış yapmak isteyen markaların lojistik ve nakliye süreçlerinde kaliteli hizmet almasını sağlar.
  • Amazon FBA satış yapan markalar indirimli kargo ücretleri ile çalışır.
  • Amazon satıcıları Amazon FBA açılımı olan Amazon Fulfillment by Amazon hizmetinden yararlanrak bir müşteri danışmanı ile çalışma fırsatı yakalar.
  • Markalar Amazon Fulfillment by Amazon sayesinde iade işlemleri ile uğraşmak zorunda kalmaz.
  • Şirketler Amazon Fulfillment by Amazon hizmeti sayesinde uygun fiyatlar ile ürünlerini depolar.
  • Amazon Fulfillment by Amazon hizmeti markaların prime hizmetler sunmasını kolaylaştırır.
  • E-ihracat ve e-ticaret süreçleri Amazon FBA sayesinde kolayca gerçekleşir.
 

Günümüzde birçok e-ihracat e-ticaret firması sağladığı bu avantajlardan dolayı Amazon FBA hizmetinden yararlanır ve Amazon’da satış yapar.

 

Amazon FBA Satış Yapmanın Avantajları

 

Amazon FBA’nın Dezavantajları

 

Amazon FBA çoğu zaman avantajlı bir hizmet olsa da aslına bakıldığında belirli durumlarda dezavantajlar ile karşı karşıya kalmanıza neden olabilmektedir. Amazon FBA’nın Dezavantajları şunlardır:

 
  • Amazon FBA’da depoladığınız ürünlerin süresi 6 ayı geçtiği takdirde ek ücret ödemesi yapmanız gerekir.
  • İade kolay olacağı için satışını yaptığınız ürünlerin iade sayısı artış gösterebilmektedir.
  • Amazon verdiği her hizmet için ayrı bir ücretlendirme tarifesi uygular.
  • Çalışanlar çoğu zaman paketleme ve gönderim süreçlerinde sizler kadar hassas olmaz.
  • Firmalar gönderdikleri ürünleri takip etmekte zorlanabilir.
 

Amazon FBA’da satış yapmanın markalara sağladığı dezavantajlar bunlardır. Sizler de avantaj ve dezavantajları göz önünde bulundurabilir ve Amazon FBA hizmetinden yararlanıp yararlanmayacağınıza karar verebilirsiniz.

 

İlgili İçerik; Amazon'da Nasıl Satış Yapılır?

 

Amazon FBA Satış Yapmanın Dezavantajları

 

Amazon FBA’da Nasıl Satış Yapılır?

 

Amazon FBA’da satış yapmak isteyen kişi ve işletmelerin en çok yanıt aradığı sorulardan birisi de Amazon FBA’da nasıl satış yapılır sorusudur. Bu noktada Amazon Fulfillment by Amazon hizmetinden yararlanmak ve Amazon’da satış yapmak isteyen herkesin belirli süreçleri ve prosedürleri tamamlaması gerekmektedir.

 
  • Amazon Fulfillment by Amazon hizmetinden yararlanmak istiyorsanız ilk olarak Amazon’da bir satıcı hesabı açmanız gerekir. Sellercentral by Amazon üzerinden bu adımı tamamlayabilirsiniz.
  • Mağazanızı açtıktan ve ürünlerinizi listeledikten sonra Amazon’da satacağınız ürünlerin gönderim şekli olarak FBA yöntemini tercih etmeniz gerekir. Bu aşamada göreceğiniz FBM ise ürünlerini kendisi gönderecek markaların tercih edebileceği bir hizmettir.
  • FBA yöntemini tercih ettikten sonra ve ürünlerinizi Amazon’da listeledikten sonra satacağınız ürünleri Amazon depolarına gönderebilir ve Amazon FBA hizmetinden yararlanabilirsiniz.
 

Bu adımları tamamlayarak sizler de dünyada birçok satıcının tercih ettiği Amazon Fulfillment by Amazon hizmeti ile ürünlerinizi yurtdışında satabilirsiniz.

 

Amazon FBA Nasıl Satış Yapılır

 

Amazon FBA Nasıl Çalışır?

 

Amazon’da satış yapmak ve FBA hizmetinden yararlanmak isteyen kişi ve işletmelerin yanıt aradığı sorulardan birisi de Amazon FBA Nasıl Çalışır sorusudur. Amazon FBA’nın çalışma sistemi şu şekildedir:

 
  • Amazon’dan satış yapmak isteyen kişiler ilk olarak kendilerine ait bir mağaza açarlar.
  • Mağaza onaylandıktan sonra ürün yükleme sürecinde FBA hizmetini tercih ederler.
  • FBA hizmetinden yararlanmak için kişi ve işletmeler ürünlerini Amazon’a gönderir.
  • Amazon eline ulaşan ürün ve hizmetleri kendi depolarında muhafaza eder.
  • Ürünler envantere girdikten sonra ve satış yapıldıktan sonra Amazon ürünleri sizin adınıza müşterilerinize iletir.
  • Süreç raftan alınma, paketleme ve kargolama olarak işler.
 

İlgili sistem Amazon’un çalışma sistemidir. Bu sistemde satıcıların ürünleri hasar gördüğü takdirde ilgili hasarı Amazon karşılamaktadır. Genellikle sistem otomatik bir şekilde işlerken ürünün akıbeti için müşteri de takip altına alınmaktadır.

 

İlgili İçerik; Amazon Komisyon Oranları

 

Amazon FBA Nasıl Çalışır

 

Amazon FBA Ücretleri

 

Amazon FBA hizmetinden yararlanmak isteyen her kişi ve işletmenin belirli bir sermayeye ihtiyacı bulunur. Çünkü Amazon FBA ücretli bir hizmettir. Özellikle Amazon FBA sisteminden yararlanacak olan kişilerin ilk olarak mağaza açma ücreti ve komisyon ödemesi yapması gerektiğini bilmeniz gerekir. Çünkü Amazon FBA, Amazon’da satış yapma şartlarından ayrı bir şekilde ücretlendirilen hizmetlerden birisidir.

 

Amazon FBA hizmetinde %15 sevkiyat ücreti almaktadır. Satılan ürün ve hizmetlere göre de ücretlendirme standartları değişiklik göstermektedir. Örneğin kitap kategorisinde satış yapan işletmelerden Amazon ek ücret almamaktadır ve plan dahilinde satış yapıyorsanız alınan ücretler 1 dolara sabit tutulmaktadır.

 

Amazon FBA’da markaların maliyet hesaplaması yapabilmesi için ürün adedi, ürün ağırlığı ve çeşitliliği gibi birçok unsuru göz önünde bulundurarak hareket etmesi gerekmektedir. Bununla beraber satılacak ürün kategorisi de Amazon FBA hesaplaması yaparken önem verilen unsurlar arasında yer almaktadır. Çünkü satılacak ürüne ve kategorisine göre Amazon FBA ücretleri farklılık göstermektedir.

 

Amazon FBA Ücretleri

 

Amazon’da Satış Nasıl Arttırılır?

 

Amazon FBA sisteminden yararlanmak ve Amazon’da satış yapmak isteyen kişilerin en çok yanıt aradığı sorulardan birisi Amazon’da satış nasıl arttırılır sorusudur. Amazon’da satış arttırmak için kişi ve işletmelerin önem vermesi gereken belirli noktalar bulunmaktadır.

 
  • İlk olarak ürün fiyatlandırma stratejinizi belirleyin ve rakiplerinizi analiz edin.
  • Trend olan ürünleri rakiplerinize uygun fiyatlandırırken stoğu az olan ürünleri yüksek fiyatlandırın.
  • Amazon tarafından düzenlenen kampanyalara ve indirimlere katılın.
  • Ürünlerinizin görsellerini ve açıklamalarını profesyonel bir şekilde oluşturun.
  • İyi bir mağaza veya satıcı olmak için müşteri memnuniyetini önemseyin.
 

Sizler de bu tür unsurlara dikkat ederek Amazon mağazanızı ön olana çıkarabilir ve Amazon’da satış arttırabilirsiniz.

 

İlgili İçerik; Amazon Dropshipping Rehberi

 

Amazon Satış Nasıl Arttırılır

 

Amazon ile Dünyaya Açılın

 

Ticimax e-ihracat paketleri ile kendinize ait bir e-ihracat sitesi kurulumu yapabilirsiniz. E-ihracat siteniz sayesinde marka bilinirliği yaratırken dilediğiniz takdirde sitenizi Amazon’a da entegre edebilirsiniz.

 

Ticimax Amazon entegrasyonundan yararlanarak ürünlerinizi Amazon mağazanıza otomatik bir şekilde aktarabilir ve siparişlerinizin takibini tek bir panel üzerinden kolayca yapabilirsiniz. Böylece hem satış yapabilir hem de müşterilerinize profesyonel hizmet sağlayabilirsiniz.

 

 

 

Ticimax ile çalışmak istiyorsanız demo talep formunu doldurabilir ve 15 günlük deneme süresinin ardından e-ticarette doğru adımlar atabilirsiniz. Ticimax ile ilgili daha fazla haber almak için Ticimax’ı Youtube, Instagram, Facebook ve Twitter üzerinden takip edebilirsiniz. Ayrıca e-ticaret ile ilgili kapsamlı bilgi almak için 0850 811 08 20 numaralı telefonu arayabilirsiniz.

 

 

Yazar: Tolga Sefa Ağyıldız

Bu İnternet Sitesi içeriğinde yer alan tüm eserler (yazı, resim, görüntü, fotoğraf, video, müzik vb.) TİCİMAX BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ A.Ş.’ye ait olup, 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu kapsamında korunmaktadır.

15 Gün Ücretsiz Deneyin

Devlerin kullandığı e-ticaret alt yapısının 15 günlük demosu hemen mailinize gelsin.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Kişisel verileriniz işlenmesine ilişkin detaylı bilgiye ulaşmak için Ticimax Kişisel Verilerin Korunmasına Yönelik Aydınlatma ve Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.
İlgili Yazılar Yeni Yazılar Popüler Yazılar
Adres : Allianz Tower Küçükbakkalköy Mah. Kayışdağı Cad. No:1 34750 Ataşehir/İstanbul  /  Çağrı Merkezi : 0850 811 08 20  / 
© 2005-2024 Ticimax E Ticaret Yazılımları ve E Ticaret Paketleri / Ticimax Bilişim Teknolojileri A.Ş. Her Hakkı Saklıdır.
BİZE ULAŞIN
Ticimax