Biz Sizi Arayalım

Merak ettiğiniz tüm sorularınız için iletişim bilgilerinizi girin,
uzman ekibimiz en kısa zamanda size yardımcı olsun!

Dilerseniz;

7/24 Müşteri Destek Hattı

0850 811 08 20

telefonumuzdan
bize ulaşabilirsiniz.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Sırbistan'a E-ihracat ile Nasıl Ürün Satabilirsiniz?

Güncelleme Tarihi: 08.01.2024

İçindekiler;

İnternetten satış yaparak gelir elde etmek isteyen kişi ve işletmelerin tercih edebileceği iki farklı satış yöntemi bulunur. Bunlar e-ticaret ve e-ihracattır. E-ticaret yapan işletmeler ülkemiz sınırları içerisinde faaliyet gösterirken e-ticaret yapan işletmeler ise yurtdışına satış yapmaktadır. Yurtdışında satış yapacak olan işletmeler çoğu zaman satış yapacağı ülkeleri kendi seçer ve birçok işletme bu noktada Avrupa ülkelerine yönelir.

 

Avrupa ülkelerine satış yapmak isteyen kişi ve markalar Sırbistan, Almanya, Fransa, İtalya, İngiltere gibi birçok Avrupa ülkesinde mikro ihracat kuralları çerçevesinde satış yapabilmektedir. Genellikle son dönemlerde e-ihracat ile yurtdışına satış yapmak isteyen markaların daha çok Sırbistan’da satış yapmaya yöneldiği bilinmektedir.

 

Sırbistan'a E-ihracat ile Nasıl Ürün Satabilirsiniz adlı bu yazımızda Sırbistan’a e-ihracat yapacak markalar için önemli bilgiler vereceğiz. Siz de yazımızı inceleyebilir ve Sırbistan’a ürün satmak hakkında daha fazla bilgi edinebilirsiniz.


Sırbistan'a E-ihracat ile Nasıl Ürün Satabilirsiniz

 

Sırbistan

 

Balkanlar’da yer alan ülkelerden birisi olan Sırbistan’ın başkenti Belgrad’dır. 6,9 milyon kişinin yaşadığı bir ülke olan Sırbistan jeopolitik konumu bakımından oldukça önemli bir ülkedir. Sırbistan’a komşu olan ülkeler Macaristan, Hırvatistan, Bosna Herkes, Karadağ, Makedonya, Romanya ve Bulgaristan’dır.

 

İlgili İçerik; E-ihracat ile Yurtdışına Tekstil Ürünü Nasıl Satabilirsiniz?

 

Sırbistan’da Satış Nasıl Yapılır?

 

Sırbistan’da e-ihracat yapmak isteyen kişi ve işletmeler çoğu zaman kendilerine ait bir e-ihracat sitesi açarak ürün ve hizmetlerini yüklemekte ve hedef kitlesine ulaşmaktadır. Bununla beraber Sırbistan’da ürün satmak isteyen işletmelerin bir bölümü de e-ihracat pazaryerlerini tercih etmektedir.

 

Yapılan araştırmalar Sırbistan’a ürün satışı yapmak isteyen kişi ve işletmelerin çoğu zaman kendi e-ihracat sitelerine yöneldiğini göstermektedir. Çünkü e-ihracat siteleri üzerinden satış yapanlar hem düşük sanal pos ücretleri ile hem de komisyon oranları olmadan satış yapabilmektedir.

 

Sırbistan’a e-ihracat yaparken kişi ve işletmeler kendi e-ihracat siteleri üzerinden satış yaptığında ise mikro ihracatı tercih etmektedir. Peki Sırbistan’a mikro ihracat nasıl yapılabilir, gelin hep beraber bir göz atalım.

 

İlginizi Çekebilir; Shopee'de Nasıl Satış Yapılır?


Sırbistan'a nasıl ürün satılır

 

Sırbistan’a Mikro İhracat Nasıl Yapılır?

 

Sırbistan’a ürün satışı yapmak isteyen kişi ve işletmeler tarafından en çok tercih edilen satış yöntemi olan mikro ihracat yurtdışına satış yapan işletmelerin 15.000 Euro ve 300 KG ağırlığa kadar olan ürünlerini KDV’siz fatura ve ETGB ile sattığı satış yöntemidir.


İlginizi Çekebilir; Almanya'da Şirket Nasıl Kurulur? 


sırbistan'a mikro ihracat ile ürün nasıl satılır

 

Sırbistan E-ihracat Vergisi

 

Sırbistan’a ürün satacak olan markalar belirli vergiler ödemektedir. Sırbistan Türkiye’nin Serbest Ticaret Anlaşması yaptığı ülkeler arasında bulunmaktadır. 3 Temmuz 2009 tarihinde yapılan anlaşma sonucunda iki ülke arasında gümrük vergisi kaldırılmıştır.

 

Sırbistan’dan Türkiye’ye ithal edilen ve Türkiye’den Sırbistan’a ihraç edilen ürünlerden gümrük vergisi alınmamaktadır.

 

İlgili İçerik; E-ihracat Faturası Nasıl Kesilir?

 

Sırbistan’a Satış Yapmanın Avantajları

 

Sırbistan’a satış yapan kişi ve işletmeler birçok avantajdan yararlanarak ürün ve hizmet satışı yapabilmektedir. Sırbistan’a Satış Yapmanın Avantajları şunlardır:

 
  • Sırbistan’a satış yapan markalar döviz geliri elde eder. Bu da markaların daha hızlı bir şekilde gelişmesine yardımcı olur.
  • Markalar Sırbistan’a satış yaparak ülkemizi yurtdışında temsil eder.
  • Sırbistan’da internet alışverişlerine olan ilgi bir hayli fazla olduğu için kişi ve işletmeler hedef kitlelerine kolay bir şekilde ulaşır.
  • Sırbistan’da satış yapan markalar diğer Avrupa ülkelerine de satış yapabilmektedir.
  • Sırbistan’a e-ihracat yapan markalar yatırım alabilmektedir.
  • Sırbistan’a satış yapan markalar e-ihracat hibe ve teşviklerinden yararlanabilmektedir.
 

Sırbistan’a satış yapmanın sağladığı bu avantajlardan yararlanmak istiyorsanız sizler de kendinize ait bir e-ihracat sitesi açabilir, ürün ve hizmetlerinizi Sırbistan pazarında satabilirsiniz.

 

İlginizi Çekebilir; Wish'te Nasıl Satış Yapılır?


Sırbistan'a Satış Yapma Avantajları

 

Sırbistan’a Satış Yapmanın Dezavantajları

 

Sırbistan’a satış yapmak her ne kadar avantajlı olsa da bazı durumlarda dezavantajlara da neden olabilmektedir.

 
  • Sırbistan’a satış yapan markaların Sırpça bir e-ticaret sitesi kurması gerekir. Bu da Sırpça bilen bir çalışanı işe almanız gerektiğini göstermektedir.
  • Sırbistan’da e-ihracat yapan birçok marka bulunur. Bu nedenle bu markalar ile rekabete girmeniz gerekmektedir.
  • Sırbistan’da satacağınız ürünleri iyi seçmeniz önemlidir. Aksi halde ürün ve hizmet satışlarında problem yaşamanız mümkündür.
 

Bu tür dezavantajlı durumlar ihtimaller arasında yer alsa da Sırbistan’a satış yapan kişi ve işletmeler aslına bakıldığında oldukça avantajlı bir faaliyet yürütmektedir.


İlgili İçerik; E-ihracat ile Satabileceğiniz 10 Ürün


Sırbistan'a Satış Dezavantajları

 

Sırbistan’a Ne Satılır?

 

Sırbistan’a e-ihracat yapmak için belirli ürün ve hizmetleri seçmeniz ve bu ürünlerin satışı için bir e-ihracat sitesi açmanız gerekmektedir. Genellikle Sırbistan’a ne satılır sorusuna yanıt arayan kişi ve işletmeler belirli ürün gruplarına yönelmektedir. Bunlar Sırbistan’da popüler olan ürünlerdir.

 
  • Anne ve Bebek Ürünleri
  • Hazır Gıda Ürünleri
  • Spor Ürünleri
  • Ayakkabı ve Çanta
  • Aksesuar
  • Elektrik Elektronik Ürünleri
  • Ev ve Yaşam Ürünleri
 

Sırbistan’a ne satabilirim sorusuna yanıt arayan kişi ve işletmelerin incelemesi gereken ürünler arasında yer alır. Çünkü bu tür ürünlere olan ilgi Sırbistan’da oldukça fazladır.

 

İlginizi Çekebilir; İnternette En Çok Satılan Ürünler, Ne Satılır 2023


sırbistan'a ne ürün satılır

 

Sırbistan’a Satış Yapmak

 

Sırbistan’a satış yapmak isteyen her kişi ve işletmenin belirli süreçleri tamamlaması oldukça önemlidir.

 
  • Şirket Kuruluşu
  • E-ihracat Sitesi Kurma
  • E-ihracat Sitesi Tasarlama
  • Dijital Pazarlama Çalışmaları
 

Sırbistan’a e-ihracat yapmak isteyen her kişi ve işletmenin önem vermesi gereken süreçlerdir. Gelin şimdi hep beraber bu süreçlere detaylı bir şekilde göz atalım.

 

Şirketinizi Kurun

 

Sırbistan’a e-ihracat yapmak isteyen kişilerin bir şirket kurması gerekir. Çünkü şirket kurmak internetten satış yapma prosedürlerini sağlamanıza olanak tanır. Bununla beraber şirket kurarak internetten satış yapan markalar tüketicilere daha fazla güven verir. Bu nedenlerden dolayı Sırbistan’a e-ihracat yapmak isteyen her markanın şirket kurması gerekmektedir.


şirketinizi kurun

 

E-ihracat Sitenizi Açın

 

Sırbistan’a e-ihracat yapmak istiyorsanız ürün ve hizmetlerinizi sergileyeceğiniz bir e-ihracat sitesine ihtiyaç duyarsanız. Genellikle bu noktada markalar e-ihracat sitesi kurma yöntemleri arasında yer alan hazır e-ihracat paketleri, açık kaynak kodlu yazılım ya da e-ihracat sitesi yazdırma yöntemini tercih eder.

 

Çoğu markanın hazır e-ihracat paketlerini tercih ettiği bilinir. Çünkü hazır e-ihracat paketleri sayesinde markalar sitelerini daha kolay ve hızlı bir şekilde kurabilmektedir. Siz de sitenizi kurarken Ticimax gibi hazır e-ihracat paketlerini seçebilir ve böylece Sırbistan’a satış yapacağınız sitenizi daha kolay bir şekilde açabilirsiniz.


websitenizi kurun

 

Sitenizi Tasarlayın

 

Ticimax e-ihracat alt yapısını edindikten, ürün ve hizmetlerinizi sitenize girdikten sonra Sırbistan’a satış sitenizin tasarımını yapmanız gerekmektedir. Bu noktada e-ihracat sitesini tasarlayacak olan markalar alt yapımız içerisinde yer alan Premium temaları kullanarak istedikleri gibi bir e-ihracat sitesi tasarlayabilmektedir.

 

Site tasarımının ardından e-ihracat sitelerini satışa hazır hale getirmek için markalar sanal pos ve kargo anlaşmaları yapmaktadır. Böylece Sırbistan’a e-ihracat yapacak olan markalar sitelerini satışa hazır hale getirebilmektedir.


Sırbistan'a E-ihracat Sitesi

 

Dijital Pazarlama Çalışması Yapın

 

Sırbistan’a ürün ve hizmet satmak istediğiniz hedef kitlenize ulaşmak için belirli dijital pazarlama çalışmalarına ihtiyacınız bulunur. Genellikle bu noktada markalar e-mail marketing, sosyal medya pazarlaması, Google reklamları, Influencer çalışmaları gibi birçok dijital pazarlama yöntemine başvurur.

 

Dijital pazarlama stratejisini iyi bir şekilde geliştiren işletmeler ürün ve hizmetlerini satmak istediği hedef kitleye kolayca ulaşır ve satışlarını arttırır.


İlgili İçerik; E-ihracat Satışlarını Nasıl Arttırabilirsiniz?

 

Sırbistan’a E-ihracat Yapın!

 

Sırbistan’a e-ihracat yaparken sizler de Ticimax ile yola çıkın. Ticimax e-ihracat alt yapısı sayesinde ürün ve hizmetlerinizi hedef kitlenizde yer alan kişilere daha kolay ulaştırın ve satışlarınızı hızlıca arttırma fırsatı yakalayın.

  

 

Ticimax'ın e-ihracat paketleri ile ürünlerinizi dünyaya satmak için demo talep formunu doldurabilir ve 15 günün ardından Ticimax ile çalışmaya başlayabilirsiniz. Ticimax’ın ücretsiz e-ihracat eğitimleri ve e-ticaret hakkında bilgi almak için Ticimax’ı Youtube, Instagram, Facebook ve Twitter üzerinden takip edebilirsiniz. 

 

 

Yazar: Tolga Sefa Ağyıldız

Bu İnternet Sitesi içeriğinde yer alan tüm eserler (yazı, resim, görüntü, fotoğraf, video, müzik vb.) TİCİMAX BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ A.Ş.’ye ait olup, 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu kapsamında korunmaktadır.

15 Gün Ücretsiz Deneyin

Devlerin kullandığı e-ticaret alt yapısının 15 günlük demosu hemen mailinize gelsin.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Kişisel verileriniz işlenmesine ilişkin detaylı bilgiye ulaşmak için Ticimax Kişisel Verilerin Korunmasına Yönelik Aydınlatma ve Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.
İlgili Yazılar Yeni Yazılar Popüler Yazılar
Adres : Allianz Tower Küçükbakkalköy Mah. Kayışdağı Cad. No:1 34750 Ataşehir/İstanbul  /  Çağrı Merkezi : 0850 811 08 20  / 
© 2005-2024 Ticimax E Ticaret Yazılımları ve E Ticaret Paketleri / Ticimax Bilişim Teknolojileri A.Ş. Her Hakkı Saklıdır.
BİZE ULAŞIN
Ticimax