Biz Sizi Arayalım

Merak ettiğiniz tüm sorularınız için iletişim bilgilerinizi girin,
uzman ekibimiz en kısa zamanda size yardımcı olsun!

Dilerseniz;

7/24 Müşteri Destek Hattı

0850 811 08 20

telefonumuzdan
bize ulaşabilirsiniz.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Edinim Pazarlaması (Acquisition Marketing) Nedir?

Güncelleme Tarihi: 03.08.2023

İçindekiler;

Edinim pazarlaması, yeni müşteri kazanmak isteyen markaların yeni kitlelere yaptığı hedefleme stratejisine verilen isimdir. Markalar edinim pazarlaması ile pazarlama hunisinde yer alan “İlgilenen” ve “Değerlendirme” aşamasındaki tüketicileri hedeflemekte ve bu tüketicilere reklamını yaptıkları ürün ve hizmetlerin değerlerini göstermektedir.

 

Acquisition Marketing yaparken markalar hedef kitlelerine ürünlerini eşsiz bir yaklaşım ile ön plana çıkartmakta ve rakiplerinin ürünlerine karşı bu ürünlerin hangi açıdan üstük olduklarını vurgulamaktadır.

 

Kısacası edinim pazarlaması yaparken hedefleyeceğiniz tüketiciler işletmenizi tanıyan ancak ürün ve hizmetleriniz ile bir bağı ya da etkileşimi olmayan kişilerdir fakat bu kişiler işletmenizin potansiyel müşterileri arasında yer almaktadır.

 

Okumanızı Öneririz: Sesli Pazarlama (Voice Marketing) Nedir?

 

Edinim Pazarlaması Adımları


Edinim Pazarlaması Adımları
 

Acquisition Marketing çalışmaları yapacak olan markalar adım adım hareket etmektedir. Burada ilk olarak bir markanın tüketici grubunu iyi bir şekilde tanıması oldukça önemlidir. Tüketici grubunu tanıdıktan sonra da işletmeler şu adımları uygulamalardır.

 
  • Tanımladığınız tüketici grubuna ulaşmak için tercih edeceğiniz yöntemleri belirleyin.
  • Spesifik bir tüketici grubu belirlediğiniz takdirde onlara ulaşmak için müşteri kazanım uzmanlarınızı görevlendirin. Görevlendireceğiniz kişileri seçtikten sonra ise onlara bilgiler verin.
  • Bu kişilere ulaşırken hangi pazarlama yöntemlerinden ve reklam yollarından yararlanacağınızı belirleyin.
  • Firmanızdan alışveriş yapmayı düşünen yeni müşterilerinizi nitelikli adaylara dönüştürün.
 

Edinim Pazarlamasının İşletmelere Faydaları


Edinim Pazarlamasının İşletmelere Faydaları
 

Edinim pazarlaması çalışmaları her işletme için oldukça önemli bir pazarlama yöntemidir. Çünkü markalar Acquisition Marketing yaparak birçok avantajdan yararlanabilmektedir. Bunlar:

 
  • Edinim pazarlaması markalara yeni tüketicileri içeriye çekme yetkisi verir. Böylece hedef kitlenizde yer alan kişileri mevcut müşterilere dönüştürebilirsiniz.
  • Yatırımcılar ve diğer üçüncü parti kişileri markanın büyümesine katkıda bulunmak için mutlu ve motive eder.
  • İşletmelerin tüketici database’ini genişletmelerine olanak tanır.
  • Lead generation ve müşteri çevrim oranlarını arttırır.
  • Tekrar eden müşteri ihtimalini arttırır.
  • Diğer tüketicilerin dikkatini çekerek onları firmanın ürün ve hizmetleri hakkında daha çok bilgi almaya teşvik eder.
  • Uzun süreçte firmanın karlılığını geliştirir
  • Edinim pazarlaması markanızın satışlarının artmasına ve daha fazla kazanç sağlamasına olanak tanır.
  • Markanızın daha fazla bilinirlik sağlamasına olanak tanır.
  • Edinim pazarlaması ile markalar rakipleri ile daha kolay rekabete girer.
 

Edinim pazarlaması markaların büyümesini olumlu bir yönde etkilediği için her marka tarafından kullanılması gereken bir pazarlama stratejisidir. Sizlerde markanızın hedef kitlesine ulaşmak için kullanabileceğiniz pazarlama yöntemlerini belirleyebilir ve stratejinizi geliştirebilirsiniz.

 

Okumanızı Öneririz: Amaca Yönelik Pazarlama (Cause Marketing) Nedir?

 

Edinim Pazarlaması Yaparken Kullanabileceğiniz Yöntemler

 

Acquisition Marketing’in amacı firmayı tanıyan fakat bir sadakati olmayan kişilere ulaşmak olduğu için kişilerin ilk alışverişlerini yapmalarını sağlamak için farklı pazarlama stratejilerini kullanabilirsiniz. Böylece markanıza aşina olan tüketicileri işletmenize çekerek alışveriş yapma ihtimallerini artırabilirsiniz. Bu pazarlama stratejisini kurgulamak için de birçok yöntemden yararlanabilirsiniz.

  • E-mail Marketing Çalışmaları
  • Blog İçerikleri
  • SMS Pazarlaması
  • Sosyal Medya Pazarlaması
 

Markalar edinim pazarlaması stratejilerini geliştirirken aynı dijital pazarlama yöntemlerini kullanıyor olsa da aslına bakıldığında tüketicileri etkilemek için farklı stratejiler ile de hareket edebilmektedir.

 

E-mail Marketing Çalışmaları


E-mail Marketing Çalışmaları
 

Acquisition Marketing çalışmalarında işletmelerin en çok tercih ettiği pazarlama yöntemlerinden birisi e-mail marketing çalışmalarıdır. E-mail marketing çalışmaları sayesinde işletmeler potansiyel müşterilerine daha kolay bir şekilde ulaşabilmekte ve bu pazarlama yönteminin dönüşüm oranları bir hayli fazla olduğu için onları mevcut müşteriye de dönüştürebilmektedir.

 

Edinim Pazarlaması çalışmaları için e-posta pazarlaması yapacak olan işletmeler yalnızca ürün ve hizmet tanıtımına yönelik çalışmalar yapabilecekleri gibi, ürünlerin indirimleri, kampanya tanıtımları gibi e-posta gönderimleri de yapabilmektedir. Bunun yanı sıra kişilere özel hazırlanan doğum günü içerikleri, promosyon teklifleri gibi e-mailleri de hedef kitleniz ile bağlantı kurmak için tercih edebilirisiniz.

 

Blog İçerikleri

 

Markaların blog sayfaları için oluşturduğu içerikler de iyi bir edinim pazarlaması aracıdır. Blog içerikleri belirli konular hakkında bilgi veren ve tüketicilere bunları anlatan içerik türlerinden birisi olduğu için hem hedef kitlenize ulaşmanızı kolaylaştırmakta hem de potansiyel müşterilerinizin sizi tanımasını sağlamaktadır.

 

Blog içerikleriyle edinim pazarlaması çalışmaları yapacak olan işletmeler özellikle yalnızca bir ürün tanıtımı yapmaya yönelik içerikler oluşturmaması gerekir. Ürün tanıtımının yanı sıra nedir, nasıl yapılır gibi içerikler de kullanıcıların ilgisini çekmektedir.

 

SMS Pazarlaması


SMS Pazarlaması
 

Bir internet ya da e-ticaret sitesini ziyaret eden tüketiciler çoğu zaman belirli formlar doldurmakta ve burada kişisel bilgilerini paylaşmaktadır. Telefon numaraları da kişilerin paylaştığı bilgiler arasında yer almaktadır.

 

Markalar tüketicilerin telefon numarasına yapacakları SMS gönderimleri ile onları etkilemekte ve potansiyel müşteriden mevcut müşteriye dönüşmelerini sağlayabilmektedir. Siz de işletmeniz için Acquisition Marketing stratejinizi geliştirmek istiyorsanız ürün ve kampanyalarınız hakkında müşterilere SMS gönderimi yapabilirsiniz.

 

Okumanızı Öneririz:Kişisel Alan Pazarlaması (Proximity Marketing) Nedir?

 

Sosyal Medya Pazarlaması


Sosyal Medya Pazarlaması
 

Acquisition Marketing çalışmalarında tercih edebileceğiniz bir diğer pazarlama yöntemi de sosyal medya pazarlamasıdır. Markalar hedef kitlelerinde yer alan tüketicilere ulaşmak için çoğu zaman sosyal medya platformlarını da tercih edebilmektedir.

 

Acquisition Marketing’de hedef kitlesine ulaşmak isteyen işletmeler kendi ürettikleri içerikler ile ulaşabilecekleri gibi sponsorlu reklam çalışmaları da yapabilmektedir. Bu noktada pazarlama çalışmalarının yoğunlaşacağı sosyal medya platformuna oldukça önem vermeniz ve hedef kitlenizin yer aldığı platformlarda aktif bir şekilde iletişim stratejinizi geliştirmeniz gerekmektedir.

 

Edinim Pazarlamasının Başarı Oranı Nasıl Ölçülür?

 

Her dijital pazarlama stratejisi gibi, edinim pazarlamasında da uyguladığınız taktiklerin başarı ve ulaşım oranını ölçümlemeniz oldukça önemlidir. Eğer eforlarınızın başarılı olup olmadığını bilmezseniz, gelecek için düzeltmeler yapma imkânınız olmayacaktır ve bu da sorunun nerde olduğunu tespit edememenize neden olacaktır.

 

Edinim pazarlaması çalışmaları yapacak olan işletmeler bu çalışmaların ardından belirli metrikleri kullanmaya özen göstermeli ve edinim pazarlamasının başarı oranını ölçmelidir. Markaların Edinim Pazarlamasının Başarı Oranını ölçümlerken takip etmesi gereken başlıca metrikler şunlardır:

 
  • Görüntülenme Sayısı
  • Tepkiler
  • Yeni Satışlar/Teklifler
  • Gelir Artışı
  • Teklif Oranı
  • Potansiyel Müşteri Oranı
 

Genellikle edinim pazarlamasının başarı oranını ölçerken markalar Google analytics gibi uygulamaları kullanabilmektedir. Bunun yanı sıra satış, teklif ve gelir artışlarını ise kendilerine ait bir CRM sistemi üzerinden takip edebilmektedir.

 

Okumanızı Öneririz: Kişiselleştirilmiş Pazarlama (Personalized Marketing) Nedir?

 

Edinim Pazarlamasını Geliştirmeniz İçin Tavsiyeler


Edinim Pazarlamasını Geliştirmeniz İçin Tavsiyeler
 

Edinim pazarlaması stratejisindeki başarı oranlarını artırmak isteyen işletmelerin belirli stratejiler uygulaması mümkündür. Edinim Pazarlamasını Geliştirmek içi kullanabileceğiniz stratejiler şunlardır:

 
  • Hedef Kitlenizi Tanımlayın: şekilde hedef kitlenizi tanımlamak isabetli bir içerik oluşturmayı kolaylaştırmaktadır. Hedef kitlenizin kim olduğunu ve neden bu kitleye ürün satmak istediğinizi kendinize sorabilir ve böylece nasıl bir stratejiniz olacağına karar verebilirsiniz.
  • Stratejilerinizi Esnek Tutun: Müşteri davranışları sürekli evrim gösterir, bu da edinim pazarlaması stratejinizi esnek tutmanın önemini gösterir. Edinim pazarlaması stratejilerini esnek tutan markalar daha kolay bir şekilde kendilerini şekillendirmektedir.
  • Sürdürülebilirliğe Önem Verin: Sürdürülebilirliği öncelik olarak belirleyerek; stratejinizin harcadığınız zaman ve maddiyata değer olduğundan emin olabilirsiniz. Edinim pazarlaması stratejiniz ne kadar esnekse, bir o kadar uzun süre çalışmaya devam edecektir.
  • Potansiyel Müşterileriniz Üzerine Yoğunlaşın: Edinim pazarlaması stratejinizi geliştirmek için potansiyel müşterileriniz üzerine yoğunlaşabilir ve böylece onları daha kolay bir şekilde mevcut müşteriye dönüştürebilirsiniz.
 

Ticimax ile Pazarlama Çalışmalarınıza Yön Verin

 

Dijital pazarlama çalışmalarında fark yaratmak için siz de Ticimax ile e-ticaret sitenizi kurabilir ve diğerlerinden daha fazla satış yapabilirsiniz. Ticimax e-ticaret altyapısında yer alan modül ve özellikler ile hedef kitlenizi tanıyabilir, SMS, E-mail, Sosyal Medya Pazarlaması çalışmalarını daha kolay yapabilirsiniz.

 

Ticimax ile çalışmak istiyorsanız demo talep formunu doldurabilir ve 15 günlük deneme süresinin ardından e-ticarette doğru adımlar atabilirsiniz. Ticimax ile ilgili daha fazla haber almak için Ticimax’ı Youtube, Instagram, Facebook ve Twitter üzerinden takip edebilirsiniz. Ayrıca e-ticaret ile ilgili kapsamlı bilgi almak için 0850 811 08 20 numaralı telefonu arayabilirsiniz.

 

Yazar: Pınar Keleş

Bu İnternet Sitesi içeriğinde yer alan tüm eserler (yazı, resim, görüntü, fotoğraf, video, müzik vb.) TİCİMAX BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ A.Ş.’ye ait olup, 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu kapsamında korunmaktadır.

15 Gün Ücretsiz Deneyin

Devlerin kullandığı e-ticaret alt yapısının 15 günlük demosu hemen mailinize gelsin.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Kişisel verileriniz işlenmesine ilişkin detaylı bilgiye ulaşmak için Ticimax Kişisel Verilerin Korunmasına Yönelik Aydınlatma ve Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.
İlgili Yazılar Yeni Yazılar Popüler Yazılar
Adres : Allianz Tower Küçükbakkalköy Mah. Kayışdağı Cad. No:1 34750 Ataşehir/İstanbul  /  Çağrı Merkezi : 0850 811 08 20  / 
© 2005-2024 Ticimax E Ticaret Yazılımları ve E Ticaret Paketleri / Ticimax Bilişim Teknolojileri A.Ş. Her Hakkı Saklıdır.
BİZE ULAŞIN
Ticimax