Biz Sizi Arayalım

Merak ettiğiniz tüm sorularınız için iletişim bilgilerinizi girin,
uzman ekibimiz en kısa zamanda size yardımcı olsun!

Dilerseniz;

7/24 Müşteri Destek Hattı

0850 811 08 20

telefonumuzdan
bize ulaşabilirsiniz.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Sipariş Yönetim Sistemi (Order Management System) Nedir?

Güncelleme Tarihi: 03.08.2023

İçindekiler;

Order Management System, Türkçe anlamı ile sipariş yönetim sistemi e-ticaret firmalarının sipariş süreçlerini yönetmesinde yardımcı olan bir araçtır. Markalar sipariş yönetim sistemi sayesinde fiziksel mağazalarını, e-ticaret sitelerini ve depolarını, pazaryeri mağazalarının sipariş yönetimini kolayca yapabilmektedir.

 

Order Management System (OMS), e-ticaret firmalarından alışveriş yapan bir müşterinin satın aldığı ürüne ulaşması arasında geçen süreci yönetmesine olanak tanıyan bir sistemdir. Satış ve stokları takip etmenin yanı sıra OMS, bu süreçler ile bağlantılı olan kişileri de bilgilendirdiği için oldukça önemli bir sistemdir.

 

Sipariş Yönetim Sistemi (Order Management System) Nedir adlı bu yazımızda e-ticaret firmalarının operasyonel süreçlerini kolaylaştırmasını sağlayan bir sistem olan OMS hakkında bilgi vereceğiz. Siz de bu yazımızı inceleyebilir ve OMS’i detaylarıyla öğrenebilirsiniz.

 

Hemen İnceleyin: Ticimax OMS

 

Order Management System’in Avantajları

 

 

Sipariş yönetim sistemi kullanan e-ticaret firmaları hem e-ticaret süreçlerini profesyonelce yönetirken hem de OMS sayesinde birçok avantajdan yararlanabilmektedir. Order Management System’in işletmelere sağladığı başlıca avantajlar şunlardır:

 
  • Sipariş Yönetimi
  • Sipariş Aktarımı
  • Sipariş ve Ürün Raporları
  • Sipariş Reddi
  • Sipariş Değiştirme
 

Order Management System birçok alanda işletmelere fayda sağlamaktadır. En çok fayda sağladığı alanlar arasında da yukarıda sizinle paylaştığımız süreçler yer almaktadır.

 

Sipariş Yönetim Süreçlerinizi Kolaylaştırır


Sipariş Yönetim Süreçlerinizi Kolaylaştırır
 

E-ticaret firmaları için başarılı bir sipariş yönetimi sadık müşteriler oluşturmak için oldukça önemlidir. Order management System’in en çok avantaj sağladığı süreçler arasında da sipariş yönetim süreçlerini kolaylaştırması yer almaktadır.

 

Fiziksel mağaza yönetimi, e-ticaret sitesi yönetimi ve pazaryeri mağazaları yönetimi gibi birçok alanda kullanılabildiği için Order Management System markaların aldıkları siparişleri profesyonel bir şekilde yönetmelerine olanak tanımaktadır.

 

Markalar Order Management System ile sattıkları ürün ve hizmetleri tüketicilere profesyonel bir şekilde ulaştırmakta ve bu da aslına bakıldığında bu sayede de müşteri memnuniyetini artırma fırsatı yakalamaktadır.

 

Okumanızı Öneririz: E-ticaret Nedir, Nasıl Yapılır?

 

Güçlü Envanter Yönetimi Yapmanızı Sağlar

 

Order management system e-ticaret sektöründe faaliyet gösteren markaların güçlü envanter yönetimi yapmasına olanak tanıyan bir sistemdir. İşletmeler envanterlerinde fazla stoğu olan ürünlerin stoklarını indirebilmekte ve OMS sayesinde satışlarını artırabilmektedir. Bu da işletmelerin müşteri taleplerine hızlı bir şekilde yanıt vermesine olanak sağlarken kârlılıklarını da artırabilmektedir.

 

Stok Yönetimi Yapmanıza Olanak Tanır


Stok Yönetimi Yapmanıza Olanak Tanır
 

Sipariş yönetim sistemi – OMS’in sağladığı avantajlardan bir diğeri de sipariş aktarımı yapabilmektedir. Markalar E-ticaret siteleri üzerinden satışa sundukları ürün ve hizmetlerin depolarında bulunmadığı durumlarda OMS sayesinde fiziksel mağazalarındaki stoklara ulaşabilmektedir.

 

Stokları değerlendirirken de stok devir hızını göz önünde bulundurarak hareket edildiği için markalar stok devir hızı az olan mağazalarını görmekte ve sattıkları ürünlerin bu mağazalardan çıkmasını sağlayarak maliyetlerini azaltmakta ve kârlılıklarını artırmaktadır.

 

Okumanızı Öneririz: Depo Yönetim Sistemi (WMS) Nedir? Ne İşe Yarar?

 

Müşteri İlişkileri Yönetimini Kolaylaştırır


 Müşteri İlişkileri Yönetimini Kolaylaştırır


E-ticarette Order management System (OMS)’in avantajlı olduğu bir diğer süreç de müşteri ilişkileri yönetimi sürecidir. Müşteri ilişkileri yönetimi yaparken şu alanlarda fayda sağlamaktadır:

 
  • Müşteri verilerinin saklanması
  • Müşteri siparişlerinin izlenmesi
  • Müşteri memnuniyeti artırma
 

Müşteri memnuniyetini artırmak, müşterilerine özel ürünler sunarak sadakat yaratmak isteyen her markanın müşteri ilişkileri yönetimini yapabilmek için Order management System kullanmaya özen göstermesi gerekmektedir. Çünkü müşteri memnuniyeti artırmanın en önemli unsuru sipariş yönetiminin profesyonel bir şekilde yapılmasıdır. Siz de işletmeniz için fayda sağlamak ve sadık müşteriler yaratmak için Order management System kullanmaya başlayabilirsiniz.

 

Çok Kanallı Perakendeciliği Yönetebilirsiniz


Çok Kanallı Perakendeciliği Yönetebilirsiniz
 

Order Management System (OMS), markaların uçtan uca e-ticaret süreçlerini yönetmesini sağlayan bir sistemdir. E-ticaret firmaları order management system kullanarak hem fiziksel mağazalarının hem e-ticaret sitelerinin hem de pazaryeri mağazalarının kontrolünü yapabilmektedir. Bu da markaların iptal ve iade oranlarını düşürürken satışları üzerinde tam kontrol sağlamasını da kolaylaştırmaktadır.

 

Okumanızı Öneririz: Whatsapp Üzerinden Sipariş Nasıl Alınır?

 

Bu nedenle e-ticarette sipariş yönetimini profesyonel bir şekilde yürütmek isteyen her firmanın Order Management System kullanmaya özen göstermesi gerekmektedir.

 

Daha Az Hata Yapmanıza Olanak Tanır

 

E-ticaret firmalarının insan kaynaklı hatalardan dolayı belirli dezavantajlar ile karşı karşıya kaldığı bilinmektedir. İnsan kaynaklı hatalar markaların sipariş süreçlerini yönetmelerini zorlaştırırken, iptal ve iade oranlarının artmasına da neden olabilir fakat Order Management System kullanan markalar insan kaynaklı hataları %99 oranında azaltabilmektedir. Bu da hem markaların iptal ve iade süreçlerini azaltmakta hem de kârlılığını artırmaktadır.

 

Order Management System’de Bulunan Temel Özellikler Nelerdir?


Order Management System’de Bulunan Temel Özellikler Nelerdir
 

Order Management System markaların etkili bir şekilde sipariş süreçlerini yönetmesine olanak tanırken belirli temel özellikleri de bulunmaktadır. Order Management Systet de bulunan temel özellikler şunlardır:

 
  • OMS, otomasyon sayesinde manuel süreçleri ortadan kaldıran bir sistemdir.
  • Şirketinize ait sistemler arasında entegre olmakta ve bu da süreçlerinizi yönetmenizi kolaylaştırmaktadır.
  • OMS ile uluslararası pazaryeri platformları ve e-ihracat süreçlerini de yönetmeniz kolaydır.
  • Markaların stok süreçlerini takip eder.
  • Çok kanalda çalışma imkanı vardır.
  • Stok devir hızını hesaplayarak e-ticaret firmalarının doğru depolardan çıkış yapmasına olanak tanımaktadır.
  • Sipariş özelinde mağazalar arasında değişiklik yapabilmeniz farklıdır.
  • Ürünlere yönelik mağazada olmayan ürün bilgisini sizlere sunmaktadır. Bu ise markaların ürün tedarik süreçlerini hızlandırmasına olanak tanımaktadır.
  • Order Management System içerisinde mağazada bekleyen sipariş raporlarını görmeniz mümkündür.
  • Mağazalarınızın sipariş red işlemlerini kontrol etmenize olanak tanır.
 

Order Management System’in e-ticaret firmalarının süreçlerini kolaylaştıracak birçok temel özelliği bulunmaktadır. Bu özellikler ise işletmelerin çok kanallı perakendeciliği yönetmelerini kolaylaştırmaktadır.

 

Order Management System Seçerken Dikkat Edilmesi Gerekenler


Order Management System Seçerken Dikkat Edilmesi Gerekenler
 

Order management system ile sipariş yönetimini profesyonel bir şekilde yapmak isteyen e-ticaret firmalarının OMS seçimi yaparken dikkat etmesi gereken belirli noktalar bulunmaktadır. Bunlar:

 
  • Order management systemini kullanacağınız firmaların sektöre olan hakimiyetini göz önünde bulundurun.
  • Order management systemin hangi kanallara entegre olacağını önemseyin.
  • Kullanacağınız sistemlerin bir çözüm sunup sunmadığına önem verin.
  • Order Management System içerisinde mağaza sipariş aktarım özelliği bulunup bulunmadığına dikkat edin.
  • Sipariş aktarım sürecinde ne tür filtrelemeler yaparak siparişleri mağazalara aktardığını inceleyin.
  • Raporlama özelliklerinin güçlü olup olmadığını inceleyerek seçiminizi yapın. Raporlama özelliğinde de ürün raporu, mağazada olmayan ürün raporu, mağazada bekleyen sipariş raporu gibi raporlara dikkat ederek hareket edin.
  • Ürünlere yönelik stok bilgilerine ulaşıp ulaşamıyor musunuz sorusuna evet yanıtı alıp almadığınıza dikkat edin.
  • Tercih edeceğiniz OMS’in hangi firma tarafından sunulduğunu göz önünde bulundurarak hareket edin.
  • OMS sunan firmaların referansları ve güvenliğini önemseyerek seçiminizi yapın.
  • İşletmenizin ihtiyaçlarını göz önünde bulundurarak hareket edin. İşletmenizin ihtiyaçlarını karşılayacak olan Order Management System’i tercih etmeye özen gösterin.
  • Order Management System’in ücretlerini inceleyin ve işletmenizin bütçesine en uygun olan seçimi yapmaya önem verin.
 

Order Management System seçimi yaparken göz önünde bulundurulması gereken her unsura dikkat ederek bir seçim yapmanız markanız için en doğru olan sisteme ulaşmanıza olanak tanımaktadır.

 

Ticimax OMS Çözümleri Sipariş Yönetim Süreçleri Profesyonelleştirin

 

Siz de sipariş yönetim süreçlerinizi profesyonel hale getirmek için Ticimax OMS’i tercih edebilirsiniz. Ticimax OMS Çözümleri sayesinde sipariş, fiziksel mağaza, e-ticaret deposu, pazaryeri süreçlerinizi profesyonelce yöneterek markanızın satışlarını ve kârlılığını artırma fırsatı yakalayabilirsiniz.

 

Ticimax ile çalışmak istiyorsanız demo talep formunu doldurabilir ve 15 günlük deneme süresinin ardından e-ticarette doğru adımlar atabilirsiniz. Ticimax ile ilgili daha fazla haber almak için Ticimax’ı Youtube, Instagram, Facebook ve Twitter üzerinden takip edebilirsiniz. Ayrıca e-ticaret ile ilgili kapsamlı bilgi almak için 0850 811 08 20 numaralı telefonu arayabilirsiniz.

 

Yazar: Pınar Keleş

Bu İnternet Sitesi içeriğinde yer alan tüm eserler (yazı, resim, görüntü, fotoğraf, video, müzik vb.) TİCİMAX BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ A.Ş.’ye ait olup, 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu kapsamında korunmaktadır.

15 Gün Ücretsiz Deneyin

Devlerin kullandığı e-ticaret alt yapısının 15 günlük demosu hemen mailinize gelsin.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Kişisel verileriniz işlenmesine ilişkin detaylı bilgiye ulaşmak için Ticimax Kişisel Verilerin Korunmasına Yönelik Aydınlatma ve Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.
İlgili Yazılar Yeni Yazılar Popüler Yazılar
Adres : Allianz Tower Küçükbakkalköy Mah. Kayışdağı Cad. No:1 34750 Ataşehir/İstanbul  /  Çağrı Merkezi : 0850 811 08 20  / 
© 2005-2024 Ticimax E Ticaret Yazılımları ve E Ticaret Paketleri / Ticimax Bilişim Teknolojileri A.Ş. Her Hakkı Saklıdır.
BİZE ULAŞIN
Ticimax