Biz Sizi Arayalım

Merak ettiğiniz tüm sorularınız için iletişim bilgilerinizi girin,
uzman ekibimiz en kısa zamanda size yardımcı olsun!

Dilerseniz;

7/24 Müşteri Destek Hattı

0850 811 08 20

telefonumuzdan
bize ulaşabilirsiniz.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Dünyanın En Büyük 8 E-ticaret Şirketi

Güncelleme Tarihi: 08.01.2024

İçindekiler;

Çevrimiçi satış teknikleri ortaya çıktığından bugüne ticaretin bütün seyri değişti diyebiliriz. Çünkü her zaman için fiziksel mağazacılık belli başlı sınırlara tabidir. Reel mağazacılık her zaman için belirli emlak koşullarına ve müşteri kitlesine tabidir. Ancak çevrimiçi satış tüm bu dinamiklerden bağımsıdır. İstediğiniz gibi mağazanızı açabili, istediğiniz hedef kitleye oynayabilirsiniz. Örneğin İstanbul'da açacağınız reel bir mağaza doğrudan İstanbul emlak ve pazar koşullarına göre ekonomik hacmini bulacaktır. Bununla birlikte açacağınız e ticaret yazılım şirketi veya başka yollarla açacağınız online bir mağaza ile Kanada'da 25-45 yaş arası erkek ve kadınlara yönelik bile satış yapabilirsiniz. E-ticaret dünyasına girdiğimizide ise elbette bu dünyanın global devleri var. İşte bu yazımızda sizler Dünya'nın en büyük 8 e-ticaret şirketini sıralayacağız. E ticaret şirketleri listesini okurken yazıda şaşıracaksanız çünkü Alibaba Çin'in en büyük e-ticaret şirketi değil!

 

 

8 Numara: Groupon

 

Groupon 6.000'den fazla çalışanı olan ve 2017 yılında 3 milyar dolara yakın hasılat elde etmiş bir firma. 2008 yılında Amerika Birleşik Devletleri, Chicago'da faaliyete geçti. Sitenin konsepti oldukça ilginç, Groupon üzerinden kullanıcılar sisteme üye herhangi bir kuruluştan indirimli hizmet satın alabiliyorlar. Groupon Dünya çapında 500 civarı şehirde yerel işletmelerle çalışıyor.

 

 

Groupon

 

 

 

7 Numara: Zalando

 

Zalando, listemizdeki ilk ve tek Avrupa menşeli firma. Firmanın genel merkezi Berlin'de. Zalando kıyafet ve ayakkabı gibi moda sektöründe faaliyet gösteren bir şirket ve bu alanda ciddi bir güce sahip. Logosu turuncu bir gitar logosu. 2018 yılı itibariyle 5.5 milyar dolara yakın gelir elde etmiştir.

 

Zalando


 

6 Numara: B2W Companhia Digital

B2W, Brezilya merkezli bir online perakende satış devi. Oldukça rekabetçi stratejiye sahip firma Latin Amerika'da online perakende satış pazarının yaklaşık %50'sine sahip olarak görülüyor. Americanas.com ve Submarino.com gibi iki büyük firmanın birleşmesi sonucu B2W Companhia Digital ortaya çıkmıştır.

 

B2W Companhia Digital


İlgili İçerik: Şirket Nasıl Kurulur?
 

5 Numara: Rakuten, Inc

Rakuten 1997 yılında ortaya çıkmış bir Japon e-ticaret firmasıdır. Japonya'nın en büyük online bankacılık firmasıdır. Çevrimiçi alışveriş ve kredi kartı ödemeleri konusunda hizmet vermektedir. Rakuten Japoncada iyimserlik manasına gelmektedir.

 

Rakuten hakkında ilginç bilgiler:

Dünya çapında oldukça meşhur olan mesajlaşma uygulaması Viber, Rakuten firmasının girişimlerinden biridir. Ayrıca firma Barselona Futbol Kulübü'ne de sponsorluk yapmıştır.

 

Rakuten, Inc


 

4 Numara: eBay Inc.

eBay dünyanın en meşhur e-ticaret firmalarından biri. Pek çok mağazayı ve satıcıyı müşterileriyle buluşturmak modeli üzerinden büyümüştür. Amerika merkezli bir şirkettir ve San Hose, California'da kurulmuştur. Aynı model üzerinden işletilen, yerel pazarlarda faaliyet gösteren başka markalara da sahiptir. Örnek verecek olursak ülkemizde artık faaliyet göstermeyen Gittigidiyor da, bir eBay firmasıdır. eBay logosunu oluşturan kırmızı, mavi, sarı ve yeşil renkler 90'ların ruhunu oluşturan renkler olduğu için seçilmiştir.

 

eBay ile ilgili ilginç bir bilgi:

eBay üzerindeki en garip satış 2012 yılında gerçekleşti ve bir kasaba satıldı! İki Vietnamlı alıcı bir milyondan biraz daha düşük bir ücrete Wyoming'in bir kasabası olan Buford'u satın aldı.


İlgili İçerik: E-Ticarette Başarıyı Yakalamak İsteyenler İçin 10 Adım

 

eBay Inc.


 

3 Numara: Alibaba Group Holding Ltd.

Çok az insan Alibaba kurucusu Jack Ma'nın başarısını duymamıştır. Jack Ma, 90'ların başında pek çok iş teklifini geri çevirmiş ve kendi projesine odaklanmıştır. Websitesini yapmaya eşi ve bir arkadaşıyla başlamıştır. 1999 yılında geldiğinde oldukça büyümüş ve fon gücünü artırmıştır. Şu anda 200den fazla ülkede faaliyet göstermektedir. Her ne kadar Çin'in en popüler e-ticaret sitesi olsa da bilinenin aksine ekonomik hacim olarak en büyüğü değildir. Ancak gerek profili gerek Çin Devleti'nin stratejisi gereği Jack Ma bir idol olarak öne çıkarılmış, Dünya'nın pek çok yerinde konuşmalar yaparak macerasını anlatmıştır. Alibaba, Çin'in ihracat gücünün en önemli kalemlerindendir. Jack Ma'nın e-ticarette perakende gücünü ise Aliexpress oluşturmaktadır.

 

Alibaba Group Holding Ltd.


İlgili İçerik: E-Ticaret Sitesi Nasıl Kurulur?

 

2 Numara: Jingdong

Jingdong, Beijing'den yönetilmektedir ve 1998 yılında proje hayata geçirilmeye başlamıştır. İlk online satışlara 6 yıl sonra başlanmıştır. Jingdong, Alibaba'dan oldukça küçük bir firma olarak gözükmesine rağmen 15 milyar doları aşan geliri ve 137.000 çalışanıyla Alibaba'nın önüne geçmektedir. Kıyaslama açısından bir bilgi vermemiz gerekirse Alibaba'nın 65.000 çalışanı vardır.

 

Jingdong'un dünya çapında çeyrek milyar kayıtlı üyesi vardır.

 

Jingdong


İlgili İçerik: 5 Adımda İnternette Kendi Markanızı Yaratın

 

1 Numara: Amazon, Inc

Amazon, Jeff Bezos tarafından Amerika'da her dönem meşhur olan, insanların lüzumsuz gördükleri ya da artık kullanmadıkları eşyaları satmak amacıyla düzenledikleri ve adına "garaj satışı" denen kavramdan yola çıkılarak planlanmıştır. Aslında Amazon küçük bir proje olarak garaj satışı kavramının online versiyonu olarak düşünülmüş ve 1994 yılında hayata geçmiştir. Ancak zaman içerisinde Jeff Bezos'u zengin etmiş ve dünyanın en büyüğü haline gelmiştir.

 

 

Jeff Bezos aynı zamanda Washington Post gibi ünlü bir medya organının da sahibidir.

 

Ticimax E-ticaret paketleri ile ilgili kapsamlı bilgiler almak için 0850 811 08 20 numaralı telefonu arayabilir ya da 15 gün ücretsiz inceleme yapabilmek için e-ticaret demo formunu doldurabilirsiniz.

 

Amazon hakkında ilginç bir bilgi:

 

Amazon'da ilk satış Bezos'a ait bir kitap olan Fluid Concepts & Creative Analogies: Computer Models of the Fundamental Mechanisms of Thought isimli kitaptır 1995 yılında gerçekleşmiştir.

 

 

 

Amazon, Inc

 

 

Ticimax E-ticaret paketleri ile ilgili kapsamlı bilgiler almak için 0850 811 08 20 numaralı telefonu arayabilir ya da 15 gün ücretsiz inceleme yapabilmek için e-ticaret demo formunu doldurabilirsiniz.

 

 

Yazar: Pınar Keleş

Bu İnternet Sitesi içeriğinde yer alan tüm eserler (yazı, resim, görüntü, fotoğraf, video, müzik vb.) TİCİMAX BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ A.Ş.’ye ait olup, 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu kapsamında korunmaktadır.

15 Gün Ücretsiz Deneyin

Devlerin kullandığı e-ticaret alt yapısının 15 günlük demosu hemen mailinize gelsin.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Kişisel verileriniz işlenmesine ilişkin detaylı bilgiye ulaşmak için Ticimax Kişisel Verilerin Korunmasına Yönelik Aydınlatma ve Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.
İlgili Yazılar Yeni Yazılar Popüler Yazılar
Adres : Allianz Tower Küçükbakkalköy Mah. Kayışdağı Cad. No:1 34750 Ataşehir/İstanbul  /  Çağrı Merkezi : 0850 811 08 20  / 
© 2005-2024 Ticimax E Ticaret Yazılımları ve E Ticaret Paketleri / Ticimax Bilişim Teknolojileri A.Ş. Her Hakkı Saklıdır.
BİZE ULAŞIN
Ticimax