Biz Sizi Arayalım

Merak ettiğiniz tüm sorularınız için iletişim bilgilerinizi girin,
uzman ekibimiz en kısa zamanda size yardımcı olsun!

Dilerseniz;

7/24 Müşteri Destek Hattı

0850 811 08 20

telefonumuzdan
bize ulaşabilirsiniz.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Sevgililer Gününde Satışları Arttıracak Pazarlama Stratejileri

Güncelleme Tarihi: 31.05.2023

İçindekiler;

Sevgililer günü, her e-ticaret firmasının önem verdiği kampanya günlerinden birisi olarak bilinir. Çünkü işletmeler sevgililer gününde hediye almak isteyen kişilere özel kampanyalar yaratarak hem satışlarını arttırabilmekte hem de sadık müşteriler kazanabilmektedir.

 

Markalar ne kadar sevgililer günü indirimleri düzenlese de satışlarını arttırmaya yönelik pazarlama stratejileri geliştirmediği takdirde amaçlarına ulaşamamaktadır. Bu nedenle her e-ticaret firmasının sevgililer gününde satışlarını arttırmaya yönelik çalışmalar yapması gerekmektedir. E-ticaret firmaları sevgililer gününde satış arttırmak için dijital pazarlamadan iletişim servislerine, kampanya için ürün seçiminden çekilişlere kadar birçok unsuru göz önünde bulundurarak hareket etmelidir.

 

Sevgililer Gününde Satışları Arttıracak Pazarlama Stratejileri yazımızda sizlere sevgililer günü kampanyalarınızı nasıl pazarlayabileceğiniz hakkında ipuçları vereceğiz. Siz de yazımızı inceleyebilir ve böylece iyi bir strateji geliştirerek sevgililer günü alışveriş kampanyalarınızın başarılı olmasını sağlayabilirsiniz.

 

Sevgililer Gününde Satışları Arttıracak Pazarlama Stratejileri

 

Sevgililer Gününde Dijital Pazarlamadan Yararlanın

 

Sevgililer günü kampanyalarını ön plana çıkarmak isteyen e-ticaret firmaları genellikle dijital pazarlama çalışmaları yapar.

 
  • Google ADS
  • SEO
  • Sosyal Medya Reklamları
  • Influencer Marketing
  • SMS Pazarlaması
  • E-mail Marketing
  • İçerik Pazarlaması
 

İşletmelerin sevgililer günü indirimlerini ön plana çıkarırken en çok kullandığı dijital pazarlama yöntemlerdir ve her yöntem sevgililer gününde satış arttırmak için oldukça önemlidir.

 

İlgili İçerik; Başarılı Sevgililer Günü Reklamları

 

Sevgililer Günü Dijital Pazarlama Kullanımı

   

E-ticaret sektöründe faaliyet gösteren her işletmenin kullanması gereken dijital pazarlama yöntemleri arasında Google ADS yer alır.

 

Google ADS, işletmelerin belirli bir reklam kampanyası planlayarak hedef kitlelerinde yer alan ya da belirli anahtar kelimeler ile arama gerçekleştiren kişilere ürün ve hizmetlerini tanıttığı dijital pazarlama yöntemidir. İşletmeler bu dijital pazarlama kanalını kullanırken sitelerine reklam üzerinden giren her kişi için tıklama başına maliyet ödemektedir. Fakat satışlara olan etkisi düşünüldüğünde işletmeler Google ADS reklamları sayesinde hedef kitlesine ulaşmakta ve satışlarını artırmaktadır.

 

Sevgililer günü kampanyalarını Google ADS ile ön plana çıkarmak için işletmelerin;

 
  • Hedef kitle analizi
  • Rakip analizi
 

Gibi çalışmaların ardından başarılı bir reklam stratejisi geliştirmesi gerekir. Google Reklamları verirken de sevgililer günü için belirli özel çalışmalar yapılmalıdır.

 
  • Sevgililer günü kampanyalarınızı ön plana çıkarmak için Başlık ve Reklam metni seçimine özen gösterin.
  • Reklamlarınızı sevgililer günü ile ilgili olan sevgililer günü, sevgililer günü kampanyası, sevgililer günü hediyeleri, sevgililer günü indirimleri gibi anahtar kelimeler ile hedefleyin.
  • Reklamlarınızı iyi ölçümlemek için özel Landing pageler oluşturun.
  • Reklamlarınız için doğru bütçe seçimine özen gösterin.
 

Bunlara dikkat ederek sizler de Google ADS ile sevgililer günü reklamları verebilir ve hedef kitlenize daha kolay bir şekilde ulaşabilirsiniz.

 

İlgili İçerik; Google Reklamları Hakkında Bilinmesi Gerekenler

 

Sevgililer Günü Google Ads Reklamlar

 

SEO Çalışmaları ile Google’da Görünür Olun

 

Sevgililer gününe özel SEO çalışmaları yapmak e-ticaret sitenizin hedef kitlesinde yer alan kişiler için daha görünür olmanızı sağlayan bir dijital pazarlama yöntemidir. Genellikle işletmeler sevgililer günü hediyeleri ve sevgililer günü kampanya sayfaları için arama motoru optimizasyonu çalışmaları yapar.

 

Arama motoru optimizasyonuna yönelik çalışmalar yapacak olan işletmeler;

 
  • Anahtar kelimelere olan ilgiye
  • Rakiplerinin sıralamalarına
  • Sayfa içeriklerine
 

Önem vererek çalışmalar yapar. Bu çalışmaları yaparken de;

 
  • Sayfa başlıkları
  • Sayfa Alt başlıkları
  • Görseller ve Görsel Optimizasyonu
  • Sayfa Hızlandırma Çalışması
  • Sayfa İçeriği
  • İç Linkleme
 

Gibi birçok unsura göre hareket eder. E-ticaret firmaları sevgililer günü kampanyalarını ön plana çıkarmaya yönelik seo çalışmaları yaparken daha çok sevgililer günü, sevgililer günü kampanyaları, sevgililer günü alışverişi, sevgililer günü indirimleri, sevgili için hediye gibi anahtar kelimeler üzerine çalışmalara yoğunlaşır.

 

Sevgililer gününe özel seo çalışmaları yapan ve çalışmalarında başarılı olan işletmeler arama motorlarında hem markalarını hem de kampanya sayfalarını ön plana çıkararak ürün ve hizmet satışlarını arttırma fırsatı yakalar.

 

İlgili İçerik; Yeni Başlayanlar İçin Arama Motoru Optimizasyonu

 

Sevgililer Günü Pazarlama Stratejileri SEO Arama Motoru Optimizasyonu

 

Sosyal Medyada Reklam Verin

 

Sevgililer günü ve satış arttırma deyince herkesin aklına ilk gelen yer sosyal medyadır. Çünkü kullanıcılar artık sosyal medyada gördükleri bir markanın ürün ve hizmetlerine daha fazla ilgi göstermektedir. Bu nedenle her e-ticaret firmasının sosyal medya platformlarında reklam ve pazarlama çalışmaları yaptığı bilinmektedir.

 

Sizler de sevgililer günü kampanyalarınızı hedef kitlenizde yer alan kişilere ulaştırmak ve satışlarınızı arttırmak için;

 
  • Reklamlarınızda kullanacağınız profesyonel görseller ve videolar yaratın.
  • Gönderi metinlerinizi profesyonel bir şekilde oluşturmaya özen gösterin.
  • Gönderilerinizde hashtagler kullanın.
  • Sevgililer günü kampanyalarınızı ön plana çıkarmak için hedef kitlenizi analiz edin.
  • Hedeflerinize ve amaçlarınıza uygun bir şekilde bir reklam bütçesi belirleyin.
 

Bu adımlarla sevgililer günü kampanyalarınızı sosyal medyada ön plana çıkarın. Böylece hedef kitlenize ulaşabilir ve sevgililer günü indirimleri ile satışlarınızı arttırabilirsiniz.

 

İlgili İçerik; Sevgililer Gününde Sosyal Medya Kullanımı

 

Sevgililer Günü Pazarlama Stratejileri Sosyal Medya Reklam

 

Influencer Pazarlamasıyla Hedef Kitlenize Ulaşın

 

Kampanya dönemlerinde ya da yeni bir ürün satışa girdiğinde e-ticaret firmalarının sıklıkla kullandığı dijital pazarlama yöntemlerinden birisi Influencer pazarlamasıdır. Influencer pazarlaması ile markalar hedef kitlelerine ulaştıkları ya da bu hedef kitleyi genişlettikleri için çalışmalarına sürekli olarak devam etmektedir.

 

Sevgililer günü de e-ticaret firmaları için özel olan bir kampanya dönemidir. Bu dönemde hedef kitlesine ulaşmak, hedef kitlesini genişletmek ve ürün satışlarını arttırmak isteyen her marka Instagram, Tiktok, Twitter vb. sosyal medya platformlarındaki mikro, makro ve mega Influencerlar ile iş birliği yaparak reklam ve tanıtım yapmaktadır. Böylece işletmeler hedef kitlelerini genişletirken ürün satışlarını arttırma fırsatı da yakalamaktadır.

 

Sevgililer Günü Pazarlama Stratejileri Influencer Marketing

 

SMS Pazarlaması ile Kampanyalarınızdan Haberdar Edin

 

SMS Pazarlaması, e-ticaret firmalarının müşterilerine yeni bir ürün ya da kampanya hakkında bilgi vermek için SMS gönderdiği bir dijital pazarlama yöntemidir. Genellikle SMS’ler üzerinden e-ticaret sitelerine ulaşmak oldukça kolay olduğu için ve sms gönderilen kişiler daha önce markalardan alışveriş yaptığı için bu yöntemde e-ticaret firmaları hedeflerine daha kolay bir şekilde ulaşabilmektedir.

 

SMS Pazarlaması ile sevgililer günü kampanyalarını duyururken;

 
  • 140 karakter ile sınırlı kaldığınızı unutmayın.
  • Kişiselleştirme Yapın
  • Mesajlarınızda kampanyalarınız hakkında bilgi vermeyi önemseyin.
  • Ürün ve hizmetlerini ön plana çıkarın.
  • Akıcı ve akılda kalıcı mesajlar gönderin.
  • Kullanıcıyı satın almaya ya da e-ticaret sitenizi ziyaret etmeye yönelik cümleler ile etkileyin.
  • Kampanyalarınızı ölçümlemek için kampanya linklerini kısaltın.
 

Sevgililer günü kampanyalarında bunları önemseyerek SMS Pazarlaması çalışmaları yapabilirsiniz. Böylece dönüşüm oranları yüksek olan bir dijital pazarlama stratejisi ile kampanyalarınızı tanıtabilir ve b satışlarını arttırabilirsiniz.

 

Sevgililer Günü Pazarlama Stratejileri SMS

 

E-Posta Pazarlaması ile Yükse Dönüşümler Elde Edin

 

E-posta pazarlaması aslına bakıldığında birçok dijital pazarlama yöntemine göre daha avantajlı bir pazarlama yöntemidir. Çünkü bu pazarlama yönteminde dönüşüm oranları oldukça yüksektir. Bu nedenle e-ticaret firmaları bir ürün tanıtımı ya da kampanya tanıtımı yaparken e-posta marketing yönteminden daha fazla yararlanmaktadır. Fakat bu pazarlama yöntemini kullanmak isteyen işletmelerin belirli şeylere dikkat ederek çalışmalarını gerçekleştirmesi gerekir. Sevgililer gününde e-posta pazarlaması yapacak olan işletmeler;

 
  • Sevgililer gününe özel e-posta şablonları oluşturmalıdır. Böylece markalar e-maillerde sevgililer günü ruhunu yansıtabilir ve satışlarını arttırabilir.
  • E-posta pazarlamada başlıklar oldukça önemli olduğu için etkileyici başlık seçimi yapılmalıdır. Başlık seçimi yapılırken kullanıcılara kampanyalar hakkında bilgi veren ve tıklamaya yönlendiren başlıklar kullanılmalıdır.
  • Kişiselleştirilmiş pazarlama stratejisi ile sevgililer günü kampanyalarını ön plana çıkaracak olan markaların başlıklarını özel bir şekilde ayarlaması gerekir.
  • Sevgililer günü indirimlerini tanıtırken e-postalarda kullanılan görsellerin de profesyonel olması gerekir. Görsellerde sevgililer gününe özel bannerlar, sevgili için hediyeleri ön plana çıkaran görseller tercih edilmelidir.
  • Sevgililer günü e-posta tasarımı yaparken bugünün ruhunu yansıtmak için kırmızı renkler kullanılmaya özen gösterilmelidir.
  • E-posta metinlerinde markaların akıcı, akılda kalıcı, özgün metinler kullanması gerekir.
  • Kullanıcıları kampanyanlar hakkında bilgilendirirken sevgililer günü indirim sayfalarının tıklanma oranını arttırmak ve satış yapmak için call to action metinlerinden yararlanılmalıdır.
 

Bunlar sevgililer gününe özel e-posta marketing çalışmalarında dikkat edilmesi gereken unsurlardır.

 

İlgili İçerik; Sevgililer Günü Kampanya Yönetimi

 

Sevgililer Günü Pazarlama Stratejileri E-posta Pazarlaması

 

İçerik Pazarlamasıyla Rakiplerinizin Önüne Geçin

 

E-ticaret sektöründe faaliyet gösteren işletmelerin her dijital pazarlama yöntemine önem vermesi gerekir. Çünkü her yöntemin işletmelere sağladığı birçok avantaj bulunur. İçerik pazarlaması da markaların birçok avantajdan yararlanabileceği bir dijital pazarlama yöntemidir.

 

İçerik pazarlaması yöntemini kullanan e-ticaret firmaları genellikle içerik üretimine ve bu içeriklerin dağıtıma odaklanır. Özellikle sevgililer günü gibi önemli günlerde işletmeler yaptıkları içerik pazarlaması çalışmaları ile hedef kitlelerinde bulunan ve belirli konularda araştırma yapan kişilere daha kolay ulaşır.

 

Sevgililer gününde ürün almak ya da önerilere göz atmak isteyen kişiler genellikle;

 
  • Sevgililer gününde yapılacak şeyler
  • Sevgililer günü önerileri
  • Sevgililer gününde gidilecek yerler
  • Sevgili için kombin önerileri
  • Sevgili için hediye önerileri
  • Sevgili ile beraber izlenecek filmler
 

Gibi tavsiyeler arar. Bu nedenle e-ticaret firmaları bu tür aramalar yapan kişilere ulaşmak ve satışlarını arttırmak için bu başlıklarda içerik üretir ve e-ticaret sitelerinin blog bölümlerinde paylaşırlar. Sevgililer günü içerik üretimine önem veren firmalar;

 
  • Ahrefs
  • Keywordtool
  • Semrush
 

Gibi analiz araçlarını kullanarak hangi konularda içerikler üretmesi gerektiğine karar verir ve içeriklerini üreterek paylaşımını yapar. Bu çalışma sayesinde markalar;

 
  • Hedef kitlesindeki kişilere ulaşır,
  • Hedef kitlesini genişletir,
  • Google’da ön plana çıkar,
  • E-ticaret sitelerine trafik sağlar,
  • Rakipleri ile daha kolay rekabet eder,
  • Markasını ve ürünlerini tanıtma fırsatı yakalar.
 

Bu nedenle sevgililer günü satışlarınızı artırmak istiyorsanız sizler de içerik pazarlaması çalışmalarına önem verebilirsiniz.

 

Sevgililer Günü Pazarlama Stratejileri İçerik

 

Sevgililer Günü’nde İletişime Önem Verin

 

E-ticaret sektöründe faaliyet gösteren her markanın önem vermesi gereken unsurlardan birisi de iletişimdir. Sevgililer gününde kampanyalar düzenleyen e-ticaret firmalarının iletişime önem vermesi hem satışlarını arttırmalarına yardımcı olacak hem de müşteri memnuniyetini arttırmayı sağlayacaktır. Bu nedenle her zaman önem verilmesi gereken unsurlardan birisi olan iletişime sevgililer gününde daha özel ilgi verilmelidir.

 

E-ticaret firmaları sevgililer günü hediyeleri satışını arttırmak için iletişimi ön planda tutarken ise belirli düzenlemeler yapmak ve aksiyonlar almalıdır.

 
  • E-ticaret sitenize sevgililer günü kampanyaları üzerinden ilk kez ulaşan kişiler markanız ile iletişime geçmek isteyeceği için sitenize canlı destek araçları ve Chat botlar ekleyin. Böylece kişilerin istedikleri bilgiye ulaşmasını kolaylaştırabilirsiniz.
  • E-ticaret sitenizin iletişim sayfasını düzenlerken müşteri hizmetleri numaranızı ve iletişim formunuzu eklemeye özen gösterin. Bu araçlar üzerinden müşterilerinizin size ulaşmasına yardımcı olabilirsiniz.
  • İşletmenize ait bir whatsapp açmayı önemseyin. Whatsapp üzerinden sipariş yönetimi ve müşteri yönetimi yapabilir ve böylece firmanızın satışlarını arttırabilirsiniz.
  • Sosyal medya platformlarında moderasyon sürecini hızlıca yöneterek gelen yorum ve mesajları anında satışa döndürebilirsiniz.
  • Sevgililer günü Landing pagelerine iletişim bilgilerinizi ekleyerek bu sayfalar üzerinden markanıza ulaşılmasını sağlayabilirsiniz.
 

Sizler de bu konuları önemseyerek iletişim servislerinizi güçlendirebilir ve e-ticaret firmanızın sevgililer günü satışlarını arttırabilirsiniz.

 

Sevgililer Günü Pazarlama Stratejileri Müşteri İletişimi

 

Sevgililer Gününe Özel Ürünler Satmayı Önemseyin

 

Sevgililer günü gibi özel günlerde sevdiği kişiler için özel hediye satın almak isteyen birçok kişi bulunur. Özel hediyeler ise kişilerin karşısındaki kişiye kendilerini özel hissettirmelerini sağlar. Bu nedenle anneler günü, babalar günü ve sevgililer gününde bazı ürünlerin satışlarında artış yaşanır. Bu nedenle artan bu talebi karşılamak ve sevgililer gününde satışlarını arttırmak isteyen her e-ticaret firmasının belirli ürünleri tedarik etmeye özen göstermesi gerekir.

 
  • Sevgili Kombinleri
  • Çiçekler
  • Kişiselleştirilmiş Ürünler ( örneğin; isim yazan bileklik, cüzdan yüzük vb.)
  • Sevgililer günü kutuları
  • Sevgili çizimleri ve portreleri
 

Gibi ürünlerin satışı sevgililer gününde çok artış görür. E-ticaret firmasının satışlarını arttırmak isteyen her işletmenin stoklarına bu tür ürünler eklemesi gerekir.

 

İlgili İçerik; Sevgililer Gününde En Çok Satan Ürünler

 

Sevgililer Günü Pazarlama Stratejileri Özel Tasarım Ürünler

 

Sosyal Medya Yönetimine Önem Verin

 

Sevdiği kişiler için hediye satın almak isteyen bireylerin büyük bölümü satın alacağı ürünlere karar verirken sosyal medya platformlarının etkisinde kalarak hareket etmektedir. Genellikle kişiler ürün satın almadan önce sosyal medyada gördükleri ürünleri araştırmaktadır. Kısacası sosyal medya platformlarının sevgililer günü satışlarına etkisinin büyük olduğunu söylemek mümkündür. Bu nedenle her marka sevgililer gününe özel sosyal medyaya önem vermelidir.

 
  • Sevgililer gününde kampanyalarınızı hangi sosyal medya platformları üzerinden duyuracağınıza karar verin.
  • Hedef kitlenizde yer alan kişilere ulaşmak için sosyal medya hesaplarınızdan düzenli paylaşım yapın.
  • Paylaşımlarınızı yaparken yalnızca bir içerik türüne bağlı kalmayın. Görsel, video vb. içerik türlerini barındıran çeşitli sosyal medya paylaşımlarını yapmaya özen gösterin.
  • Instagram gibi Story özelliği bulunan sosyal medya platformlarında hikâye paylaşımı yaparak ürün ve hizmetlerinizi ön olana çıkarın.
  • Instagram’da reels özelliği ile sevgililer günü kampanyalarınızın daha fazla kişiye ulaşmasını sağlayın.
  • Sosyal medya yönetimi yaparken gönderilerinizin altına gelen yorumlara ya da hikayelerden aldığınız mesajlara önem verin ve anında cevaplayın. Böylece müşterilerinizin daha kolay satın alma kararı vermesini sağlayabilirsiniz.
  • Instagram, Facebook ve Tik Tok gibi sosyal medya platformlarında Mağaza özelliğini kullanın.
  • Gönderilerinizi hazırlarken metin bölümünde call to action yani kullanıcıyı harekete geçiren cümleler kullanmaya özen gösterin.
  • Gönderilerinize konum ekleyin.
 

Böylece başarılı bir sosyal medya yönetimi yaparak hedef kitlenizde yer alan kişilere daha kolay ulaşabilir ve sevgililer günü satışlarınızı arttırabilirsiniz.

 

Sevgililer Günü Pazarlama Stratejileri Sosyal Medya Yönetimi

 

#Sevgililer Günü Hashtagleri Kullanın

 

Sevgili için hediye almak isteyen kişiler genellikle e-ticaret firmalarının düzenlediği kampanyaları takip eder. Bazı kişiler direk markalar üzerinden takip gerçekleştirerek ürünleri incelese de birçok kişi de #hashtagler üzerinden indirimleri takip eder. Bu nedenle sosyal medya platformlarında paylaşım yapan işletmeler hedef kitlelerinde yer alan kişilere ulaşmak için;

 
  • #sevgili
  • #sevigililergunu
  • #love
  • #aşk
  • #indirim
  • #sevgililergunukampanyası
  • #14subat
 

Gibi hashtaglere sosyal medya gönderilerinin altında yer verir. Böylece markalar hem hedef kitlelerine ulaşma fırsatı yakalar hem de hedef kitlelerini genişletir. İşletmeler sevgililer günü kampanyalarını ön plana çıkarmak için kullanacakları hashtagleri seçerken hashtag analiz programlarından yararlanarak seçim yapar bu sayede markalar doğru hashtag seçimi yaparak doğru bir hedef kitleye ulaşır.

 

Sevgililer Günü Pazarlama Stratejileri Hashtag Kullanımı

 

Sevgililer Gününe Özel Çekiliş Düzenleyin

 

Sevgililer günü alışveriş kampanyalarınızı ön plana çıkarmak için yürütebileceğiniz stratejilerden birisi çekilişlerdir. Genellikle farkalar ;

 
  • Kampanya katılımını
  • Takipçi sayısını
  • Marka bilinirliğini
 

Arttırmak ve hedef kitlesini genişletmek isteyen e-ticaret firmaları sevgililer günü kampanyalarını duyurmak için Instagram, Facebook ve Twitter gibi sosyal medya platformları üzerinden çekiliş düzenler. Marklar çekiliş düzenlerken;

 
  • Sevgililer günü postunu beğen
  • Arkadaşını etiketle
  • Yorum yap
  • Story’de paylaş
 

Gibi koşullar koyarak çekilişe katılacak kişilere görevler verir. Böylece hem sevgililer günü kampanya postunun keşfete çıkmasını sağlar hem de bu çekilişe katılan kişilerin takipçilerine ulaşır. Sizler de sevgililer günü indirimlerinizin daha fazla kişiye ulaşmasını istiyorsanız bu tür bir strateji ile kampanya katılımınızı arttırabilirsiniz.

 

Sevgililer Günü Pazarlama Stratejileri Çekiliş

 

Sevgililer Gününe Özel Yarışmalar Düzenleyin

 

Sevgililer gününde indirime giren markalar kampanyalarını ön plana çıkarmak için sevgililer gününe özel yarışmalar düzenler. Daha çok bu yarışmalar Instagram, Twitter, Facebook gibi sosyal medya platformlarından düzenlenir.

 
  • Sevgililer gününe özel fotoğraf paylaşımı
  • #Hashtag ile fotoğraf paylaşımı
  • Storyler üzerinden soru ve cevap yarışmaları
  • Beğeni alma yarışmaları
 

İşletmeler tarafından en çok düzenlenen yarışmalardır. Yarışmalarda genellikle belirli kurallar ve görevler bulunmaktadır. Bu kurallara uygun hareket eden ve verilen görevleri yerine getiren kişiler ise ödüllendirilmektedir. Siz de sevgililer gününde satış arttırmak istiyorsanız sevgililer gününe özel yarışmalar düzenlemeye özen göstermelisiniz. Böylece hem marka bilinirliğinizi hem de satışlarınızı arttırabilirsiniz.

 

Sevgililer Günü Pazarlama Stratejileri Yarışmalar

 

Sevgililer Gününe Özel Landing Page Hazırlayın

 

Sevgililer günü kampanyaları düzenleyen e-ticaret firmalarının yapması gereken önemli aksiyonlardan birisi de Landing Pageler’dir. Türkçe’ye varış sayfası olarak çevrilen Landing pageler, e-ticaret sitenizde düzenlediğiniz kampanyaların bir arada gösterilmesi için oldukça önemlidir.

 

Genellikle sevgililer gününde e-ticaret firmaları birçok kampanya kurgusu yaratmaktadır. Bununla beraber kampanyalarını farklı platformlar aracılığı ile de pazarlamaktadır. Sevgililer günü indirimlerine olan ilgi kampanya kurgusuna ve pazarlama yapılan platforma göre farklılık gösterdiği için e-ticaret firmalarının bu nedenle sevgililer gününe özel Landing pageler hazırlaması gerekir.

 

Sevgililer Günü Pazarlama Stratejileri Landing Page

 

Sevgililer Gününe Özel Landing Page hazırlarken;

 
  • Güvenilir tasarım yapmaya önem verin.
  • Landing pagelerinizde sevgililer günü kampanyalarınızı ön plana çıkarın.
  • Landing pagelerinizin mobil uyumlu olmasını önemseyin.
  • Landing pagelerinizi hazırlarken seo uyumlu içerikler kullanın. Özellikle sevgililer günü, sevgililer günü için hediye, sevgililer günü kampanyaları gibi anahtar kelimeleri kullanmayı önemseyin.
  • Müşterilerinizin firmanızla hızlıca iletişime geçmesi için Landing pagelerinize canlı destek araçları ekleyin.
  • Özel Landing page tasarımı yaparken sevgililer günü ruhunu yansıtın.
 

Bu unsurları göz önünde bulundurarak sizler de sevgililer gününe özel Landing pageler hazırlayabilir ve sevgililer günü kampanyalarınızın daha başarılı olmasını sağlayabilirsiniz.

 

İlgili İçerik; Sevgililer Gününe Özel E-ticaret Sitenizi Nasıl Yönetmelisiniz?

 

Sevgililer Günü Pazarlama Stratejileri Sayfa Hazırlamak

 

İndirim ve Promosyonlardan Yararlanın

 

Sevgililer gününde satışlarını arttırmak isteyen her marka kampanyalar düzenler. Kampanyalarında belirli ürünlerini indirimler ile satışa sunan işletmeler istedikleri amaca kolayca ulaşabilir . Fakat indirim düzenlerken işletmelerin önem vermesi gereken belirli konular bulunur.

 
  • İndirime Sokulacak Ürünler
  • Kampanya Kurguları
  • Promosyon Hediyeleri
 

En çok üzerinde durulması gereken konulardır.

 

Markalar genellikle sevgililer günü indirimi yapacakları ürünlerini seçerken ürün stok durumu ve satış oranını göz önünde bulundurarak hareket eder. Böylece doğru ürünleri indirime sokarak çapraz satış ve sepet arttırmaya yönelik kampanyalar düzenleme fırsatı yakalar. Sevgililer kampanyalarında e-ticaret firmaları tarafından çok tercih edilen belirli kampanya kurguları bulunur.

 
  • 3 AL 2 Öde
  • 100 TL ve Üzeri Alışverişlerde Ücretsiz Kargo Fırsatı
  • X Ürününden Alana Y Ürününde %10 İndirim
  • X ürününden alana y ürününde 5 TL indirim
  • X Kategorisinden alışveriş yapana Z Kategorisindeki ürünlerde %10 indirim
  • X Kategorisinden alışveriş yapana Z Kategorisindeki ürünlerde 10 TL İndirim
  • Arkadaşını Davet Et Hediye Çeki Kazan
  • 250 TL ve Üzeri Alışverişlerde %10 İndirim
 

Gibi kampanya türleri sevgililer günü kampanyalarında en çok kullanılan kurgulardır. Bu kurguları başarılı bir şekilde yaratan e-ticaret firmaları çapraz satış yaparak ve sepet tutarını arttırarak sevgililer gününde satış arttırma fırsatı yakalamaktadır.

 

İlgili İçerikler;

Sevgililer Gününde En Çok Satan Ürünler
Sevgililer Günü Kampanya Yönetimi
Sevgililer Gününde Kargo Yönetimi Süreçleri
Sevgililer Gününde Sosyal Medya Kullanımı
Sevgililer Gününe Özel E-ticaret Sitenizi Nasıl Yönetmelisiniz?
Başarılı Sevgililer Günü Reklamları

 

 

Ticimax ile çalışmak istiyorsanız demo talep formunu doldurabilir ve 15 günlük deneme süresinin ardından e-ticarette doğru adımlar atabilirsiniz. Ticimax ile ilgili daha fazla haber almak için Ticimax’ı Youtube, Instagram, Facebook ve Twitter üzerinden takip edebilirsiniz. Ayrıca e-ticaret ile ilgili kapsamlı bilgi almak için 0850 811 08 20 numaralı telefonu arayabilirsiniz.

 

 

Yazar: Tolga Sefa Ağyıldız

Bu İnternet Sitesi içeriğinde yer alan tüm eserler (yazı, resim, görüntü, fotoğraf, video, müzik vb.) TİCİMAX BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ A.Ş.’ye ait olup, 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu kapsamında korunmaktadır.

15 Gün Ücretsiz Deneyin

Devlerin kullandığı e-ticaret alt yapısının 15 günlük demosu hemen mailinize gelsin.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Kişisel verileriniz işlenmesine ilişkin detaylı bilgiye ulaşmak için Ticimax Kişisel Verilerin Korunmasına Yönelik Aydınlatma ve Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.
Adres : Allianz Tower Küçükbakkalköy Mah. Kayışdağı Cad. No:1 34750 Ataşehir/İstanbul  /  Çağrı Merkezi : 0850 811 08 20  / 
© 2005-2024 Ticimax E Ticaret Yazılımları ve E Ticaret Paketleri / Ticimax Bilişim Teknolojileri A.Ş. Her Hakkı Saklıdır.
BİZE ULAŞIN
Ticimax