Biz Sizi Arayalım

Merak ettiğiniz tüm sorularınız için iletişim bilgilerinizi girin,
uzman ekibimiz en kısa zamanda size yardımcı olsun!

Dilerseniz;

7/24 Müşteri Destek Hattı

0850 811 08 20

telefonumuzdan
bize ulaşabilirsiniz.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

n11 Komisyon Oranları

Güncelleme Tarihi: 05.01.2023

İçindekiler;

Online alışverişin oldukça arttığı günümüzde girişimciler online pazaryerlerinde ürün satarak gelirlerini arttırmaktadır. Özellikle online alışveriş sitelerinde trend olan ürünler ile satış yapan işletmeler kısa sürede karlılıklarını arttırabilmektedir. Pazaryerlerinden satış yapan işletmelerin bilmesi gereken bazı noktalar mevcuttur. Yazımızda Türkiye’nin en büyük online alışveriş sitelerinden biri olan n11 komisyon oranı konusunda bilgi edinebilirsiniz.



n11 Komisyon Oranları

 

N11 Hakkında Bilgi

 

n11.com, Doğuş Grubu ile Güney Kore’nin en büyük teknoloji gruplarından SK Group’un ortaklığında Doğuş Planet çatısı altında Mart 2013’te kurulmuştur. Tüm kategorilerde 20 milyondan fazla ürün ve 270 binden fazla kayıtlı iş ortağını 23 milyondan fazla kayıtlı kullanıcıyla buluşturan ve alışveriş yaptıkça kazandıran yapısı ile üyelerine yeni bir alışveriş deneyimi sunan n11 Türkiye’nin öncü açık pazar konseptli alışveriş platformlarından biridir.

 
 

n11.com, sürdürülebilir ve teknolojik yatırımlarıyla müşteriler tarafında güven ve kolaylık, mağazalar tarafında ise iş birliği ve e-ticareti geliştirme odaklı bir yaklaşım izlemektedir. Türkiye’de e-ticaret sektörünün lideri olmak vizyonu ile hareket eden n11 hem müşterilerine hem de iş ortaklarına yenilikçi hizmet sunmayı hedeflemektedir.

 

Satıcı komisyon oranları konusunda araştırma yapanlar için n11.com sadece e-ticaret ile sınırlı kalmayıp geniş bir perspektifte hizmet vermektedir. 2020’de hayata geçirilen garaj11, ilk defa araç sahibi olmak, aracını değiştirmek ya da var olan aracını hemen satmak isteyenlere, bilgisayar başında dakikalar içinde zahmetsizce araç alım satım işlemlerini gerçekleştirme imkanı sunmaktadır.

 

Garaj11 yanında market11 de yine işletmenin bir başka yenilik ivmesi olarak karşımıza çıkmaktadır. Market11, online alt yapısı bulunmayan yerel marketlere altyapı desteği vererek ekonomiye destek olmaktadır.

 

n11 Nedir

 

N11’e Satış Üyeliği Nasıl Yapılır?

 

N11’de satış yapmak isteyenleri belirli süreçler beklemektedir. Komisyon oranları excel konusunu merak edenler için öncelikle üyelik işlemleri tamamlanmalıdır. Bunlar; üyelik formu doldurulması, evrak yönetimi ve onay süreci şeklindedir. Seçtiğiniz şirket türüne göre sizden talep edilen bilgilerin doldurulacağı alan üyelik formu sürecini kapsar. Evrak yönetimi üyelik formu doldurduktan sonra talep edilen evrakları sisteme yükleyeceğiniz alandır. Son adım ise evraklarınızın kontrol edileceği ve mağaza üyeliğinizle ürünlerinizin satışa açılmasını sağlayacak son onay sürecidir.

 

n11 Satış Üyeliği Nasıl Yapılır

 

N11’de Mağaza Nasıl Açılır?

 

n11 hizmet bedeli dediğimizde mağaza açma bedeli olarak herhangi bir ücret talep edilmemekte olup kategorilere göre belirli komisyon oranları kesilmektedir. N11’de mağaza açmak sorusu da sıklıkla merak edilmektedir. N11 mağaza açma işlemleri oldukça kolay ve pratiktir. Gerekli olan belgeler ve şartlar elbette mevcuttur. N11’de satış yapacak olan kişilerin öncelikle mağaza üyelik formunu doldurması gerekmektedir. Mağaza üyelik formu içerisinde istenen belgeler şöyledir;

 
  • Kullanıcı adı
  • Şifre
  • E-posta adresi
  • Mağaza adı
  • Üyelik Türü
  • Satıcı iş ortaklığı ve ilan sözleşmesi onayı


İlgili İçerik; N11’de En Çok Satılan Ürünlerin Listesi 



n11 Mağaza Nasıl Açılır

 

N11 Mağaza Açma Şartları Nelerdir?

 

N11 komisyon ücreti konusu yanında N11’de mağaza açma şartları da sıklıkla merak edilmektedir. İlk şart bir şirketiniz yani vergi levhanızın olmasıdır. Bunun istenmesinin sebebi yapılacak satışlara fatura kesmeniz gerektiğinden kaynaklanmaktadır. N11 mağaza açma işlemlerinde firmaları daha yakından tanımak için belirli belgelerin sisteme yüklenmesini istemektedir. Yüklenmesi istenen belgeler şirket türüne göre farklılık göstermektedir. Şahıs şirketlerinden istenen N11 mağaza açmak için gerekli belgeler şunlardır;

 
  • Vergi Levhası
  • İmza Sirküleri
  • Satıcı İlan ve İşlem Sözleşmesi (N11 hesabı açarken onaylanan sözleşme)Güncel Faaliyetleri
  • Gösteren Belge (Son 6 Aylık)
  • Çalışma Mali Şart ve Prensipleri (Komisyon Anlaşması)
 

Belgelerini N11 sistemine yükledikten sonra onaya göndermeniz gerekmektedir. Yüklediğiniz belgeler N11 tarafından incelenecek ve gereklilikleri yerine getiriyorsa mağaza açma işleminizin tamamlandığına yönelik sizlere kayıt olurken verdiğiniz posta adresine mail gönderilecektir.

 

İlgili İçerik; N11 Mağaza Açma Rehberi

 

n11 Mağaza Açma Şartları

 

N11 Komisyon Listesi

 

N11’de satış yapmak için kayıt yapıldığında N11 prosedürleri hakkında ve komisyon oranları konusunda detaylı bilgi edinebilirsiniz. n11 komisyon oranları nasıl hesaplanır dediğimizde aşağıda listeye göre komisyon tutarını hesaplayabilirsiniz.

 

2023 n11 komisyon oranları dediğimizde aşağıda komisyon oranları ve tutarlarını görebilirsiniz.

 
Kategori Komisyon Oranı
Bilgisayar %5.5 - %25
Telefon Aksesuarları %5 - %15
Kozmetik ve Kişisel Bakım Ürünleri %10 - %15
Kitap, Müzik, Film, Oyun %6.5 - %17
Giyim %20
Mücevher ve Saat %15 - %20
Otomotiv ve Motosiklet %0 - %12
 


n11 Komisyon Oranları Nasıldır

 

N11'de En Çok Satılan Ürün Kategorileri

 

N11’de satış yapacak kişiler N11de ne satılır? Diye düşünüyor olabilir. N11’de satılacak ürünler oldukça çeşitlidir. N11’de milyonlarca ürün pek çok farklı kategoride satışa sunulmaktadır. N11’de satılacak ürün bulma konusunda piyasadaki eksiklikleri araştırarak bunların üzerine gitmek önemlidir. Müşterilerin sorun yaşadığı sorunlara ya da beklentilerine çözüm getirmek gerekmektedir.

 

Mevcut trendleri ve potansiyel talepleri analiz Hobilerinizi, kişisel zevklerinizi işe dönüştürme konusunda girişimlerde bulunmak önemlidir. Mesleki deneyimleri ticari bir işletmeye dönüştürme konusunda araştırmalar yapılmalıdır. etmek oldukça önemlidir. Online ticaretteki potansiyelleri keşfederek yüksek kar marjlı ürünlerin satışını gerçekleştirmek önemlidir.

 

Günümüzde ürün ayırt etmeksizin her ürün online sitelerden sipariş edilebilmektedir. Aşağıda bu kategorilere yer verdik.

 
  • Petshop dünyası
  • Elektrik&elektronik
  • Süpermarket ürünleri
  • Moda kategorisi
  • Kozmetik & kişisel bakım kategorisi
  • Ev, yaşam, dekorasyon
  • Kırtasiye ve malzemeleri
  • Hobi dünyasına ait ürünler
  • Anne, bebek ürünleri
  • Oto aksesuarları
  • Yapı market
  • Spor & outdoor ürünleri
 

İlgili İçerik; İnternetten Satış Nasıl Yapılır? Bilmeniz Gerekenler (2021 Yeni)


İlgili İçerik; E-ticaret Entegrasyon Modelleri Nelerdir?  



n11 En Çok Satan Ürünler

 

Vergiden Muaf Olarak N11’de Satış Yapılabilir Mi?

 

n11 kadın girişimci komisyon dediğimizde yeni çıkarılan kanun uyarınca 30 bin TL’ye kadar vergiden muaf olarak online satış gerçekleştirilebilirsiniz. Evrak yönetimi aşamasında sizden talep edilecek vergi levhası yerine “Esnaf Vergi Muafiyeti Belgesi”ni sisteme yükleyebilirsiniz. n11.com üzerinden alınan siparişler için fatura kesilmesi zorunludur. Vergi muafiyet kurallarına göre KDV oranı üzerinden faturanızı düzenleyebilirsiniz.

 

Vergi Muafiyetliler N11'de Satış Yapabilir mi

 

N11 Oyuncak Komisyon Oranları Nasıldır?

 

N11 oyuncak komisyon oranları dediğimizde ise oyuncak kategorisinin pek çok alt kategorilere ayrıldığı ve çeşitliliğin fazla olduğu görülmektedir. Komisyon oranlarına bakıldığında ise yüzde 3 – yüzde 15 komisyon aralığında değiştiği görülmektedir. Üyelik işlemleri sırasında komisyon oranları konusunda satıcılar bilgilendirilmektedir.

 

N11 Oyuncak Komisyon Oranları

 

N11 Ev Yaşam Komisyon Oranları Nasıldır?

 

Ev yaşam komisyon oranları dediğimizde banyo, seti, mobilya, ev tekstili, gardırop, sandalye, masa gibi ev tekstil ürünlerinin komisyon oranları yüzde 15’den başlamaktadır.

 

n11 Ev Yaşam Komisyon Oranları

 

Komisyon Oranları KDV Dahil Mi?

 

Birçok pazaryeri gibi N11 de farklı kategorilerde yapılan ürün satışları için komisyon oranları belirlemiş ve satıcıların yaptığı KDV dahil satışlar üzerinden bu komisyon oranlarını kesmektedir.

 

 

 

Ticimax ile çalışmak istiyorsanız demo talep formunu doldurabilir ve 15 günlük deneme süresinin ardından e-ticarette doğru adımlar atabilirsiniz. Ticimax ile ilgili daha fazla haber almak için Ticimax’ı Youtube, Instagram, Facebook ve Twitter üzerinden takip edebilirsiniz. Ayrıca e-ticaret ile ilgili kapsamlı bilgi almak için 0850 811 08 20 numaralı telefonu arayabilirsiniz.

 

 

Yazar: Tolga Sefa Ağyıldız

Bu İnternet Sitesi içeriğinde yer alan tüm eserler (yazı, resim, görüntü, fotoğraf, video, müzik vb.) TİCİMAX BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ A.Ş.’ye ait olup, 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu kapsamında korunmaktadır.

15 Gün Ücretsiz Deneyin

Devlerin kullandığı e-ticaret alt yapısının 15 günlük demosu hemen mailinize gelsin.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Kişisel verileriniz işlenmesine ilişkin detaylı bilgiye ulaşmak için Ticimax Kişisel Verilerin Korunmasına Yönelik Aydınlatma ve Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.
İlgili Yazılar Yeni Yazılar Popüler Yazılar
Adres : Allianz Tower Küçükbakkalköy Mah. Kayışdağı Cad. No:1 34750 Ataşehir/İstanbul  /  Çağrı Merkezi : 0850 811 08 20  / 
© 2005-2024 Ticimax E Ticaret Yazılımları ve E Ticaret Paketleri / Ticimax Bilişim Teknolojileri A.Ş. Her Hakkı Saklıdır.
BİZE ULAŞIN
Ticimax