Biz Sizi Arayalım

Merak ettiğiniz tüm sorularınız için iletişim bilgilerinizi girin,
uzman ekibimiz en kısa zamanda size yardımcı olsun!

Dilerseniz;

7/24 Müşteri Destek Hattı

0850 811 08 20

telefonumuzdan
bize ulaşabilirsiniz.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

İsrail'e E-ihracat ile Nasıl Ürün Satabilirsiniz?

Güncelleme Tarihi: 11.07.2023

İçindekiler;

Dünyanın önemli ülkelerinden birisi olan İsrail yurtdışına ürün satmak isteyen kişilerin en çok yöneldiği ülkelerden birisidir. Çünkü İsrail’e satış yapan kişi ve işletmeler birçok avantajdan yararlanabilmektedir. Bununla beraber e-ihracat firmaları İsrail’e satış yaparak döviz geliri de elde edebilmektedir.

 

E-ihracat ile İsrail’e satış yapmak isteyen markaların sektör seçiminden site kurulumuna, site tasarımından pazarlamaya kadar dikkat etmesi gereken birçok önemli nokta bulunmaktadır. Markalar e-ihracatta başarılı olmak için bu süreçlerin hepsini önemsemelidir.

 

İsrail'e E-ihracat ile Nasıl Ürün Satabilirsiniz adlı bu rehber yazımızda e-ihracat yapmak isteyen markalara İsrail hakkında bilgi vereceğiz. Ardından İsrail’e nasıl satış yapılır sorusunu yanıtlandıracağız. Siz de yazımızı inceleyebilir ve e-ihracat ile İsrail’e satış yapmak konusu hakkında bilgi edinebilirsiniz. Böylece ürün ve hizmetlerinizi profesyonel bir şekilde İsrail’e satabilir ve gelir elde edebilirsiniz.

 

İlgili İçerik; Asos'ta Nasıl Satış Yapılır?


İsrail'e E-ihracat ile Nasıl Ürün Satabilirsiniz?

 

İsrail

 

Dünya’nın önemli ülkeleri arasında yer alan İsrail Devleti ya da sizin bildiğiniz bir diğer isimle İsrail, Batı Asya’da bulunan bir ülkedir. 1948 yılında kurulan bir ülke olan İsrail’in Merkezi Tel Aviv olsa da ülkenin Başkenti Kudüs’tür. Ülkenin Akdeniz ve Kızıldeniz gibi önemli denizlere komşudur. Bu da e-ihracatın kolay olacağını göstermektedir.

 

9,2 milyon insanın yaşadığı İsrail jeopolitik konumu bakımından da oldukça önemli bir ülkedir. İbranice dilinin konuşulduğu İsrail Lübnan, Suriye, Ürdün, Mısır ve Filistin gibi ülkeler ile komşudur.


İsrail'e E-ihracat ile Nasıl Ürün Satabilirsiniz?

 

İsrail’e Satış Nasıl Yapılır?

 

İsrail’e satış yapacak olan kişi ve işletmeler genellikle belirli yöntemler ile ülkeye satış yapabilmektedir. E-ihracat ile İsrail’e ürün satacak olan kişi ve işletmelerin tercih edebileceği yöntemler şunlardır:

 
  • E-ihracat sitesi kurmak
  • E-ihracat pazaryerlerinde mağaza açmak
 

Ürün ve hizmetlerini İsrail’e satacak olan markaların tercih edebileceği yöntemlerdir. E-ihracat siteleri markaların kendilerine ait bir site kurulumu yaparak İsrail’e satış yaptığı bir yöntem iken pazaryeri platformları ise Amazon, Aliexpress, ETSY ve Ebay gibi platformlarda mağaza açarak satış yapmalarıdır.

 

Genellikle İsrail’e ürün satmak isteyen markalar bu noktada daha çok kendilerine ait bir e-ihracat sitesi kurarak satış yapmayı istemektedir. Çünkü markalar kendilerine ait bir e-ihracat sitesi kurarak daha kolay ve karlı bir şekilde satış yapabilmektedir.


İsrail’e Satış Nasıl Yapılır?

 

İsrail E-ihracat Gümrük Kuralları

 

E-ihracat ile İsrail’e satış yapacak olan kişi ve işletmelerin en çok yanıt aradığı sorulardan birisi e-ihracat gümrük kurallarıdır. Çünkü gümrük kuralları çoğu zaman satış yapılacak olan ülkeye göre e-ihracat gümrük kuralları farklılık gösterebilmektedir.

 

Türkiye ile İsrail arasında yapılan bir anlaşma sonrasında iki ülke arasında yaklaşık 200 farklı ürün grubunda e-ihracat gümrük muafiyeti bulunmaktadır. E-ihracat gümrük muafiyet sınırı ise 150 Euro değerindedir. Bu sınırı aşan satışlarda kişi ve işletmeler gümrük vergisi ödemektedir.

 

E-ihracat ile İsrail’e satış yapan markalar hızlı kargo ile gönderim yaptıkları takdirde 22 Euro’ya kadar vergi muafiyetinden yararlanabilmektedir. Bunun yanı sıra İsrail’e yapılan satışlardaki KDV oranı ise %17’dir. Sizler de İsrail’e ürün satmak istiyorsanız bu satış kurallarını bilmeli ve buna göre sermayenizi ayarlamaya özen göstermelisiniz.

 

İsrail’e Mikro İhracat

 

E-ihracat ile internetten ürün ve hizmet satışlarını İsrail’e yapmak isteyen kişi ve işletmelerin Mikro İhracat’ta yapabilmesi mümkündür. Mikro ihracat kuralları çerçevesinde İsrail’e mikro ihracat yapacak kişiler 150 Euro’ya kadar olan ürün ve hizmetlerini herhangi bir gümrük vergisi ödemeden ETGB beyannamesi ile ülkeye gönderebilmektedir. Böylece İsrail’e ürün satan firma ve kişiler daha karlı bir şekilde ürün ve hizmet satışı gerçekleştirmektedir.

 

Sizler de e-ihracat ile İsrail’e satış yapmak istiyorsanız mikro ihracat yapmayı göz önünde bulundurabilirsiniz.


İsrail'e mikro ihracat nasıl payılır

 

İsrail’e Ne Satılır?

 

İsrail’e ürün satışı yapmak isteyen kişi ve işletmelerin en çok yanıt aradığı sorulardan birisi de İsrail’e ne satılır sorusudur. İsrail’de e-ticaret istatistikleri incelendiğinde genellikle bu ülkede alışveriş yapan kişilerin:

 
  • Hazır giyim ürünleri
  • Ayakkabı ve çanta
  • Elektrik ve elektronik
  • Evcil hayvan ürünleri
  • Spor ve Outdoor ürünleri
  • Anne ve Bebek Ürünleri
  • Ev ve mobilya
 

Gibi kategorilerdeki alışverişlerini daha fazla internetten yaptığı görülmektedir. Bu nedenle İsrail’e ne satabilirim diyen satıcıların bu ürün gruplarını incelemesi ve bu ürünlere uygun ürünler ile e-ticarete adım atması oldukça önemlidir.

 

İlgili İçerik; Shopee'de Nasıl Satış Yapılır?


İsrail’e Ne Satılır?

 

İsrail’e Satış Yapmak İçin Gerekenler

 

İsrail’e satış yapmak isteyen kişi ve işletmelerin belirli gereklilikleri karşılaması oldukça önemlidir. Bu noktada iş kurma sürecinden e-ticaret sitesi kurulumuna kadar önem verilmesi gereken birçok unsur bulunmaktadır.

 
  • İş planı hazırlamak
  • Şirket kurmak
  • E-ihracat sitesi kurmak
  • E-ihracat sitesini tasarlamak
  • Anlaşmalar yapmak
 

İsrail’e ürün satışı yapmak isteyen herkesin önem vermesi gereken süreçlerin başında yer almaktadır. Gelin şimdi hep beraber bu unsurlara bir göz atalım.


israil'e satış yapmak için gerekenler

 

İş Planı Hazırlayın

 

İsrail’e ürün satışı yapmak istiyorsanız e-ticarette başarılı olabilmek için bir iş planı hazırlamanız gerekmektedir. Çünkü bir iş planı hazırlamak işletmeniz için doğru kararlar almanızı sağlayacaktır. Bu nedenle iş planı hazırlamanız oldukça önemlidir.

 

Genellikle bu noktada kişi ve işletmeler iş planlarını hazırlarken e-ticaretin her sürecini planlayarak hareket etmektedir. Sizler de bu doğrultuda iş planınızı hazırlayabilir ve İsrail’e satış yapabilirsiniz.

 

İlgili İçerik; Rakuten'de Nasıl Satış Yapılır?


İş Planı Hazırlayın

 

Şirket Kurun

 

Yurtiçinde ya da yurtdışında satış yapan her işletmenin bir şirket kuruluşu gerçekleştirmesi gerekir. Çünkü şirket kuran kişi ve işletmeler yasal bir şekilde internetten satıl yapar. Bu noktada e-ticaret ya da e-ihracat yapmak isteyen kişi ve işletmeler şirketlerin avantajlarına göre farklı şirket türlerini kurmayı tercih eder. Şahıs şirketi, limited şirketi ve anonim şirketi genellikle kişilerin tercih ettiği şirket türleridir.

 

E-ihracat Sitenizi Kurun ve Tasarlayın

 

İsrail’e ürün satmak için ürün ve hizmetlerinizi sergileyeceğiniz bir e-ihracat sitesine ihtiyacınız bulunmaktadır. Markalar e-ihracat sitelerini kurarken genellikle farklı yöntemleri kullanabilmektedir. Açık kaynak kodlu yazılımlar, hazır e-ihracat paketleri ve e-ihracat sitesi yazdırma yöntemleri tercih edebileceğiniz yöntemler arasındadır.

 

Bu noktada profesyonel seçim yapmak ve e-ihracatta başarılı olmak isteyen büyük markalar ise çoğu zaman hazır e-ihracat paketlerini tercih etmektedir. Çünkü hazır e-ihracat paketleri sayesinde işletmeler sitelerini hızlı bir şekilde kurabilmekte ve yayına alabilmektedir. Bunun yanı sıra Ticimax gibi hazır e-ihracat paketlerinde yer alan modül ve özellikler sayesinde markaların e-ihracat sitelerini tasarlaması ve e-ihracat süreçlerini tasarlaması da kolaylaşmaktadır.


E-ihracat Sitenizi Kurun ve Tasarlayın

 

Anlaşmalar Yapın

 

Bütçenize en uygun e-ihracat paketini tercih ettikten ve sitenizi tasarladıktan sonra yapmanız gereken iki farklı anlaşma bulunur. Bunlar sanal pos ve kargo anlaşmalarıdır.

 

Sanal pos anlaşmaları sayesinde işletmeler e-ihracat siteleri üzerinden hızlı ve güvenli bir şekilde ödeme alabilmektedir. Kargo anlaşmaları sayesinde e-ihracat firmaları ürün ve hizmetlerini kolayca İsrail’e gönderebilmekte ve maliyetlerini düşürmektedir.

 

Sizler de e-ihracatta başarılı olmak ve maliyetlerinizi azaltmak için bu iki anlaşmayı yapmaya önem vermelisiniz.

 

İlgili İçerik; Aliexpress'te En Çok Satan Ürünler Listesi


Anlaşmalar Yapın

 

Ticimax ile İsrail’e Satış Yapın

 

İsrail’e satış yapmak için e-ihracat sitenizi açarken sizler de Ticimax’ı tercih edebilirsiniz. Ticimax ile sitenizi profesyonel bir şekilde kurabilir ve ürünlerinizi İsrail’e kolayca satabilirsiniz.

 

Ticimax e-ihracat alt yapısında yer alan modül ve özellikleri kullanarak süreçlerinizi yönetebilir ve e-ihracatta başarılı olabilirsiniz.

 

 

 

Ticimax ile çalışmak istiyorsanız demo talep formunu doldurabilir ve 15 günlük deneme süresinin ardından e-ticarette doğru adımlar atabilirsiniz. Ticimax ile ilgili daha fazla haber almak için Ticimax’ı Youtube, Instagram, Facebook ve Twitter üzerinden takip edebilirsiniz. Ayrıca e-ticaret ile ilgili kapsamlı bilgi almak için 0850 811 08 20 numaralı telefonu arayabilirsiniz.

 

 

Yazar: Tolga Sefa Ağyıldız

Bu İnternet Sitesi içeriğinde yer alan tüm eserler (yazı, resim, görüntü, fotoğraf, video, müzik vb.) TİCİMAX BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ A.Ş.’ye ait olup, 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu kapsamında korunmaktadır.

15 Gün Ücretsiz Deneyin

Devlerin kullandığı e-ticaret alt yapısının 15 günlük demosu hemen mailinize gelsin.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Kişisel verileriniz işlenmesine ilişkin detaylı bilgiye ulaşmak için Ticimax Kişisel Verilerin Korunmasına Yönelik Aydınlatma ve Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.
İlgili Yazılar Yeni Yazılar Popüler Yazılar
Adres : Allianz Tower Küçükbakkalköy Mah. Kayışdağı Cad. No:1 34750 Ataşehir/İstanbul  /  Çağrı Merkezi : 0850 811 08 20  / 
© 2005-2024 Ticimax E Ticaret Yazılımları ve E Ticaret Paketleri / Ticimax Bilişim Teknolojileri A.Ş. Her Hakkı Saklıdır.
BİZE ULAŞIN
Ticimax