Biz Sizi Arayalım

Merak ettiğiniz tüm sorularınız için iletişim bilgilerinizi girin,
uzman ekibimiz en kısa zamanda size yardımcı olsun!

Dilerseniz;

7/24 Müşteri Destek Hattı

0850 811 08 20

telefonumuzdan
bize ulaşabilirsiniz.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Babalar Günü Reklam Stratejileri

Güncelleme Tarihi: 19.01.2024

İçindekiler;

E-ticaret firmaları ürün ve kampanyalarını tanıtarak hedef kitlelerine ulaşmayı ve satışlarını arttırmayı istemektedir. Genellikle e-ticaret firmalarının satış arttırmak için kullandığı farklı reklam teknikleri bulunmaktadır. E-ticaret firmaları bu reklam tekniklerini normal dönemlerde normal bir şekilde kullanırken babalar günü gibi özel günlerde yoğun bir şekilde kullanmakta ve satışlarını arttırmayı hedeflemektedir.

 

İşletmelerin yoğun reklam ve tanıtım çalışmaları yapması hem marka bilinirliklerini arttırmalarını sağlamakta hem de dönüşüm ve ziyaretçi sayılarını arttırmalarında yardımcı olmaktadır.

 

Babalar günü kampanyaları e-ticaret firmalarının önem vermesi ve reklam çalışmaları yapması gereken bir kampanya dönemi olduğu için Babalar Günü Öncesi İşinize Yarayacak 5 Reklam Tekniği adlı bu yazımızda sizlere satışlarınızı arttıracak reklam teknikleri hakkında bilgi vereceğiz. Siz de bu yazımızdan Babalar günü kampanyalarınızda kullanabileceğiniz reklam tekniklerini öğrenebilir ve babalar günü hediyeleri satışlarınızı arttırabilirsiniz.

 

Babalar Gününde İşinize Yarayabilecek Reklam Taktikleri

 

Babalar Günü Sosyal Medya Reklamları

 

Sosyal medya kullanımının tüm dünya genelinde artış göstermesi e-ticaret firmalarının reklam ve tanıtım çalışmalarını bu platformlara kaydırmasında oldukça etkili oldu. Günümüzde birçok e-ticaret firması satışlarını arttırmak için sosyal medya platformlarında ürün ve kampanyalarına yönelik içerikler paylaşıyor ve bu içerikler için reklamlar vererek hedef kitlesine ulaşmayı amaçlıyor.

 

Babalar günü kampanyalarınız ile babalar günü hediye satışlarını arttırmak istiyorsanız sizler de sosyal medya platformları üzerinden reklamlar verebilirsiniz. Fakat reklam vermeden önce dikkat etmeniz gereken önemli unsurlar bulunmaktadır. Bunlar;

 
  • Her sosyal medya platformunun ayrı bir dinamiği olduğu için e-ticaret firmaları sosyal medya reklamları verecekleri platformlara yönelik çalışmalar yapmaya özen göstermelidir.
  • Yalnızca görsel içeren babalar günü postlarına değil, video içerikler, hikayeler gibi özellikler de kullanılarak sosyal medya çalışmaları yapılmalıdır. Bununla beraber görsel ve video paylaşımlarınız için reklam çalışmaları yapacaksanız her platformun ayrı bir görsel boyutunun bulunduğunu bilmeli ve sosyal medya görsel boyutlarına uygun içerikler üretmelisiniz.
  • Sosyal medya reklamlarında hedef kitle belirlemek isteyen firmaların bu kitleyi belirlerken platform nezdinde çalışmalar yapması oldukça önemlidir. Bu reklam çalışmalarınızın daha başarılı olmasını sağlayacaktır.
  • Reklam vereceğiniz platformlardaki babalar günü postlarınızda babalar günü hashtagleri kullanabilir ve gönderilerinizin daha fazla kişi tarafından görülmesini sağlayabilirsiniz.
 

Babalar gününde satışlarınızı arttırmak istiyorsanız sizler de bunları göz önünde bulundurmalı ve sosyal medya reklamları vermelisiniz.

 

İlgili İçerik; E-ticaret Siteleri İçin Sosyal Medya Pazarlama İpuçları

 

İlgili İçerik; Babalar Gününe Hazırlanırken E-ticaret Sitelerinin Dikkat Etmesi Gerekenler

 

İlgili İçerik; Babalar Gününde Kargo Yönetimi İpuçları



Babalar Günü Sosyal Medya Reklamları

 

Google Adwords Reklamları

 

E-ticaret firmaları tarafından en çok kullanılan reklam türlerinden biri de Google Adwords reklamlarıdır. Günümüzde birçok e-ticaret firması ürün ve kampanya tanıtımı yapmak için Google’ın ücretli reklam türü olan SEM ile hedef kitlelerine ulaşmaya çalışmakta ve böylece ürün satışlarını arttırmayı hedeflemektedir. Google Adwords reklamları ile babalar günü kampanyalarını duyurmak isteyen e-ticaret firmalarının bu reklam türleri hakkında bilmesi gereken belirli unsurlar bulunmaktadır.

 

Google Adwords’te reklam vermek isteyen e-ticaret firmaları farklı reklam türleri ile e-ticaret sitelerini öne çıkarabilmektedir. Google Ads reklamları için kullanılan türler şunlardır;

 
  • Arama Ağı Reklamları
  • Görüntülü Reklamlar
  • Video İçerik Reklamları
  • Mobil Uygulama Reklamları
 

Google ADS’te en çok kullanılan reklam türleridir. Google Adwords reklamları ile e-ticaret sitelerini öne çıkarmak isteyen işletmelerin ilk olarak bir anahtar kelime analizi yapması ve bunun sonrasında reklam çalışmalarına başlaması gerekmektedir. Babalar günü reklamları için anahtar kelime belirlerken;

 
  • Semrush
  • Ahrefs
  • Ubersuggest
 

Gibi anahtar kelime analiz araçlarını kullanabilir ve reklamlarınızda hedefleyeceğiniz anahtar kelimeleri daha kolay bir şekilde belirleyebilirsiniz. Genellikle e-ticaret firmaları babalar günü reklamlarında belirli başlı anahtar kelimeleri kullanmaktadır. Günümüzde en çok kullanılan anahtar babalar günü anahtar kelimeleri şunlardır;

 
  • Babalar günü için hediyeler
  • Babalar günü kampanyaları
  • Babalar için hediye
  • Babalar günü indirimleri
  • Babalar günü telefon kampanyaları
 

Anahtar kelimelerine benzer anahtar kelimeler bulabilir veya bu anahtar kelimeleri kullanarak e-ticaret siteniz için reklam verebilirsiniz. Babalar günü reklamları vermek için dikkat etmeniz gereken başka bir unsur ise reklam bütçesidir. Reklam bütçenizi belirlerken ilk olarak rakiplerinizi analiz etmeli ve rakip analizi sonrasında bir reklam bütçesi belirlemelisiniz.

 

İlgili İçerik; Alışveriş Odaklı Google Reklam Modelleri

 

Babalar Günü Adwords Reklamları

 

Influencer Marketing Reklamları İle Satışlarınızı Arttırın

 

Babalar Günü Öncesi İşinize Yarayacak 5 Reklam Tekniği arasında bulunan bir başka reklam türü de Influencer Marketing reklamlarıdır. Özellikle Instagram kullanımının artmasıyla daha da fazla gelişen Influencer Marketing reklamlarının e-ticaret firmalarına sağladığı birçok avantaj bulunmaktadır.

 
  • E-ticaret firmaları Influencer marketing ile babalar günü kampanyalarını daha fazla kişiye ulaştırabilmektedir.
  • Genellikle Influencer marketing reklamları işletmelerin ziyaretçi sayılarını ve dönüşüm oranlarını hızlı bir şekilde arttırmasına olanak sağlamaktadır.
  • Influencer marketing reklamları e-ticaret firmalarının marka bilinirliğini arttırmasında etkin rol oynamaktadır.
 

Bu nedenlerden dolayı e-ticaret ile internetten ürün satan firmaların babalar günü kampanyaları öncesinde Influencer marketing reklamlarına önem vermesi gerekmektedir. Sizler de e-ticaret sitenizin satışlarını arttırmak istiyorsanız hedef kitlenizi elinde bulunduran ve farklı hedef kitlelere de hitap edebileceğiniz yüksek takipçili bir Influencer ile çalışabilirsiniz. Çalışacağınız Influencerı bulmak için bir ajans ile görüşebilir veya Instagram, Twitter gibi platformlardan yüksek takipçili hesaplar ile iletişime geçebilirsiniz.

 

İlgili İçerik; Influencer Marketing ile Etkileşimleri Arttırmak

 

Babalar Gününde Influencer Marketing

 

Mobil Uygulama Reklamları

 

Günümüzde mobil uygulama kullanımı da her geçen gün artış gösteriyor. Babalar günü reklamları vermek isteyen birçok e-ticaret firması hem marka bilinirliklerini hem de satışlarını arttırmak için mobil uygulama reklamlarından yararlanıyor. Böylece firmalar hedef kitlesinde yer alan birçok kişiye kolayca ulaşabiliyor ve bu da firmaların yaptığı satışları olumlu bir şekilde etkiliyor.

 

Birçok e-ticaret firması mobil uygulama reklamı olarak babalar günü kampanyalarına özel ürettikleri videolar ile reklam veriyor. Bununla beraber e-ticaret firmalarının reklam verirken tercih ettiği başak bir reklam türü ise mobil uygulama tanıtımına özel yapılan reklamlar. Genellikle e-ticaret siteleri için yeni bir mobil uygulama yaratan firmaların büyük bölümü mobil uygulamalarını tanıtmaya yönelik reklamlar vermeyi de tercih ediyor.

 

Sizler de babalar günü kampanyalarınızı duyurarak ve satışlarınızı arttırmak için mobil uygulama reklamları verebilirsiniz.

 

İlgili İçerik; Dükkan Açmadan İnternetten Satış Yapma Rehberi

 

İlgili İçerik; Sosyal Medya Hesaplarınızı Babalar Gününe Hazırlamanız için 7 İpucu



Babalar Günü Mobil Uygulama Reklamlari

 

Video Reklamlar

 

Babalar Günü Öncesi İşinize Yarayacak 5 Reklam Tekniği arasında bulunan başka bir tür de video reklamlar. Günümüzde Youtube, Instagram ve Facebook gibi platformlar göz önünde bulundurulduğunda video izlenme sürelerinin dünya genelinde bir hayli fazla olduğunu söylemek mümkün.

 

Her gün milyarlarca kişi bu platformları kullanarak herhangi bir türde üretilen videoları izliyor. E-ticaret firmaları video izleyen kişilere ürün ve kampanya tanıtımı yapmak için video içerikler üreterek reklam veriyor. Bu da firmaların marka bilinirliğini ve satışlarını arttırmasında etkin bir rol oynuyor. Fakat babalar günü reklamlarını video reklam olarak hazırlamak isteyen e-ticaret firmalarının belirli unsurları göz önünde bulundurması gerekiyor.

 
  • Video reklamlarda kullanılacak başlık kullanıcıların etkileşime girme olasılığını etkiliyor.
  • Video içeriklerde anahtar kelime kullanılması gerekiyor. Bu video içeriğin izlenme süresini arttırıyor.
  • Babalar günü reklamları verecek e-ticaret firmalarının iyi bir kapak görseli hazırlaması gerekiyor.
  • Video içeriklerin açıklama metni oluşturulurken SEO, hashtag kullanımı gibi önemli unsurlar videoların ulaştığı kişi sayısını arttırıyor.
 

Sizler de babalar günü reklamları vermek isteyen bir e-ticaret firmasıysanız bunları göz önünde bulundurmalı ve video reklamlarınız ile daha fazla kişiye ulaşmalısınız.

 

İlgili İçerik; Dönüşümlerinizi Arttıracak Video Reklam Modelleri

 

 

 

Ticimax E-ticaret paketleri ile ilgili kapsamlı bilgiler almak için 0850 811 08 20 numaralı telefonu arayabilir ya da 15 gün ücretsiz inceleme yapabilmek için e-ticaret demo formunu doldurabilirsiniz.

 

 

Yazar: Tolga Sefa Ağyıldız

Bu İnternet Sitesi içeriğinde yer alan tüm eserler (yazı, resim, görüntü, fotoğraf, video, müzik vb.) TİCİMAX BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ A.Ş.’ye ait olup, 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu kapsamında korunmaktadır.

15 Gün Ücretsiz Deneyin

Devlerin kullandığı e-ticaret alt yapısının 15 günlük demosu hemen mailinize gelsin.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Kişisel verileriniz işlenmesine ilişkin detaylı bilgiye ulaşmak için Ticimax Kişisel Verilerin Korunmasına Yönelik Aydınlatma ve Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.
İlgili Yazılar Yeni Yazılar Popüler Yazılar
Adres : Allianz Tower Küçükbakkalköy Mah. Kayışdağı Cad. No:1 34750 Ataşehir/İstanbul  /  Çağrı Merkezi : 0850 811 08 20  / 
© 2005-2024 Ticimax E Ticaret Yazılımları ve E Ticaret Paketleri / Ticimax Bilişim Teknolojileri A.Ş. Her Hakkı Saklıdır.
BİZE ULAŞIN
Ticimax