Biz Sizi Arayalım

Merak ettiğiniz tüm sorularınız için iletişim bilgilerinizi girin,
uzman ekibimiz en kısa zamanda size yardımcı olsun!

Dilerseniz;

7/24 Müşteri Destek Hattı

0850 811 08 20

telefonumuzdan
bize ulaşabilirsiniz.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Hindistan’a E-ihracat Nasıl Yapılır?

Güncelleme Tarihi: 29.02.2024

İçindekiler;

E-ihracat ile yurtdışına ürün satışı yapmak isteyen kişi ve işletmelerin hedef pazar ülkesi olarak seçebileceği birçok ülke bulunur. Genellikle hedef pazarlarını seçecek olan markalar Amerika, Almanya, Rusya, Fransa ve Hindistan gibi kalabalık nüfusu olan ve internetten alışveriş yapma yoğunluğu fazla olan ülkelere yönelir. Son dönemler de e-ihracat yapacak olan kişi ve işletmelerin en çok yöneldiği ülkelerden birisi Hindistan’dır.

 

Hindistan’a ürün satmak isteyen markaların asıl amacı nüfus bakımından oldukça kalabalık olan bu ülkede markalarını tanıtmak ve gelirlerini artırmaktır. Hindistan’a e-ihracat yapacak olan kişi ve işletmeler bu noktada birçok unsuru göz önünde bulundurarak hareket eder. Çünkü e-ihracat oldukça kapsamlı bir sektördür.

 

Hindistan’a E-ihracat Nasıl Yapılır adlı bu yazımızda ürün ve hizmetlerini Hindistan’a satmak isteyen markalar Hindistan hakkında bilmesi gerekenler, Hindistan’a e-ihracata başlarken atılacak olan adımlar, Hindistan’a ürün satışı yapmak gibi konular hakkında bilgiler vereceğiz. Siz de bu yazımızı inceleyebilir ve oldukça önemli bir Pazar ülkesi olan Hindistan hakkında bilgi alarak Hindistan’a internetten ürün satışı yapmaya başlayabilirsiniz.

 

İlgili İçerik; Sırbistan'a E-ihracat ile Nasıl Ürün Satabilirsiniz?


Hindistan’a E-ihracat Nasıl Yapılır

 

Hindistan

 

Hindistan Cumhuriyeti ya da bilinen bir diğer adıyla Hindistan, Güney Asya’da yer alan bir ülkedir. Dünyanın en büyük ülkeleri arasında yedinci sırada yer alan Hindistan’ın başkenti Yeni Delhi’dir. 1,38 milyar nüfusa sahip olan Hindistan’ın para birimi ise Hindistan Rupi’sidir.


Hindistan

 

Hindistan’a Satış Nasıl Yapılır?

 

Hindistan’a satış yapmak isteyen markaların tercih edebileceği belirli yöntemler bulunmaktadır.

 
  • E-ihracat Sitesi Açmak
  • İhracat yapmak
  • Sosyal Medya Üzerinden Satış Yapmak
  • E-ihracat Pazaryerlerinden Satış Yapmak
 

Hindistan’a ürün satmak isteyen markaların tercih edebileceği yöntemlerdir. Genellikle bu noktada Hindistan’a ürün satışı yapacak olan markalar daha çok e-ihracat sitesi açarak hareket etmektedir. Çünkü e-ihracat siteleri hem marka bilinirliğini artırmakta hem de alışveriş yapacak kullanıcıların sizlere güvenmesini sağlamaktadır. Peki, Hindistan’a ürün satmak isteyen markalar nasıl hareket etmelidir?

 

İlgili İçerik; İsrail'e E-ihracat ile Nasıl Ürün Satabilirsiniz?


Hindistan’a Satış Nasıl Yapılır?

 

Pazar Araştırması Yapın

 

Hindistan’a satış yapmak isteyen markaların e-ihracat sektöründe başarılı olabilmeleri için Pazar araştırması yapması gerekmektedir. Çünkü markalar Pazar araştırması yaparak Hindistan’ı daha kolay bir şekilde tanıyabilmekte ve böylece satacağı ürünlere, pazarlama yöntemlerine daha kolay karar verebilmektedir.

 

E-ihracat için Hindistan’ı Pazar olarak seçen markaların;

  • Hindistan’da en çok satılan ürünler
  • Hangi kişilerin ne tür ürünleri satın aldığı
  • Hedef kitlelerinde yer alacak kişilerin ilgi alanları
  • Hindistan’da kullanılan ödeme yöntemleri
  • Hindistan’da en çok kullanılan reklam modelleri
  • Hindistan’da en çok kullanılan sosyal medya platformları
  • Hedef kitlelerinin demografik yapısı
  • Rakip firmalar
 

Gibi konularda araştırmalar yapması gerekir. Bu tür araştırmalar sayesinde Hindistan’da satış yapacak kişi ve işletmeler bu pazarı ve hedef kitlelerini daha kolay bir şekilde tanıma fırsatı yakalar ve böylece satışını yapacağı ürün ve hizmetleri nasıl pazarlayacaklarına daha kolay karar verebilirler.

 

İlgili İçerik; Kuveyt'e E-ihracat ile Nasıl Ürün Satabilirsiniz?


Pazar Araştırması Yapın

 

Şirket Kurun

 

Hindistan’a e-ihracat yapmak için herkesin bir şirket kurması gerekir. Ülkemizde satılan her ürün için fatura kesme ve vergi ödeme zorunluluğu bulunduğu için bu prosedürün atlanmaması gerekir. Bununla beraber sanal pos anlaşması yapmak, e-ihracat alt yapısı almak ve gümrük süreçlerini yönetmek için de şirket kurmanız önemlidir.

  • Şahıs şirketi
  • Limited şirket
  • Anonim şirket
 

Türleri Hindistan’a e-ihracat yapacak olan markaların en çok kurduğu şirket türleridir. Bu noktada bütçesi fazla olan markalar limited ve anonim şirketleri kurmaya yönelirken düşük bütçe ile e-ihracat yapmak isteyen markaların ise şahıs şirketlerine yöneldiği bilinmektedir. Sizler de şirket türlerini araştırabilir, avantaj ve dezavantajlarına göz atabilir ve böylece hangi şirket türünü kuracağınıza karar verebilirsiniz.


Şirket Kurun

 

Satacağınız Ürün ve Hizmetleri Belirleyin

 

Hindistan’a e-ihracat yaparken satacağınız ürün ve hizmetler oldukça önemlidir. Çünkü bu pazarda birçok rakip bulunmaktadır ve markalarını ön plana çıkarmak isteyenlerin ürün seçimini iyi yapması gerekmektedir.

  • Hindistan İhracat İstatistikleri
  • Hindistan E-ihracat İstatistikleri
  • Hindistan’da En Çok Satılan Ürünler
  • Hindistan’da Satışı Yasak Olan Ürünler
 

Hindistan’da satılacak ürünleri belirlerken yapmanız gereken araştırmalardır. Bu araştırmaları yaparak sizler de e-ihracat sektörünüze ve satacağınız ürünlere kolayca karar verebilirsiniz.

 

İlgili İçerik; Ukrayna'ya E-ihracat ile Nasıl Ürün Satabilirsiniz?


Satacağınız Ürün ve Hizmetleri Belirleyin

 

Ürünlerinizi Tedarik Edin

  Hindistan’a satacağınız ürün ve hizmetleri belirledikten sonra ürün tedarik sürecini de yönetmeniz gerekir. Bazı markalar burada stoklu satış yaparken bazıları da stoksuz satış yapmayı tercih eder. Fakat her iki satış yönteminde de markaların çalışacağı tedarikçiyi doğru bir şekilde seçmesi gerekir . Tedarikçi seçimi aşamasında işletmelerin;  
  • Ürün stoğu
  • Ürün fiyatları
  • Sektöre olan hakimiyet
  • Teknolojiye olan hakimiyet
 

Gibi kıstasları göz önünde bulundurarak tedarikçi seçimi yapması gerekmektedir. Böylece doğru tedarikçi seçimi yapılabilmektedir.

 

Ürünlerinizi Tedarik Edin

 

Sitenizi Kurun

 

Hindistan’a internetten satış yapmak için şirket kuruluşu, ürün seçimi, tedarikçi seçimi gibi süreçleri tamamladıktan sonra ürünlerinizi sergileyeceğiniz bir e-ihracat sitesi de kurmanız gerekir. Bu aşamada markalar birçok farklı yöntemle sitelerini kurabilir.

 
  • Hindistan’da satış sitesi yazdırma
  • Açık kaynak kodlu yazılım
  • Hazır e-ihracat alt yapısı
 

Tercih edebileceğiniz site kurma yöntemleridir. Satış Sitesi Yazdırma, markaların yazılım firmaları ile çalışarak sıfırdan site yazdırdığı yöntemdir. Açık kaynak kodlu yazılımlar ise markaların demo özellikteki alt yapıları kullanarak site kurduğu yönteme verilen isimdir. Hazır e-ihracat altyapısı da bir e-ihracat firmasının tüm ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde oluşturulan ve paketler halinde satılan yazılımlardır.

 

Genellikle profesyonel e-ihracat sitesi kurarak Hindistan’a ürün satmak isteyen markalar bu noktada Ticimax gibi profesyonel alt yapıları kullanmayı tercih etmektedir. Sizler de Ticimax e-ihracat altyapısını inceleyebilir, bütçenize en uygun paketi seçerek Hindistan’a satış sitenizi kurabilirsiniz.


Sitenizi Kurun

 

Sitenizi Tasarlayın

 

Hindistan’a internetten ürün satışı yapmak isteyen kişi ve işletmelerin e-ihracat alt yapılarını satın aldıktan sonra site tasarımı da yapması gerekir. Site tasarımı yaparken de profesyonel ve güven verici bir tasarımın yapılması önemlidir. Bu noktada dikkat etmeniz gereken belirli noktalar bulunur:

  • Hindistan satış sitesi tasarımı yaparken güven verici bir tasarım yapın.
  • Sitenizde kullanacağınız temaların responsive olmasına özen gösterin.
  • Hindistan e-ihracat sitenizde markanızın kurumsal kimliğini yansıtın.
  • Hindistan’a satılacak ürünlerin sayfalarında profesyonel ürün fotoğrafı ve seo uyumlu ürün açıklamaları kullanın.
  • Sitenizi tasarlarken canlı destek araçları da ekleyin.
 

Bunlara önem vererek Hindistan’a satış sitenizi tasarlayabilirsiniz. Profesyonel bir site tasarımının ardından satışa hazır hale gelmek için sanal pos entegrasyonu ve kargo anlaşması yapabilirsiniz.

 

Sitenizi Kurun

 

Reklama Önem Verin

 

Hindistan’a internetten ürün satmak için reklam çalışması da yapmanız gerekir. Reklam çalışmaları hedef kitlenizde yer alan kişilere ulaşmanızı, marka bilinirliği yakalamanızı ve satışlarınızı artırmanızı sağlar. Sosyal medya platformlarında reklam vermek, seo çalışmaları yapmak, arama motoru reklamcılığı, Influencer marketing gibi dijital pazarlama yöntemlerini araştırabilir ve kendi pazarlama stratejinizi geliştirerek hedef kitlenizde yer alan kişilere ulaşabileceğiniz reklam çalışmalarını yapabilirsiniz.

 

Reklamlara Önem Verin

 

Ticimax ile Hindistan’a Ürün Satın

 

Hindistan’a ürün satmak için ihtiyacınız olan e-ihracat sitenizi kurarken sizler de Ticimax’ı tercih edin. Kalitesi ISO belgeleri ile onaylanmış e-ihracat altyapısı Ticimax ile sitenizi hızlı bir şekilde kurarken altyapımızda bulunan modüller sayesinde ürün ve hizmetlerinizi daha hızlı ve kolay bir şekilde satma ve e-ihracatta başarılı olma fırsatı yakalayın.

Ticimax ile çalışmak istiyorsanız demo talep formunu doldurabilir ve 15 günlük deneme süresinin ardından e-ticarette doğru adımlar atabilirsiniz. Ticimax ile ilgili daha fazla haber almak için Ticimax’ı Youtube, Instagram, Facebook ve Twitter üzerinden takip edebilirsiniz. Ayrıca e-ticaret ile ilgili kapsamlı bilgi almak için 0850 811 08 20 numaralı telefonu arayabilirsiniz.

 

Yazar: Pınar Keleş

Bu İnternet Sitesi içeriğinde yer alan tüm eserler (yazı, resim, görüntü, fotoğraf, video, müzik vb.) TİCİMAX BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ A.Ş.’ye ait olup, 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu kapsamında korunmaktadır.

15 Gün Ücretsiz Deneyin

Devlerin kullandığı e-ticaret alt yapısının 15 günlük demosu hemen mailinize gelsin.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Kişisel verileriniz işlenmesine ilişkin detaylı bilgiye ulaşmak için Ticimax Kişisel Verilerin Korunmasına Yönelik Aydınlatma ve Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.
Adres : Allianz Tower Küçükbakkalköy Mah. Kayışdağı Cad. No:1 34750 Ataşehir/İstanbul  /  Çağrı Merkezi : 0850 811 08 20  / 
© 2005-2024 Ticimax E Ticaret Yazılımları ve E Ticaret Paketleri / Ticimax Bilişim Teknolojileri A.Ş. Her Hakkı Saklıdır.
BİZE ULAŞIN
Ticimax