Biz Sizi Arayalım

Merak ettiğiniz tüm sorularınız için iletişim bilgilerinizi girin,
uzman ekibimiz en kısa zamanda size yardımcı olsun!

Dilerseniz;

7/24 Müşteri Destek Hattı

0850 811 08 20

telefonumuzdan
bize ulaşabilirsiniz.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Kopya Kontrol Araçları Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Güncelleme Tarihi: 02.02.2024

İçindekiler;

Günümüzde içerik özellikle online alışverişteki rekabet ortamında öne çıkarıcı bir özellik olarak dikkat çekmektedir. Her gün dünyada 2 milyondan fazla blog yazısı yayınlanmaktadır ve bu sayı her geçen gün artmaktadır.

 

İçerik dünyasında ayırt edici olmanın ve öne çıkmanın yolu özgünlükten geçmektedir. Bu noktada hazırladığımız içeriklerin özgünlük kontrolü içeriğin başarısı hakkında ipuçları vermektedir. Hazırlanan içeriklerin daha geniş kitlelere ulaşıp etkileşim sağlamasını isteyen firmalar için içerik kopya kontrol araçları oldukça işlevseldir.

 

Kopya Kontrol Araçları Hakkında Bilinmesi Gerekenler

 

Özgün İçerik Nedir?

 

Özgün içerik daha önce bir yerde yayımlanmamış, bilginin alınarak metin yazarının bilgi süzgeciyle harmanlanarak, ortaya orijinal bir içerik çıkarılmasıdır. Orijinal içerik, halihazırda var olan bir konuyu yeniden ve farklı bir bakış açısıyla ele almak olarak da tanımlanmaktadır.

 

Özgün İçerik

 

Kopya İçerik Nedir?

 

Kopya içerik başkaları tarafından oluşturulan yazıları aynı ya da büyük bir bölümünü değiştirmeden kullanmak ya da yayınlamaktır.

 

Kopya arama motorlarındaki puanınızı düşüreceği gibi öne çıkmanızı da engel olacaktır. Özgün metinler oluşturmak için içeriğinizi hazırladıktan sonra kopya kontrol araçlarıyla özgünlük kontrolü yapabilirsiniz.

 

Makale özgünlük kontrolü için kullanabileceğiniz ücretsiz araçlar bulunmaktadır. Plagiarism-checker.me ve Kopya Kontrol gibi sitelerden makalelerinizi ücretsiz olarak özgünlük oranını kontrol edebilirsiniz. Aşağıda birkaçını sıraladık.

 

Kopya Kontrol Araçları ;

 
  • Duplichecker
  • Kopya Kontrol
  • Copyscape
  • Grammarly
  • QueText
  • Seo Tool Station
  • WriteCheck
  • WhiteSmoke
 

Kopya İçerik

 

Kopya İçeriklerin Firmalara Verdiği Zararlar Nelerdir?

 

İşletmelerin bir marka değeri ve kimliği oluşturmasında, pazarlama ve reklam faaliyetlerinde içerik pazarlamasının yeri büyüktür. Özgün, yaratıcı ve özgün içerikler işletmeleri her zaman bir adım öne geçirmektedir. Fakat işletmelerin kopya içerik kullanmasının siteye getirdiği bazı dezavantajlar da bulunmaktadır. Bunlar arasında;

 
  • Sitelerin SEO uyumluluk oranını azaltır.
  • Google puanını düşürür.
  • Arama motorlarında öne çıkması engellenir.
  • Okuyucunun ilgisini çekmez ve beklenen dönüşü sağlamaz.
 

Kopya İçerik Zararları

 

Bir İçeriğin Kopya Oranı Ne Kadar Olmalıdır?

 

Bir içerikte kopya oranının yüzde 10’u geçmemesi gerekmektedir. Bir içerikte özgün içerik oranının kopya içerikten daha fazla olması gerekmektedir. Ayrıca alıntıların farklı farklı kaynaklardan alınması daha doğrudur.

   

Özgün İçerik Oluşturmanın Firmalara Sağladığı Faydalar Nelerdir?

 

İçerik, şirketlerin ya da markaların hedef kitleye ulaşmasında oldukça etkilidir. İçeriklerinizi zenginleştirerek müşteri marka sadakatini artırabilir, marka ve müşteri arasında güçlü bağlar oluşturabilirsiniz.

 

İlginç perspektiflere sahip içerikler veya okuyucular için gerçek değeri olan iyi araştırılmış makaleler işinize, ürün ve hizmetlerinize değer katacaktır. Ayrıca paylaşılmaya değer kaliteli içerikler sosyal medya etkileşimlerinizi de artıracaktır.

 

Özgün içerik oluşturmak, başarılı bir SEO stratejisinin de temel parçalarından biridir. Google algoritmaları özgün içerikleri üst sıralara çıkarma eğilimindedir. İçerik pazarlaması, markanıza, ürün ve hizmetlerine değer katan çalışmalardan biridir. Potansiyel müşterileri ya da sadık müşterileri hazırladığınız içeriklerle etkileşime geçmek aynı zamanda önemli pazarlama stratejilerinden biridir.

 

Özgün Makale Yazmanın Firmalara Faydaları ;

 
  • Marka bilinirliliği sağlama
  • Müşteri kazanma
  • Satışları arttırma
  • Ürün ve hizmetler hakkında doğru bilgiyi verme
  • Rakiplerin arasından öne çıkma
  • Pazarlama faaliyetlerinde başarı yakalama
  • Tıklanma olasılığını arttırma
  • Arama motorlarında öne çıkma
  • SEO geliştirme
  • Potansiyel müşterilere ulaşmayı sağlama
 

İlgili İçerik: Ücretli ve Ücretsiz SEO Araçları

 

İlgili İçerik: Dikkate Almanız Gereken 5 Dijital Pazarlama Stratejisi

 

Özgün İçerik Yararları

 

Özgün İçerik Oluşturma Taktikleri Nelerdir?  

Özgün içerik oluşturmak firmaların müşteriye ulaşmasında etkili bir araçtır. Firmalar içeriğini zenginleştirerek satış ve başarıya ulaşabilmektedir. Hedef kitleye doğru bir içerikle ulaşmak için bazı ipuçlarına aşağıda yer verdik.

 
  • Markanızı iyi tanıyın ve anlatın
  • Marka ve işletme dinamiklerini iyi kavrayın
  • Sektörü yakından takip edin
  • Düzenli ve yaratıcı fikirler üzerinde çalışın
  • Yazılarınızda kendinizi müşteri yerine koyun
  • İçeriklerinize kendinizden bir şeyler katın
  • Hedef kitlenizi iyi analiz edin
  • Hedef kitlenize ve marka kimliğinize uygun bir dil seçin
  • Rakiplerinizi ve ilgili trendleri araştırın
  • Sorgulayıcı ve araştırmacı bir perspektife sahip olun
 

İlgili İçerik: Etkileşiminizi Artıracak Video İçerik Fikirleri

 

Özgün İçerik Taktikleri

 

E-ticaret Sitelerinde Özgün İçerik Nasıl Oluşturulur?

 

E-ticaret siteleri için içerik zenginleştirilmesi satış ve müşteri kazanma açısından önemlidir.

 

E-ticaret sitenizin içeriğini zenginleştirmek için;

 
  • Bir blog oluşturun
  • Ürün içeriklerinizi detaylandırın
  • Videolu içeriklere yer verin
  • Sosyal medya içerik ağınızı genişletin
  • Marka ve hizmet anlatımlarınızı zenginleştirin
  • Açılış sayfalarınızı yenileyin
 

Online olarak müşterilere ulaşmak ve memnuniyet sağlamak için özgün içerik oluşturmak için dikkat edilmesi gereken bazı konular mevcuttur.

 

Hedef kitlenize odaklanın: Hedef kitlenizin yaşı, cinsiyeti, yaşadığı şehir, ilgi alanları gibi analizleri yaparak içerik ve içerik dilinizi bu yönde şekillendirmeniz gerekmektedir.

 

Ürünlerinizde detaya girin: Müşteri gözünden bakarak cevaplanmayan soru kalmamasını hedeflemelisiniz. Bu nedenle ürün açıklamalarında ürün özellik ve açıklamalarında hiçbir ayrıntıyı atlamamanız gerekir. İçeriklerinizi görsel ve videolarla desteklemeyi ihmal etmeyin. Doğru ve kapsamlı açıklamalar ile ürün üzerinde güven inşa edebilirsiniz.

 

Müşteri yorumlarına ve ürün ve hizmetlerinize odaklanın: İçeriklerinizde mutlu müşteri deneyimlerine yer verebilir içeriğinize özgünlük katabilirsiniz. Aynı zamanda içeriklerinizde e-ticaret firmanızın öne çıkan ürün ve özelliklerine yer vermeniz potansiyel müşterilerinize ulaşmanız konusunda etkili olacaktır.

 

Kelime sayısına dikkat edin: Özgün ve uzun içerikler hem arama motorları hem de müşteri etkileşimi açısından faydalıdır. Özgün ve zengin içeriklerle marka değerinizi artırarak özgün içeriklere sahip olabilirsiniz. Kelime sayısının SEO açısından 300 ve üzeri olması beklenmektedir.

 

Satış hedefleyen içerikler kurgulayın: E-ticaret firmaları için satış birinci hedeftir. Özgün içerikler ile arama motorlarında üst sıralara yerleşerek tıklanma oranınızı ve en nihayetinde satışlarınızı artırabilmeniz mümkündür. Kaliteli ve rakipleriniz arasında fark yaratacak özelliklerinizi içeriklerinizde öne çıkarabilirsiniz.

 

İlgili İçerik: E-ticarette Müşteri Arttırma Teknikleri

 
 Özgün İçerik Nasıl Oluşturulur

 

E-ticaret Sitelerinde Özgün İçerik Kontrolü Nasıl Yapılır?

 

E-ticaret sitelerinde özgün içerik oluşturmak, yeni içerikler ve var olan içerikler üzerinden bir düzenlemeye gidilebilmesi mümkündür. E-ticaret sektöründe dijital dinamiklere uygun olarak yeni ve güncel içeriklerin bulunması müşteri potansiyeli açısından etkilidir.

 

İçerik ekibinin bu konuda bilinçli olması gerektiği gibi kopya içerikten kaçınarak, içerikleri yukarıda bahsettiğimiz içerik kontrol aracı gibi unsurlardan yardım alarak içerik kontrolünü sağlaması gerekmektedir.

 

 

 

Ticimax E-ticaret paketleri ile ilgili kapsamlı bilgiler almak için 0850 811 08 20 numaralı telefonu arayabilir ya da 15 gün ücretsiz inceleme yapabilmek için e-ticaret demo formunu doldurabilirsiniz.

 

 

Yazar: Tolga Sefa Ağyıldız

Bu İnternet Sitesi içeriğinde yer alan tüm eserler (yazı, resim, görüntü, fotoğraf, video, müzik vb.) TİCİMAX BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ A.Ş.’ye ait olup, 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu kapsamında korunmaktadır.

15 Gün Ücretsiz Deneyin

Devlerin kullandığı e-ticaret alt yapısının 15 günlük demosu hemen mailinize gelsin.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Kişisel verileriniz işlenmesine ilişkin detaylı bilgiye ulaşmak için Ticimax Kişisel Verilerin Korunmasına Yönelik Aydınlatma ve Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.
Adres : Allianz Tower Küçükbakkalköy Mah. Kayışdağı Cad. No:1 34750 Ataşehir/İstanbul  /  Çağrı Merkezi : 0850 811 08 20  / 
© 2005-2024 Ticimax E Ticaret Yazılımları ve E Ticaret Paketleri / Ticimax Bilişim Teknolojileri A.Ş. Her Hakkı Saklıdır.
BİZE ULAŞIN
Ticimax