Biz Sizi Arayalım

Merak ettiğiniz tüm sorularınız için iletişim bilgilerinizi girin,
uzman ekibimiz en kısa zamanda size yardımcı olsun!

Dilerseniz;

7/24 Müşteri Destek Hattı

0850 811 08 20

telefonumuzdan
bize ulaşabilirsiniz.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Türkiye'den Almanya'ya Kargo Gönderimi Nasıl Yapılır?

Güncelleme Tarihi: 02.05.2024

İçindekiler;

Almanya Türkiye’nin en çok ihracat yaptığı ülkeler arasında yer alıyor. Ülkemizden Almanya’ya e-ihracat ve ihracat yapan işletmeler ürün ve hizmetlerini Almanya’ya gönderirken kargo ücretlerini önemsiyor. Çünkü işletmeler Türkiye’den Almanya’ya kargo gönderim ücretlerini düşürerek hareket ediyor ve kargo gönderim ücretlerini doğru bir şekilde hesaplayarak karlılıklarını artırıyor.

 

Almanya’ya kargo gönderimi yapacak olan kişi ve işletmeler genellikle farklı kargo firmaları ile çalışıyor. Bu noktada işletmelerin çalışabileceği birçok kargo firması bulunuyor. Fakat bu firmalar arasından doğru bir firmayı seçerek çalışmak işletmelerin kargo gönderim sürelerini azalttığı da biliniyor.

 

Türkiye'den Almanya'ya Kargo Gönderimi Nasıl Yapılır adlı bu yazımızda sizlere Almanya’ya kargo gönderimi yapabileceğiniz firmalar, kargo gönderim ücreti ve kargo gönderim süresi hakkında sizlere bilgi vereceğiz. Siz de yazımızı inceleyebilir ve Almanya’ya nasıl kargo gönderebileceğinizi öğrenebilirsiniz.


Türkiye'den Almanya'ya Kargo Gönderimi Nasıl Yapılır?

 

Almanya’ya İçin Kargo Firması Seçerken Nelere Dikkat Edilmelidir?

 

Türkiye’den Almanya’ya kargo gönderimi yapmak isteyen kişi ve işletmelerin çalışacakları kargo firmasını iyi bir şekilde seçmesi gerekir. Çünkü kargo firmalarının bazıları markalara verdikleri hizmetler ile belirli avantajlar sağlarken bazı kargo firmaları da markaların dezavantajlar ile karşı karşıya kalmasına neden olur. Bu yüzden Almanya’ya kargo göndermek için çalışacağınız firmayı seçerken belirli unsurları göz önünde bulundurarak hareket etmeniz gerekmektedir.

 
  • Markaların ilk olarak göz önünde bulundurması gereken unsurlar arasında karşımıza kargo firmasının güvenilirliği çıkmaktadır. Çünkü Almanya’ya kargo gönderimi yapan firma ne kadar güvenilir olursa markaların lojistik süreçleri o kadar hızlı işleyecektir.
  • Çalışacağınız kargo firmasını seçerken önem vermeniz gereken bir diğer konu da kargo firmasının çalıştığı diğer firmalardır. Bir kargo firması ne kadar fazla firmayla çalışıyorsa verdiği hizmet o kadar profesyoneldir.
  • Almanya’ya kargo gönderim ücretleri de markaların önem vermesi gereken konular arasında yer alır. Çünkü yurtdışı söz konusu olduğunda nakliye süreçleri fazla zaman alacağı ve farklı nakliye türlerinden yararlanacağı için kargo gönderme ücretleri artış gösterir. Bu yüzden Türkiye’den Almanya’ya kargo gönderecek olan kişi ve işletmelerin çalışacakları kargo firmasını belirlerken gönderim ücretlerini de göz önünde bulundurması gerekir.
  • Almanya’ya kargo gönderimi yapacağınız lojistik firmalarını seçerken dikkat etmeniz gereken bir diğer konu da Almanya’ya kargo süresidir. Çünkü Almanya’ya Kargo süresi her firmaya göre farklılık göstermektedir. Bu noktada çalışacağınız firmaları tahmini teslimat süresini öğrenmeniz gerekir.
  • Günümüzde birçok kargo firması Almanya’ya kargo göndermek isteyen kişi ve işletmeler için sigortalı gönderim hizmeti sunmaktadır fakat bazı firmaların hala bu hizmete ayak uydurmadığı bilinmektedir. Bu nedenle Türkiye’den Almanya’ya kargo göndermek için çalışacağınız firmayı seçerken hizmetleri arasında sigortalı gönderim hizmeti olup olmadığını kontrol etmeniz ve sigortalı gönderim yapan firmalara yönelmeniz oldukça önem arz eder.
  • Kapıda ödeme seçeneği de kargo firması seçerken kişi ve işletmelerin önem vermesi gereken bir diğer konudur. Çünkü günümüzde e-ticaret siteleri üzerinden alışveriş yapan tüketicilerin büyük bölümü kapıda ödeme seçeneği ile tahsilat yapmaktadır.
  • Kargo firmasının sunacağı hizmetler arasında yer alan ETGB vb işlemlerin de firma tarafından yapılmasına önem verebilirsiniz.
 

Sizler de çalışacağınız kargo firmasını seçerken bu unsurlara dikkat ederek hareket edebilirsiniz. Böylece doğru kargo firmasını seçebilir, ürün ve hizmetlerinizi profesyonel bir şekilde yurt dışına gönderebilirsiniz.


İlginizi Çekebilir: Black Friday/Efsane Cuma Günlerinde Kargo Yönetimi Süreçleri


Almanya’ya İçin Kargo Firması Seçerken Nelere Dikkat Edilmelidir?

 

Almanya’ya Kargo Fiyatları

 

Türkiye’den Almanya’ya kargo göndermek isteyen kişi ve işletmelerin en çok yanıt aradığı sorular arasında Almanya’ya kargo ücreti ne kadar sorusu yer alır. Çünkü markaların çalışacağı kargo firmasına göre Almanya kargo ücretleri farlılık gösterebilir. Bu nedenle Almanya’ya kargo gönderimi yapacak olan firmalar çoğu zaman Almanya kargo fiyatlarını inceleyerek hareket etmek ister.

  Almanya kargo ücretlerini azaltmak isteyen markalar genellikle PTT Kargo ya da diğer aracı kargo hizmetlerinden yararlanarak ürün ve hizmetlerini Almanya’ya gönderebilmektedir. Almanya kargo ücretleri ise markalar bazında değişiklik gösterebileceği gibi ürünün desisine göre de farklılaşmaktadır.  
  • 0 - 5 Desi aralığındaki ürünler için Almanya kargo ücreti 100 - 250 TL arasında farklılık göstermektedir.
  • 5 - 10 Desi aralığındaki ürünler için Almanya kargo ücreti 250 - 550 TL arasında değişmektedir.
  • 10 - 15 Desi ağırlığındaki ürünler için ise Almanya kargo fiyatları 550 - 1500 TL arasında farklılık göstermektedir.
  Bu noktada Türkiye’den Almanya’ya kargo gönderimi yapacak olan firmaların ürün desisine önem vererek hareket etmesi ve farklı kargo firmalarından da teklif toplamaya özen göstermesi gerekir. Desi bazlı Almanya kargo fiyatlarının yanı sıra markaların Türkiye’den Almanya’ya kargo gönderimi yaparken kullanacağı ek hizmetler de kargo fiyatlarının belirlenmesi için oldukça önemlidir.  
  • Sigorta hizmeti
  • Hızlı gönderim seçeneği
  • Kapıda ödeme sistemi
  • SMS bildirimleri
 

Genellikle kargo firmalarının verdiği ek hizmetlerdir ve bu hizmetlerin hepsi ücretlendirilmektedir. Bu nedenle Türkiye’den Almanya’ya kargo gönderimi yaparken markaların kargo fiyatları içerisine alacağı ek hizmetleri de ekleyerek bir hesaplama yapması gerekmektedir. Aksi takdirde kargo gönderim ücretlerinde farklılıklar yaşayabilmekte ve bu da markaların zarar etmesine neden olmaktadır.


İlginizi Çekebilir: Uluslararası Kargo Gönderimleriniz İçin Bilmeniz Gerekenler


Almanya’ya Kargo Fiyatları

 

Türkiye’den Almanya’ya Kargo Kaç Günde Gönderilir?

 

Türkiye’den Almanya’ya kargo gönderimi yapacak olan kişi ve markalar Türkiye’den Almanya’ya kargo kaç günde gönderilir sorusuna da yanıt aramaktadır. Çünkü kurumsal gönderi yapan markalar için müşteri memnuniyeti oldukça önemlidir ve genellikle müşterilerin bir marka üzerinden yaptığı alışverişten mutlu olmasının ana kaynağı ürünün eline ulaşmasıdır. Çoğu zaman e-ticaret ve e-ihracat sitelerinden alışveriş yapan tüketiciler satın aldıkları ürün ve hizmetlere hızlı bir şekilde ulaşmayı istemektedir.

 

Bu noktada Türkiye’den Almanya’ya kaç günde kargo gönderilir sorusu e-ticaret ve e-ihracat firmaları için oldukça kritik bir konudur. Genellikle Almanya kargo süresi çalışılan firmaya ve gönderim yöntemine göre farklılık göstermektedir. Hızlı gönderim ile Almanya’ya kargo gönderen firmalar ürün ve hizmetlerini yaklaşık 1-3 iş günü içerisinde müşterilerine teslim ederken normal gönderim yapan markaların Almanya’ya kargoları ise 3-10 iş günü içerisinde teslim edilmektedir.

 

İlginizi Çekebilir: Almanya'da Şirket Nasıl Kurulur?


Türkiye’den Almanya’ya Kargo Kaç Günde Gönderilir?

 

Türkiye’den Almanya’ya Mikro İhracat ile Kargo Nasıl Gönderilir?

Türkiye’den Almanya’ya kargo gönderimi yapacak olan kişi ve işletmelerin tercih edebileceği satış yöntemlerinden birisi de mikro ihracattır. Mikro ihracat ile markalar 15.000 Euro ve 300 KG ağırlığa kadar olan ürün ve hizmetlerini ETGB ile Almanya’ya gönderebilmektedir.

 

KDV’siz bir şekilde Almanya’ya e-ihracat yapan markaların ETGB ile yurtdışına gönderim yapabilmesi için ilk olarak e-devlet üzerinden başvuru yapması gerekmektedir. Ardından markalar yukarıdaki şartlara göre ürün ve hizmetlerini Almanya’ya kargolayabilecektir.


İlginizi Çekebilir: Almanya'ya E-ihracat ile Nasıl Ürün Satabilirsiniz? 


Türkiye’den Almanya’ya Mikro İhracat ile Kargo Nasıl Gönderilir?

 

Türkiye’den Almanya’ya Satış Yapın

 

Türk nüfusunun yoğun olduğu ülkelerden birisi olan Almanya’ya ülkemizden oldukça çok satış yapılmaktadır. Bu noktada Almanya’ya ürün satmak isteyen kişi ve işletmeler kendilerine ait bir sanal mağaza kurarak internetten Almanya’ya satış yapabilmektedir.

 

Sizler de şirket kurulumu gibi süreçlerinizi tamamladıktan sonra Türkiye’den Almanya’ya satış yapmak için kendinize ait bir e-ihracat sitesi açabilirsiniz. E-ihracat sitenizi açarken Ticimax e-ihracat alt yapısını tercih edebilir, sitenizi Ticimax sayesinde hızlıca kurabilirsiniz. Alt yapımızda yer alan modül ve özellikleri kullanarak süreçlerinizi iyi bir şekilde yönetebilir ve e-ihracatta başarılı olabilirsiniz.

 
 

Ticimax ile çalışmak istiyorsanız demo talep formunu doldurabilir ve 15 günlük deneme süresinin ardından e-ticarette doğru adımlar atabilirsiniz. Ticimax ile ilgili daha fazla haber almak için Ticimax’ı Youtube, Instagram, Facebook ve Twitter üzerinden takip edebilirsiniz. Ayrıca e-ticaret ile ilgili kapsamlı bilgi almak için 0850 811 08 20 numaralı telefonu arayabilirsiniz.

Yazar: Pınar Keleş

Bu İnternet Sitesi içeriğinde yer alan tüm eserler (yazı, resim, görüntü, fotoğraf, video, müzik vb.) TİCİMAX BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ A.Ş.’ye ait olup, 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu kapsamında korunmaktadır.

15 Gün Ücretsiz Deneyin

Devlerin kullandığı e-ticaret alt yapısının 15 günlük demosu hemen mailinize gelsin.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Kişisel verileriniz işlenmesine ilişkin detaylı bilgiye ulaşmak için Ticimax Kişisel Verilerin Korunmasına Yönelik Aydınlatma ve Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.
Adres : Allianz Tower Küçükbakkalköy Mah. Kayışdağı Cad. No:1 34750 Ataşehir/İstanbul  /  Çağrı Merkezi : 0850 811 08 20  / 
© 2005-2024 Ticimax E Ticaret Yazılımları ve E Ticaret Paketleri / Ticimax Bilişim Teknolojileri A.Ş. Her Hakkı Saklıdır.
BİZE ULAŞIN
Ticimax