Biz Sizi Arayalım

Merak ettiğiniz tüm sorularınız için iletişim bilgilerinizi girin,
uzman ekibimiz en kısa zamanda size yardımcı olsun!

Dilerseniz;

7/24 Müşteri Destek Hattı

0850 811 08 20

telefonumuzdan
bize ulaşabilirsiniz.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Wish'te Nasıl Satış Yapılır?

Güncelleme Tarihi: 12.07.2023

İçindekiler;

E-ticaret sektörüne girmek isteyen kişilerin satış yapabileceği birçok platform bulunmaktadır. Neredeyse çoğu firma kendi e-ticaret sitesi üzerinden satış yapmayı tercih ederken birçok firma da e-ticaret pazaryeri platformları üzerinden satış yapmayı tercih eder. Genellikle markaların e-ticaret pazaryeri platformlarına yönelmesindeki başlıca nedenlerden birisi hazır müşteri kitlesinin bulunmasıdır. Bu nedenle markalar Trendyol, Wish, Aliexpress ve Amazon gibi büyük pazaryerlerinde satış yapmayı seçer.

 

Son dönemlerde e-ticaret ile yurtdışına satış yapmak isteyen birçok markanın da özellikle e-ticaret pazaryeri platformları arasında yer alan Wish’te satış yapmaya başladığını söylemek mümkündür. Bazı markalar bu sürece hızlı bir şekilde giriş yaparken birçok marka da özellikle Wish'te Nasıl Satış Yapılır sorusuna yanıt aramaktadır.

 

Wish'te Nasıl Satış Yapılır adlı bu yazımızda sizlere yurtdışına satış yapabileceğiniz platformlar arasında yer alan Wish’te satış yapmak hakkında bilgi vereceğiz. Siz de yazımızı inceleyebilir ve bu platformda nasıl satış yapabileceğinizi öğrenebilirsiniz.

 

İlgili İçerik; eBay’de Satış Yapma Rehberi 2023

 

Wish'te Nasıl Satış Yapılır?

 

Wish Nedir?

 

Wish, 2010 yılında kurulan satıcılar ve alıcıları buluşturan bir e-ticaret pazaryeri platformudur. Amerika menşeili bir pazaryeri platformu olan Wish’in genel merkezi San Francisco’da bulunmaktadır ve CEO’su Vijay Talwar’dır.

 

Wish hem satış yapabileceğiniz hem de dilediğiniz takdirde hisselerine ortak olabileceğiniz bir pazaryeri platformudur. Bu nedenle platformda faaliyet gösteren satıcı ve alıcı sayısı her geçen gün artış göstermektedir.

 

Wish Nedir

 

Wish E-ticaret Firmaları İçin Neden Önemlidir?

 

Wish’te nasıl satış yapılır sorusuna yanıt arayan kişi ve işletmelerin en çok yanıt aradığı konuların başında Wish neden önemlidir sorusu yer almaktadır. Aslına bakıldığında Wish’in e-ticaretteki önemi birçok pazaryeri ile aynıdır.

 

Pazaryeri platformlarında alıcı ve satıcı arasındaki güven ilişkisinin daha kolay ve hızlı kurulması, alıcıların haklarının pazaryeri platformları aracılığı ile korunması, kolay iptal ve iade seçeneklerinin bulunması pazaryeri platformları üzerinden yapılan alışverişleri olumlu etkilemektedir. Satıcılar nezdinde bu konu incelendiğinde ise hem yapılan yatırımlar hem de hazır bir müşteri kitlesi bulunması gibi avantajlar dolayısıyla Wish e-ticaret firmaları için oldukça önemli platformların başında gelmektedir.

 

İlgili İçerik; Trendyol’da Satış Yapmak için Bilmeniz Gerekenler

 

Wish E-ticarette Neden Önemlidir

 

Wish’te Satış Yapmanın Avantajları

 

Wish’in e-ticaret firmaları için öneminden bahsetmişken avantajlarına değinmek de oldukça önemlidir. Çünkü Wish’te satış yapmak markaların birçok avantajdan yararlanmasını sağlamaktadır. Gelin şimdi hep beraber Wish’te satış yapmanın avantajlarına bir göz atalım.

 
  • Hazır Müşteri Kitlesinin Bulunması
  • Uluslararası Bir Platform Olması
  • Geniş Kapsamlı Destek
  • Ücretsiz Öne Çıkarma
 

Gibi avantajlar Wish’te satış yapmanın avantajları olarak bilinmektedir.

 

Wish Satış Yapmanın Avantajları Nelerdir

 

Wish’te Hazır Müşteri Kitlesi Bulunur

 

Wish, uluslararası bir e-ticaret pazaryeri platformu olduğu ve 2010 yılından beri e-ticaret sektöründe faaliyet gösterdiği için hem Amerika’da hem de dünyada oldukça tanınan bir platformdur. Kullanıcılar pazaryeri platformlarına daha fazla güvendiği için Wish’te satış yapmak markaların hazır bir müşteri kitlesine ulaşmasını sağlamaktadır.

 

Wish Avantajları Müşteri Kitlesi

 

Uluslararası Bir Platformdur

 

Wish, her ne kadar Amerika menşeili bir e-ticaret pazaryeri platformu olsa da dünyanın her yerinden bu platformda alışveriş yapmak mümkündür. Bu da Wish’in uluslararası bir platform olmasını sağlamaktadır. Bu nedenle Wish’te satış yapmak markaların birçok dünya ülkesine hizmet etmesine yardımcı olmaktadır.



Wish Avantajları Uluslararası Satış

 

Geniş Kapsamlı Destek Bulunur

 

Wish hem alıcılar hem da satıcılar için oldukça güvenilir bir platformdur. Wish özellikle satıcılara reklam desteği, komisyon desteği gibi birçok avantaj ve destek sağlamaktadır. Bununla beraber ilk kez Wish’te satış yapacak satıcılar ücretsiz öne çıkarma özelliğinden yararlanarak ürün ve hizmetlerini ön plana çıkarabilmektedir.

 

Wish Avantajları Destek

 

Wish’te En Çok Satış Yapılan Kategoriler

 

Wish’te satış yapmak isteyen markalar genellikle bu platform üzerinden hızlı bir şekilde ürün satışı gerçekleştirmeyi ister. Bu nedenle de işletmeler daha çok talebin olduğu kategorilerde satış yapmayı tercih eder. Wish’te En Çok Satış Yapılan Kategoriler şunlardır:

 
  • Moda ve Moda Aksesuarları
  • Ev Dekorasyon Ürünleri
  • Ayakkabı ve Çanta
  • Sağlık
  • Elektronik
  • Otomotiv
  • Makyaj ve Güzellik
  • Bebek ve Çocuk
  • Oyuncak ve Hobi
 

Kategorileri Wish’te en çok satış yapılan kategorilerdir. Sizler de Wish’te satış yapmak istiyorsanız ürün ve hizmetlerinizi bu kategorilerde sergileyebilir ve daha hızlı satış yapma fırsatı yakalayabilirsiniz.

 

İlgili İçerik; Amazon'da Nasıl Satış Yapılır?

 

Wishte En Çok Satılan Ürünler

 

Wish Hesabı Nasıl Oluşturulur?

 

Wish’te satış yapmak için kişi ve işletmelerin bir Wish hesabına ihtiyacı bulunur. Peki Wish hesabı nasıl oluşturulur, gelin hep beraber detaylı bir şekilde göz atalım.

 
  • Wish hesabı oluşturmak için ilk olarak Merchant Account Registration sayfasına giriş yapın.
  • İlgili sayfada mağaza hesabı açmak için bir mağaza adı girin.
  • Satış yapacağınız ülkeyi ve e-posta adresinizi sisteme girin.
 

Bu adımları tamamladıktan sonra Wish hesap oluşturma işleminiz tamamlanacaktır. Fakat bu sürecin ardından da yapmanız gereken belirli şeyler bulunmaktadır. Wish mağaza hesabınız açıldıktan sonra:

 
  • E-posta adresinize gelen doğrulama butonuna basın. Böylece mağazanızı onaylamış olursunuz.
  • Mağaza kurulumunuza devam etmek için Wish’in sizden istediği ek bilgilerin girişini yapın.
  • Ardından satış yapmak istediğiniz ürünleri Wish mağazanıza yükleyin.
  • Mağazanızdan ödeme alabilmek için ağ geçidini seçin.
 

Bu basit adımları tamamlayarak sizler de Wish’te mağaza açma sürecinizi tamamlayabilirsiniz. Şartlar ve koşulları kabul ettikten sonra Wish’ten gelecek onayı bekleyebilir ve ardından satış yapmaya başlayabilirsiniz.

 

Wish Mağaza Nasıl Açılır

 

Wish Mağaza Açma Ücreti ve Wish Komisyon Oranları Ne Kadar?

 

Bildiğiniz pazaryeri platformlarının aksine aslına bakıldığında Wish’te satış yapmak isteyen kullanıcılar yüksek ücretler ile karşılaşmamaktadır. Birçok pazaryeri platformunda olan Mağaza açma ücreti, yıllık abonelik ücreti gibi hiçbir ücret Wish’te satış yapmak isteyen kullanıcıların karşısına çıkmamaktadır.

 

Genellikle Wish Komisyon oranları %15 olarak belirlenmektedir ve burada komisyon oranı içinde de kargo ücreti ve sipariş ücreti gibi değerler de bulunmaktadır. Bununla beraber Wish’te ilk kez satış yapacak kullanıcılar diledikleri takdirde 3 aylık indirimli komisyon oranlarından yararlanarak da satış yapabilmektedir.

 

İlgili İçerik; Aliexpress'te Satıcı Olmak İçin Bilmeniz Gerekenler

 


Wish Komisyon Oranları Nasıldır

 

E-ticaret’e Ticimax ile Başlayın

 

E-ticaret ile internetten ürün ve hizmet satmak istiyorsanız sizler de profesyonel e-ticaret alt yapısı olan Ticimax ile e-ticaret sitenizi açın. Ticimax ile e-ticaret sitenizi hızlı bir şekilde kurarken bulunan modül ve özellikler sayesinde mağazanızı hızlı bir şekilde tasarlayın ve e-ticaret süreçlerinizi kolayca yönetme fırsatı yakalayın.

 

 

 

Ticimax ile çalışmak istiyorsanız demo talep formunu doldurabilir ve 15 günlük deneme süresinin ardından e-ticarette doğru adımlar atabilirsiniz. Ticimax ile ilgili daha fazla haber almak için Ticimax’ı Youtube, Instagram, Facebook ve Twitter üzerinden takip edebilirsiniz. Ayrıca e-ticaret ile ilgili kapsamlı bilgi almak için 0850 811 08 20 numaralı telefonu arayabilirsiniz.

 

 

Yazar: Tolga Sefa Ağyıldız

Bu İnternet Sitesi içeriğinde yer alan tüm eserler (yazı, resim, görüntü, fotoğraf, video, müzik vb.) TİCİMAX BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ A.Ş.’ye ait olup, 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu kapsamında korunmaktadır.

15 Gün Ücretsiz Deneyin

Devlerin kullandığı e-ticaret alt yapısının 15 günlük demosu hemen mailinize gelsin.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Kişisel verileriniz işlenmesine ilişkin detaylı bilgiye ulaşmak için Ticimax Kişisel Verilerin Korunmasına Yönelik Aydınlatma ve Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.
İlgili Yazılar Yeni Yazılar Popüler Yazılar
Adres : Allianz Tower Küçükbakkalköy Mah. Kayışdağı Cad. No:1 34750 Ataşehir/İstanbul  /  Çağrı Merkezi : 0850 811 08 20  / 
© 2005-2024 Ticimax E Ticaret Yazılımları ve E Ticaret Paketleri / Ticimax Bilişim Teknolojileri A.Ş. Her Hakkı Saklıdır.
BİZE ULAŞIN
Ticimax