Biz Sizi Arayalım

Merak ettiğiniz tüm sorularınız için iletişim bilgilerinizi girin,
uzman ekibimiz en kısa zamanda size yardımcı olsun!

Dilerseniz;

7/24 Müşteri Destek Hattı

0850 811 08 20

telefonumuzdan
bize ulaşabilirsiniz.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Ukrayna'ya E-ihracat ile Nasıl Ürün Satabilirsiniz?

Güncelleme Tarihi: 17.10.2022

İçindekiler;

E-ihracat sektöründe faaliyet gösteren işletmelerin satış yapmak istediği ülkeler birbirine göre farklılık göstermektedir. Genellikle birçok ülke ürün ve hizmetlerinin çok satıldığı ülkelere satış yapmayı tercih ederken birçok ülke de iyi gelirler elde edebileceği ülkelere satış yapmak istemektedir.

 

E-ihracat ile satış yapılacak ülkeye karar verirken markalar en çok bunları önemseyerek hareket etmektedir. Ukrayna ülkemizden yurtdışına e-ihracat yapmak isteyen markaların en çok yöneldiği ülkeler arasında yer almaktadır. Bu ülkeye satış yapmak isteyen markalar hem döviz geliri elde etmekte hem de markalarının yurtdışında tanınmasını sağlamaktadır.

Ukrayna'ya E-ihracat ile Nasıl Ürün Satabilirsiniz adlı bu yazımızda sizlere e-ihracat ve Ukrayna’ya satış yapmak konuları hakkında bilgiler vereceğiz. Siz de yazımızı inceleyebilir ve markanızı yurtdışı pazarına daha kolay bir şekilde hazırlayabilirsiniz.


İlgili İçerik; Yeni Dönemde Daha Güçlü E-İhracat


Ukrayna'ya E-ihracat ile Nasıl Ürün Satabilirsiniz?

 

Satacağınız Ürünleri Belirleyin

 

Ukrayna’ya e-ihracat yapmak isteyen markaların en çok yanıt aradığı sorulardan birisi Ukrayna’ya ne satabilirim sorusudur. Çünkü markalar bu noktada karlılığı yüksek ve talebin fazla olduğu ürünleri Ukrayna’ya satmayı istemektedir. Bu nedenle e-ihracat firmalar;

 
  • E-ihracat istatistikleri
  • Ukrayna’ya satılan Türk ürünleri
  • Ukrayna’da en çok satılan ürünler
  • Pazaryeri yorumları
 

Gibi birçok alanda araştırma ve inceleme yaparak Ukrayna’ya satacakları ürünlere karar verebilmektedir. Sizler de Ukrayna’ya ne satabilirim diye düşünüyorsanız bu konularda araştırmalar yapabilir ve hem satacağınız ürünlere hem de faaliyet göstereceğiniz e-ihracat sektörüne kolayca karar verebilirsiniz.


İlgili İçerik; E-ihracat ile Satabileceğiniz 10 Ürün 


İlgili İçerik; E-ihracatta Ürün Fiyatlandırması Hakkında Bilmeniz Gerekenler


Satacağınız Ürünleri Belirleyin

 

İş Planı Hazırlayın

 

Ukrayna’ya e-ihracat yaparken başarılı olmak istiyorsanız önem vermeniz gereken konulardan birisi de iş planı hazırlamak olmalıdır. Çünkü hazırlayacağınız iş planı çerçevesinde hareket etmeniz hem karşınıza çıkabilecek problemleri anlamanızı sağlayacak hem de e-ihracat sürecinde başarılı olmanıza yardımcı olacaktır. Bu nedenle iş planınızı hazırlarken dikkat etmeniz gereken belirli noktalar bulunmaktadır.

 
  • Ukrayna’ya satış yapmak için pazar ülkesine hangi ürünler ile gireceğinize karar verin.
  • Ukrayna’da yaşayan kişilerin alışveriş alışkanlıkları ve tüketim alışkanlıkları hakkında bilgiler edinin ve araştırmalar yapın.
  • Ukrayna’ya satış yapan markaların pazardaki güçlü yanlarını ve zayıf yönlerini tespit edin.
  • Ukrayna’da e-ihracat sitenizi kurarken hangi alt yapıyı kullanacağınızı belirleyin.
  • Ukrayna’ya satış yapmak için ne tür pazarlama çalışmaları yapmanız gerektiğine karar verin.
  • Nasıl bir ekiple nasıl bir yol izleyeceğinizi belirleyin.
  • Hedef Pazar ülkenizde ne tür tanıtım ve reklam çalışmaları yapmanız gerektiğini araştırın ve bu çalışmaları yapmaya özen gösterin.
  • Ne kadar bütçeniz olduğunu ve bu bütçenin ne kadar bir bölümünü e-ihracat için ayıracağınıza karar verin.
 

Ukrayna’ya satış yapmak isteyen her işletmenin bu kapsamda bir e-ihracat iş planı hazırlaması gerekiyor. Bu iş planları sayesinde markalar planlı ve programlı bir şekilde hareket ederek e-ihracat sektöründe daha fazla başarılı olabiliyor. Siz de bu tür bir iş planı hazırlayabilir ve Ukrayna’ya e-ihracat yaparken başarılı olabilirsiniz.

 

İlgili İçerik; E-ihracat Çözümleri Nelerdir? 5 Adımda E-ihracat Yapmak


İlgili İçerik; E-Ticaret Pazaryeri Entegrasyonu Nedir, Nasıl Çalışır?


İş Planı Hazırlayın  

 

Ukrayna Gümrük ve KDV Oranları

 

Ukrayana’ya satış yapacak olan e-ihracat firmalarının sattıkları ürünlere göre vergi ödediği bilinmektedir. Markalar tarım ürünleri için yaklaşık %8,5 oranında gümrük vergisi öderken sanayi ürünlerinde ise %3,7 oranında gümrük vergisi ödemektedir. İşletmeler yapacakları satışlar için de %20 oranında KDV Ödemesi yapmaktadır.

 

Şirketinizi Kurun

 

Her ülkede olduğu gibi Ukrayna’ya satış yapmak isteyenlerin bir şirket kurma zorunluluğu bulunur. Çünkü kişiler şirket kurmadan hareket ettikleri takdirde hem yasal bir şekilde e-ihracat yapmamaktadır hem de e-ihracat sitesi kurarken problemlerle karşı karşıya kalmaktadır. Bunun yanı sıra en büyük problem ise internetten satılan her ürün için fatura kesme zorunluluğu bulunduğundan faturasız satış yapan işletmeler belirli cezalara maruz kalabilmektedir.

 
  • Şahıs şirketi
  • Anonim şirket
  • Limited şirketi
 

Ukrayna’ya satış yapmak isteyen markaların en çok kurduğu şirket türleridir. Bu şirket türleri arasından seçim yapacaklar ise şirketlerin özellikleri, şirket kurmak için gerekli olan sermaye ve sağladığı avantajları göz önünde bulundurarak hareket etmektedir.

 

Sizler de Ukrayna’ya satış yapmak için şirket kuracaksanız bunları önemseyerek kuracağınız şirket türüne karar verebilir ve yasal olarak Ukrayna’ya e-ihracat yapabilirsiniz.


İlgili İçerik; E-ihracat Faturası Nasıl Kesilir?


Şirketinizi Kurun

 

E-ihracat Alt Yapınızı Seçin ve Sitenizi Kurun

 

Türkiye’den Ukrayna’ya satış yapmak için bir e-ihracat sitesine yani online mağazaya ihtiyacınız bulunuyor. Genellikle kişi ve işletmeler belirli yöntemleri kullanarak e-ihracat sitelerini kuruyor.

 
  • Açık yazılımlar
  • E-ihracat sitesi yazdırma
  • Hazır e-ihracat paketleri
 

Ukrayna’ya satış yapmak için sitenizi kurarken tercih edebileceğiniz site kurma yöntemleri olarak bilinmektedir. Bu noktada markalar e-ihracat sitesi kurmak için gerekli sermayesi ve e-ihracat sitesi kurma süresini göz önünde bulundurarak kullanacakları alt yapıya karar vermektedir.

 
  • Açık yazılımlar; Ukrayna’ya satış sitesi kurarken kullanabileceğiniz ücretsiz e-ihracat alt yapılarına verilen isimdir. Fakat bu alt yapılar her ne kadar ücretsiz olsa da aslına bakıldığında tema, yazılımcı ve modül masrafları bakımından maliyetleri arttırmaktadır.
  • E-ihracat Sitesi Yazdırma; Markalar genellikle bu yöntemi kullanarak Ukrayna’ya satış sitesi yapmak için yazılım firmaları ile çalışmalar yürütmektedir. E-ihracat sitesi kurma maliyeti de genellikle projeye göre farklılık göstermektedir.
  • Hazır E-ihracat Alt Yapısı; Yazılım ve bilişim firmaları tarafından geliştirilen hazır e-ihracat alt yapıları markaların e-ihracat süreçlerini yönetmesini kolaylaştıran modül ve özellikler ile geliştirilmiştir. Ticimax gibi e-ihracat alt yapıları hazır e-ihracat alt yapısı olarak bilinmektedir.
 

Ukrayna’ya satış yaparken e-ihracat sitesi kurma masraflarını azaltmak isteyen işletmeler daha çok hazır e-ihracat alt yapılarına yönelmektedir. Çünkü bu alt yapılar içerisinde modül ve tema masrafları bulunmamaktadır. E-ihracat alt yapısı tercih edildikten sonra markaların sitelerini tasarlaması gerekmektedir.

 

İlgili İçerik; E-İhracat Sitesi Nasıl Kurulur?


E-ihracat Alt Yapınızı Seçin ve Sitenizi Kurun

 

E-ihracat Sitenizi Tasarlayın

 

Ukrayna’ya satış yapmak için e-ihracat sitenizi tasarlarken önem vermeniz gereken belirli noktalar bulunur. Gelin şimdi hep beraber bunlara göz atalım.

 
  • E-ihracat sitesi tasarımında markanızın kurumsal kimliğini sitenizde yansıtmaya önem verin.
  • E-ihracat sitenizi tasarlarken responsive temalar kullanmayı önemseyin.
  • E-ihracat sitenizin ana sayfasında Türkiye’den Ukrayna’ya satılan ürünleri ön plana çıkarın.
  • Banner ve Slider alanlarında Ukrayna’da en çok satılan ürünleri sergileyin.
  • Sitenizin kurumsal sayfaları ile beraber ödeme sayfası tasarımının güven vermesine özen gösterin.
  • Sitenize canlı destek araçları ekleyin.
  • E-ihracat sitenizi tasarlarken çok dilli ve çoklu para birimi özelliği bulunan site tasarımı yapmaya önem verin.
 

Bu unsurları göz önünde bulundurarak sizler de e-ihracat sitenizi tasarlayabilir ve Ukrayna’da yaşayan kişilere güven vererek satışlarınızı artırabilirsiniz.


İlgili İçerik; Sayfa Tasarım Sihirbazı


İlgili İçerik; E-ticaret Web Sitesi Tasarımı Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler

  
İlgili İçerik; Banner Tasarımı Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler


E-ihracat Sitenizi Tasarlayın

 

E-ihracat için Anlaşmalar Yapın

 

E-ihracat sitenizi kurduktan ve tasarımını yaptıktan sonra yapmanız gereken bazı anlaşmalar bulunmaktadır. Bunlar sanal pos ve kargo anlaşmalarıdır.

 

Sanal pos anlaşmaları markaların e-ihracat siteleri üzerinden tahsilat gerçekleştirmesine olanak sağlayan anlaşmalardır. Kargo anlaşmaları da uygun fiyatlarla kargo gönderimi yapmanızı sağlayacak anlaşmalardır.

 

Ürünlerinizi Ukrayna’da Tanıtın

 

Ukrayna’ya satış yaparken ürün ve hizmetlerinizi tanıtmanız da oldukça önemlidir. Çünkü hedef kitlenizde yer alan kişilere ulaşmak satışlarınızı arttırmanıza yardımcı olacaktır. Bu noktada kullanmanız gereken bazı dijital pazarlama yöntemleri bulunmaktadır. Bunlar;

 
  • Google ADS
  • SEO
  • E-mail Marketing
  • SMS Pazarlaması
  • Affiliate Marketing
  • Sosyal Medya Pazarlaması
  • Influencer Marketing
 

Gibi dijital pazarlama yöntemleridir. Sizler de bu stratejiler ile Ukrayna’ya satış yapmak için ürün ve hizmetlerinizi tanıtabilir ve satışlarınızı arttırabilirsiniz.

 

İlgili İçerik; Reklam Olarak Faydalanabileceğiniz Ücretsiz Tanıtım Çalışmaları


Ürünlerinizi Ukrayna’da Tanıtın

 

Ticimax ile Ukrayna’ya Açılın

 

E-ihracat ile Ukrayna’ya satış yapmak istiyorsanız sizler de Ticimax ile e-ihracat sitenizi açın. Ticimax e-ihracat alt yapısında yer alan modül ve özellikleri kullanarak sitenizi hızlıca kurun. Dijital pazarlama özellikleri sayesinde ürün ve hizmetlerinizi ön plana çıkararak satışlarınızı arttırın.

 

 

 

Ticimax'ın e-ihracat paketleri ile ürünlerinizi dünyaya satmak için demo talep formunu doldurabilir ve 15 günün ardından Ticimax ile çalışmaya başlayabilirsiniz. Ticimax’ın ücretsiz e-ihracat eğitimleri ve e-ticaret hakkında bilgi almak için Ticimax’ı Youtube, Instagram, Facebook ve Twitter üzerinden takip edebilirsiniz. 

 

 

Yazar: Tolga Sefa Ağyıldız

Bu İnternet Sitesi içeriğinde yer alan tüm eserler (yazı, resim, görüntü, fotoğraf, video, müzik vb.) TİCİMAX BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ A.Ş.’ye ait olup, 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu kapsamında korunmaktadır.

15 Gün Ücretsiz Deneyin

Devlerin kullandığı e-ticaret alt yapısının 15 günlük demosu hemen mailinize gelsin.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Kişisel verileriniz işlenmesine ilişkin detaylı bilgiye ulaşmak için Ticimax Kişisel Verilerin Korunmasına Yönelik Aydınlatma ve Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.
İlgili Yazılar Yeni Yazılar Popüler Yazılar
Adres : Allianz Tower Küçükbakkalköy Mah. Kayışdağı Cad. No:1 34750 Ataşehir/İstanbul  /  Çağrı Merkezi : 0850 811 08 20  / 
© 2005-2024 Ticimax E Ticaret Yazılımları ve E Ticaret Paketleri / Ticimax Bilişim Teknolojileri A.Ş. Her Hakkı Saklıdır.
BİZE ULAŞIN
Ticimax