Biz Sizi Arayalım

Merak ettiğiniz tüm sorularınız için iletişim bilgilerinizi girin,
uzman ekibimiz en kısa zamanda size yardımcı olsun!

Dilerseniz;

7/24 Müşteri Destek Hattı

0850 811 08 20

telefonumuzdan
bize ulaşabilirsiniz.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Hollanda'da Şirket Nasıl Kurulur?

Güncelleme Tarihi: 02.05.2024

İçindekiler;

Şirket kurmak isteyen kişiler genellikle faaliyet gösterecekleri ülkelere göre kuracakları şirketin adresine karar verir. Çünkü faaliyet gösterilecek ülkede şirket kurmak bir firma olarak birçok avantajdan yararlanmanızı sağlar. Vergi indirimleri, KDV oranları gibi birçok unsur bu avantajlar arasında yer alır.

 

Son dönemlerde şirket kurmak isteyen kişilerin bir bölümü Avrupa’da şirket kurmayı düşünmektedir ve kişilerin Hollanda’da şirket kurmak hakkında araştırmalar yaptığı bilinmektedir. Çünkü Hollanda’da şirket kurmak kişi ve işletmelerin birçok avantajdan yararlanmasına yardımcı olmaktadır.

 

Hollanda'da Şirket Nasıl Kurulur sorusuna yanıt arayan kişi ve işletmeler için hazırladığımız bu yazımızda sizlere Hollanda ve Hollanda’da şirket kurma süreci hakkında bilgiler vereceğiz. Siz de yazımızı inceleyebilir ve Hollanda’da şirket nasıl kurulur sorusuna yanıt bulabilirsiniz.

 

İlgili İçerik; Şirket Kültürü Nedir? Şirket Kültürü Nasıl Oluşturulur?

 

İlgili İçerik; Ticimax ile E-ihracata Güçlü Başlayın

 

Hollanda'da Şirket Nasıl Kurulur?

 

Hollanda

 

Avrupa Birliğinde yer alan ülkeler arasında bulunan Hollanda Batı Avrupa ülkesidir. Resmi verilere göre 17,44 milyon kişinin yaşadığı Hollanda, Almanya ve Belçika ile komşudur. Ülke tarafından açıklanan resmi verilere göre Hollandalılar, Avrupalılar ve Türklerin ülkedeki nüfus yoğunluğu bakımından yoğun olduğu bir ülkedir.

 

Hollanda Nedir

 

Hollanda’da Şirket Kurmanın Avantajları

 

Hollanda’da şirket kurmak kişi ve işletmelerin birçok avantajdan yararlanmasına yardımcı olur. Hem Avrupa Birliği ülkesi olması hem de Türk nüfus yoğunluğunun fazla olması bakımından Hollanda’da şirket kurmak avantajlı bir durumdur. Gelin şimdi hep beraber Hollanda’da şirket kurmanın avantajlarına bir göz atalım.

 
  • Hollanda merkezi konumlu bir ülkedir. Bu nedenle Hollanda’da şirket kuran kişi ve işletmelerin birçok ülkeye hitap etmesi mümkündür.
  • Hollanda eğitim bakımından Avrupa’nın öne gelen ülkelerinden birisi olduğu için bu ülkede şirket kuran kişiler yüksek eğitimli iş gücüne ulaşabilmektedir.
  • Hollanda’da şirket kurmak için kişilerin tek ortaklık yapısı ile şirketlerini faaliyete geçirmesi mümkündür.
  • Hollanda iş piyasa göz önünde bulundurulduğunda esnek bir iş yapısının olduğunu söylemek mümkündür.
  • Ticari hareketlilik bakımından ülkede birçok yatırımcı bulunmaktadır.
  • Hollanda’da şirket kuruluşu için bir oturum izni almanıza veya ülkede bulunmanıza ihtiyaç bulunmamaktadır.
  • Şirket avukatı tutarak ülkedeki faaliyetlerinizi yürütmeniz mümkündür.
  • Hollanda’da şirket açmak isteyen kişiler özel oturum izninden yararlanarak faaliyetlerini yürütebilmektedir.
 

Bu tür avantajlardan dolayı Avrupa ülkelerinde şirket açmak isteyen kişilerin Hollanda’da şirket kurmaya yöneldiği bilinmektedir. Sizler de Hollanda’da şirket açarak avantajlı bir duruma düşebilir ve dilediğiniz takdirde özel oturum izni alarak faaliyetlerinizi ülkede yürütebilirsiniz.

 

İlgili İçerik; Şirket İsmi Belirlerken Dikkat Etmeniz Gerekenler

 

Hollanda'da Şirket Kurma Avantajları

 

Hollanda’da Şirket Kurmanın Dezavantajları

 

Hollanda şirket kurmak için oldukça avantajlı bir ülkedir fakat çok az da olsa belirli dezavantajların da bulunduğunu söylemek mümkündür.

 
  • Hollanda’da şirket açmak için Hollanda Hukukuna uygun hareket etmeniz gerekir.
  • Şirket kuruluş sürecinde profesyonel destek almanız süreci hızlandırır. Bu da Hollanda’da şirket kurma maliyetini arttırır.
  • Şirket avukatı tutarak ülkede temsil edilmek istiyorsanız ücret ödemeniz gerekir. Bu durumda da Hollanda’da şirket kurma maliyetini arttıran unsurlar arasında bulunur.
 

Aslında bakıldığında yalnızca sermaye açısından belirli dezavantajlar bulunur. Fakat profesyonel hareket etmek ve Avrupa’da faaliyet göstermek isteyenlerin dezavantajları bir yere bırakarak bu ülkede yatırıma açık olması gerekir.

 

Hollanda'da Şirket Kurma Dezavantajları

 

Hollanda’da Kurulabilecek Şirket Türleri

 

Hollanda’da şirket açmak isteyen kişi ve işletmelerin kurabileceği belirli şirket türleri bulunmaktadır. Şirket türleri genellikle tüzel kişiliği olmayan şirketler ve tüzel kişiliği olan şirketler olarak ikiye ayrılır.

 

Hollanda’da tüzel kişiliği olmayan şirket türleri şunlardır:

 
  • Eenmanszaak
  • Commanditaire Vennootschap - CV
  • Vennootschap Onder Firma - VOF
  • Maatschap
 

Tüzel kişiliği bulunmayan şirket türleridir. Bu şirket türlerini kuran kişiler şirketin borçlarına ve alacaklarına karşı sorumludur. Hollanda’da tüzel kişiliği bulunan işletme türleri ise şunlardır:

 
  • Besloten Vennootschap – BV – Limtied Şirket
  • Vereniging
  • Naamloze Vennotschap – NV - Halka Açık Limited Ortaklık
  • Stichting
 

Tüzel kişiliği olan işletmelerdir. Bu şirket türlerinde ortaklar ortaya koydukları sermaye ve hisseleri kadar şirkete sorumludur. Gelin şimdi bu şirketler arasında en popüler olanlarına göz atalım.

 
  • Eenmanszaak: Ülkemizdeki şahıs şirketlerine benzeyen bu şirket yapısı bağımsız tacirler tarafından kurulmaktadır.
  • Besloten Vennootschap: Gerçek veya tüzel kişiler tarafından belirli bir ekonomik faaliyeti gerçekleştirmek için kurulan şirket türüdür. Ortaklar bu şirket türünde ortaya koydukları sermaye kadar sorumludur.
  • Naamloze Vennotschap: Ülkemizdeki anonim şirket yapısına benzeyen bu şirket türünde genellikle sigorta ve bankacılık alanında faaliyet gösterilebilir. Anonim şirketler gibi burada da firmalar tahvil ve hisse senedi çıkarabilir.
 

Sizler de Hollanda’da şirket kurmak istiyorsanız bu şirket türlerine yönelebilir ve böylece en doğru yapıda bir şirket kuruluşu yapabilirsiniz.

 

İlgili İçerik; Dünyanın En Büyük 8 E-ticaret Şirketi

 

Hollanda'da Şirket Türleri Nelerdir

 

Hollanda’da Şirket Kurma Süreci

 

Hollanda’da şirket kurmak ve ülkede faaliyet gösteren ticari bir marka olmak için belirli prosedürleri yerine getirmeniz ve aşama aşama hareket etmeniz gerekmektedir.

 
  • Şirket Türü Seçimi
  • Şirket Adı Seçimi
  • Şirket Sermayesi
  • Noter İşlemleri
  • Başvuru ve İzin süreçleri
  • Muhasebe
  • Sigorta
 

Süreçleri Hollanda’da şirket kurmak isteyen kişi ve işletmelerin tamamlaması gereken önemli süreçlerdir. Aksi halde Hollanda’da şirket kurmanız mümkün değildir. Gelin şimdi hep beraber bu süreçlere detaylıca göz atalım.

 

Şirket Türünüzü Seçin

 

Hollanda’da şirket kurmak için ilk yapılması gereken aşama şirket türü seçmek olmalıdır. Genellikle Hollanda’da şirket kuracak kişiler:

 
  • Eenmanszaak
  • Besloten Vennootschap
  • Naamloze Vennotschap
 

Şirket türlerinden birisini seçerek hareket etmektedir. Çünkü bu şirket türleri diğerlerine göre daha kolay kurulmakta ve tercih edilmektedir.

 

Şirket Adınızı Seçin

 

Hollanda’da ticari faaliyet yürütmek için bir şirket kurmayı düşünüyorsanız şirket türünü seçtikten sonra markanıza ait bir şirket ismi de bulunmanız gerekir. Şirket ismini bulurken özgün ve akılda kalıcı bir isim bulmanız daha fazla kişiye ulaşmanızı kolaylaştırır.

 

Hollanda'da Şirket Kurma Süreci Nasıl İşler

 

Şirket Sermayesini Belirleyin

 

Hollanda’da şirket kurma sürecinde kişilerin bir şirket sermayesi belirlemesi gerekmektedir. Şirket sermayesi belirlendikten sonra ilgili tutar şirket adına açılan bir banka hesabına yatırılmalı ve şirket kurma sürecinde gösterilmelidir.

 

Hollanda'da Şirket Kurma Süreci Sermaye

 

Noter İşlemlerini Yönetin

 

Şirket kurma sürecini yönetmeden önce şirketinize ait bir kuruluş sözleşmesi hazırlatmanız gerekir. Genellikle bu sözleşme işletmeler tarafından hazırlanır ve noter huzurunda onaylatılır. Ardından şirket kuruluş sözleşmesi dahilinde ticaret ve vergi kayıtları tamamlanır.



Hollanda'da Şirket Kurma Süreci Noter

 

Başvurunuzu Yapın ve İzinlerinizi Alın

 

Hollanda’da şirket kurmak için kişilerin belirli kurumlara başvurular yapması ve izinler alması gerekmektedir. İzin süreçleri netleştikten sonra ise kişilerin Ticaret siciline kaydolması gerekir. Ticaret siciline kaydolduktan sonra Hollanda Resmî Gazetesi’nde şirket kurulumunuz ilan edilir.

 

 

Hollanda'da Şirket Kurma Süreci Başvuru

 

Muhasebe İşlemlerinizi Yürütün

 

Hollanda’da ticari faaliyet yürütecek olan kişi ve işletmelerin yürütmesi gereken süreçlerden biri de Muhasebe işlemleridir. Genellikle kişiler yıllık bilançolarını yıl sonunda devlete sunmak için bir muhasebeci ile çalışmaktadır.

 

Hollanda'da Şirket Kurma Süreci Muhasebe

 

Sigorta Süreçleri

 

Hollanda’da yaşayan ya da Hollanda’dan gelir elde eden kişilerin Hollanda Milli Sigorta Katkı Payına ödemeler yapması gerekmektedir. Bunun yanı sıra şirket türüne göre belirlenen hukuki sorumluluk ve sigortalar da bulunmaktadır.

 

Hollanda'da Şirket Kurma Süreci Sigorta

 

Ticimax ile Hollanda’ya Ürün Satın

 

Hollanda’da şirket kurulum sürecinizi tamamladıktan sonra sizler de markanıza ait bir e-ihracat sitesi açarak Hollanda’da satış yapmaya başlayabilirsiniz. Hollanda’da satış yapmak için Ticimax e-ihracat alt yapısını seçerek sizler de sanal mağazanızı profesyonel bir şekilde kurabilir ve anında satış yapmaya başlayabilirsiniz.

 

 

 

Ticimax'ın e-ihracat paketleri ile ürünlerinizi dünyaya satmak için demo talep formunu doldurabilir ve 15 günün ardından Ticimax ile çalışmaya başlayabilirsiniz. Ticimax’ın ücretsiz e-ihracat eğitimleri ve e-ticaret hakkında bilgi almak için Ticimax’ı Youtube, Instagram, Facebook ve Twitter üzerinden takip edebilirsiniz. 

 

 

Yazar: Tolga Sefa Ağyıldız

Bu İnternet Sitesi içeriğinde yer alan tüm eserler (yazı, resim, görüntü, fotoğraf, video, müzik vb.) TİCİMAX BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ A.Ş.’ye ait olup, 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu kapsamında korunmaktadır.

15 Gün Ücretsiz Deneyin

Devlerin kullandığı e-ticaret alt yapısının 15 günlük demosu hemen mailinize gelsin.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Kişisel verileriniz işlenmesine ilişkin detaylı bilgiye ulaşmak için Ticimax Kişisel Verilerin Korunmasına Yönelik Aydınlatma ve Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.
Adres : Allianz Tower Küçükbakkalköy Mah. Kayışdağı Cad. No:1 34750 Ataşehir/İstanbul  /  Çağrı Merkezi : 0850 811 08 20  / 
© 2005-2024 Ticimax E Ticaret Yazılımları ve E Ticaret Paketleri / Ticimax Bilişim Teknolojileri A.Ş. Her Hakkı Saklıdır.
BİZE ULAŞIN
Ticimax