Biz Sizi Arayalım

Merak ettiğiniz tüm sorularınız için iletişim bilgilerinizi girin,
uzman ekibimiz en kısa zamanda size yardımcı olsun!

Dilerseniz;

7/24 Müşteri Destek Hattı

0850 811 08 20

telefonumuzdan
bize ulaşabilirsiniz.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Başarılı Sevgililer Günü Reklamları

Güncelleme Tarihi: 19.01.2024

İçindekiler;

Her sene 14 Şubat tarihinde kutlanan sevgililer günü herkes için önemli olan günler arasında yer almaktadır. Sevgililer günün sevdiği kişileri mutlu etmek isteyen kişiler hediye alışverişi yapmaktadır. Tüketicilerin bir bölümü mağazalardan hediye satın alırken büyük bir bölümü ise e-ticaret siteleri üzerinden alışveriş yapar.

 

E-ticaret sitelerinde düzenlenen sevgililer günü kampanyaları ve ürün çeşitliliği tüketicilerin internetten ürün satın almasına yardımcı olur. Genellikle bu dönemde satışlarını arttırmak isteyen e-ticaret firmaları ise sevgililer günü indirimleri uygulayarak kampanyalarını düzenler ve böylece artan talebi karşılarlar.

 

Sevgililer günü kampanyalarını ön plana çıkarmak isteyen işletmeler ise özellikle reklam çalışmaları yapar ve bu reklam çalışmalarında başarılı olmayı hedefler. Çünkü markalar sevgililer günü reklamlarında ne kadar başarılı olursa o kadar hızlı bir şekilde satışlarını arttırma fırsatı yakalar.

 

E-ticaret sektöründe faaliyet gösteren işletmeler için hazırladığımız Başarılı Sevgililer Günü Reklamları adlı bu yazımızda sizlere sevgililer günü kampanyalarında kullanabileceğiniz reklamlardan bahsedeceğiz. Bununla beraber Başarılı Sevgililer Günü Reklamları kurgularken nelere dikkat etmeniz gerektiği hakkında sizlerle taktikler paylaşacağız.

 

İlgili İçerik; Sevgililer Gününe Özel E-ticaret Sitenizi Nasıl Yönetmelisiniz?

 

Başarılı Sevgililer Günü Reklamları

   

Sevgililer günü için hediye satın almak isteyen kullanıcıların büyük bölümü aramalarını Google gibi arama motorları üzerinden gerçekleştirir. Kullanıcılar genellikle sevgili hediyeleri satın almak için üst sıralarda çıkan siteler üzerinden alışveriş yapmayı tercih eder. Bu nedenle e-ticaret firmaları hedef kitlelerinde yer alan kişilere ulaşmak için Google ADS reklamları verir.

 
  • Reklam Başlığı
  • Reklam Açıklaması
  • Landing Page
  • Hedef Kitle
  • Anahtar Kelime
  • Reklam Bütçesi
 

Belirleme süreçlerinin ardından markalar ürün, hizmet ve kampanyaları için Google’da reklam verir. Bu süreçte Başarılı Sevgililer Günü Reklamları hazırlamak için işletmelerin önem vermesi gereken belirli süreçler bulunur.

 
  • Reklam başlığı hazırlarken tüketicilerin ilgisini çeken başlık seçilmesi gerekir.
  • Reklam açıklamalarında kampanyalar ve markanız hakkında bilgi verilmesi önemlidir.
  • Landing pageler, reklamınıza tıklandığında kullanıcıların varacağı sayfalar olduğu için tasarımına önem vermelisiniz.
  • Hedef kite seçimi yaparken e-ticaret sitenizi ziyaret eden, sitenizden alışveriş yapan ve ürünleriniz ile ilgilenebilecek kişiler arasından bir seçim yapmanız önemlidir.
  • Anahtar kelime çalışması yaparken de işletmelerin sevgililer günü, sevgililer günü için hediye, sevgiliye hediye, sevgililer günü hediyeleri, sevgiliye ne alınır, sevgililer günü alışverişi, sevgililer günü kampanyaları vb. anahtar kelimeleri kullanması gerekir.
  • Reklam bütçesi ise ulaşmak istediğiniz kişi sayısına ve rakiplerinizin stratejilerine göre belirlenmelidir.
 

Bu unsurları göz önünde bulundurarak sevgililer günü kampanyalarınız için Google’da reklam verebilir ve hedef kitlenize ulaşarak satışlarınızı arttırabilirsiniz.

 

İlgili İçerik; Google Reklamları Hakkında Bilinmesi Gerekenler

 

Sevgililer Günü Reklamları Google Ads

 

Sosyal Medya Platformlarında Reklamlar Verin

 

Başarılı Sevgililer Günü Reklamları ile satışlarınızı arttırmak istiyorsanız reklam stratejinizi kurgularken sosyal medya platformlarını da bu strateji içerisine dahil etmeniz gerekir. Çünkü günümüzde birçok sosyal medya kullanıcısı Instagram, Twitter, Facebook vb. sosyal medya platformlarında gördükleri ürün ve hizmetleri satın almayı tercih ediyor.

 

İşletmelerin sosyal medyada Başarılı Sevgililer Günü Reklamları verebilmeleri için;

 
  • Gönderi görseli
  • Gönderi metni
  • Hashtagler
  • Reklam bütçesi
 

Gibi önemli noktaları göz önünde bulundurarak hareket etmesi gerekiyor.

 
  • Gönderi görsellerinin ürün ve hizmetleri ön plana çıkarırken sevgililer günü ruhunu da yansıtması gerekiyor.
  • Gönderi metinlerinde ise markanız, ürünleriniz, hizmetleriniz ve kampanyalarınız hakkında bilgi verilmesi önemlidir.
  • #sevgililergunu, #sevigili, #love, #aşk gibi hashtagler gönderi metinlerine eklenerek hedef kitleye ulaşmak işletmelerin amaçları arasında yer almalıdır.
  • Reklam bütçesi de sevgililer gününde yapmak istediğiniz satış ve ulaşmak istediğiniz kişi sayısına göre belirlenmelidir.
 

Bunları göz önünde bulundurarak sizler de işletmenizin ürün satışını arttırmak için Başarılı Sevgililer Günü Reklamları verebilir ve hedef kitlenize daha fazla satış yapabilirsiniz.

 

İlgili İçerik; Sevgililer Gününde Sosyal Medya Kullanımı

 

Sevgililer Günü Reklamları Sosyal Medya

 

Influencer Marketing Reklamları

 

Influencer Marketing Reklamları e-ticaret firmalarının yüksek takipçisi bulunan ya da ulaşmak istedikleri hedef kitleyi elinde barındıran Influencerlar ile iş birliği yaparak ürün, hizmet ve kampanyalarını tanıttığı reklam türüdür. Bu reklam türü;

 
  • İşletmelerin hedef kitlesine ulaşmasını kolaylaştırır.
  • Ürün ve hizmet satışlarının artmasını sağlar.
  • Hedef kitlenizi genişletmenize yardımcı olur.
  • Rakipleriniz ile daha kolay rekabet edebilmenize olanak tanır.
  • Sevgililer günü indirimlerinizi duyurarak satışlarınızı arttırmanızı kolaylaştırır.
 

Kısacası Influencer marketing reklamları Başarılı Sevgililer Günü Reklamları hazırlamak ve ürün satışını arttırmak isteyen her işletme için önemli reklam türleri arasında yer alır. Siz de bu dijital pazarlama yöntemi ile sevgililer günü reklamlarınızı daha geniş kitlelere ulaştırabilir ve ürün satışlarınızı ciddi bir miktarda arttırabilirsiniz.

 

İlgili İçerik; Influencer Marketing ile Etkileşimleri Arttırmak

 

Sevgililer Günü Reklamları Influencer Marketing

 

Youtube Reklamları

 

E-ticaret ile internetten satış yapan işletmelerin büyük bölümü kampanya tanıtımı yapmak, ürün ve hizmetlerini tanıtmak için kampanya tanıtım videoları çekiyor. Çoğu zaman işletmeler kampanya reklamlarını youtube gibi video izleme siteleri üzerinden paylaşıyor ve böylece hedef kitlesine ulaşarak markalar satışlarını arttırıyor.

 

Sizler de sevgililer gününe özel indirimler düzenleyecekseniz ürün, hizmet ve kampanyalarınız için video çekimi yapabilir ve youtube gibi video paylaşım sitelerinde reklam vererek satışlarınızı arttırabilirsiniz.

 

İlgili İçerik; Sevgililer Gününde Kargo Yönetimi Süreçleri

 

Sevgililer Günü Reklamları Youtube

 

E-mail Marketing Çalışmaları

 

Sevgililer günü kampanyaları düzenleyecek olan markaların tercih ettiği bir diğer pazarlama yöntemi de e-posta marketing çalışmalarıdır. E-posta marketing ürün, hizmet ve kampanya tanıtımları yapılırken tüketicilere e-posta gönderimi yapıldığı bir dijital pazarlama yöntemidir. Sevgililer günü reklamları ile satışlarını arttırmak isteyen çoğu işletme e-posta pazarlaması ile reklam çalışmaları yapmaktadır. Çünkü;

 
  • E-posta pazarlaması e-ticaret firmalarının hedef kitlelerinde yer alan kişilere kolayca ulaşmasını sağlar.
  • Pazarlama yapılan ve kampanya reklamları gönderilen kişiler çoğu zaman sitenizden alışveriş yapan kişiler olduğu için bu çalışmalara olan ilgi fazladır.
  • E-posta reklamlarında tüketicilerin ilgili oldukça çoktur ve dönüşümler hızlı bir şekilde gerçekleştir.
  • E-posta pazarlama markanızın satışlarını arttırmanızda size yardımcı olur.
 

Bu avantajlardan yararlanarak Başarılı Sevgililer Günü Reklamları yapmak isteyen her işletmenin e-posta marketing çalışmaları da yapması önemlidir. Siz de bu yöntem ile ürün, hizmet ve sevgililer günü kampanyalarınızı tanıtabilir ve satışlarınızı arttırabilirsiniz.

 

İlgili İçerik; Sevgililer Günü Kampanya Yönetimi

 

Sevgililer Günü Reklamları E-mail Marketing

 

Affiliate Marketing Reklamları

 

Affiliate Marketing her ne kadar Influencer marketing reklamları ile benzerlik gösterse de genel olarak gelir ve gider bakımından farklılaşır. Bu reklam modelinde e-ticaret firmaları Affiliate marketing anlaşması yaptığı kişilere ücret ödemek yerine bu kişiler üzerinden gelen müşterilerin yaptığı alışverişler üzerinden bir komisyon öder.

 

Affiliate Marketing çalışmalarında herhangi bir kazanç sınırı olmadığı için birçok ünlü, fenomen ve Influencer bu reklam modeli ile çalışmayı tercih eder. Sizler de Başarılı Sevgililer Günü Reklamları vermek için reklamınızın sürekli yapılacağı, ürün ve hizmetlerinizin sürekli paylaşılacağı Afilliate Marketing Reklamlarını e-ticaret pazarlama stratejiniz içerisine ekleyebilirsiniz. Böylece sevgililer günü kampanyalarınızı sürekli pazarlayarak sevgililer günü hediye satışlarınızı arttırabilirsiniz.

 

Sevgililer Günü Reklamları Afilliate Marketing

 

Ticimax ile Başarılı Reklam Kampanyaları Yürütün

 

E-ticaret sitenizi kurarken sizler de Ticimax e-ticaret alt yapısını tercih edin. Ticimax e-ticaret alt yapısı içinde yer alan analiz, hedef kitle raporları, reklam raporları vb. özellikleri kullanarak sevgililer günü reklamları öncesinde analiz çalışmalarınızı profesyonel bir şekilde yapın.

 

Dijital pazarlama özellikleri bakımından oldukça gelişmiş bir e-ticaret alt yapısı olan Ticimax’ı kullanarak sizler de hedef kitlenizde yer alan kişilere kolayca ulaşın ve Başarılı Sevgililer Günü Reklamları vererek sevgililer günü hediye satışlarınızı arttırın.

 

İlgili İçerikler;

Sevgililer Gününde En Çok Satan Ürünler
Sevgililer Günü Kampanya Yönetimi
Sevgililer Gününde Kargo Yönetimi Süreçleri
Sevgililer Gününde Sosyal Medya Kullanımı
Sevgililer Gününe Özel E-ticaret Sitenizi Nasıl Yönetmelisiniz?
Sevgililer Gününde Satışları Arttıracak Pazarlama Stratejileri

 

 

Ticimax ile çalışmak istiyorsanız demo talep formunu doldurabilir ve 15 günlük deneme süresinin ardından e-ticarette doğru adımlar atabilirsiniz. Ticimax ile ilgili daha fazla haber almak için Ticimax’ı Youtube, Instagram, Facebook ve Twitter üzerinden takip edebilirsiniz. Ayrıca e-ticaret ile ilgili kapsamlı bilgi almak için 0850 811 08 20 numaralı telefonu arayabilirsiniz.

 

 

Yazar: Tolga Sefa Ağyıldız

Bu İnternet Sitesi içeriğinde yer alan tüm eserler (yazı, resim, görüntü, fotoğraf, video, müzik vb.) TİCİMAX BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ A.Ş.’ye ait olup, 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu kapsamında korunmaktadır.

15 Gün Ücretsiz Deneyin

Devlerin kullandığı e-ticaret alt yapısının 15 günlük demosu hemen mailinize gelsin.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Kişisel verileriniz işlenmesine ilişkin detaylı bilgiye ulaşmak için Ticimax Kişisel Verilerin Korunmasına Yönelik Aydınlatma ve Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.
İlgili Yazılar Yeni Yazılar Popüler Yazılar
Adres : Allianz Tower Küçükbakkalköy Mah. Kayışdağı Cad. No:1 34750 Ataşehir/İstanbul  /  Çağrı Merkezi : 0850 811 08 20  / 
© 2005-2024 Ticimax E Ticaret Yazılımları ve E Ticaret Paketleri / Ticimax Bilişim Teknolojileri A.Ş. Her Hakkı Saklıdır.
BİZE ULAŞIN
Ticimax